- 9 Mayıs 2015
- 1.458
- 4.304
- 333
- Konu Sahibi nedesembilmem
-
Eee ne güzel o zaman bir şekilde üstesinden gelirsiniz diye düşünüyorum , iş çıkış saatiniz de güzel, küçük kaç yaşında bilmiyorum ama o uyurken bakıcı basit işlere el atacak şekilde anlaşırsanız oldu bu iş.Eşimle ben çalışmıyorken de ev işlerini ortak yaptık. Hiçbir zaman tüm işleri üstüme almadım alamam da öyle bir gücüm yok. Hayatımda hiç cam silmedim mesela daha önce de dediğim gibi çamaşır işi komple ondadır. En güzel çamaşırı kendisinin yıkadığını düşünür.bulaşık makinesini tetris oynar gibi doldurur. Onun için zevktir kimsenin onun kadar güzel yerleştirmediğini iddia eder. Ama asla boşaltmaz mesela nefret eder. Esasında Yazılı olmayan iş bölümü vardır evde
Göz kırpmayın, alın, almadığınız günlere yanarsınız sonraYardımcı abla günlüğünü 3.500 yapınca 15de bir alabiliyorum ancak. Onun haricinde kurutma makinesi ve robotum elim ayağım. Şu aralar da thermomix e göz kırpıyorum
airfryer alan arkadaşlarım çoktan üzerine dantel koyup kaldırdılar. Bu da ona benzemesin diye bir köşede bekliyorum aslındaGöz kırpmayın, alın, almadığınız günlere yanarsınız sonra
3 çocukla çorba karıştırmak bile zordur eminim.
Ay çok teşekkür ederim yorumunuz ilaç gibi geldi. ben de öğretmenim aslında okulda kırk çocuğun gürültüsünden sonra evde kendi çocuklarıma nasıl tahammül edeceğim onu da düşünüyorum. Benim de büyük ortaokulda zaman zaman onun derslerine de yardımcı oluyorum. Bir çocukla iş hayatı zorlamıyordu birden 3 çocuğa çıkınca seminer dönemi bile zorladı beni.Bu ben oluyorum
Öncelikle işe gitmek harika birşey. İnsan dinleniyoreskiden iş yerinde takildiginiz bir çok şeye takilmayacaginizi garanti edebilirim çünkü ora sizin dinlenerek iş yaptiginiz bir alan olacak
Ben öğretmenim işimi ve isimin kosusturmacasini çok seviyorum. 4 gibi dersim biter ve maraton başlar. Benim büyük cocuk ortaokulda, geçen yıl okuldan kendi geliyordu bazen almam gerekirdi, İkizler kreşe gidiyor. Bazen esim bazen ben alıyorum. Esimin işi son 6 aydır çok yoğun 8 e doğru gelir genelde. Oncesinde 5.30 gibi gelirdi.
İkizler küçüklerken bakıcı vardı. Haftada bir de temizliğe abla gelirdi. Ama artık evimde kimseyi istemiyorum. Kendim yaptigim kadar. Okuldan gelince ev daginiksa ev toplarim, yoksa yemek hazırlığına baslarim. Esim erken geldiğinde yemeği birlikte hazırlarız genelde.
Herşey bir yoluna giriyor bir düzen tutturuluyor. Bakıcıya evi derli toplu bırakırdım. Onla da en başta konuştuk. Ben düzgün bırakırım evi de düzgün bulmak isterim. İş yemek beklentim yok diye. O da hep dikkat etti. Çocuklar krese başlayınca ev zaten toplu kaldı.
Bugün bir uni.de bir üni dekanı hanımefendinin 5 çocuğunun olduğunu öğrendim. Hayran kaldım. Oluyormuş demek ki dedimiki çocuk daha yapabiliriz demek ki dedim (Allah'ım büyük sozume tövbe, isteyene ver amin)
Not ekleyeyim kadının bir yardimcisi yok. Bakıcı da almamış esi de akademisyen onla çalışma saatlerini ayarlayarak gurbette büyütmüş. Çok da mutlu. 6 yi da dogururmus aslında ben öyle bir intibah edindimmasallah diyelim.
Alma thermomixYardımcı abla günlüğünü 3.500 yapınca 15de bir alabiliyorum ancak. Onun haricinde kurutma makinesi ve robotum elim ayağım. Şu aralar da thermomix e göz kırpıyorum
Neden sizceAlma thermomix
Teşekkür edeirm cevabınız için Robot süpürge ve dyson dikey süpürgem var. Bunları kesinlikle masraf olarak görmüyorum hayatımı kolaylaştıran her şey çok kıymetli benim için. Kullan at mendil ben de çok kullanıyorum hele şu yaz günleri camlar devamlı açıkken ama bir yandan da vicdan yapıyorum çevreye zarar verdiğimi düşünüpBen varım 3 çocuklu ve çalışan. İkisi okul, küçük olan bakıcıda. İlk iki taneyi tek büyüttüm sayılır baba görevdeydi üçüncüde daha rahatım eskiye nazaran.
Size tavsiyem çocuğa bakan kişiye ev işi yüklemeyin. Ben yüklemiyorum dinlenirse çocuğa daha verimli bakıyor çünkü. Kendinizden pay biçin yani çocuk bak, işle ilgilen zor olur bir de o anne değil, sizin kadar sabrı olmayabilir.
Bunun dışında kalkma saatim 05:30 veya 06:00 hafta içi. Duş al, kahvaltıyı hazırla, çocukları hazırla vs. Eşim evdeyse o hallediyor veya beraber yapıyoruz. Ancak 07:30 gibi evden çıkıyorum.
Evi akşamdan toparlar, tuvaleti ve banyoyu hallederim. Bunu yaparken eşim çamaşır vs. Gibi işleri hallediyor. İşleri asla ertelemeyin ve aldığınızı yerine, yediğinizi makineye direkt koyun.
Bunun dışında eğer bütçeniz varsa robot süpürge, dikey süpürge, buharlı temizleyici ve bol bol kullan at mendil alın. Sabah giderken ve akşam gelmeden robot süpürüp siliyor evi (istasyonlu tercih edin) Eskinden ev temizliği için yardımcıyı daha çok alırdım şimdi daha az alıyorum zaten robot her yere girip çıkıyor. Camın bile robotu var. Bunlar masraf gibi gelmesin. Yardımcının gelme gün sayısı düşünce zaten tasarruf edeceksiniz. Artı ev de 7 kedim oldu
Artı olarak mükemmel anne olmak zorunda değilsiniz. Cocuklara odaklı olun gerisi bir sekilde hallediliyor ve baba destek değilse o kötü işte.
Türk mutfağına uygun değil bence ve çok gürültülü altına yapıştırıyor taze fasülye ne bileyim enginar et lezzetli olmuyor bi çorba bi buhar sebze hamuru da iyi yoğurmuyor çok büyük uygulaması ücretli say say bitmez kaç kere kullanıyorum max haftada 1 2Neden sizce
Aslında ders saatim max. 25 olacak ama hakkında yorum yapmak istemediğim müdürüm bizi çok sevdiği için (!) hep okulda görmek isterBen iki çocukla çareyi part time'a geçmekte buldum. Yetmedi daha çok düşürdüm saatlerimi ve şu an efektif olarak günde 4.5 saat çalışıyorum. İnsan olduğumu hatırladım saatlerimi düşürünce. Çocuklarıma karşı vicdanım rahatladı. 3 çocukla uzun saatler nasıl olur bilemedim. Allah yardımcınız olsun.
Saatleriniz iyimiş. Umarım cocuklarınızla birlikte yıpranmadan üstesinden gelirsiniz. Çalışmadanda olmuyor ne yazıkki..Aslında ders saatim max. 25 olacak ama hakkında yorum yapmak istemediğim müdürüm bizi çok sevdiği için (!) hep okulda görmek ister
Aaa.. bilmiyordum teşekkür ederim cevabınız içinTürk mutfağına uygun değil bence ve çok gürültülü altına yapıştırıyor taze fasülye ne bileyim enginar et lezzetli olmuyor bi çorba bi buhar sebze hamuru da iyi yoğurmuyor çok büyük uygulaması ücretli say say bitmez kaç kere kullanıyorum max haftada 1 2
Yani her gün kullanan da var ama bilmiyorum ben para verip almazdım ev hediyesi geldi bana da çok yemek yapmam ben o yüzden kullanmıyorum max 2 çeşit yaparım ama annem de öğretmen 4 çocuklu ev o kurabiye tatlı poğaça börek eksit etmezdi 3 4 çeşit yemek yapardı salata meze eksik olmazdı öyle biriyseniz evet mantıklıAaa.. bilmiyordum teşekkür ederim cevabınız için
Bunun çalışma prensibi bambaşka ya, kenarda kalma ihtimali yok.airfryer alan arkadaşlarım çoktan üzerine dantel koyup kaldırdılar. Bu da ona benzemesin diye bir köşede bekliyorum aslında
Hamuru çok iyi yoğuruyor ya nasıl güzel yogurmuyor. 5 dakika olmadan 2 ölçü pizza hamuru hazır.Türk mutfağına uygun değil bence ve çok gürültülü altına yapıştırıyor taze fasülye ne bileyim enginar et lezzetli olmuyor bi çorba bi buhar sebze hamuru da iyi yoğurmuyor çok büyük uygulaması ücretli say say bitmez kaç kere kullanıyorum max haftada 1 2
Bilmiyorum ben memnun değilim o parayı verip almam mesela annemde hamur yoğurma makinesi bosch daha iyi benceHamuru çok iyi yoğuruyor ya nasıl güzel yogurmuyor. 5 dakika olmadan 2 ölçü pizza hamuru hazır.
Annenizin ellerinden öperim. 3 çocukla kurabiye kek böreğin eksik olmadığı ev lux bana. 3 çocukla aç karnımızı dourabilsek kafiYani her gün kullanan da var ama bilmiyorum ben para verip almazdım ev hediyesi geldi bana da çok yemek yapmam ben o yüzden kullanmıyorum max 2 çeşit yaparım ama annem de öğretmen 4 çocuklu ev o kurabiye tatlı poğaça börek eksit etmezdi 3 4 çeşit yemek yapardı salata meze eksik olmazdı öyle biriyseniz evet mantıklı
Ben çorba yapınca ya da sulu yemek kavanoza koyuyorum çok yaparım hazırda bekler bende daha çocuk yok doğmadı 2 kişiyiz buna rağmen rahatlıyoruz thermomix alırsan rahatlarsın tabii ona benzer makine de çok. Haftalık yemek planı yaparsın max 2 çeşit yemek yeter illa pilavdan çorbaya olması gerekmez yani çocuklar da alışırsa sıkıntı olmaz artık tabii 1 sene ücretsiz izin hakkı varsa ben kullanırdım sanırımAnnenizin ellerinden öperim. 3 çocukla kurabiye kek böreğin eksik olmadığı ev lux bana. 3 çocukla aç karnımızı dourabilsek kafi
ben de hep haftasonu sıcak sıcak kavanoza koyup vakumlarım yemekleri kesinlikle haftaiçi rahatlatıyor beni. Büyük kızım yemek seçiyor of o zorluyor yoksa kocam bir hafta makarna yese gıkı çıkmaz.Ben çorba yapınca ya da sulu yemek kavanoza koyuyorum çok yaparım hazırda bekler bende daha çocuk yok doğmadı 2 kişiyiz buna rağmen rahatlıyoruz thermomix alırsan rahatlarsın tabii ona benzer makine de çok. Haftalık yemek planı yaparsın max 2 çeşit yemek yeter illa pilavdan çorbaya olması gerekmez yani çocuklar da alışırsa sıkıntı olmaz artık tabii 1 sene ücretsiz izin hakkı varsa ben kullanırdım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?