- 2 Temmuz 2025
- 18
- 8
- 1
- 38
- Konu Sahibi nedesembilmem
-
Ay çok zor ya evde kaldığım süre içinde köreldim resmen bu konuda bile kendime güvenim gitti.Ben iki çocuklu çalışan anneyim:)
Eşinizle bu işin altından kalkarsiniz beraber, tek başınıza altında kalırsınız. Hem çalışıp hem 3 cocukla/evle ilgilenilmez yani. İkinizinde arı gibi olması lazim, oyle akşam 7 buçukta eve gelip, hazır yemeğe konmaya çalışan bir eşiniz varsa zorlanirsiniz, yemek sonrasında yapılacak işleri paylaşır halledersiniz, yarına hazırlanırsiniz, çok hızlı bir maraton olacak:)
Yardımcı abla günlüğünü 3.500 yapınca 15de bir alabiliyorum ancak. Onun haricinde kurutma makinesi ve robotum elim ayağım. Şu aralar da thermomix e göz kırpıyorumEv işini kolaylaştıran aletler, eve ara sıra yardımcı desteği ve en önemlisi eş desteği
Çamaşır işini bana bırakmaz yemek sonrası makineye dizme işini de ona kitlerim.Eşinize bağlı her şey
Bakıcı çocuk uyuduğunda günlük ev işlerine yardım edebilir diye düşünüyorum gerçi daha ortada bakıcı da yok ularım gönlüme göre bulurumBakıcı varsa bence o kadar zor değil konu sahibesi, bakıcı varsa kreş varsa yükünüz azalır olmasaydı mission impossible derdim
Thermomix benim de çok ilgimi çekiyor ama biraz daha yaygınlaşsın diye bekliyorumYardımcı abla günlüğünü 3.500 yapınca 15de bir alabiliyorum ancak. Onun haricinde kurutma makinesi ve robotum elim ayağım. Şu aralar da thermomix e göz kırpıyorum
Çocuklara ebeveyn gibi bakıyor mu pekiÇamaşır işini bana bırakmaz yemek sonrası makineye dizme işini de ona kitlerim.
3 çocuklu anne mi kaldı bu devirde kız?Merhabalar 2020 Mart ayına kadar çalışan bir anne idim bir kızımla idare ediyordum. Covid 19 ile iş hayatından uzaklaştım bu arada art arda 2 doğum yaptım ve doğum izinlerimi sonuna kadar kullandım. Eylül itibariyle iş hayatına dönmem lazım. Öncesinde 10 yıl çalışmış olsam da sanki her şeye yeni başlıyor, hiçbir şey bilmiyormuşum gibiyimüstelik artık 3 çocukluyum. Ne olacak nasıl olacak bilmiyorum. İş ortamım zaten stresli yönetici tayfa resmen mobbing uyguluyor çalışanlar üzerinde o da ayrı bir hikaye. Çalışma saatlerim de 8-16 arası olacak. Eşim de akşam7:30 gibi evde oluyor. Çocuklardan biri kreşe gidecek diğeri bakıcı ile evde olacak
Sorum size 3 çocuklu çalışan anneler ne yapıyorsunuz nasıl başarıyorsunuz nasıl yetişiyorsunuz her şeye bana tavsiyeleriniz nelerdir?
Sibel candan sonra 3 doğum yapan bir ben varım herhalde3 çocuklu anne mi kaldı bu devirde kız?
Hakkını yiyemem. Yemeğini yedirir kitabını okur atçılık oynar vs…Çocuklara ebeveyn gibi bakıyor mu peki
Ona kalsa isteğe bağlı bir sene daha ücretsiz izin alayım ama yok iş hayatından soğuyorum başlamam lazım.Eşinizle konuştunuz mu bu konuyu, onun fikirleri neler?
Yok onu demek istemedim , siz işe başlayınca evdeki iş bölümü hakkında konuştunuz mu demek istedim,kendisinin fikirlerini merak ettim sadece.Ona kalsa isteğe bağlı bir sene daha ücretsiz izin alayım ama yok iş hayatından soğuyorum başlamam lazım.
Bu ben oluyorumMerhabalar 2020 Mart ayına kadar çalışan bir anne idim bir kızımla idare ediyordum. Covid 19 ile iş hayatından uzaklaştım bu arada art arda 2 doğum yaptım ve doğum izinlerimi sonuna kadar kullandım. Eylül itibariyle iş hayatına dönmem lazım. Öncesinde 10 yıl çalışmış olsam da sanki her şeye yeni başlıyor, hiçbir şey bilmiyormuşum gibiyimüstelik artık 3 çocukluyum. Ne olacak nasıl olacak bilmiyorum. İş ortamım zaten stresli yönetici tayfa resmen mobbing uyguluyor çalışanlar üzerinde o da ayrı bir hikaye. Çalışma saatlerim de 8-16 arası olacak. Eşim de akşam7:30 gibi evde oluyor. Çocuklardan biri kreşe gidecek diğeri bakıcı ile evde olacak
Sorum size 3 çocuklu çalışan anneler ne yapıyorsunuz nasıl başarıyorsunuz nasıl yetişiyorsunuz her şeye bana tavsiyeleriniz nelerdir?
Bakıcı tutarken evi de toparlama vs basit işler yapması gerektiğini soyleyin, ona göre ücret verin yoksa çok zor olur, eşiniz de tabi eve gelip iş beklemeyecekBakıcı çocuk uyuduğunda günlük ev işlerine yardım edebilir diye düşünüyorum gerçi daha ortada bakıcı da yok ularım gönlüme göre bulurum
Eşimle ben çalışmıyorken de ev işlerini ortak yaptık. Hiçbir zaman tüm işleri üstüme almadım alamam da öyle bir gücüm yok. Hayatımda hiç cam silmedim mesela daha önce de dediğim gibi çamaşır işi komple ondadır. En güzel çamaşırı kendisinin yıkadığını düşünür.Yok onu demek istemedim , siz işe başlayınca evdeki iş bölümü hakkında konuştunuz mu demek istedim,kendisinin fikirlerini merak ettim sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?