• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 ileri bir geri yıllardır

Eşim tarafında tarla işleri ile uğraşan çok var. Buğdaydan 2 katı kazanabileceğinize inanmıyorum. Tarla işleri şuanda çok masraflı. Etraflıca bir konuşmanız lazım sıkıntıya girmeyin körü körüne.
O kendi de biliyor sıkıntıya gireceğini ama asla mantık yok.Vay efendim tutmuyorsaniz ben ekerim sizde görün kafasında.ve tarlayı ekmesse ayıp millet aaa parası yok da ekemedi der diye düşünür diye korkuyor.dile vurmuyor ama öyle millet için.

O kendi de biliyor sıkıntıya gireceğini ama asla mantık yok.Vay efendim tutmuyorsaniz ben ekerim sizde görün kafasında.ve tarlayı ekmesse ayıp millet aaa parası yok da ekemedi der diye düşünür diye korkuyor.dile vurmuyor ama öyle millet için.
Yanlış düşünüyor tabii ki siz biliyorsunuz, farkındasınız. Yapacağınız şey o zaman kendi haline bırakmak ve şunuda belirtin eğer bu işten zarar ederse ucu size dokunmasın, sert durun ve konuyuda kapatın biraz düşünsün bakalım.

Yanlış düşünüyor tabii ki siz biliyorsunuz, farkındasınız. Yapacağınız şey o zaman kendi haline bırakmak ve şunuda belirtin eğer bu işten zarar ederse ucu size dokunmasın, sert durun ve konuyuda kapatın biraz düşünsün bakalım.
Ucu bize dokunucak parasida yok kredi çekip tarla ekicem diyor.
Krediye bulaşmasın ben birikmisim den vereyim desem o para gider .kredi çekse bizim araba işi iyice uzar gider her halükarda dokunuyor bize

Ucu bize dokunucak parasida yok kredi çekip tarla ekicem diyor.
Krediye bulaşmasın ben birikmisim den vereyim desem o para gider .kredi çekse bizim araba işi iyice uzar gider her halükarda dokunuyor bize
Araba hedefiniz varsa neden milletin diyeceğine bakıp zorla iş yapmaya çalışıyor? Çok mantıksız.. Paranızı sakın heba etmeyin. Bu işi çözmeye sizin sert duruşunuz lazım. Anlamak istemiyor anlatacaksınız bir şekilde.

Araba hedefiniz varsa neden milletin diyeceğine bakıp zorla iş yapmaya çalışıyor? Çok mantıksız.. Paranızı sakın heba etmeyin. Bu işi çözmeye sizin sert duruşunuz lazım. Anlamak istemiyor anlatacaksınız bir şekilde.
Ben bosarim desemde evi basimada yiksam o ekecek kafaya koymuş..
Batincada dicek ah keşke dinleseydim çok yaşandı bu niye yazdım bilmiyorum burayada ama içimde tutmakdan şişmiştim

Eşim ve kp ek iş olarak tarımla uğraşır.Genelde tahıl işine girmezler kârı çok az veya bazı yıllar hiç olmuyo zarar oluyor diye.Hep sebze yaparlar.Domates ıspanak veya marul gibi şeyler.
Hiç zarar olmadı tam aksine kârı çok iyiydi hep.
ikilime bağlı bir durum bu çoğu iklim sebzeye müsait değil.

Tarla islerinden anlamam,
Ama bir sey uretmek isteyen kisiye gaz veririm her daim,
Ben olsam okey derdim 🫣

Siz caydirmak icin,

baska kisilere haber salmasini soyleyin tarlayi kiralamak icin

Ek is yapmak istiyorsa baska hangi alanlar olabilir diye bir konu acin, atiyorum tarimdan anlamayan insana en karli tarim fikri bile tutmaz, ama bu adam baska alanda alir yurur gibi, o alani bulmak onemli.

Ticarete veya ziraate kar hesabı ile girilmez zarar hesabı ile girilir. Bu iş batarsa zararımı karşılayacak durumda mıyım diye hesap edilmeli.

Aksi halde kumar gibi, hacıyatmaz değil hoş, devrilme riski var.

Yine de ne söylerseniz söyleyin katiyen caymayacağından eminseniz; eşinizi destekleyin ve yanında olun.

Caydırabileceğinizi düşünüyorsanız bir süre gönlünü yumuşatacak şekilde aksiyon alın, eriyik hale gelincede tatlı dille ağzından girin burnundan çıkın.

Ticarete veya ziraate kar hesabı ile girilmez zarar hesabı ile girilir. Bu iş batarsa zararımı karşılayacak durumda mıyım diye hesap edilmeli.

Aksi halde kumar gibi, hacıyatmaz değil hoş, devrilme riski var.

Yine de ne söylerseniz söyleyin katiyen caymayacağından eminseniz; eşinizi destekleyin ve yanında olun.

Caydırabileceğinizi düşünüyorsanız bir süre gönlünü yumuşatacak şekilde aksiyon alın, eriyik hale gelincede tatlı dille ağzından girin burnundan çıkın.
İşin kötü tarafi o enerjiyi de bırakmadı bende yapma etme diye ısrar etmekde gelmiyor içimden
Ama bir yandanda için icimi yiyiyor

İşin kötü tarafi o enerjiyi de bırakmadı bende yapma etme diye ısrar etmekde gelmiyor içimden
Ama bir yandanda için icimi yiyiyor

O halde tamamen kendi haline bırakın, beklemede kalın ve iş batarsa gelip "haklıydın" desin. "Ben artık haklı olmak istemiyorum" deyin ve başına buyruk hallerden vazgeçirin.

Müdahale etmeden duramayacaksanız;
Kendine güvensiz olduğunu söylediniz. Bir süre başka konularda onu ufak ufak destekleyin. Belli etmeden gururunu okşayın, takdir edin. Sonra durumu enine boyuna hesap edin. Konuyu açın;
"Tarlayı kiraya versek bu, veremez boş bırakırsak bu, kendimiz eker verim alırsak bu, zarar edersek şu durumdayız" diye tane tane söyleyin. Riskin fazla olduğunu düşündüğünüzü, verdiğı karara saygı duyduğunuzu, tarlayı kendi kendine ekmeye kalkmanın cesaret işi olduğunu, ona destek olmak istediğinizi ancak piyasa konusunda içinizin hiç rahat olmadığını, başkasına kira vermek için çaba harcamanın daha makul ve güvenli göründüğünü, son kararın kendisine ait olduğunu lakin enine boyuna tekrar düşünmesini rica ettiğinizi... sakin, yumuşak bir dille ifade edin. Israr etmeyin, son kez şansınızı deneyin ve bırakın kendi haline. Konuyu ona yetersiz hissettirecek şekilde ele almadığınızdan emin olun. Biraz inada bindirmiş ve kendini kanıtlamaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Yine inadım inat diyorsa cinnet geçirin 😁
Şaka bir yana umarım hiç uğraşmadan yeni bir kiracı bulursunuz.

Büyük konuşmak istemem ben olsam tamamen muhabbeti keserim. Hoşgeldin beş gittin çay corbayı ver içsin ama sıfır muhabbet ve birazcık asık surat. Kavga etmekten daha cok işe yarar madem sizin huzurunuzu inadıyla kaçırıyor sizde duvar örün. Üzgünüm ama böyle adamlar başka dilden anlamaz. Beni ezip benimle ortak mantıga gelmeden iş tutucam diye ısrar eden kocaya böyle davranırdım. Kaldıki her şekilde zararı size dokunuyor. Kumarda varmış . Kötü

Back
X