3 çocukla çalışan anneler nasıl başarıyorsunuz

nedesembilmem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2025
18
8
1
38
Merhabalar 2020 Mart ayına kadar çalışan bir anne idim bir kızımla idare ediyordum. Covid 19 ile iş hayatından uzaklaştım bu arada art arda 2 doğum yaptım ve doğum izinlerimi sonuna kadar kullandım. Eylül itibariyle iş hayatına dönmem lazım. Öncesinde 10 yıl çalışmış olsam da sanki her şeye yeni başlıyor, hiçbir şey bilmiyormuşum gibiyim üstelik artık 3 çocukluyum. Ne olacak nasıl olacak bilmiyorum. İş ortamım zaten stresli yönetici tayfa resmen mobbing uyguluyor çalışanlar üzerinde o da ayrı bir hikaye. Çalışma saatlerim de 8-16 arası olacak. Eşim de akşam7:30 gibi evde oluyor. Çocuklardan biri kreşe gidecek diğeri bakıcı ile evde olacak
Sorum size 3 çocuklu çalışan anneler ne yapıyorsunuz nasıl başarıyorsunuz nasıl yetişiyorsunuz her şeye bana tavsiyeleriniz nelerdir?

Ben iki çocuklu çalışan anneyim:)
Eşinizle bu işin altından kalkarsiniz beraber, tek başınıza altında kalırsınız. Hem çalışıp hem 3 cocukla/evle ilgilenilmez yani. İkinizinde arı gibi olması lazim, oyle akşam 7 buçukta eve gelip, hazır yemeğe konmaya çalışan bir eşiniz varsa zorlanirsiniz, yemek sonrasında yapılacak işleri paylaşır halledersiniz, yarına hazırlanırsiniz, çok hızlı bir maraton olacak:)

Ay çok zor ya evde kaldığım süre içinde köreldim resmen bu konuda bile kendime güvenim gitti.

3 çocuklu anne mi kaldı bu devirde kız?

Bu ben oluyorum

Öncelikle işe gitmek harika birşey. İnsan dinleniyor eskiden iş yerinde takildiginiz bir çok şeye takilmayacaginizi garanti edebilirim çünkü ora sizin dinlenerek iş yaptiginiz bir alan olacak

Ben öğretmenim işimi ve isimin kosusturmacasini çok seviyorum. 4 gibi dersim biter ve maraton başlar. Benim büyük cocuk ortaokulda, geçen yıl okuldan kendi geliyordu bazen almam gerekirdi, İkizler kreşe gidiyor. Bazen esim bazen ben alıyorum. Esimin işi son 6 aydır çok yoğun 8 e doğru gelir genelde. Oncesinde 5.30 gibi gelirdi.

İkizler küçüklerken bakıcı vardı. Haftada bir de temizliğe abla gelirdi. Ama artık evimde kimseyi istemiyorum. Kendim yaptigim kadar. Okuldan gelince ev daginiksa ev toplarim, yoksa yemek hazırlığına baslarim. Esim erken geldiğinde yemeği birlikte hazırlarız genelde.

Herşey bir yoluna giriyor bir düzen tutturuluyor. Bakıcıya evi derli toplu bırakırdım. Onla da en başta konuştuk. Ben düzgün bırakırım evi de düzgün bulmak isterim. İş yemek beklentim yok diye. O da hep dikkat etti. Çocuklar krese başlayınca ev zaten toplu kaldı.

Bugün bir uni.de bir üni dekanı hanımefendinin 5 çocuğunun olduğunu öğrendim. Hayran kaldım. Oluyormuş demek ki dedim iki çocuk daha yapabiliriz demek ki dedim (Allah'ım büyük sozume tövbe, isteyene ver amin)
Not ekleyeyim kadının bir yardimcisi yok. Bakıcı da almamış esi de akademisyen onla çalışma saatlerini ayarlayarak gurbette büyütmüş. Çok da mutlu. 6 yi da dogururmus aslında ben öyle bir intibah edindim masallah diyelim.

Bakıcı çocuk uyuduğunda günlük ev işlerine yardım edebilir diye düşünüyorum gerçi daha ortada bakıcı da yok ularım gönlüme göre bulurum
Bakıcı tutarken evi de toparlama vs basit işler yapması gerektiğini soyleyin, ona göre ücret verin yoksa çok zor olur, eşiniz de tabi eve gelip iş beklemeyecek

Yok onu demek istemedim , siz işe başlayınca evdeki iş bölümü hakkında konuştunuz mu demek istedim,kendisinin fikirlerini merak ettim sadece.
Eşimle ben çalışmıyorken de ev işlerini ortak yaptık. Hiçbir zaman tüm işleri üstüme almadım alamam da öyle bir gücüm yok. Hayatımda hiç cam silmedim mesela daha önce de dediğim gibi çamaşır işi komple ondadır. En güzel çamaşırı kendisinin yıkadığını düşünür. bulaşık makinesini tetris oynar gibi doldurur. Onun için zevktir kimsenin onun kadar güzel yerleştirmediğini iddia eder. Ama asla boşaltmaz mesela nefret eder. Esasında Yazılı olmayan iş bölümü vardır evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…