Elti uzakta iyi derlerdi bilemedim

Mrb arkadaşlar ben 11 yıllık evliyim 2 kızım var 7 sene falan eşimle kimseyle akraba olmadığımız bir yerde yaşıyorduk kafamız çok rahattı nereye gitmek istersek gidiyorduk 4 yıl önce eltimin bulunduğu yere taşındık onların da bir kızı var. İlk başta her şey iyi gibiydi birbirimize gidip geliyorduk ama artık bıktım cidden ailecek hiçbir şey yapamıyoruz nereye gitsek onları da çağırıyoruz veya onlar bizi çağırıyor. Burda daha bizim bir çevremiz yok. Sürekli onlarla görüşmekten yıldım. Hepimiz çalışan insanlarız özellikle benim işim çok yorucu ve stresli. Ben hafta sonu ayaklarımı uzatıp pijamamla oturmak istiyorum ama istisnasız her haftasonu ya onlar bizde ya biz onlarda ya da dışarda yine birlikte. Ben eşim abisiyle görüşmesin demiyorum zaten çocuklardan dolayı hafta içi bir kaç kez okuldan aldım verdim derken görüşüyorlar. Evlerimiz çok uzak değil arabayla beş dakka. Ama bizim eşimle çocuklarımla bir hayatım kalmadı. Onlar çağırınca bir iki, gitmedim ama benim derdim evde tek başıma kalmak değil ailemle vakit geçirmek. Eşime göre çocuklar sürekli görüşmek istiyor diye onları mutlu etmek için biraz fedakarlık yapacakmışım. Daha bugün törenden sonra şuraya gidelim buraya gidelim planı yaptık ailecek hop nasıl, olduysa onlara gittik. Benim elitmle bir problemim yok aramız iyi. Ama ben kız kardeşimle bu kadar görüşsem bıkarım valla. Benim eşim hayır demeyi bilmez. Her şeye evet der sadece beni eker bugün ektiği gibi. Ben artık eşime trip atmak da istemiyorum çünkü neden sadece ben istiyorum ailecek birlikte vakit geçirmeyi eşim istemediğine göre bizde bir eksiklik var. Ben bu konuyu açınca özür diliyorum haklısın diyor aa bir bakmışım cumartesi olmuş biz onlar dayız veya onlar bizde valla haftasonu zevki diye bir şey kalmadı hiç haftasonu gelsin istemiyorum ne yapcam ben sizce
Benim eltim bize bayaa uzak bir şehirde ve bende çok iyi anlasirim yıllardır hicbir problemimiz olmadı. Arada eşim de diyor keşke buraya aldirsa isini falan kaynımın yani. Bende eşim için onaylıyorum aile olarak bir kaynim ve bir eşim var. Yani onların birbirinden başka kimsesi yok. Ama öyle bir durum olsa kesinlikle biz de sizin gibi oluruz 😁 neyse ki onların da öyle bir düşüncesi yok

yazdıklarınızı tekrar okuyun. Eltinizi sevmiyorsunuz hatta o kadar çok kıskanıyorsunuz ki, kendi fesatlığınızdan görüşmek istemiyorsunuz.
He arkadaş sevmiyorum nefret ediyorum veya çok aşığım bayılıyorum diyelim ne olursa olsun bu kadar sık görüşmek istemediğim için sorun bende mi ? Diyelim ki fesatım, bu her hafta görüşmemizi normal mi kılar? Yani fesat olmasaydım evlerinden çıkmaz mıydım siz öyle mi yapıyorsunuz

Gitmeyin cocuklarin gitmelerine de musaade etmeyin nasil plan yapiyorsunuz bozuluyor onlara gidiyorsunuz anlamadim. Ben plana gore hazirlandim diyemiyor musunuz esinize hep onlari gormekten biktim diyemiyor musunuz? Hep sizin dediginiz mi olacak bir kerede benim istedigim yere gidilecek o kadar diyip kestirip atamiyor musunuz mesela? Cok ilginc gercekten.
Diyorum ama çocuklar da büyüler akılları eriyor ailecek vakit geçirmemizin normal olduğunu anlatamıyorum sürekli kuzenim kuzenim amcam amcam ikna edemiyorum onun çocuğu da öyle geçen beni aldıar bir yerden kızları tutturdu kuzenlerimi alıp, yemeğe gidelim diye o kadar ısrar etti ki evde yemem yok diyoruz eltimle babamla yaparız diyor amcam yapmıştır diyor dışardan söyleyelim yok şuraya gidelim 😂onlar demeden ben dedim artık gidelim diye

Bunun tek çözümü gitmemek...müsait değilim demek. Eşiniz çok istiyorsa o gitsin ki siz olmadan tek başına bir gider 2 gider üçüncüsünde gitmez heralde.ben de hoşlanmıyorum sürekli dip dibe ilişkilerden o sebeple herkesle mesafeliyim arada bir görüşürüm canım istemiyorsa görüşmem.. ısrarcı olsalar da farketmez.zorla birsey yap.ak zorunda değilsiniz ama kararlı olmanız lazım.
Peki niye gitmedim bahanem ne? Artık sık görüşmekten birbirimizin her şeyini yaşadığımız her şeyi bilir olduk bahanem de olmuyor çoğu kez

Arkadaşlar herkes şikayet etmiş başlık konusunu o an böyle yazmış bulundum soradan da değiştitemedim "eşimle aşamadığımız problem" Olsun daha da başlıkla ilgili yorum yazmayalım ya da görevli biri varsa değiştirsin lütfen

Eşinle ilişkiniz nasıldır bilemiyorum ama gerekirse rest çekeceksin.
Yani bu durumu düzeltmek için illa kavga çıkarıp küsüp trip mi atmalıyım ben neden ailede ben hariç kimse ailecek vakit geçirmeniz talep etmiyor cidden bende problem var diye düşünmeye başladım psikolağa gideceğim ama o da çok pahalı

Açıkça eltiye söyleyin. Bazen başbaşa kalmak istiyorum diye.
Eşinize de bu konuyu ya düzelt ya taşıyoruz resti çekin.

Aynı yaştayız 35 çocuğu 2 aylıkken işe başladı ben 1 yaşında başladım ama ben tembel çalışmayı sevmeyen gelin oldum o çalışkan işini seven gelin oldu kimse de demedi ki bu kadın üstüne başına hiçbir şey almadı gezmedi tozmadı sadece, çocuğunun yanında olmak istedi diyen yok ben evde keyif yapıyormuşum gibi muamele gördüm. Benim kendisiyle bir sorunum yok ama etrafındakilerle çok sorunlarım var mesela herhangi bir konuda ben bir fikir sunarım kV veya görümcem yok hayır biz öyle yapmıyoruz derler aynı fikri o sunduğu zaman hemen kabul edip yaparlar belki on kere oldu bu. O ne derse doğru onun yaptığı iş en önemlisi en çok o yoruluyor en çok onun hayatı zor o çok iyi çocuk bakar benim iki çcocğum var ondan önce anne oldum görümcem çocukşa ilgili bana asla fikir sormaz hep ona sorar bu da böyle bir şey kazdıkça dert çıkıyor

Tüm konuya yazdıklarınızı okudum, eltinin size hiçbir saygısızlığı olmamış. Ama kadının doğumdan 2 ay sonra çalışmaya başlaması, kayınvalideyle olan iletişimi hepsi size batmış. Kendi kendinize eltinize düşman olmuşsunuz. Yaşınızda 5 değil, 35miş.

Bir haftasonu bir gezme planına "ben bu hafta rahatsızım size geçmesin gelmeyelim" diyememek imkansız. Büyük ihtimal, pek bir şey demeyip, böyle içinize atıyorsunuz. Konunuz çok garip.

Mrb arkadaşlar ben 11 yıllık evliyim 2 kızım var 7 sene falan eşimle kimseyle akraba olmadığımız bir yerde yaşıyorduk kafamız çok rahattı nereye gitmek istersek gidiyorduk 4 yıl önce eltimin bulunduğu yere taşındık onların da bir kızı var. İlk başta her şey iyi gibiydi birbirimize gidip geliyorduk ama artık bıktım cidden ailecek hiçbir şey yapamıyoruz nereye gitsek onları da çağırıyoruz veya onlar bizi çağırıyor. Burda daha bizim bir çevremiz yok. Sürekli onlarla görüşmekten yıldım. Hepimiz çalışan insanlarız özellikle benim işim çok yorucu ve stresli. Ben hafta sonu ayaklarımı uzatıp pijamamla oturmak istiyorum ama istisnasız her haftasonu ya onlar bizde ya biz onlarda ya da dışarda yine birlikte. Ben eşim abisiyle görüşmesin demiyorum zaten çocuklardan dolayı hafta içi bir kaç kez okuldan aldım verdim derken görüşüyorlar. Evlerimiz çok uzak değil arabayla beş dakka. Ama bizim eşimle çocuklarımla bir hayatım kalmadı. Onlar çağırınca bir iki, gitmedim ama benim derdim evde tek başıma kalmak değil ailemle vakit geçirmek. Eşime göre çocuklar sürekli görüşmek istiyor diye onları mutlu etmek için biraz fedakarlık yapacakmışım. Daha bugün törenden sonra şuraya gidelim buraya gidelim planı yaptık ailecek hop nasıl, olduysa onlara gittik. Benim elitmle bir problemim yok aramız iyi. Ama ben kız kardeşimle bu kadar görüşsem bıkarım valla. Benim eşim hayır demeyi bilmez. Her şeye evet der sadece beni eker bugün ektiği gibi. Ben artık eşime trip atmak da istemiyorum çünkü neden sadece ben istiyorum ailecek birlikte vakit geçirmeyi eşim istemediğine göre bizde bir eksiklik var. Ben bu konuyu açınca özür diliyorum haklısın diyor aa bir bakmışım cumartesi olmuş biz onlar dayız veya onlar bizde valla haftasonu zevki diye bir şey kalmadı hiç haftasonu gelsin istemiyorum ne yapcam ben sizce
bir zaman beraber gideceksiniz, bir zaman ailecek bir seyler yapacaksiniz, bir zaman da onlari gonderip siz evde kafa dinleyeceksiniz. karsidakiler iyi bir insansa bosuna gerilmeyin, caniniz istemeyince de soyleyin, biraz kafami dinleyecegim, biraz ailecek vakit gecirelim diye. acik acik konusamadiginiz icin geriliyorsunuz muhtemelen

Bak bunları ben de çok düşündüm yapmaya çalıştım ama benim dışımda gelişiyor her şey fikrim, sorulmuyor çocuklar da küçükler sürekli birlikte olmak istiyorlar ben evde kalalım veya birlikte ailecek vakit geçirelim deyince neden amcamlar gelmiyor onları da çağıralım vs. Kaç kere plan bozduk böyle hatta birinde eşimin doğum gününde pikniğe çağırdılar eşim de kabul etti eltim bana sordı planınız var mıydı diye yemeğe çıkacaktık dedim gülerek olsun bu da yemek dedi geçti şaka gibi
herseye birden karsi cikarsaniz, huysuz durumuna dusersiniz. neyden rahatsizsaniz, ona gore esinizle sakince konusun ve soyleyin. ben de gorumcemlerle cok yakinim ve gorusuruz epey, ama onun esi de benim esim de once bize sormadan plan yapmaz. esinize gitmekten rahatsizim derseniz onun keyifle yaptigi seyi engellemis olursunuz. acik acik ne yapmasini bekliyorsaniz soyleyin.

Back
X