3 çocukla boşanmak

Off 6 yıllık evliyim 2 memur maaşı iki kira geliri ile 1 çocuk zor yaptık ikinciyi de düşünmüyorum.Nasil bu kadar cesaretli olabiliyorsunuz ya bu devirde.Bu adamlar bir anda değişmiyor ya biraz da siz kendinizi geleceğinizi düşünseniz keşke.Cocuk yapa yapa duzelteceginizi sandığınız adamları daha da beter yapıyorsunuz.COCUK YAPARAK EVLILIK KURTARILMAZ KIMSE DUZELMEZ DAHA DA BETER OLUR.Bu da dip not olsun.

Sizin soyleminizle karnınızı bile doyuramadiginiz evde neden 3 çocuk? yani yadirgamak için sormuyorum yanlis anlamayın sadece onlara da yazık değil mi size de yazık battikca daha dibe batmissiniz sanki.Duzelir düzelir diye bekliyorsunuz bir bakıyorsunuz etrafta bir kaç çocuk ve ne yapacağını bilmeyen bir kadın...Mahkeme yoluyla nafakanizi vermek zorunda vermezse haciz koydurur bir şekil alırsınız olmadı paşa paşa hapis yatar ama şu an ki sistemde ne nasıl olur hiç bilmiyorum....Onun haricinde geçer bir işe çalışır çocuklarınızı buyutursunuz ne kadar kolay bilmiyorum..Eğer konunuz doğruysa Allah yardımcınız olsun

Bu kadar darda hissediyorsunuz ailenizden hiç kimse yok mu yani uzak akraba bile olsa yok mu
Ayrıca başınıza da kaksa orda yemek yiyeceksiniz neden bu gurur Allah aşkına. O çocuklara bakacak gücü nasıl bulacaksınız bu halde.

Çocukları sosyal hizmetlere verin lütfen. Anneleri zihinsel ve fiziksel olarak bu durumda olan çocukların iyi bakildigini düşünmüyorum. Baba da yok gibi. Bir komşunuzdan yardım isteyin ve sosyal hizmetleri arayıp çocukları kurtarın önce. Sonra kendi başınızın çaresine bakmaya çalışın. Bırakın üç çocuğa sahip çıkmayı, bosansaniz da evli kalsanız da sizin tek başınıza ayakta kalmanız bile çok zor görünüyor. O yüzden lütfen bir daha doğurmayin.

Yani lütfen yazacağım yoruma kızmayın yanlış anlamayın ama anlattığınız tabloda zaten çocuklara yetebiliyorsunuz gibi durmuyor. Bu psikolojide onlara faydadan çok zararınız dokunur. Neden demeyin yaşadım biliyorum. Annem babamla mutsuz evliliğini bitiremediği zamanlar hep ağlayan zamanla bizede tahammülü azalan bir kadın oldu. Zaman birşeyleri düzeltti düzeltmesine ama bazı yaralar hiç kapanmıyor. Siz anneyseniz oda baba. Gerekirse velayeti babaya verin sizde kendinize bir hayat kurun. Şartlar olgunlaştığında alırsınız yanınıza. Herşeyi sırtlanınca kimse sizi el üstünde tutmuyor. Siz aç aç otururken kendine yağlar ballar pişiren adamın merhametini beklemeyin boşuna

Çocuklar sadece sizin değil babaları da bakmak zorunda. Nafaka alıp yaşları okula gidecek kadar büyükse işe girebilirsiniz.
Çocuklarına bakacak mecburen, nafaka vermek zorunda, tek başıma nasıl bakacağım diye düşünme yani.
Sen de çalışacaksın, başka yol yok.

Yok artık
COcukların bakımını karsılamak zorunda,ne demek evde ac kalmak!
Bunu nereye kadar cekeceksınız?
Aclıktan ölmeyı mı bekleyeceksınız o evde?

tek derdim 3 çocuğumun karnını doyurim onlarla oyun oynim evimi temizlim hep boyleydim ne gezmekte gözüm oldu ne başka birşeyde
Böyle böyle sındırmısler ıste.
Annesın tek derdın cocuklarına bakmak olacak dıye ıslıyorlar.
Bunu normal kabul edıyorsun bı sure sonra ama degıl.
Insanız once,cocuklarımıza tabıkı sahıp cıkacagız,onlara vakıt ayıracagız.
Ama salt annelık yapmamız neden beklenıyor?
Anneysek gezemez mıyıZ?ıkı arkadasımızla cıkıp sohbet edemez mıyız?
Boyle bı dunya yok.
Cocuklara da bı faydamız olmaz boyle yasayarak.

Çok kolay gelsin ama bu durumdan çıkmak için oldukça radikal kararlar almanız şart.

Birincisi ben 3 çocuğumu alayım gideyim nafakayla geçiniriz işi çocukların yaşı nedeniyle bence imkansız. Çalışmıyormuşsunuz. Son zamanlarda ekonomi iyice bozdu. Basit bir hesapla çok kötü bir evde oturdunuz diyelim. En azdan hesaplıyorum kira 1000, elektrik 500, su 100, doğalgaz ortalamada (kışın 1000, yazın 0 diye hesapladım) 500. Telefon faturanız var 100. Sadece faturalar ve kira 2200. Mutfak masrafı 3 çocukla çok kötü beslenerek 3000. Etti 5200.

Bakın bunlar ölmemek için gerekli para. Daha giysileri var. Okulda ihtiyaçları var. Eczane masrafı var. Kitap istekleri var. Nafaka çıksa çıksa 4000 çıksa da geçinmeniz mümkün değil. Asgari ücretim de olur derseniz kreş, bakıcı lazım. Ailem yok diyorsunuz. Bakıcı da asgari ücret isteyecek. Yani olacak şey değil.

Bence 3 seçeneğiniz var.

1- kocaya dikleneceksiniz. İstediğiniz gibi yiyip içeceksiniz. Yok çok masraf oldu derse “eşşek gibi bakacaksın, yok bakamıyorum dersen ben çalışıp kendi paramı kazanırım. Hangisi işine gelirse” diyeceksiniz. Şiddet uygularsa hemen kadesten polis çağırır uzaklaştırırsınız. Boşanmada avantajlı konuma geçersiniz.

2- diklenemem boşanacağım derseniz çocukları kocaya bırakıp boşanın. Size nafaka verir siz de işe girersiniz kendinizi toplayıp çocukları yanınıza öyle alırsınız.

3- çocuklarda kadın sığınma evine gidersiniz. Çocuklar sosyal hizmetlerde kalır size de orada iş öğretip sokarlar. Kendinizi toplayınca çocukları yine yanınıza alırsınız. Kendinizi toplamanız ülkenin ekonomisinin düzelmesiyle olacağı için zamanı belirsiz maalesef. Kimsenin 1 asgari ücretle 3 küçük çocuğa (eşsiz) bakabileceğini maalesef sanmıyorum.

f. Kimsenin 1 asgari ücretle 3 küçük çocuğa (eşsiz) bakabileceğini maalesef sanmıyorum.
Asgarı ucretı gectım esım fabrıkada amır ,bız onun maasılayla tek cocuga bakamıyorz.Kırası ,kresı tek maas mumkun değil.Gece gunduz makarna yemesı lazım bu cocykların

para para para calisip cok ciddi rakamlar biriktip öyle bosanin yada sizde dinlemeyin kimseyi ise baslayin belki biraz daha rahat olur ev ortamı. İse gidin tecrübeniz artsin yarinin ne getirecegi belli olmaz.
en yakin ölüm olsa nafaka bile alamaz 3 cocuga bakmak zorunda kalirsiniz tek basiniza lutfen calisin kenara para atin çocuklarıniz için

Vereceği nafaka ya çocuklarıma yetmezse 3 çocuğumun yaşları 6 4 2 kucuckler daha kendimi gram düşünmüyorum artık psikolojik olarak çok yıprandı çocuklarım onlar için çok üzülüyorum
3 çocuga da ayrı ayrı nafaka vermek zorunda. eğer siz de çalışırsanız üç çocuğunuzla gül gibi yaşarsınız. belki eksikleriniz olur ama iç huzunuz tam olur. çocukların da öyle bir ortamda büyümesi onlar adına da gelecekte problem yaratır. bir an önce iş bulun ve tekmeyi basın

Vereceği nafaka ya çocuklarıma yetmezse 3 çocuğumun yaşları 6 4 2 kucuckler daha kendimi gram düşünmüyorum artık psikolojik olarak çok yıprandı çocuklarım onlar için çok üzülüyorum
Böyle bir adamdan neden 3 çocuk yaptınız..
Eve kapatan hayat yaşatmayan adamdan ..

Demek ki kusursuz değilmiş zaten bu herif. Siz böyle olduğuna inanmışsınız maalesef.

Çalışan kadını kötü olarak algılarlar tabi. Parası olanın sesi çıkar , eli güçlü olur. Bunlar eve kapatacak , çocuk doğurtacak , eziyet edecek kadın arıyorlar. Kötü (!) olana diş geçiremezler nasılsa.

Allah yardımcın olsun
Bir işe gir ve boşanma davası aç
Kadın sığınma evine başvur ya da işin içinde şiddet vs varsa

Bosanamayacaksaniz sizde ona aynisni yapın. Kavga etmeyin. Sürtüsmeyin ama.alttan alta deli edin onu.
Ayrıca neden yiyemiyorsunuz. Evlendin çalışmıyorum bakmaz zorundasın deyin..bu kadar naif olmayın. Bu hayat hassas kalpler için çok zor

Asgari ücretle çalışsanız bi yerde nafaka da alırsınız en azından ev kirası kadar nafaka gelse bir şekilde geçinilir. Çocuklara da uygun fiyata bakacak birini ayarlayın şimdiden. Önce iş ve bakıcı bulun kısacası. Ayrılma fikrinizi söylemeyin. Çalışmak istiyorum diyin.

Yanlış anlamayın ama merakımdan soruyorum. Üç çocuğun kreşi nafakayla nasıl karşılanacak? Kreş ortalama iki bin. Alacağı nafaka birinin kresine bile yetmez. Gıda, kira, fatura?
Kreşten kastım bakıcı kadınlardı. Geçenlerde burada bir konu vardı orada gördüm baktığı fiyata konu açanın ve yorumlardakilerin. Kreşler pahalıdır tabii. İş olarak da ev temizliği tarzı şeyler yapılabilir. Baştan konuşup işe çocuğuyla giden kadınlar da var hatta bugün En Hamarat Benim yarışmasındaki yarışmacı öyle yapıyormuş. İş yeri sahibiymiş eşi ben öyle anladım o şekilde gelirini gizleyemez ve ya ödemeden kaçamaz. Eskisi gibi değil artık cezai yaptırımları var.

Yazdıklarınızı tek tek okudum eşime bugün nereye kadar böyle sürecek dedim ve oda beni istemediğini ayrılmak istediğini diretti ben salak gene dedim bana biraz ilgi göster biraz sev şevkat göster ben herşeyi göğüslerim dedim ama o ısrarla ayrılmak istediğini söyleyince kabul ettim akşam gelince konuşacağız umarım insafa gelir ve biraz mal bırakır bana bende 3 çocuğuma gül gibi bakar huzurla yaşar ve ölürüm nolur dua edin bana insaflı davransın gecinebilecek fırsatı versin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…