3. Gün embriyolari ve tüp bebek süreci

Merhaba herkese benim ilk Opu da 15 yumurta toplandı 5 i döllendi 3 tanesi 5.güne geldi bu 3 yumurtayla 2 transfer geçirdim olumsuz oldu. 2 opuyu oldum 14 yumurta toplandı 4 tanesi döllendi hiçbiri 5. Güne gelmedi 3. Gün dondurma falan da yapmadılar. Orada o doktoru bıraktım. 3.opumda 15 yumurtam toplandı 9 tanesi döllendi 7 tanesi kendini kurtardı. Demem o ki laboratuvar o kadar önemli ki 3. Gün 5. Gün önemli değil laboratuvara güvenin. İyi bir laboratuvarla çalışın.

Ben de normalde buradaki süreçleri okuduğumda her gün bilgi verildiğini duruma göre dondurduklarını okudum hep. Benim ilk tüp bebek denemem. Embriyolog anlatınca şaşırdım açıkçası. Açıklaması da anlattığım gibi oldu, zaten beşinci güne gitmezse sağlıklı embriyo olmayacağını söyledi. Bunu da hiçbi zaman bilemeyiz sanırım. Acaba bunu dondurulmuş embriyo transferi olacağım için mi söyledi onu da bilmiyorum. Taze transferde mi böyle oluyor, bi bilgin var mı?

Benimde dondurulmuş transferdi canım onunla bi alakası olucağını sanmıyorum. 3.gün embriyosu transferi olan da çok kişi var burda pozitif alan da çok var yani. Hem önemli olan hücre sayısı 8-10 hücreli olunca iyi kalitede oluyor 3.gün için önemli olan bu yani o dondurulan embriyonun sağlıklı olup olmayacağını bilemeyiz şöyle bi şey de var 5.gün en iyi kalitede olan embriyo bile tutmayabiliyor o tutmayıp 3.gün olan tutabiliyor. Yani o yüzden çok doğru bir bilgi aktarımı olmamış bence canım sen nerde tedavi görüyordun

Kesinlikle laboratuvar ve embriyologta çok önemli bence. Benim konuştuğum embriyologta gebelik vaad etmeyen hiç bir embriyoyu dondurmuyoruz diye açıkça söyledi zaten benimde 15 yumurtam toplanmıştı 13 tane döllendi 3.güne gelen 10 tane vardı 1 tanesini riske atmamak için 8 hücreli kaliteli bir embriyo olduğundan dondurdular diğerlerinide altıncı güne kadar takip ettiler ama ne yazık gelişimleri durdu yani iyi ki riske atılmayıp 3.gün bir tane dondurulmuş diyorum ben şuan dün de onun transferini oldum başarılı geçti transfer embriyo çözdürüldükten sonrada gelişmeye devam etmiş yani bu da sağlıklı olduğunu gösteriyormuş inşallah hepimiz pozitif sonuçlarımızı paylaşırız buradan

İnşallahhh Allah hepimize göstersin pozitifleri

Benimde 20 yumurtadan 9u döllendi ve 3.güne sadece 2tane ilerledi donduruldu. Şimdi o iki embriyomu transfer oldum bekliyorum. Ama bu anlattıkların benimde hiç içime sinmedi. Yani hergün gelişimine bakıyorlar öyleki 4.gün donduruldu diye yazan birinide okumuştum. Şuan yapabilceğimiz tek şey dua etmek. İnşallah o son kalan yumurtan altın yumurtadır ve anneciği için savaşır

Amin canım teşekkür ederim. Bana 8 hücreli diyerek transfer ettiler. Bende anlamadım çok
Merhaba sonucunuz nedir acaba 3. Gün embriyo transferi ile güzel haberlere ihtiyacım var bende bir tane dondurulmuş bekliyor bir tane daha mı toplatsam bunu mu transfer etsem bilemedim

Merhaba sonucunuz nedir acaba 3. Gün embriyo transferi ile güzel haberlere ihtiyacım var bende bir tane dondurulmuş bekliyor bir tane daha mı toplatsam bunu mu transfer etsem bilemedim
Benimde 30 yumurtadan 6 tanesi dolu çıktı onunda sadece 2 tanesi döllendi doktorum havuz yöntemi önerdi ama ben denemek istedim çift transfer yapıldı sonuç bekliyoruz inşallah hepimiz güzel haberler alırız

Benim embriyologum her ihtimale karşı riske atmamak adına 3. Gün iki embriyo dondurmustu. Genel kanı 5. Gün embriyosunun tutunma ihtimalinin daha fazla olduğu yönde. Belki bu nedenle tek olan şansınızı bu sekilde düşünüp beklemiş olabilirler. Ama tutunma olayı çok karmaşık ve sebep/ nedenleri de bilinmiyor çoğu zaman. Aynı anne babanın kaliteli embriyosu tutmazken daha düşük kaliteli embriyo tutabiliyor.

Kızlar verdiğiniz bilgiler çok kıymetli, çok teşekkür ederim. İyi dilekleriniz için de çok teşekkürler, rabbim daha da güzellerini yaşatsın size. Dün içime sinmedi doktoru aradım, süreç hakkında soru sormak için. Neden beşinci güne kadar beklemek zorunda riske atmıyor muyuz zaten bir tane var dedim. Onun cevabı şöyle oldu; eskiden laboratuvar koşulları embriyonun büyümesine bu kadar elverişli değildi o yüzden erken günlerde de olsa (kastım 2-3 gün) donduruluyordu şu an neredeyse anne rahmi gibi ortamı oluşturulduğu için beşinci güne kadar bekleme durumuna giriliyor dedi. Zaten bizim için kritik gün 3. ve 4. Gün oluyor dedi. Benim zaten şu an 4. Gün. Artık bu saatten sonra benim kararım bi şeyi de değiştiremez. Teslimiyete girdim çoktan zaten. Umuyorum ki sizin de benim de süreçlerimiz kolay, embriyolarımız sağlıklı olur.

Canım inşallah yarın 5.güne ulaşmış dondurulmuş olarak bilgi vermeye ararlar sen içini rahat tut artık elinden geleni yaptın

Canım inşallah yarın 5.güne ulaşmış dondurulmuş olarak bilgi vermeye ararlar sen içini rahat tut artık elinden geleni yaptın
Bu haberi duymayı o kadar çok isterim ki, dua edin lütfen. Ayrıca çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Sizin de süreciniz inşallah sıkıntısız kolay bi şekilde sonuca ulaşır

Bu süreçler gerçekten çok zormuş eğer ki yakınlarınızın bilgisi de yoksa. Ben ailemden kimseye de söylemedim, tutup buraya yazıyorum ediyorum sağolun sizler de hem moral hem destek sağlıyorsunuz. Yeri geliyor aile gibi destek çıkıyoruz birbirimize. Teşekkür ederim gerçekten canı gönülden.

Bende öyle eşimle birlikte kimseye söylememeye karar verdik

Canımmm kocaman sarılıyorum sana. Boşver kimseye deme bende demedim. Bizi bizden başka inan anlayan yokkkkkk. Bazen kocan bile duygularına uzak kalabiliyorrr. Bizzat savaşçı annelerin ve bebeklerimiz de bizim gibi güçlüyken geleceklerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…