• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti uzakta iyi derlerdi bilemedim

Elti sorunu okumaya gelenleri hayal kırıklığına uğrattıniz 🤣🤣başlığı değişin bari degisiyormu bilmiyorum ama
Ya valla ben uğraştım ama değişmiyor. Eltim sorunlu değil ama böylesi de dert be bacım. Hep kendinden ödün veriyor. Ben daha elitimin kendine vakit ayırdığını görmedim arkadaşlarıyla birlikte kafede buluştuğuna şahit olmadım ne bileyim kendisi için özel bir şey yapmıyor ve hayatından da memnun ben kendim için bir şey yapınca herkesin tuhafına gidiyor. Mesela ben oğlum doğunca ücretsiz izne ayrıldım kV pek hoşnut olmadı bu durumdan ne alakaysa? eltimin de çocuğu oldu kV diyor ki o çalişmadan duramaz gkdlvkflh neden ama nedeeeen diye bağırasım, geliyor

Eltinizde böyle mutlu demkki, yaşı kaç merak ettim.
Ben çocuğa en az iki sene annenin bakması taraftarıyım, ücretsiz izin hakkı olup da kullanmayanlara şaşırıyorum. Bir arkadaşım var hemşire ben oturup çocuk bakacak insan değilim deyip 6 ayda ise geri döndü. Herkes bir değil.

Eltinizde böyle mutlu demkki, yaşı kaç merak ettim.
Ben çocuğa en az iki sene annenin bakması taraftarıyım, ücretsiz izin hakkı olup da kullanmayanlara şaşırıyorum. Bir arkadaşım var hemşire ben oturup çocuk bakacak insan değilim deyip 6 ayda ise geri döndü. Herkes bir değil.
Aynı yaştayız 35 çocuğu 2 aylıkken işe başladı ben 1 yaşında başladım ama ben tembel çalışmayı sevmeyen gelin oldum o çalışkan işini seven gelin oldu kimse de demedi ki bu kadın üstüne başına hiçbir şey almadı gezmedi tozmadı sadece, çocuğunun yanında olmak istedi diyen yok ben evde keyif yapıyormuşum gibi muamele gördüm. Benim kendisiyle bir sorunum yok ama etrafındakilerle çok sorunlarım var mesela herhangi bir konuda ben bir fikir sunarım kV veya görümcem yok hayır biz öyle yapmıyoruz derler aynı fikri o sunduğu zaman hemen kabul edip yaparlar belki on kere oldu bu. O ne derse doğru onun yaptığı iş en önemlisi en çok o yoruluyor en çok onun hayatı zor o çok iyi çocuk bakar benim iki çcocğum var ondan önce anne oldum görümcem çocukşa ilgili bana asla fikir sormaz hep ona sorar bu da böyle bir şey kazdıkça dert çıkıyor

Aynı yaştayız 35 çocuğu 2 aylıkken işe başladı ben 1 yaşında başladım ama ben tembel çalışmayı sevmeyen gelin oldum o çalışkan işini seven gelin oldu kimse de demedi ki bu kadın üstüne başına hiçbir şey almadı gezmedi tozmadı sadece, çocuğunun yanında olmak istedi diyen yok ben evde keyif yapıyormuşum gibi muamele gördüm. Benim kendisiyle bir sorunum yok ama etrafındakilerle çok sorunlarım var mesela herhangi bir konuda ben bir fikir sunarım kV veya görümcem yok hayır biz öyle yapmıyoruz derler aynı fikri o sunduğu zaman hemen kabul edip yaparlar belki on kere oldu bu. O ne derse doğru onun yaptığı iş en önemlisi en çok o yoruluyor en çok onun hayatı zor o çok iyi çocuk bakar benim iki çcocğum var ondan önce anne oldum görümcem çocukşa ilgili bana asla fikir sormaz hep ona sorar bu da böyle bir şey kazdıkça dert çıkıyor
Ee gorumcesini boşuna tatile götürmüyor, kv. yanına boşuna cagirmiyor, numberone olma derdinde anladım ben eltinizi. Sizinle durmadan birlikte olmak istemesi de bu yüzden, ben herkesten iyiyim gösterisi bu. Bende de var bundan bir tane bilirim. Böylelerinin söylediği kanun olur.

Ee gorumcesini boşuna tatile götürmüyor, kv. yanına boşuna cagirmiyor, numberone olma derdinde anladım ben eltinizi. Sizinle durmadan birlikte olmak istemesi de bu yüzden, ben herkesten iyiyim gösterisi bu. Bende de var bundan bir tane bilirim. Böylelerinin söylediği kanun olur.
Bence bir şey yapmasına gerek yok zaten number one ben geldiğinde onlar evliydi zaten. KV lere göre o asla hata yapmaz, her şeyin en doğrusunu o bilir vs. Ben mesela iki bebeğimi de emzirdim hatta onun çocuğu doğduğunda kV me ben anlatabilirim bildiklerimi demiştim o da bana " Ooo o senden bin kat daha bilir bir sürü küçük kuzeni var onun" Dedi bebeyi mamayla büyüttüler. Çocuk ek gıdaya geçti hiçbir şey yemiyor hala da öyle ekmek makarna yer sadece benimkiler herşeyi yer kereviz de yer pırasa da ama sorsan ooo o çok iyi büyüttü hep peşinden koştu. Geçenlerde benim balık yağı, kullandığımı gördü ben de ona markasını, verdim kullansın diye. Onun çocuğunun lafı geçti kV diyor ki "çocuğu çok iyi besliyormuş balık yağı veriyormuş" diye övüyor ben de diyorum ki ha ben dedim ona ver diye diyorum duymazdan geliyor bana övgü falan yok. Çocuğu çok hasta oluyor diye sarımsaklı zeytinyağlı bir karışım yaptım ayağına sürsün diye. Geçenlerde görümcemin çocuğu hastalandı bu bir anlatıyor karışımı kV dedi ki hemen yap bak yengen iyi bilir diyor ben yenge değil ama eltimden bahsediyor. KV benimle aynı bulaşık makinesini aldı makineyi kuran adam denmiş ki ekonomide çalıştır bu da hep öyle yapıyor ben dedim ki bak power programı da kısa sürede yıkıyor o da iyi dedim yok olmaz adam öyle demedi diyor. Sonra aradan zaman geçti baktım power da yıkıyor bana da diyor ki eltimi takip etmiş bakmış o power da yıkıyor o da öyle yıkamış. Ben de söyledim" Anne ben sana demiştim bunu daha önce onu takip etmene gerek yoktu" Valla duymazdan geldi. Birlikte kalıyorduk tatildi görümcem mutfağa geldi tavuk haşlayacakmış düdüklüde haşla dedim çabuk olur. Yok o öyle olmazmış tencerede başlaması gerekiyormuş vs. Beş dk sonra eltim geldi düdüklüde haşla dedi baktım, düdüklüde haşlıyor. Mesela benim meslek alanımla ilgili yani benim daha iyi bileceğim bir şeyi bile eltime sorar bana asla sormazlar. Ve eşim de bunun farkında bir kere bunları uyardı ama ne oldu ertesi gün bu tavuk olayı oldu

Kaynıma yakın olmak diyeyim sizin gönlünüz olsun veya ne diyeyim eşimle aşamadığımız problem
Soru gerçekten eş😔

Biz yeni evli sayılırız, bizde de benzer durum söz konusuydu. Kaynım yurtdışında diye sürekli eltime giderdik, bir eksiği olmasın kardeşinin gözü arkada kalmasın falan diye. Tabi ben çalıştığım için sadece haftasonu giderdim, eşim haftaiçi de uğrardı. Ve bu bana çok garip geliyordu, yıllarca tek yaşamış biri olarak bu kadar samimiyet niye modundaydım. Eşimde hep kardeşinin uzakta olduğundan dolayı bu kadar sık gittiğimizi, kardeşi gelince bu kdar sık gitmeyeceğini falan söylerdi.

Sonuç, kardeşi döndü. Ama baktım ki nerdeyse her haftasonu yine görüşüyoruz. Sadece eşimin haftaiçi gitmeleri bitti. Ben biraz nazlıyımdır, bünyem zayıf ve üstüne de var biraz tembelliğim. Dedim eşime hamileyim, ben gelip orda 2-3 saat oturamam sırtım belim ağrıyor. Haftasonu gelecekleri zaman önceden haberim olsun, ben çalışan insanım çat kapı sürekli misafir kabul edemem, sonuçta hamileyim her zaman evim de toplu olamaz. Eltim ve kaynım da benim nazlı, iş yapamayan(!), çabuk yorulan biri olduğumu anladılar. Derken derken eşim de bu kadar sık gidip gelmeyi istemediğimi anladı, şimdi bazen maç izlemeye gideceği zaman gelmek ister misin diyor. Çünkü biliyor genel olarak gitmek istemediğimi. Eskiden bu akşam maç var, akşm kardeşime gidiyoruz derdi.

Bu arada eltimi severim, ara ara ben de plan yaparım hep beraber şunu yapalım bunu yapalım diye ama dediğiniz gibi sürekli 2 aile takılmak zorunda değiliz. Haftasonu bir yere gittik eşimle (planı ben yaptım), aman şimdi kardeşime söylemeyeyim evde eşi duyar, sen niye bizi götürmüyorsun diye sorun çıkar aralarında diyor. Yani karşı taraf karı koca sosyalleşmedikleri için 3.şahısları yanlarında istiyorlar bence. eşiniz de en azından sizin isteklerinizi görmezden gelmese, aslında kayınla ya da eltiyle hiçbir problem olmayacak. Dengeyi eşinizin sağlaması gerek.

Benim elitmle bir problemim yok aramız iyi.
Yesss işte gerçek elti konusu bol kıskançlık ve entrika soslu, ici bol iki yuzluluk dolu mmmm 😈😈
Mesela ben oğlum doğunca ücretsiz izne ayrıldım kV pek hoşnut olmadı bu durumdan ne alakaysa? eltimin de çocuğu oldu kV diyor ki o çalişmadan duramaz gkdlvkflh neden ama nedeeeen diye bağırasım, geliyor

Aynı yaştayız 35 çocuğu 2 aylıkken işe başladı ben 1 yaşında başladım ama ben tembel çalışmayı sevmeyen gelin oldum o çalışkan işini seven gelin oldu kimse de demedi ki bu kadın üstüne başına hiçbir şey almadı gezmedi tozmadı sadece, çocuğunun yanında olmak istedi diyen yok ben evde keyif yapıyormuşum gibi muamele gördüm.

herhangi bir konuda ben bir fikir sunarım kV veya görümcem yok hayır biz öyle yapmıyoruz derler aynı fikri o sunduğu zaman hemen kabul edip yaparlar belki on kere oldu bu. O ne derse doğru onun yaptığı iş en önemlisi en çok o yoruluyor en çok onun hayatı zor o çok iyi çocuk bakar benim iki çcocğum var ondan önce anne oldum görümcem çocukşa ilgili bana asla fikir sormaz hep ona sorar bu da böyle bir şey kazdıkça dert çıkıyor

Ben mesela iki bebeğimi de emzirdim hatta onun çocuğu doğduğunda kV me ben anlatabilirim bildiklerimi demiştim o da bana " Ooo o senden bin kat daha bilir bir sürü küçük kuzeni var onun" Dedi bebeyi mamayla büyüttüler. Çocuk ek gıdaya geçti hiçbir şey yemiyor hala da öyle ekmek makarna yer sadece benimkiler herşeyi yer kereviz de yer pırasa da ama sorsan ooo o çok iyi büyüttü hep peşinden koştu. Geçenlerde benim balık yağı, kullandığımı gördü ben de ona markasını, verdim kullansın diye. Onun çocuğunun lafı geçti kV diyor ki "çocuğu çok iyi besliyormuş balık yağı veriyormuş" diye övüyor ben de diyorum ki ha ben dedim ona ver diye diyorum duymazdan geliyor bana övgü falan yok. Çocuğu çok hasta oluyor diye sarımsaklı zeytinyağlı bir karışım yaptım ayağına sürsün diye. Geçenlerde görümcemin çocuğu hastalandı bu bir anlatıyor karışımı kV dedi ki hemen yap bak yengen iyi bilir diyor ben yenge değil ama eltimden bahsediyor. KV benimle aynı bulaşık makinesini aldı makineyi kuran adam denmiş ki ekonomide çalıştır bu da hep öyle yapıyor ben dedim ki bak power programı da kısa sürede yıkıyor o da iyi dedim yok olmaz adam öyle demedi diyor. Sonra aradan zaman geçti baktım power da yıkıyor bana da diyor ki eltimi takip etmiş bakmış o power da yıkıyor o da öyle yıkamış. Ben de söyledim" Anne ben sana demiştim bunu daha önce onu takip etmene gerek yoktu" Valla duymazdan geldi. Birlikte kalıyorduk tatildi görümcem mutfağa geldi tavuk haşlayacakmış düdüklüde haşla dedim çabuk olur. Yok o öyle olmazmış tencerede başlaması gerekiyormuş vs. Beş dk sonra eltim geldi düdüklüde haşla dedi baktım, düdüklüde haşlıyor. Mesela benim meslek alanımla ilgili yani benim daha iyi bileceğim bir şeyi bile eltime sorar bana asla sormazlar. Ve eşim de bunun farkında bir kere bunları uyardı ama ne oldu ertesi gün bu tavuk olayı oldu

Elti, görümce, arkadaş, abla. Sıfat ne olursa olsun bu denli samimi ve sürekli görüşmeleri hiç tercih etmiyorum. En iyi ilişkiyi bile zedeler bu durum. Sınırları başından çizmeliydiniz, şimdi çok zor ve yanlış anlaşılma ihtimaliniz yüksek.

Gitmicez diceksiniz yani bu kadar zor mu bunu söylemek kaç yıllık evlisiniz. Ben ailecek vakit geçirmek istiyorum diceksiniz gerekirse ufak çaplı cinnet geçiriceksiniz. Bu ne böyle sürekli tavşan sürüsü gibi ayda 1-2 hadi neyse de o bile çok bence. Biz asla eltimlerle dışarda görüşmeyiz. Kayınvalidemlere gittiğimizde anca. Çünkü eltimle tamamen ayrı kafalardayız ve ben zevk almıyorum. Bir tatil günüm var onu da boş beleş heba edemem. Zaten evlilik sürecinde ne abisi ne karısı bir kere bile naptınız demedi. Ben de açık açık söyledim. Benim ihtiyacım varken kimse yoktu şimdi de olmasın ben dışarda görüşmek istemiyorum sen abinle görüşebilirsin zaten kafalarımız da uyuşmuyor dedim.

Yani kaynım da diyebilirdim ya da eşimle aşamadığımız problem ama cidden uzaktayken çok rahattık istediğimiz şekilde kafam çok rahattı bazen pişman oluyorum taşındığıma ne zaman taşındık o gün bugündür rahat huzur kalmadı. Gezmeye gidiyoruz onlarla yemeğe gidiyoruz onlarla pikniğe gidiyoruz onlarla ve bu üçüne de normal geliyor bir tek ben rahatsızım bu durumdan öyle görünüyor
Eşinle ilişkiniz nasıldır bilemiyorum ama gerekirse rest çekeceksin.

sessizsiniz sanırım
eşinize 1 2 hayır diyin o takılsın kardeşi ile
zamanla alışacak yapacak bişey yok

Sizin kocalarda iş yok. Kardeş eyvallah ama oda bir yere kadar. Herkes kendi ailesini kurmuş neticede.

Mrb arkadaşlar ben 11 yıllık evliyim 2 kızım var 7 sene falan eşimle kimseyle akraba olmadığımız bir yerde yaşıyorduk kafamız çok rahattı nereye gitmek istersek gidiyorduk 4 yıl önce eltimin bulunduğu yere taşındık onların da bir kızı var. İlk başta her şey iyi gibiydi birbirimize gidip geliyorduk ama artık bıktım cidden ailecek hiçbir şey yapamıyoruz nereye gitsek onları da çağırıyoruz veya onlar bizi çağırıyor. Burda daha bizim bir çevremiz yok. Sürekli onlarla görüşmekten yıldım. Hepimiz çalışan insanlarız özellikle benim işim çok yorucu ve stresli. Ben hafta sonu ayaklarımı uzatıp pijamamla oturmak istiyorum ama istisnasız her haftasonu ya onlar bizde ya biz onlarda ya da dışarda yine birlikte. Ben eşim abisiyle görüşmesin demiyorum zaten çocuklardan dolayı hafta içi bir kaç kez okuldan aldım verdim derken görüşüyorlar. Evlerimiz çok uzak değil arabayla beş dakka. Ama bizim eşimle çocuklarımla bir hayatım kalmadı. Onlar çağırınca bir iki, gitmedim ama benim derdim evde tek başıma kalmak değil ailemle vakit geçirmek. Eşime göre çocuklar sürekli görüşmek istiyor diye onları mutlu etmek için biraz fedakarlık yapacakmışım. Daha bugün törenden sonra şuraya gidelim buraya gidelim planı yaptık ailecek hop nasıl, olduysa onlara gittik. Benim elitmle bir problemim yok aramız iyi. Ama ben kız kardeşimle bu kadar görüşsem bıkarım valla. Benim eşim hayır demeyi bilmez. Her şeye evet der sadece beni eker bugün ektiği gibi. Ben artık eşime trip atmak da istemiyorum çünkü neden sadece ben istiyorum ailecek birlikte vakit geçirmeyi eşim istemediğine göre bizde bir eksiklik var. Ben bu konuyu açınca özür diliyorum haklısın diyor aa bir bakmışım cumartesi olmuş biz onlar dayız veya onlar bizde valla haftasonu zevki diye bir şey kalmadı hiç haftasonu gelsin istemiyorum ne yapcam ben sizce
Bunun tek çözümü gitmemek...müsait değilim demek. Eşiniz çok istiyorsa o gitsin ki siz olmadan tek başına bir gider 2 gider üçüncüsünde gitmez heralde.ben de hoşlanmıyorum sürekli dip dibe ilişkilerden o sebeple herkesle mesafeliyim arada bir görüşürüm canım istemiyorsa görüşmem.. ısrarcı olsalar da farketmez.zorla birsey yap.ak zorunda değilsiniz ama kararlı olmanız lazım.

Gitmeyin cocuklarin gitmelerine de musaade etmeyin nasil plan yapiyorsunuz bozuluyor onlara gidiyorsunuz anlamadim. Ben plana gore hazirlandim diyemiyor musunuz esinize hep onlari gormekten biktim diyemiyor musunuz? Hep sizin dediginiz mi olacak bir kerede benim istedigim yere gidilecek o kadar diyip kestirip atamiyor musunuz mesela? Cok ilginc gercekten.

Back
X