3 çocukla boşanmak

eflatun_eflatunn

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
57
31
3
37
Arkadaşlar son zamanlarda bu konuyu düşünüyorum hep. Son 4-5 aydır hiç geçinemiyoruz herşeyden kavga eder olduk. Bu gün yine kavga ettik uzerime yürüdü çocukların yanında. Annesinin yanında. Annesi araya girmese belki de vuracaktı. Sonra iftardan sonra hiç bişey yok gibi konuşmaya başladı.

3 çocuğum var biri 8 yaşında biri biraz daha küçük engelli biri 10 aylık.

Biz çok severek evlendik. Çok iyiydi ama sanki 3. Çocuktan çocuktan sonra herşey bozuldu. Seviye kalmadı ilişkimizde. Korkmadan çekinmeden bir birimizi kırar olduk. Hatta son nokta el kaldırdı. İlerde vuracak belki.

Ama korkuyorum. Asla anlaşmalı boşanmaz. Benim kaçıp düzen kurmam lazım ama ne ailem ne akrabam var. Engelli çocuğum düşündürüyor. Zamanında okumadım diplomam yok. Şimdi kendime yetemiyorum. Basıp gitmek istiyorum korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlesem. Biraz akıla biraz cesarete ihtiyacım var çok korkuyorum çocukların düzeni bozulacak. Yeni düzen kurup çocuklarıma bakabilir miyim bilmiyorum.
Öte yandan geçinemedikçe çocukların psikolojisi bozulacak.. Akıl verin nolur.

Tek çözüm boşanmak olarak görmeyin bakış açınızı değiştirin tartışma çıkacak konulardan uzak durun bakalım belki sakinleşir oda bazen gerçekten yoruluyor insan ve en yakınından acısını çıkarıyor doğru bi davranış değil fakat olan şeyler tabiki şiddet varsa yada olası bi durumsa devletten yardım alın Allah geçim versin

Maddi durum nasıl çalışıyor musun? Bunlar en önemli olan şeyler kendinize yetebilmek için. Allah yardımcınız olsun.
Maalesef çalışmıyorum. Engelli çocuğumun bakımı çok ağır. Çok takıntılı çok problemli bir çocuk. Ona bakmak için çalışmadım. Sonra diğer çocuğum ilerde yanlız kalmasın bize bişey olursa tek başına kardeşine yetemez belki bir destekcisi olsun dedim 3. Çocuğu istedik.

Yok adam kafayı yedi yazmadım ikimizin de birbirine saygısı sevgisi kalmadı. Herşeyden kavga eder olduk. Hayatta gitmez terapiste falan. Ben gideyim ağır geliyor dedim ona da yanaşmadı.

Canm kadın sığınma evleri var ama cocukları da kabul ediyorlar oralara bas vurabilirsiniz ama kendını bıraz garantiye al derim bıraz sabret para biriktir yada uzerine bisey yaptır canm ama engelli cocugundan maas alıyorsan bosanınca kendıde tazminat nafaka vermek zorunda devlet kadınların yanında korkma bende esımle ayni senın gibiyim

Bu gün bir anda o bardak niye orda diye kavga çıktı. Düşünebiliyor musun? Çok da ayrıntılı yazamıyorum belki tanıyan çıkar diye. Ama çok saçma yani.

Evet artık herşeyden kavga eder olduk. Herşeyimiz batıyor birbirimize. Uzerime yürüdü yaa. Hem de annesinin yanında.
Haklısın yaptigi cok yanlıs ama bunun tek cozumu bosanmak olmamali,ayrica 3 cocukla dunyanin yükünü sırtlanmaktan daha kolay bir cozumu var o da karsilikli saygi ve anlayisla dogru iletisimle asilir .Bunu konusarak asabilirsiniz olmadi aile terapistine gidersiniz belki bilmediginiz odaklanamadiginiz gozunuzden kacan bir sıkıntısı da olabilir....

Off cok zor her sey ama o çocukları tek başınıza yapmadınız. Ayrilsaniz da bakmak zorunda. Ben kendinizi maddi manevi hazırlayıp oyle bosanmanizi tavsiye ediyorum.
Anlaşmalı boşansak bakar zaten. Maddi konuda yardım eder ama boşanmaya kesinlikle yanaşmıyor bi kaç kez konuştum. Zaten maaşı alır bende durur maddi yönden hiç sorun yok. Ben de hiç çalışmayı düşünmedim son zamana kadar. Çocuklarıma bakayım dedim. 10 sene olacak evleneli. Ama son zamanlarda ne kadar iyi olsak da çalışmak lazımmış bunu anladım.

3 çocukla hemen boşanma kararı almayın biraz daha zaman tanıyın . Şimdilik bu fikri aklınızdan çıkarın çünkü bunu düşündükçe sizin de ailenizi toparlamanız tam anlamıyla mümkün olmaz . İlk amacınız yuvamı nasıl huzurlu hale getirebilirim olsun . Siz de belli ki zor zamanlar geçiştiriyorsunuz . Hesap sormadan ufak ufak konuşmalar yapın derdinin ne olduğunu anlamaya çalışın .
Maddiyat belki zorluyordur , terapi alın , ailesine güveniyorsanız onlardan rica edin biraz sohbet biraz nasihat etsinler .

Siz elinizden geleni yapın hemen pes etmeyin , evliliğinize ikinci bir şansı tanıyın , sonrasını Allah bırakın .

Onu da araştırdım birisi uzun uzun yaşadıklarını yazmış çok zor. Ben yaparım bir şekilde de çocuklar nasıl yapar orda. Dayanamazlar ki. Bırakmam mümkün değil onları.

Bilmiyorum ki kafamda bitirdim sanırım. Olmuyor her an her an düşünüyorum. Nasıl gidebilirim nereye giderim sürekli planlar yapıp bozuyorum hiç cesaretim yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…