• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.kez hazırlanmak

Bronzhel

Aktif Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
103
62
13
Çevrenizde hiç 3.kez üniversiteye hazırlanan var mı? Sevgilim dahil arkadaşlarım başka başka şehirlerde üniversite okuyorlar ama ben tekrar hazırlanıyorum. Çok zor bi durum. 7 24 evdeyim ve artık annemin söylediği her şey kendimi evde fazlalık gibi hissettiriyo nolur iyi bi şeyler söyleyin. Psikolojim bozuldu iyice

Var . Hatta okulu bitirdi ise basladi bugun tebrik mesaji attim :) ama ben hala issiz
sen kendine inan kutuphaneye git calis.

Çevrenizde hiç 3.kez üniversiteye hazırlanan var mı? Sevgilim dahil arkadaşlarım başka başka şehirlerde üniversite okuyorlar ama ben tekrar hazırlanıyorum. Çok zor bi durum. 7 24 evdeyim ve artık annemin söylediği her şey kendimi evde fazlalık gibi hissettiriyo nolur iyi bi şeyler söyleyin. Psikolojim bozuldu iyice
öyle bir arkadadım vardı diyetisyenliği 3 yılda bitirdi .
sanki herkes hemen mezun olunca işmi buluyor

hiç morelini bozma kim ne derse kim nerde ne yaşarsa yaşasın odaklan ve hayallerine kavuş

Var cevremde cok var, eskiden daha da coktu, benim doneminde benden 3-5 yas buyuk birsuru arkadasim vardı, o zamanlar bu kadar cok universite olmadigi icin insanlar istedikleri bolume girmene kadar calisirlardi.
Yeni nesil bu kadar idealist degil sanki, daha ilk yilindan puani nereyi tutarsa orayaa giren sonra pisman olan genclerden olmaktansa 3 hatta 5 yil hazirlanmak daha iyiydir.

Sorun neden 3.kez hazırlanıyorsun? İstediğin bölüm mü gelmiyor yoksa baraj mı geçilemiyor? Nedir olay?
Düzenli bir çalışma ile yapılmayacak şey yok. 3.kez hazırlanmak bana da çok anormal geliyor, üzgünüm..

Kendimi öldürmek istiyorum yemin ederim. Çok iyi bi fırsatım vardı medipolü kazandım hemde burslu ama elimin tersiyle ittim. Şimdi okul puanımda yarıya düşecek. Yemin ederim bir tane ya bir tane olmaz mı yok hiç arkadaşım yok. Tüm gün evde annemleyim. Hattımıda aldılar. Sadece kk ya girebiliyorum. Ölmek istiyorum.

üniversiteye giremediğiniz için mi ölmek istiyorsunuz yoksa özgürlüğünüz elinizden alındığı için mi?Üniversite için ise sizi çok vizyonsuz gördüm.Ayrıca şimdi ygs ve lys soruları inanılmaz basit hazırlanıyor.Bizim zamanımızda öss vardı ve ünversiteye girebilmek büyük bir başarıydı.Siz motivasyonunuzu sağlayın ve hedefe odaklanın.

üniversiteye giremediğiniz için mi ölmek istiyorsunuz yoksa özgürlüğünüz elinizden alındığı için mi?Üniversite için ise sizi çok vizyonsuz gördüm.Ayrıca şimdi ygs ve lys soruları inanılmaz basit hazırlanıyor.Bizim zamanımızda öss vardı ve ünversiteye girebilmek büyük bir başarıydı.Siz motivasyonunuzu sağlayın ve hedefe odaklanın.

20 yaşındayım ve sırf üniversiteye gitmediğim için hattım alındı, eve kapatıldım ve duyduğum iki laftan biri ders. Hemde bu sene valizime kadar planlamışken bu durumda olup bunalıma girmek vizyonsuzluk mu oluyo? Ya da siz çok mu bilmişsiniz?

Var,normal bir durum bu.30 senedir girmiyorsunuz sonuçta,3 sene şunun şurasında.Hayır ilk sene giren herkes okulu aralıksız okuyup bitirmiyor,sene kaybı olan bir sürü insan var yine.Gittiğiniz bölümde de sizin gibi olanlar olacaktır.

Canım 3. kez hazırlanıp tıp kazanan arkadaşım var 3 ne kelime 4 hatta 7. senesine kalan tanıdığım var. Bir yıl kulaklarını kapat çalış sonra hiç pişman olmayacaksın . Evde fazlalık falan hissetme senin evin orası

Valla canım 30 yaşına kadar sınava gireni de bilirim en son açım öğretim okudu . Artı yaşın daha ne ki ben 25 imde üniversiteyi bıraktım tekrar hazırlandım şimdi 1 sınıftayım . Sınıfta çocuklu kadınlar dahi var . Anacın evden gitmekse barajı geç 2 yıllık bir yeri oku

Hedefin var mı gerçekçi mi

Gitmeyeceğin yeri neden yazdın

Kuzenim var 3. Yıl oldu kazanamadı bu sene de hazırlanacak

Bir hedefi var ama bence gerçekçi değil ve stres arttıkça zorlaşıyor

Gerçekçi hedef belirle ve bu sene kazan sonra da oku geç değil ama sen geç olduğunu düşündükçe kazanman zorlaşır

Kardesim var:) onun da 3.senesi iyi bölüm ler gelmedi diye gitmedi yoksa onlarca bolum geliyo okul bitirip beklemektense oncesinde beklemek daha iyi emin olabilirsin. Ben mezun olali 4 yil oldu hala issizim :(

Ilk senesinde istediği bölüme istediği ünide giren insan sayısı az zaten.
Arkadaşım 5. Senesinde kazandı. Ailevi sorunları olduğu ve çalışmak zorunda olduğu için kazanamadı. Güzel hazırlanamadı yani.

Ama siz 3 yılda gerçekten çalışıp elinizden geleni yaptıysanız ve hala sonuç aynıysa hedefinizi gözden geçirin.

4 kez hazirlandim. 3.sinava girişimde kars kafkas univ.sınıf ogretmenligini yazmistim.o bile gelmemisti. 4. Girişimde. 9000. Siradaydim. Ilk tercihime yerleştim iyi bir bölüm okudum.

3. Yılımda istediğim hatta alanımdaki tüm bölümleri kazanacak puanı aldım. Üni bitti meslekte 7. Yılıma girdim . Inan bana unutuluyor herkes acıyan gözlerle bakıyor vs çok iyi anlıyorum ama bu işi omur boyu yapacaksın otur ve calis:)

Kuzenim 3 sene hazırlandı suan psikoloji okuyor. Halam bir sürü şey dedi git artık okumayacak mısın gibi ama kuzenim tekrar tekrar hazırlandı.

Bence hayallerinizi gerçekleştirene kadar deneyin. Bende ikinci senemde yerleştim. Içinize sinen bölüme gidin.
Hatta bir örnek daha veriyem komşumuzun kızı 6 sene hazırlandı. Yani normal bence kendinizi üzmeyin başarılar diliyorum.

Back
X