eflatun_eflatunn
2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 11 Haziran 2017
- 57
- 31
- 3
- 37
- Konu Sahibi eflatun_eflatunn
-
Maaşı boşanmaya karar verirsem alırım illaki. Şu an zaten eşimin maaşı yüksek olduğu için vermezlermiş. Kızım özel eğitime gidiyor zaten devletin verdiği 2 seansa ek 2 seans biz ücretli alıyoruzBence hemen gidin çocuğunuz için maaş isteyin. O maaşın bir kısmıyla eve en az haftada bir gelecek yardımcı tutun. Engelli yavrunuzu da özel eğitime yazdırın. Orada kaldığında size de kendinize ve diğer sorumluluklarınıza yetecek zaman kalır. Ayrıca oradaki etkinlikler çocuğunuzu geliştirir. Haftada bir gün de olsa kendiniz dilediğiniz gibi gezin,tozun. Önce siz iyi olun,bu ruh haliyle yararınız olmaz. Siz iyi olursanız evlilik de iyi gider, hayat da. Boşanmak yerine ben olsam böyle bir yol izlerdim.
yok onceden de oyle olsa bilirdin canimOlabilir. kim derdi bu hale gelecek bu evlilik değil miya da hep kötüydü de ben mi görmüyordum dersin.
Pişman olacağın bir şey yok canım,ben seni çok tatlı buldum,ondan yazdım,bence zaman ver kendine ve evliliğine,bence de kurtulmayacak bir şey yok.Boşan demek çok kolay,ama gerisi var.Eskiden bir şarkı vardı,halam genç kızken çok dinlerdi.AYRILMAK ÇOK KOLAY.Valla nerden yazdım pişman oldum herkes ona taktı.
Bosanir bosanir merak etmeyin. 3 cocuklu hayattan bikmistir adi herif.Arkadaşlar son zamanlarda bu konuyu düşünüyorum hep. Son 4-5 aydır hiç geçinemiyoruz herşeyden kavga eder olduk. Bu gün yine kavga ettik uzerime yürüdü çocukların yanında. Annesinin yanında. Annesi araya girmese belki de vuracaktı. Sonra iftardan sonra hiç bişey yok gibi konuşmaya başladı.
3 çocuğum var biri 8 yaşında biri biraz daha küçük engelli biri 10 aylık.
Biz çok severek evlendik. Çok iyiydi ama sanki 3. Çocuktan çocuktan sonra herşey bozuldu. Seviye kalmadı ilişkimizde. Korkmadan çekinmeden bir birimizi kırar olduk. Hatta son nokta el kaldırdı. İlerde vuracak belki.
Ama korkuyorum. Asla anlaşmalı boşanmaz. Benim kaçıp düzen kurmam lazım ama ne ailem ne akrabam var. Engelli çocuğum düşündürüyor. Zamanında okumadım diplomam yok. Şimdi kendime yetemiyorum. Basıp gitmek istiyorum korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlesem. Biraz akıla biraz cesarete ihtiyacım var çok korkuyorum çocukların düzeni bozulacak. Yeni düzen kurup çocuklarıma bakabilir miyim bilmiyorum.
Öte yandan geçinemedikçe çocukların psikolojisi bozulacak.. Akıl verin nolur.
Çocuk için boşanmıyorsa esin o da güzel bak.Cogu katlanamaz sevmediği birine.Rahatlarina cok duskundur.Cocuklari gözü gormez boşanır.Demekki adam sabırlı bir adam.Bu bile o adama + katar.Onemli bir +Terslemek veya inatlaşmak için yapmadım. Sabaha kadar ağladım boğazım duğum duğum gozlerim şişmiş. O an tost yiyecek durumda değildim.
Tutmasın mümkünse. Ailesinin yanında sudan sebeplerden karısının üzerine yürüyen insan tutmasın hiç gerek yok. Sadece aç kalmak mı oruç tutmak. Hiç bir şey yoktu ortada inan ki.
O zaman da bu sefer yapamadım kocacım gel ben seni çok iyi besleyeyim kaldırdığın el inince daha kuvvetli vurursun demek olmayacak mı.
3 çocukla derdi sorulması gereken benim diye düşünüyorum. Varsa bir derdi söylesin sürekli huzursuzluk çıkarmaya beni kırmaya ne gerek var.
Onu şaka olsun diye söyledim. bdv de her konu boşanmaya çıkıyor ya. Siz boşan deyince boşanmayacağım tabii ki. Ama akıl akıldan üstündür boşanma durumunda nasıl bir yol izlemeliyim bir fikri olan olur belki diye. Diyorum ya bir sonraki kavgada belki de şiddet olacak. Ben gözlerindeki nefreti gördüm dün. Anlatamıyorum belki de şu an duygularımı ama kendimi çok değersiz sevgisiz kimsesiz hissediyorum. Beni sevmeyen bir adamın 3 çocukla bana katlandığını hatta artık katlanamadığını düşünüyorum. O da istemiyor ama çocuklar için boşanamayacağını düşünüyor.
Çalıştığını boşandığını ve işinde sorunlar yaşadığını dusun.Maddi sıkıntı çektiğini.Cocuklarla ilgilenmekte sikinti cektigini.Engelli cocigun nolacak.Nasil para yetecek.Belki şükredersin bu adamaPeki arkadaşlar ben şu an nasıl davranmam gerekiyor bilemiyorumtamam boşanmak yok çekeceğim ama nasıl. Akşam işten gelince nasıl davranmam gerek. yani çok sinirliyim içim soğumuyor yine kavga etmek istemiyorum . Ama görmek dahi istemiyorum nasıl yaklaşmam lazım.
Kusura bakma ama ben eşiniz için boğazını düşünüyor diyemicem sonuçta ramazandayız adam çalışacak ne güzel seni düşünüp tostunu hazır edip sanada seslenmiş illa söz ile özürmü dilemesi gerek yani 10 senelik evlilikte ve 3 çocuk sorumluluğunda bazı şeyleri görmemezlikten gelmen lazım her soruna olumlu yönlerinden bak 3 çocukla boşanmak öyle kolay değil hem çalışıp hem evi idare ettiremezsin boşandığın gün pişmanlıklar başlar daha geri döşünü olmaz bir şekilde çözüm yolu ara şimdi bir koca idare etmek derdin varken boşandıktan sonra bşrsürü üstesinden gelmen gereken sorunlar olacak 10 sene evlilik kolay değil insan bazrn bu raddeye malesef geliyor bende 8senedir evliyim benimde kendime göre sıkıntılarım var kaç kere boşanmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim çünkü eşimi seviyorum eminim sende seviyorsundur zamanla kızgınlıklar kırgınlıklar geçer biraz sabret :)Az önce tost yapmış sahur için hadi gel sahurunu yap dedi. Ben çocuk odasındayım ağlıyorum iftardan beri. Ben de ben yemek istemiyorum dedim. Kalk ye hadi aç aç tutulmaz hem emziriyorsun dedi. Ben de yemicem zaten sayende sutum kesildi dedim. İyi o zaman dedi gitti kendisi yedi.adam hala boğazını düşünüyor.
Aslında psikoloğa gitseniz belki bakış açınızı değiştirmenizi sağlar. Belki sizde de hata var ama farkedemiyorsunuz , terapi iyi gelebilir. Engelli çocuğun bakımı zor ağır, belki bu yüzdende tahammülünüz azaldı eşinizle birbirinize. Aslında eşiniz kabul etse de birlikte çift terapisine gitseniz süper olurÇok haklısın canım..çekmekten başka çıkış yolu görünmüyor
Zaten başından beri diyorum aklımda var ama cesaretim yok. Çocukları helak edeceğim arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?