3 gün üstüste sözveripte misafirliğe gelmeyen bir Akraba vb olsa ne düşünürsünüz?

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
133
Bu insan hayatınızda önemli bir yeri olan asla çıkaramayacagınız çok yakın akraba diyelim, kendincede haklı sebepleri olsa ama size 3 gün üstüste söz verip bir şekilde gelmese ne düşünürsünüz? Ben kırıldım tabiki, Sebeplerinide anlıyorum, ama yinede bir parça önemsenmeme payı olabilir mi sadece sebepler yeterlimi diye düşünmüyor değilim? Sizce

sebebine göre değişir

bugün çocuğun ateşi çıkar, yarın kvsine bakacak bakıcı gelmez, diğer gün yurt dışından birisi gelir

bunlar makul olabilir

bugün yorgun hisseder

yarın çarşı işi çıkar

diğer gün komşuya gidecek olur ise bahanedir
Haklısınız ama yinede 3 gün olunca önceden planlanması gerekmezmi iş akışını diye içten içe kızıyorum (sadece 1 günü zaruri gibi)

sebebine göre değişir

bugün çocuğun ateşi çıkar, yarın kvsine bakacak bakıcı gelmez, diğer gün yurt dışından birisi gelir

bunlar makul olabilir

bugün yorgun hisseder

yarın çarşı işi çıkar

diğer gün komşuya gidecek olur ise bahanedir

Cok hakli.. bir de sen mi cagiriyorsun bana gel oturalim diye, yoksa o kendiliginden mi bugün sana gelcem diyip iptal ediyo?

Cok cok yakinsa ilk ekmesini kabul edip ikinciye cagiririm. Ama ikincide de ekilirsem ucuncusu zaten olmaz. Her zaman ikinci plana atilabilicek bir yerdesiniz demek ki hayatinda. Bende gelmek istediginde evde degilim diyiveririm olur biter.

Eşiyle kavga etmiştir işinde sorunları vardır ailevi sorunları vardır maddi sorunları vardır çocukları hastadır depresyondadır yorgundur hastadır . Çok seviyorsan kırılmak yerine sen git nesi var bi bak . Arkadaşlık bunu gerektirir. Çok yakın bi akrabama böyle bişey başımıza gelmişti bana değil ama kv ye bir türlü gelemedi kadın. Eşiyle boşanma aşamasına gelmişler uyandığından anlatamamış mesela

Cooook yakin ailem misafir değildir.
Ablam mesela istediği an gelebilir.
Insanin kendi sinirlari vardir. Gece 11de pat diye gelmez. Ama gelsede sorun olmaz. He gelcem diyip gelmesede benim için sorun olmaz.
Görünce laf sokarim konu kapanir.

Cooook yakin ailem misafir değildir.
Ablam mesela istediği an gelebilir.
Insanin kendi sinirlari vardir. Gece 11de pat diye gelmez. Ama gelsede sorun olmaz. He gelcem diyip gelmesede benim için sorun olmaz.
Görünce laf sokarim konu kapanir.
Misafir gibi değilde şu açıdan plan yapıyoruz herkes çalışıyor iş saatleri uyuşmuyor gece ve gündüz açısından mesela bu hafta 3 gün ikimizde musaittik o sebeple bu gün şugün diye plan yapıyoruz, çat kapı gelecek kadar yakın mesafe değil zaten..

bence daha üstüne düsme. gelmek isteyen bi firsatini bulur gelir. insallah zamaninda haber veriyodur gelemeyecegini, hazirlik falan yaptiktan sonra degil...
3 gündür üstüste olunca 3.gün ekstra birşey yapmadım zaten, genelde öglen veriyor sagolsun :)

Misafir gibi değilde şu açıdan plan yapıyoruz herkes çalışıyor iş saatleri uyuşmuyor gece ve gündüz açısından mesela bu hafta 3 gün ikimizde musaittik o sebeple bu gün şugün diye plan yapıyoruz, çat kapı gelecek kadar yakın mesafe değil zaten..

Anladim. Cok yakin aile diyimce anne, abla sandim. Planli birşeyse bence o insan aktiv seninle iletişime geçene kadar davet etme

Sürekli bugün geleceğim ay bugün olmadı yarın geleceğim yapıyorsa ben o kadar toleranslı olmazdım sanırım. Çağırmam bir daha. Demek ki sizin onu özlediğiniz kadar o sizi özlememiş.

iptal sebebine bağlı. benim 1 ay salladığım oldu kankamı. bir buluşacaktık kedim kusmaya başladı acilde bbulduk kendimizi. bir buluşacaktık ben hastalandım baygın yattım. bir buluşaktık dedem vefat etti iptal oldu. en sonunda da ben bacağımı incittim 1 ay kalkamadım yerimden. bunlar hep 2 3 gün arayla oldu. sebep önemli yani...

Bu insan hayatınızda önemli bir yeri olan asla çıkaramayacagınız çok yakın akraba diyelim, kendincede haklı sebepleri olsa ama size 3 gün üstüste söz verip bir şekilde gelmese ne düşünürsünüz? Ben kırıldım tabiki, Sebeplerinide anlıyorum, ama yinede bir parça önemsenmeme payı olabilir mi sadece sebepler yeterlimi diye düşünmüyor değilim? Sizce
gelecğim dediği zaman müsait değilim derdim çat kapı gelirse de kuru bir çay verirdim

Akraba değilde annemin bir arkadaşı 2 hafta üst üstte size geleceğim dedi tabi annem de müsaitti kabul etti hazırlık vs yaptı.İlk hafta gelmedi gözü kesmemiş ki uzak bir yer değil olabilir dedik insanlık hali 2.hafta oldu bekle bekle gelen yok canı istememiş bu seferde annem de kadına 3.olursada ben kabul etmem dedi :) kadın yine gelmek istiyor ama annem kabul etmiyor şimdide sonuçta hazırlık yapıyorsun başka işin varsa iptal ediyorsun hani sağlık durumu ,cenaze vs olsa tamam derim de canım istemedi falan biraz garip geldi.

Back
X