3 haftalik Nisanlimdan ayrildim-Sebeb ailesi!Ben nasil bas edecegim bu ihanetle?

Daha nışan döneminde bukadar üzüldüysen evlilikte yaşayacakların daha fazla olacaktı emin ol. Düzgün bir aileye gelin olmak çok çok önemli birşey. Karşındakiler olgun , düzgün insanlar olunca saygı duyabiliyorsun. Yoksa kendini zorlaya zorlaya görüşmeler, bayramda yüzünü görmek dahi istemiyorken el öpmke zorunda olmak ...İnşallah hem kendisi hem ailesi iyi olan birine denk gelirsin. Böyle aileler az olsa da var. Ve o evlerde huzur oluyor. Öbür türlü hep kaygı , sıkıntı , sorunların görmezden gelindiği , hafife alındığın küçücük çocukların omuzlarına tonlarca psikolojik yük binen evlilikler oluşuyor. Baştan kötü kokuyu almışsın. Bırak layıklarını bulsunlar. Sen kendin için dua et. Huzurlu bir evin olması, iyi bir eşin olması ve iyi bir aileye denk gelmek için.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Arkadaslar biliyorsunuz eski nisanlimla nasil ayrildigimi. Bi aydir bana ara ara mesaj atiyor iste durumumuzu netlestirelim sende hala beni seviyorsun bilmemne tekrardan deneyelimde.

Bu güne kadar aklin nerdeydi diyordum oda yüzükleri bana sen verdin sen terkettin beni yari yolda biraktin diyor bi kac kez görüstük hala beni sucluyor yok onu sevseymisim kabul edermisimde ailesini. Yok ideal es ideal babaymis ben tepiyormusum iste bana onu kabul etmedigim icin beddua etmeler umarim pisman olursun demeler.

Dedigine göre beni unutamiyormus ama ona hic inanasim gelmiyor birkere bile kapima gelmedi ugrasmadi kimseyi bile araci koymadi o arada bi kizla flört etmeye calisti inkar ediyor cikmadim diyor ama denemis fotograflardan o kiza siirlerinden belliydi.

Bana dogru düzgün bi teklifle gelmiyor iste cikalim ama ailene söyleme ben seni seviyorum sen bana aci cektirdin bos laflar inanasim gelmiyor sanki dalga geciyor. Beni okulda görüyor selam veriyor siritiyor. Dünki reddesimden sonra yine bedduaya basladi seni sildim seni anmayacagim sende bütün kizlar gibisin umarim Allahindan bulursun felan filan.

Zaten psikolojim bozuk onun yüzünden hayata küstüm erkeklere güvenim kalmadi bu ne simdi?Onu okulda görmek beni zaten yipratiyor.

Kabul etmemekte haklimiyim sizce?Bence en dogru karar onun gibi bi korkaktan ayrilmak oldu.

sakın sakın, aynı şeyleri yapar ya da birini bulana kadar seninle gönül eğlendirir.itin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı.hiç aldırma önüne bak.

İnanmiyorum ya böyle karaktersiz insanlardan ne cok var piyasada.canim öncelikle gecmis olsun bence ucuz kurtulmuşun, benzer seyleri bende 1 seneye yakın bi zaman once yasadım. İnan durum tipatip aynı bende farklı olan eski nişanlımın ailesi de beni cok istiyordu. Ama oyle olmasına rağmen ayrıldığımızda birkere arayıp sormadılar,eşyaları aracıyla aldılar sende oldugu gibi. Konumu burada paylasmistim sagolsun kizlar bana manevi destek oldular.kaldiramiyordum atlatamam sandim ama inan suan iyi ki olmamış diyorum, her serde bi hayır vardır. Onun yüzünden az kalsın bende okuldan atılıyordum sınavlarımın kotu geçmesinden dolayı. Bende yurtdisindayim canım, inan aynısını yasadım, bulunduğun durumu cok ama cok iyi anlıyorum, sakın ona geri dönme, inan senden daha iyisini çıkarsız ve karşılık beklemeden seven birini bulamadığı icin donüyor sana,cok sevse savasirdi aklı nerdeymiş. İstersen özelden de yazabilirsin canım seve seve dinlerim seni

iyi insanlar unutur, affeder, kazık yer yer susar.
sonra ne olur... bir gün sözde iyiliğin kendilerine yaptıkları kötülük olduğunu anlarlar ve kendi iyilikleri için başkalarının beddua okudukları biri haline gelirler. ne iyiliğin kalır gözlerinde, ne sevgin, ne sabrın...

iyi biri olma, kendine karşı adil ol. sence sen böyle dengesiz ve kendi kararlarını alamayan, ayrıldıktan sonra başkasına şiirler yazan, sonra da sana gelen ve sonunda hayır dediğinde yalvarmak yerine değişmek ve ailene saygı duymak yerine beddua eden birini mi hakediyorsun?

herkesin hayatta bir sınavı vardır. kendine gel. sen bunları haketmiyorsun. adam dediğin sever, sahiplenir, gururlu olur ve sevdiğine beddua okumayı bırak tek bir gözyaşına dayanamaz. ağlatmayı bırak ağlatan birine dayanamaz. sana kıyamaz.

belki iyi biridir ama senin çektiğin acıları burada her satırında okudum. ben ki el insanıyım. o nişanlındı. bana seni sevse de yeterli bir sevgi gibi gelmiyor...

barış ayrıl diyemem ama adam gibi adam nedir onu belki biraz anlatabilirim.
bu adam pek adama benzemiyor veya büyümemiş.

büyük bir değişim geçirir de senin kıymetini bilirse o başka. ama lafla peynir gemisi yürümez canım. seviyorsa, değiştiyse, ailene ve sana saygı duyacaksa, elaleme şiirler yazmayı bırakıp sana sahip çıkacaksa, etrafa sana acıdığına dair dedikodu apmayı bırakıp acınacak durumda olduğunu kabul edecekse olur anca bu iş.

ayrıca en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir demişler... hayatını ona endeksleyerek zamanını kendin için değerlendirmeyi unutma.

İnanmiyorum ya böyle karaktersiz insanlardan ne cok var piyasada.canim öncelikle gecmis olsun bence ucuz kurtulmuşun, benzer seyleri bende 1 seneye yakın bi zaman once yasadım. İnan durum tipatip aynı bende farklı olan eski nişanlımın ailesi de beni cok istiyordu. Ama oyle olmasına rağmen ayrıldığımızda birkere arayıp sormadılar,eşyaları aracıyla aldılar sende oldugu gibi. Konumu burada paylasmistim sagolsun kizlar bana manevi destek oldular.kaldiramiyordum atlatamam sandim ama inan suan iyi ki olmamış diyorum, her serde bi hayır vardır. Onun yüzünden az kalsın bende okuldan atılıyordum sınavlarımın kotu geçmesinden dolayı. Bende yurtdisindayim canım, inan aynısını yasadım, bulunduğun durumu cok ama cok iyi anlıyorum, sakın ona geri dönme, inan senden daha iyisini çıkarsız ve karşılık beklemeden seven birini bulamadığı icin donüyor sana,cok sevse savasirdi aklı nerdeymiş. İstersen özelden de yazabilirsin canım seve seve dinlerim seni

Canim özel mesaj yazamiyorum ama sen bana yazarsan baska türlü iletisime gecebiliriz mail veyahaut baska birsey. Sohpet etmek isterim

iyi insanlar unutur, affeder, kazık yer yer susar.
sonra ne olur... bir gün sözde iyiliğin kendilerine yaptıkları kötülük olduğunu anlarlar ve kendi iyilikleri için başkalarının beddua okudukları biri haline gelirler. ne iyiliğin kalır gözlerinde, ne sevgin, ne sabrın...

iyi biri olma, kendine karşı adil ol. sence sen böyle dengesiz ve kendi kararlarını alamayan, ayrıldıktan sonra başkasına şiirler yazan, sonra da sana gelen ve sonunda hayır dediğinde yalvarmak yerine değişmek ve ailene saygı duymak yerine beddua eden birini mi hakediyorsun?

herkesin hayatta bir sınavı vardır. kendine gel. sen bunları haketmiyorsun. adam dediğin sever, sahiplenir, gururlu olur ve sevdiğine beddua okumayı bırak tek bir gözyaşına dayanamaz. ağlatmayı bırak ağlatan birine dayanamaz. sana kıyamaz.

belki iyi biridir ama senin çektiğin acıları burada her satırında okudum. ben ki el insanıyım. o nişanlındı. bana seni sevse de yeterli bir sevgi gibi gelmiyor...

barış ayrıl diyemem ama adam gibi adam nedir onu belki biraz anlatabilirim.
bu adam pek adama benzemiyor veya büyümemiş.

büyük bir değişim geçirir de senin kıymetini bilirse o başka. ama lafla peynir gemisi yürümez canım. seviyorsa, değiştiyse, ailene ve sana saygı duyacaksa, elaleme şiirler yazmayı bırakıp sana sahip çıkacaksa, etrafa sana acıdığına dair dedikodu apmayı bırakıp acınacak durumda olduğunu kabul edecekse olur anca bu iş.

ayrıca en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir demişler... hayatını ona endeksleyerek zamanını kendin için değerlendirmeyi unutma.

Yorumunuz icin cok tesekkürler resmen analiz etmissiniz.

Ben ondan cok sogudum artik birliktelik olamaz yüzgöz olduk aile bana tamamen karsi zaten oluru yokki..
Ama ben onu cok özlüyorum hic yakismasakta uyusmadigimiz alanlarda olsa olgunluk olmasada cok özledim onu görmekten yoruldum okulumuda kaybedemem degistirmek istemiyorum imkanimda yok.
Cok yalniz hissediyorum kendimi hersey anlamsizlasti.
Onu aramak ona mesaj yazmak istiyorum kizmak bagirmak ama anlami yokki elim gitmiyor neye yarar.Her anlamda yari yolda birakti yeteri kdar gerektigi kadar sevmedi.
Sadece canim cok yaniyor böyle olmamaliydi...

Başkasına mı istettiler seni? Orayı anlamadım.
Eğer öyleyse ve sen devam ettiysen ısrarla suçu kendinde de aramalısın.
Ucuz atlatmışsın. Ben olsam olay çıkarırım herhalde. Bir şeyi beğenmiyorlar, yüzüğü onlar alıyorlar falan.:47:

Hayir kendileride gelmisti ama istemeyi araci bi aile dosti yapti onlarda adet öyleymis erkek babasi istemezmis kizi ayipmis felan ama daha önce hic duymadim.

Canim özel mesaj yazamiyorum ama sen bana yazarsan baska türlü iletisime gecebiliriz mail veyahaut baska birsey. Sohpet etmek isterim

Yorumunuz icin cok tesekkürler resmen analiz etmissiniz.

Ben ondan cok sogudum artik birliktelik olamaz yüzgöz olduk aile bana tamamen karsi zaten oluru yokki..
Ama ben onu cok özlüyorum hic yakismasakta uyusmadigimiz alanlarda olsa olgunluk olmasada cok özledim onu görmekten yoruldum okulumuda kaybedemem degistirmek istemiyorum imkanimda yok.
Cok yalniz hissediyorum kendimi hersey anlamsizlasti.
Onu aramak ona mesaj yazmak istiyorum kizmak bagirmak ama anlami yokki elim gitmiyor neye yarar.Her anlamda yari yolda birakti yeteri kdar gerektigi kadar sevmedi.
Sadece canim cok yaniyor böyle olmamaliydi...

eger kalbine yenik düsüp birdaha denersen yine yari yolda birakip gider :34:

arkana bile bakma mutsuzluktan baska birsey getirmez o kisi size :34:

eger kalbine yenik düsüp birdaha denersen yine yari yolda birakip gider :34:

arkana bile bakma mutsuzluktan baska birsey getirmez o kisi size :34:

Aile olmayinca istemeyince gercekten sonu yok degilmi arkadaslar:(

Kendimi cok yalniz hissediyorum bir daha sevememekten sevilmemekten korkuyorum ve acikcasi evde kalacagimi düsünüyorum.
Icime sinecek hayirli bir yuva kurmak istiyorum bende dengim olan biriyle evleneyim ailem olsun bebegim olsun evlatlar yetistireyim istiyorum yada bunlarin hepsi disardanmi öyle güzel görünüyor?

özgüvenim yok kendimi sevmiyorum artik kilimi bile kipirdatmak istemiyorum sadece yatayim uyuyayim birdaha uyanmiyayim istiyorum keske herseyi unutsam kendimi affedebilsem.

Ben dönülmez hatalar yaptim sonsuzca güvendim ona herseyimiz hazirdi kimse ayirmaiyacakti bizi ama olmadi Kibir ve Kötülük ayirdi bizi.
Kendi kendime yetemez oldum beni hic birsey mutlu etmez oldu caresiz hissediyorum kendimi.
Kendimi suclasam biryere varamiyorum acaba tek ben suclu olsamda yürüyebilirmiydi cok mu zordu benide anlamalari:-(

sizinde basinizi sisiriyorum kusuruma bakmayin kizlar:-(

madem danışıyorsun canım aklımdan geçenleri söyleyim,
aileyle uyuşamıyorsan ve ciddi problem varsa ki var evlenme ayrılığının arkasında dur
zamanla değişir değişmesede banane ben nişanlımın delisiyim ailesi beni dövse dahii sesimi çıkarmam sevgilimi çok seviyorum falan dersen sen bilirsin
her erkek için aile bitanedir bizler içinde ve ailelerde kültürr çoook şart hem kız hem erkek tarafıda çocuklarının refahını istemeli sonuçta ve bi saygı çerçevesi içinde olmalı ama nerdee,
oğullarına kız beğenemiyolar bide bu tarz insanlardan nefret ediyorum sanki kız şeymiş, aşağılık biriymiş, kötü yoldan gelmiş gibi muamele yapanlar bile var ya ne kızlara hemde. çevremde örneği çok, beni sorarsan ben bana son ana kadar deli olan sevgilimi sırf bu ailesi yüzünden terk ettim çünkü bana saygı duymadılar ya zaten türkçe bile bilmiyolardı bilen bikaç kişide burnumdan getirdi dayanamadım hakaretlere terkettim ve hiç üzgün bile değilim üzülmedim de çünkü çok tiksinmişştim artık, umarım anlatabiliyorumdur, benim için en önemli kriterlerden biri oldu bu yaşadıklarımdan sonra eş adayının annesi veya ailesi için söylüyorum, sevmek zorunda değiliz ama kültür ve saygı şart kesinlikle şart

Kendimi cok yalniz hissediyorum bir daha sevememekten sevilmemekten korkuyorum ve acikcasi evde kalacagimi düsünüyorum.
Icime sinecek hayirli bir yuva kurmak istiyorum bende dengim olan biriyle evleneyim ailem olsun bebegim olsun evlatlar yetistireyim istiyorum yada bunlarin hepsi disardanmi öyle güzel görünüyor?

özgüvenim yok kendimi sevmiyorum artik kilimi bile kipirdatmak istemiyorum sadece yatayim uyuyayim birdaha uyanmiyayim istiyorum keske herseyi unutsam kendimi affedebilsem.

Ben dönülmez hatalar yaptim sonsuzca güvendim ona herseyimiz hazirdi kimse ayirmaiyacakti bizi ama olmadi Kibir ve Kötülük ayirdi bizi.
Kendi kendime yetemez oldum beni hic birsey mutlu etmez oldu caresiz hissediyorum kendimi.
Kendimi suclasam biryere varamiyorum acaba tek ben suclu olsamda yürüyebilirmiydi cok mu zordu benide anlamalari:-(

canım bak hala içinde sevgi var ama kararlılığın da artmış. ilk zamanlar acın daha büyükken öfken daha yeniydi ve kararlılığın daha sabitti. şimdi kararlılığın daha artmış durumda ama sabit değil. sabit değil demek de ne kadar kararlı olursan ol değişken düşünceler acaba olur muydular.

acaba olur mu düşünceni değerlendir istersen. olursa eğer evliliğiniz, düğününüz muhtemelen olmayacak, yada ailelerin birbiriyle konuşmadığı sıkıntılı bir düğün. aslında bu da problem değil. asıl problem bu adam değişmediği için evliliğinde olacak. aileni görmeye gitmen problem olacak. onun ailesi hakkında tek bir söz ettiğinde sen böyle istedin geldin çekeceksine getirecek ve sen o insanlar ne yaparlarsa yapsınlar susmak ve kabullenmek zorunda kalacaksın. aileni savunma hakkın olmayacak, yada istediğin zaman görme hakkın bence. bir duruma itiraz ettiğinde de ailenle görüşüyor olursan onların dolduruşuna getirmişler seni olacak.

sevgi, içindekilere karşı koyamamak bunları anlıyorum ama geleceğini de düşün. tek başına seni istemedikleri belli olan bir aileye gidip, seni savunmayacak mutlu olamayız düşüncesine baştan sahip bir adam için kendine yazık edersin.
dediğim gibi bu adam değişmiş olsa, sana ve ailene saygı duysa, ailesine rest çekse ve ben bu kızı seviyorum karışmyacaksınız dese amenna. o zaman derim herkes hata yapar akıllanmış sana değer verecek bu adam.

ama yok... değişim yok, şartlar koşullar var, istersen gel istemezsen allah belanı versin tarzında bir tavır...

merhaba konunu yeni gördüm..tamamen aynı değil ama yaşadıklarımız çok benzer şeyler..bende nişanlımdan ayrıldım..kilo verdım kafamda saç kalmadı hep koparmışım ellerken sigarada cabası halada içiyorum bağımlı oldum resmen ama moralım düzeldi..rabbım böylesine kötü insanlara benı layık görmedi ve beni kurtardı diyorum.

Son düzenleme:

ailesi istemeyen cok kisi gördüm ama cok sviyorsa sevdigine sahip cikabilip herkesi susturuyorsa ozman güzel son oluyor

sizin nisanliniz malesef böyle degil evlensenizde mutlu olamassiniz ailesinin agzina baktigi müddetce hos eski nisaninlin evlliligede niyeti yok öyle olsa arkanizda durur napar eder evlenirdi bitirmek yerine

sabirli ol daha cok gencsin karsina kimbilir ne talibler cikacak ve eski nisanlin gibi degil sevdigine sahip cikip laf söyletmiyecek ozmanda diyeceksin eskisi icin ben nasil öyle birini sevebilmisim :34:

eski defteri kapat düsünme düsündükce isin icin cikamazsin,kendine bak ve onun karsinda sakin ezilme kendinide suclu his etme

Arkadaslar tesekkür ederim yorumlariniz icin. Kafam öyle karisikki sanirim sorun bende ne istedigimi bilmiyorum. O insan benim icin dogru insan degil ona karsi suan acima duygusu hissediyorum sadece ve sanki daha iyisi gelmez diye birakamiyorum onu aklimda ve ondanda tiskindim beni ortada birakti.
Dün yazistik ve bulustuk bana sürpriz yapmisti cicekler eski fotolar felan seni cok seviyorumlar kabul etmedim sonra konustuk agladi iste cok pismanim seni kazanmak icin ugrasicam iyi biri olucam artik ailem bi tarafa ben kendi ailemi kurucam seninle mutlu olacagima inaniyorum ben seninle mutsuzkende mutluydum seni yanlis anladim alilemin galeyanina geldim felan.Ben sana kurbana olurumda sen beni simdi gör degisecegim ugrasacagim senin icin.
Bundan sonra ailemi karistirmiycamda hersey bizim istedigimiz gibi olucak vesaire vesaire..

Bende suan düsümüyorum umut görmüyorum kader kismet dedim sanirim acik kapi birakmis oldum?!

Kendimi cok salak hissediyorum ondan cok sogudum beni cildirtiyo zaten rezil duruma düsmüs ezik bi insan haline gelmis dengeyi yitirmis habire sigara iciyor ickiye vurmus kendini.
Sinavlarim var ailem beni uyardi onlarla bi halt olmaz yola cikamayiz aklini basina topla diye bense istemiyorum biryandanda birdaha seven bir insan bulamam diye korkuyorum.
Bende kafayi yedim sonunda o oldu bana yakismiyor onunla yazismak ona iyi davranmak bulusup dinlemek düsürüyorum kendimi...

Biz de ailesi yuzundwn ayrıldık. O ailesini seçti, tüm yadadigin bu sıkıntıları yasamadan. Olmaz istemiyorlar dedi ve ugrasmadi da. Bu durumda aileesinden çok o na kızıyorum.

O benden bu kadar kolay vazgectiyse ben i nu neden içimde yasatayim? Inadina unutacagim. Inadina daha guzel bir hayat yaşayacağım.
Benden butun hayallerimi alanlari anilarimda bile yasatmak istemiyorum.

Arkadaslar tesekkür ederim yorumlariniz icin. Kafam öyle karisikki sanirim sorun bende ne istedigimi bilmiyorum. O insan benim icin dogru insan degil ona karsi suan acima duygusu hissediyorum sadece ve sanki daha iyisi gelmez diye birakamiyorum onu aklimda ve ondanda tiskindim beni ortada birakti.
Dün yazistik ve bulustuk bana sürpriz yapmisti cicekler eski fotolar felan seni cok seviyorumlar kabul etmedim sonra konustuk agladi iste cok pismanim seni kazanmak icin ugrasicam iyi biri olucam artik ailem bi tarafa ben kendi ailemi kurucam seninle mutlu olacagima inaniyorum ben seninle mutsuzkende mutluydum seni yanlis anladim alilemin galeyanina geldim felan.Ben sana kurbana olurumda sen beni simdi gör degisecegim ugrasacagim senin icin.
Bundan sonra ailemi karistirmiycamda hersey bizim istedigimiz gibi olucak vesaire vesaire..

Bende suan düsümüyorum umut görmüyorum kader kismet dedim sanirim acik kapi birakmis oldum?!

Kendimi cok salak hissediyorum ondan cok sogudum beni cildirtiyo zaten rezil duruma düsmüs ezik bi insan haline gelmis dengeyi yitirmis habire sigara iciyor ickiye vurmus kendini.
Sinavlarim var ailem beni uyardi onlarla bi halt olmaz yola cikamayiz aklini basina topla diye bense istemiyorum biryandanda birdaha seven bir insan bulamam diye korkuyorum.
Bende kafayi yedim sonunda o oldu bana yakismiyor onunla yazismak ona iyi davranmak bulusup dinlemek düsürüyorum kendimi...

onunla gorusmeye devam ettikce cikamazsin bu isin icinden tamam suan pisman olmus ve o aciyla Boyle konusuyor fakat mantikli dusunursen siz mutlu oldugunuz bi donemde birakti ve gitti yine guvenebilecekmisin hyir aklinda hep bi soru kalacak Ki sen zaten sogmussun bu adamdan....

bende ayni sebeblerden ayrildim pisman olup gelse affetsem dahi yine ayni yerde ayrilacagiz baslarda bende korkuyordum bi daha sevebilirmiyim diye ama simdi diyorum Ki ona da izin vermistim zamaninda hayatima girdi mukemmel bi ask yasadik Eger ben istemeseydim ben sevmeseydim bana bu aski yasatamazdi... Zamanla yeniden seveceksindir ama once onunla iletisimi kes acini yasa ve zamana birak ailen senden daha objektif bakiyo Eger onlar Boyle soyluyorsa haklilardir onlari dinlemeni tavsiye ederim... Ben zamaninda ailemi dinlemedim inat ettim guvendim fakat vazgecilen ve aci ceken ben oldum duygulardan cok mantikla hareket etmek gerekiyomus bunu da ogrendim bu arada... Ailesi icin Sana bunlari simdi yaptiysa inan bana en mutlu oldugun anda yine yapacaktir tekrarlama bu acilari

Hayatima yeni bir yön vermeye calisiyorum herseyim belirsiz karisik ve mutsuzum ve o geri döndü itten rezil köpekler gibi pisman erimis cökmüs halde.
Degisecekmis beni geri kazanacakmis bunu bana gösterecekmis evlenene kadar rahat birakmiyacakmis.
Bana kendimi göstermem icin bir sans ver diyor seni bir daha hayal kirikligina ugratmiyacagim diye sözler veriyor ben görmemeye duymamaya calisiyorum.
Suanki durumum ona karsi nötr hissiz gibiyim tiskindim ama öbürtürlü düsününce onun baska bir insanla evlenip yuva kurma ihtimalini kahroluyorum yikar beni.

Mantigim uzaklas diyor birdaha yüzüne bakma, kalbim git diyor ne kadar asik olmadigi düsünsemde sanki bagimliyim ona sanki o olmasa baskasi olmuyacak sanki hayallerimi onunla gerceklestirebilirim.
Ailem arkadaslarim karsi yine ayni hatalari yapar diyorlar degismez ben ise bosluktayim onu cok özlüyorum ama biryandanda aciyorum nefret ediyorum cok kararsizim cok bosluktayim özünde kötü bir insan degil ama kisiligini kazanmamis anlamiyorum kafayi yiyecegim :-((

Bir seyler söyleyin dertlesin benimle Allah rizasi icin tavsiyelerde bulunun :(

Canım sal ipini gitsin..

Sen aslında onu özlemiyorsun, sevgiye açsın şuan.. Sevilme ihtiyacı hissediyorsun oyüzden bu durumdasın..

Daha iyisini bulamam gibi yanlış bir düşünce içerisindesin.. Nesi iyi bunun allah aşkına? Evlensen o aileden illallah edersin..

Ben şuan senin ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.. Nişanlı veya sözlü değildim ama 2 yıllık sevgilimden ayrılmıştım.. Çok gel gitler oldu ilişkimizde ve emin ol buna, sen şuan ne hissediyorsan ben de tıpatıppp aynısını hissediyordum..

Nefret, öfke, tiksinme, acıma, arada bir duygu yoğunluğu özleyip, seviyormuşum gibi ama buz gibi de hissediyordum aynı anda.. Hem vazgeçmek istemiyordum hem de bir an önce bitsin kurtulayım istiyordum..Çok garip bir duygu fırtınası içindeydim.

Ama ne oldu?? en ufak bir toz zerresi kadar dahi sevgi kalmadı içimde.Rabbime şükrediyorum kurtulduğum için..

Ama ben ayrıldıktan kısa bi süre sonra başkası ile konuşmaya başladım, sevgili modunda değildi baştan tabii.. Çünkü başka türlü eskisinden kurtulamayacağımı anlamıştım.. Sürekli bir takıntı halindeydim..

Neyse konuşuyorum ama içimde hafif bi sızı var ilk zamanlar.. Baktım ki yeni konuştuğum insanın bana davranışları çok farklı, insan gibi insan.. değer kadir kıymet biliyor, kibar....Dedim ben diğeriyle ne yapmışım bunca zaman.. Ne safmışım.. Sızı mızı kalmadı iki insan arasındaki farkı görünce. Hemde öyle bir unuttum ki eskisini, en yakın arkadaşımla evlense umrumda olmaz :)) okadar hissizim yani.. Benimse hala ilişkim devam ediyor diğeriyle :)

Yanlış anlaşılmasın ben her ayrılıkta gidip başkalarıyla konuşulmasını onaylamıyorum.. Eğer gerçekten geri dönüşü olmayacak bir ayrılıksa hiç maziye saygı falan anlamam :)) benim bir canım var ağlayarak , yas tutarak harcayamam..

Sende eğer gerçekten geri dönmeyeceksen, konuş başka birisi ile arkadaş gibi de olsa kontağın olsun.. Emin ol zamanla daha az hatırlamaya başlayacaksın geçmişi.. Yavaş yavaş duyguların değişmeye başlayacak, iyi gelicek sana..

Canımmm öncelikle allah yardımcın olsun...Ben nişanlı birisi olarak sana şunu söyleyim 1 senelik bir ilişkim vardı kendisi epilepsi hastasıydı hiç sorun edilecek birşey değil Allah o hastalığı bana verebilirdi ama kişilik olarak dengesizlik varmış bana öncee inanılmaz ilgi gösterdi sonra gün gün uzaklaştı 2 ayda oldu bu olay.Aynı ünideydik tabi.Eskiden uyuşturucuya ucundan bulaşmış, kadın kız ayağı dersen eskiden varmış, içki varmış, bunları anlattı bana ama artık ben o bataklığa girmiycem dedi tövbe ettim annem için hayatıma devam edicem dedi (babası acayip sorumsuz ve alkolikti) ben işte salak...adam sana herşeyini anlatmış...ne diye bırakmıyordum biliyormusun düzelcek tövbe etmiş Allah affederken benim kul olarak yargılamaya ne hakkım var bırakmıycam hayatını düze cıkarcam falan diyorum e bide kriz geçiriyo önümde Allah canımı alıyordu o kriz geçirirken. Epilepside biliyorsunuz istifar ediliyor köpük geliyor, okulda fenalaşıyordu (ne kadar emek verdiğimi anla diye diyorum bunları) ağzının köpüklerini üstümle başımla sildim ben...Adeta adamışım kendimi ona!Nasıl bir salaklıksa herkes şaşırıyordu sen nasıl böle bir adamla birliktesin! diye ondan adam olmaz diye en yakın arkadaşları söylüyordu...Ben hayır düzelecek bakın artık içki içmiyor bakın namaza başladı diyorum beraber namazlara gidiyorduk öğlen olunca dersten çıkıp ben Allaha onu toparlaması için yalvarıyordum...Maddi sorunları vardı benden asla para almadı mesela bunlar hoşuma gidiyordu.Herşeyini haber verirdi ne yaparsa anlatırdı fazla açıktı hatta.Bana birini geçmişte çok sevdiğini ve ayrıldıklarını onun yüzünden bir karanlığa saplandığını falan anlatıyor bende dinliyorum sanki psikoloğum ya...Bir gün kriz geçirdi yine bir kız ismi sayıklıyor...iyileşince sordum onun ismi dedi yıkıldım..Ya bakarmısınız ben ona neler yapmışım o hala onun adını sayıklıyor ama suc bende dön arkanı git işte.Özsaygımı kaybetmişim ben demekki o dönemde...Ve 2 ay sonra bende dinime dönücem diye uzaklaşmaya başladı uzatmayım bilirsiniz işte sohbetlere gitmeler, namazları abartmalar seans sanki bu...Konuşmuyor bile.mesaj atarsam cvp veriyor, gel dersem geliyor ama susuyor...dershanesine gittim hoş geldin dedi derse girdik beraber ve bu susuyor normalde aşırı aşırı hareketli hastalığı yüzünden.Kızın biri dediki hocam bu bayan hep gelsin bakın x'in çenesi durdu dedi şok oldum demekki bana yapıyor numara sonra ayrıldım ben1 ay sonra.ağlaya ağlaya birşey söylemeden.Öğle yemeğine götürüyor kızlar o gün beni ağlamaktan cnm çıkmış yolda ağlamaya devam ediyorum tabi.Karşıdan yanında bir kız bir erkek gülüşe oynaya geliyorlar daha ayrılık konusu geçmemişti aramızda...dine adayana bakın...Bni gördü sen neden ağlıyorsun dedi bu seferde ben konuşmadım.bekledi bekledi ve gitti tek kelime etmedim.Bu bitti olarak söylemekti bnm için.Keşke bunda tamamen bitmiş olsaydı..2 ay sonra tekrar geldi mesaj attı ayrıntıları uzatıyorum ama k. bakmayın...Barıştık 2 ay yine aşırı güzel, sonra yine uzaklaşmalar bu dönemde sürekli ailesi annesi babasıyla sorun yaşıyor biz de tepetaklak oluyoruz...ben hala bırakmıyorum sorunları var yoksa böyle yapmaz diye...Ne kadar temiz niyetli yaklaşmışım ama herşeyiin aşırısı zarar işte aptal diyolar insana...neyse yine beni bıraktı bir belirsizlikte.Ben eve döndüm yaz tatiline annesi babası boşandı olduğum şehre kadar geldi özür diledi düzelteceğim dedi ve bana 2.defa seni seviyorum dedi düşünün 1 sene olmuş daha 2.hey allahım yaa neden demiyorsun dediğimde öyle diyince kendimi duygusal bir yükümlülük içinde hissediyorum diyordu!neyse barıştık (aptal ben) kör müydüm acaba neydim sevgi de değildi galiba bir görev üstlenme ve bağımlılık ilk sevgilimdi sanırım ondan.Tecrübesizlik...bir yaz boyu beni el üstünde tuttu her anını haber veriyor falan bir ilgi bir ilgi ama doğum günümü unuttu yani mesaj bile atmadı arkadaşım uyarmış mesaj attı.hatırlamış gibi gece 2 de.bende fark ettim beni aptal yerine koyuyorsun demi diye...BAYA KAVGA ETTİK ama kendini savunmuyordu haklısın diyordu ve en sonunda çok çok
afedersiniz bana 'bir s..ktiri b..ktan mesele içn yaptığına bak dedi...sen bn doğum günüme bu gözle bakıyorsun dedim ayrıldım yine affetrmek için çabalar ama ben dünden razıyım barışmaya ki..barıştık yine bir ilgi bir ilgi yaz tatili bitiyo tutturdu okul açılmadan erken gel vakit geçiririz diye tuttum 1 hafta önce gittim...ve 1 hafta sonra bana seni sevip sevmediğimi bilmiyorum dedi ve ayrıldık ben bak bu son olur dedim olsun son zaten dönüşü yok dedi sonra film koptu bende kendime zarar verdim o kadar incinmiştim ki bir sene boyunca kendimi kaybetmiştim diyebilirim.Hastaneye geldi falan ben iyileştim biraz daha diyorum ki nolur gitme bırakma ama halimi görmelisniz saç baş dağınık kusmuşum üstüme makyaj kapkara akmış (birden hastaneye getirilmiştim) halim bu.yok dedi ben sana zarar veriyorum artık senle olamam kendimden nefret ediyorum dedi ve gitti ben o gece halime baktım 'kızım kendine gel bu adam seni insanlıktan çıkardı insan biriyle mutlu olmak için beraberdir, bu hale gelmek için değil dedim' perişandım çünkü yurda getirdiler beni hastaneden...yangın merdiveninde şehrin ışıkları gözümde pul pul olurken yükseklerden izledim şehri, oturduk arkadaşımın omzuna koydum kafamı 'geçecek mi ' dedim o da 'söz veriyorum geçecek sen çok iyi ve mutlu olacaksın'dedi canım arkdaşım ya..1 sene üstümden psikolojimden atamadığım bitiremediğim o adamı (hsatalık diyorum ben o adama) atmıştım kafamdan 1 gecede bitirdim ve sonrasında atlatmak için cok acı çektim yani psikilojim bozulmuştu.derslerim mahvolmuştu çektiğim acı da ben bu insan için neden bunları yaptım diyip salak gibi hissetmekti. 1 ay geçti anca biraz kendimi toparladım ayrıldıktan 1 ay sonra bu yalvarıyor falan içkiye dönmüş falan buluşalım dedi süslendim püslendim bir afet olup gittim konuştu af diliyor tabi:9::9: buraya neden geldim biliyormusun ne kadar zavallı olduğunu görmek ve egomu tatmin etmek içn. hani sen zamanında bana yapmıştın ya egonu şişirdin ya dedim.sen bir zavallısın ben kötü dönem geçirdim atlattım daha da iyi olacağım ama sen bu kişiliksizlikle daha çok sürünürsün dedim sadece şok oldu ve 'haklısın' diyebildi.kalktım gittim bir daha görmedim içimdekileri de sölemiştim ohhh:9::9:6 ay Sonra nişanlım girdi hayatıma, sevmekten korkuyordum ama öyle bir güven ve sevgi verdi ki bana.Kendime olan güvenim saygım geri geldi, mutluluk geri geldi, aşk (gerçek olanı) geldi...onurluca nasıl sevilir, seven adam nasıl olur gördüm...Nasıl arkanda dağ gibi durur gördüm..2.5 sene hiç ayrılmadık:16:nişanlıyız şimdi ailem çok seviyor aileler çok anlaşıyor:nazar::nazar::nazar: düşünüyorumda o diğer pislik ile ayrılmasam asla ailem kabul etmezmiş herşey burnumdan gelirmiş onun düzgün bir aile hayatı da yoktu çünkü...Ne koca olurdu ne adam.Allaha olması için o kadar yalvarmıştım halbuki aşırı ısrarcı olmamak lazım canım...Gerçek sevgiyi bulunca insan anlıyor herşeyi şimdi onurluca seviyorum seviliyorum:16: ailesi de el üstünde tutuyor o kadar şükretmem lazım ki ama çok şey öğrendim hayata dair kızlar...Öyle bir tecrübe oldu ki bana...Şimdi sende sevilmeye ihtiyaç duyuyorsun, kimse seni öyle sevemez sanıyorsun..Korkma. sağlam olmayan, temeli olmayan bir binanın üstüne ev kurma, yık onu. uğraştıracak seni ama olacak, çöküntüyü temzleyip arsayı boşalttığında, o tertemiz arsaya çok güzel bir yuva inşaa edeceksin...çok çok özür dilerim uzattım farkındayım ama olurya sana bir yerden bir ışık olur.Korkma hayattan güçlü ol ve önce özsaygını geri kazan...

Son düzenleme:
TG351 Canım uzun olsa da bir solukta okudum ve yazının sonlarına yaklaştığımda gerçekten çok sevindim senin adına :) Allah tamamına erdirsin insallah.

Hani hep diyoruz ya ne safmışım, ne salakmışım :1: işte geçmişimizde bize bunları dedirtecek tecrübeler yaşamasaydık aslında biz, bugünkü biz olamazdık..

Ben şahsen hayatımdaki güzelliklerin değerini artık çok daha iyi biliyorum..

Melikşah bak sana iki güzel örnek verdik.. Biz de senin geçtiğin yollardan geçtik ama atlattık.. Emin ol geçiyor, bırakma kendini, güçlü ol..

Bir yanlışın üzerine gidipte hayatını karartma.. Evlensen bile O aile senin huzurlu bir hayat sürmene izin vermez..

Back
X