Çok geçmiş olsun başınız sağolsun ard arda böyle kayıplar yaşamak gerçekten zor.
Allah beterinden korusun lütfen dirayetli olun evet çok zor ama gerçekten nasip olmayınca olmuyor Allah çokcömerttir ümitli bir şekilde dua etmeye devam edin. Haklısınız insanız aciziz yoruluyoruz ama keşke elden bir şey gelse.
Bende 8 aylık bebeğimi kaybettim ameliyat oldum.
Bende düşük dozda pıhtılaşma çıktı ama doktor bundan dolayı değildir dedi.
Karyotip ile kromozom analizi farklı şeyler mi
Biz de kromozom analizi yaptık çok şükür bişey çıkmadı Karyotip daha farklı bir şey mi
Çok geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin. Yorucu bi süreç çok haklısınız artık daha güçlüsünüz. İnşallah bu sefer olacak dualarım sizinleMerhabalar,
1,5 yıllık evliyim ve dün itibari ile 3. Kürtajımı oldum. İlk kayıbım ile başlayayım; geçen sene nisan ayı..
İlk gebeliğim düşük ile sonlandı 6-7 hafta arasıydı. Kalp atışı yoktu. Ne test yaptırdık ne birşey.. Doktorlar çok olağan olur öyle dedi gönderdi.
İkinci gebeliğimde geçen sene eylül ayı; 5+4 de kalp atışı geldi.. Ancak bir hafta sonra kanamam başladı kalbi durdu ve yine 6-7 hafta arası sonlandı. Bu defa bebeğe test istedim neden öldüğünü bilmek istedim.. Sonuç Trizomi 22 geldi.
Bu iki düşüğümde geçen sene 2024 aynı sene içinde oldu.Yeni evli olarak bir yılda iki kürtajın ne kadar zor olduğunu anlatmak bile istemiyorum.
Acele etmedik ve bize tüm söylenen testleri yaptık. Bunun içinde kromozom testi de vardı çünkü iki bebek de açıkcası anormaldi.. kalp atışı bile olsa ikincide yolk kesesi olduğundan daha büyüktü.. Yani eşleşme , embriyo kötüydü buna da kromozom anomalisi deniyor.. Hatta tüm bu yapılan testlerde tek bir sonuç elde ettik o da bende homozigot yani kan pıhtılaşma sorunu olduğu..
Üçüncü bebekte yani dün veda ettiğimiz.. Daha beta hcg 100 lerdeyken Clexane kan sulandırıcı iğne her sabah, akşamına Coraspin kan sulandırıcı hap kullandım. Ancak kan pıhtışaşma sorunu, bozuk bir embriyoyu tamir edemiyormuş.. Yolk kesesi fazla büyümüş ve bebek içinde 6 haftalık kalmış. İki tane doktor da bebeği teste göndermeye gerek yok çok net kromozom anomalisi bu dediler.. Kaybettik.
İşin kötü tarafı şu üçüncü bebeği kaybettikten sonra bize sanki tıp bunu bugün bulmuş gibi yeni bir test önerdiler. Hatta bunun pahalı olduğunu ilettiler. Ve bu testi söylemek için üçüncü düşük olmasını beklemişler. Bunu gerçekten benim aklım almıyor.. Bilmiyorum bir kürtajın para ile karşılığı olabilir mi ? Biz bunu yaşamayalım diye onca test yaptık ? Şimdi üçüncü kayıpla hayatımıza KARYOTİP testi girdi. İlla bunun için benim üçüncü kürtajı yapmam mı gerekiyordu, HAYIR. İkinci düşükten sonra da bakılırmış..
Sırf bunun için paylaşıyorum.. 2 gebeliğinizde kromozom anomalisi ile sonlandıysa, üçüncüye kumar oynamayın karyotip testi yaptırın.
Biz bu süreçte hem perinatolog ile hem kadın doğum ile çalıştık. Ama üçüncüde kesin olur, tekrar trizomi 22 olmaz , ihtimal çok düşük yine kromozom anomalisi olmasının dediler.. AMA OLDU. Keşke ikinciden sonra böyle bir test var deselerdi de kararı bize bıraksalardı..
Bilmiyorum dördüncü bebek de giderse aa bakın şöyle de bir test var diyip yeni kapılar mı açılacak ?
3 tane kromozom anomalisi olup, bebek sahibi olan birileri var mıdır onu da bilmiyorum. Yaşım 36 oldu. İsyan etmiyorum ama süreç çok yorucu..
Yaa Anladım bizde özel hastanede verdik pıhtılaşmaya da gerek yok demişti doktor ama ben baktırmak istemiştim ikisi toplam 10 bin civarıydı şuan korunmayı bıraktık ama çok korkuyorum ya aynı şeyler yaşınırsa diye onun için sizin endişenizi korkunuzu normal karşılıyorum inanın bende öyleyim düşündükçe vesveseler bırakmıyor peşimiÇok teşekkür ederim. Sizin de başınız sağolsun.. çok çok üzgünüm.. Vardır elbet bunda da bir hayır.. Yaşayacağım varmış..
Malesef farklı şeylermiş. Kromozom analizinde biz de de birşey çıkmamıştı. Ama üçtür anomali yaşadık..
Karyotip çok daha detaylı bir taramaymış.. Biz de 2 gün önce öğrendik.
Yani kromozom testi genel bir test.
- Kromozom testi: Kişinin kromozomlarında anormallik var mı diye yapılan genel incelemedir.
- Karyotip testi: Bu incelemenin en klasik yöntemi olup kromozomların mikroskop altında tek tek sayılıp yapısının bakılmasıdır.
Karyotip, kromozom testinin bir çeşidi imiş. mikroskopta 46 kromozom tek tek sayılıp ve büyük bozukluklar aranıyormuş.
Hatta karyotip testinden daha da detay bakan bir test daha varmış o da mikrodizi testi.
Sırf bu bilgileri paylaşmak için buradayım. Belki birileri görür de ikinci hatta maddi imkanı da varsa birinci düşükten sonra yaptırıp içleri rahat eder ona göre yol haritası çizerler diye.
- FISH/mikrodizi = “Detaya inmek, küçük parçaları görmek.”
Ve bu karyotip testi sanırım 10 bin civarı daha detaylı bakalım dersek mikrodizi onlar da 15-20 bin civarı diye biliyorum.
Çok teşekkür ederim, Amin .. Rabbim isteyen herkese kolaylıklarla nasip etsin inşallah.Çok geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin. Yorucu bi süreç çok haklısınız artık daha güçlüsünüz. İnşallah bu sefer olacak dualarım sizinle
İnanın inşallah bir kız çocuğum olursa ve evlenirse ilk düğün hediyem ona bu testleri yaptırmak olur. Alt üstü bir kan veriliyor. Ama önden bilsin içi rahat girsin bu yolculuğa isterim.. Keşke bunları düşe kalka üç kürtaj bedeli ile öğrenmeseydim.. Siz iyi yaptırmışsınız bence bu testleri yaptırarak. Bu korku hiç geçmeyecek bence kucağımıza alana dek..Yaa Anladım bizde özel hastanede verdik pıhtılaşmaya da gerek yok demişti doktor ama ben baktırmak istemiştim ikisi toplam 10 bin civarıydı şuan korunmayı bıraktık ama çok korkuyorum ya aynı şeyler yaşınırsa diye onun için sizin endişenizi korkunuzu normal karşılıyorum inanın bende öyleyim düşündükçe vesveseler bırakmıyor peşimi
Kayıplarınız için çok geçmiş olsun. Karyotip analiziyle sanırım eşinizle sizin detaylı genetik taramanız yapılacak. Eğer bir sıkıntı çıkarsa muhtemelen sizi genetik taramalı tüp bebeğe yönlendirirler. Ama şöyle bir durum var, eşinizle sizde hiçbir genetik problem olmasa bile embriyoda bölünürken böyle hatalar meydana gelebiliyor. Özellikle anne yaşı ileriyse, yumurta-sperm kalitesinde sıkıntılar varsa. Gebe kalmakta hiçbir sorununuz yokmuş bu çok iyi, aslında tüp bebekle pgt'li embriyo seçilip konulursa şansınız çok yüksek olur bence
Çok teşekkür ederim, Amin .. Rabbim isteyen herkese kolaylıklarla nasip etsin inşallah.O gün olsun, oldu diye buradan paylaşmak nasip olsun inşallah , hayırlısıyla ..
İnşallah tez vakitte sağlıkla ben inanıyorumÇok teşekkür ederim, Amin .. Rabbim isteyen herkese kolaylıklarla nasip etsin inşallah.O gün olsun, oldu diye buradan paylaşmak nasip olsun inşallah , hayırlısıyla ..
Yaa Anladım bizde özel hastanede verdik pıhtılaşmaya da gerek yok demişti doktor ama ben baktırmak istemiştim ikisi toplam 10 bin civarıydı şuan korunmayı bıraktık ama çok korkuyorum ya aynı şeyler yaşınırsa diye onun için sizin endişenizi korkunuzu normal karşılıyorum inanın bende öyleyim düşündükçe loÇok teşekkür ederim. Sizin de başınız sağolsun.. çok çok üzgünüm.. Vardır elbet bunda da bir hayır.. Yaşayacağım varmış..
Malesef farklı şeylermiş. Kromozom analizinde biz de de birşey çıkmamıştı. Ama üçtür anomali yaşadık..
- Kromozom testi: Kişinin kromozomlarında anormallik var mı diye yapılan genel incelemedir.
- Karyotip testi: Bu incelemenin en klasik yöntemi olup kromozomların mikroskop altında tek tek sayılıp yapısının bakılmasıdır.
Karyotip, kromozom testinin bir çeşidi imiş. mikroskopta 46 kromozom tek tek sayılıp ve büyük bozukluklar aranıyormuş.
Hatta karyotip testinden daha da detay bakan bir test daha varmış o da mikrodizi testi.
Sırf bu bilgileri paylaşmak için buradayım. Belki birileri görür de ikinci hatta maddi imkanı da varsa birinci düşükten sonra yaptırıp içleri rahat eder ona göre yol haritası çizerler diye.
Ve bu karyotip testi sanırım 10 bin civarı daha detaylı bakalım dersek mikrodizi onlar da 15-20 bin civarı diye biliyorum.
evt ama acaba yeterli mi daha detaylı mı araştırılması lazım korkuyorum bazılarının tekrarlamış çünkü Ama inanıp denemekten başka çaremiz yok Allah yardımcımız olsunİnanın inşallah bir kız çocuğum olursa ve evlenirse ilk düğün hediyem ona bu testleri yaptırmak olur. Alt üstü bir kan veriliyor. Ama önden bilsin içi rahat girsin bu yolculuğa isterim.. Keşke bunları düşe kalka üç kürtaj bedeli ile öğrenmeseydim.. Siz iyi yaptırmışsınız bence bu testleri yaptırarak. Bu korku hiç geçmeyecek bence kucağımıza alana dek..
Aminnnn aminnnKonuyla ilgili bir bilgim yok ama çok geçmiş olsun Rabbim şu mübarek günde yardımcınız olsun inşallah bundan sonra sağlıkla bebek kucağınıza almayı nasip etsin güçlü olun ve iyi olun inşallah..
Konuyla ilgili bir bilgim yok ama çok geçmiş olsun Rabbim şu mübarek günde yardımcınız olsun inşallah bundan sonra sağlıkla bebek kucağınıza almayı nasip etsin güçlü olun ve iyi olun inşallah..
O kadar haklısınız ki ...Acınızı çok derinden hissediyor ve yaşıyorum..İlla bunların yaşanması mi gerekirdi diyor insan...Bu kadar mı basit bu acı!!! Rabbım yar ve yardımcınız olsun hersey tez vakitte kolaylıkla afiyetle gönlünüzce olsun duamİnanın inşallah bir kız çocuğum olursa ve evlenirse ilk düğün hediyem ona bu testleri yaptırmak olur. Alt üstü bir kan veriliyor. Ama önden bilsin içi rahat girsin bu yolculuğa isterim.. Keşke bunları düşe kalka üç kürtaj bedeli ile öğrenmeseydim.. Siz iyi yaptırmışsınız bence bu testleri yaptırarak. Bu korku hiç geçmeyecek bence kucağımıza alana dek..
iki kürtajdan sonra tüplerimi kaybettim tüp bebege geçtim iyi ki de geçmişim. eşimle benim testlerim temiz olmasına rağmen oluşan embriyoları genetiğe yolladığımızda kromozom anomalili geliyordu. transfer olmuyordum tabiki. üçüncü yumurta toplamada bulduk iki tane genetiği sağlıklı, ki onların da biri tutmadı diğeri tuttu. genetikli embriyo ile tüp bebek yapmanızı öneririm çünkü karyotip analizinden sonuç sorunsuz gelse dahi döllenme aşamasında embriyoda kopmalar olabiliyor, bizde de sorun yoktu ama embriyolar hep hastaydı.Merhabalar,
1,5 yıllık evliyim ve dün itibari ile 3. Kürtajımı oldum. İlk kayıbım ile başlayayım; geçen sene nisan ayı..
İlk gebeliğim düşük ile sonlandı 6-7 hafta arasıydı. Kalp atışı yoktu. Ne test yaptırdık ne birşey.. Doktorlar çok olağan olur öyle dedi gönderdi.
İkinci gebeliğimde geçen sene eylül ayı; 5+4 de kalp atışı geldi.. Ancak bir hafta sonra kanamam başladı kalbi durdu ve yine 6-7 hafta arası sonlandı. Bu defa bebeğe test istedim neden öldüğünü bilmek istedim.. Sonuç Trizomi 22 geldi.
Bu iki düşüğümde geçen sene 2024 aynı sene içinde oldu.Yeni evli olarak bir yılda iki kürtajın ne kadar zor olduğunu anlatmak bile istemiyorum.
Acele etmedik ve bize tüm söylenen testleri yaptık. Bunun içinde kromozom testi de vardı çünkü iki bebek de açıkcası anormaldi.. kalp atışı bile olsa ikincide yolk kesesi olduğundan daha büyüktü.. Yani eşleşme , embriyo kötüydü buna da kromozom anomalisi deniyor.. Hatta tüm bu yapılan testlerde tek bir sonuç elde ettik o da bende homozigot yani kan pıhtılaşma sorunu olduğu..
Üçüncü bebekte yani dün veda ettiğimiz.. Daha beta hcg 100 lerdeyken Clexane kan sulandırıcı iğne her sabah, akşamına Coraspin kan sulandırıcı hap kullandım. Ancak kan pıhtışaşma sorunu, bozuk bir embriyoyu tamir edemiyormuş.. Yolk kesesi fazla büyümüş ve bebek içinde 6 haftalık kalmış. İki tane doktor da bebeği teste göndermeye gerek yok çok net kromozom anomalisi bu dediler.. Kaybettik.
İşin kötü tarafı şu üçüncü bebeği kaybettikten sonra bize sanki tıp bunu bugün bulmuş gibi yeni bir test önerdiler. Hatta bunun pahalı olduğunu ilettiler. Ve bu testi söylemek için üçüncü düşük olmasını beklemişler. Bunu gerçekten benim aklım almıyor.. Bilmiyorum bir kürtajın para ile karşılığı olabilir mi ? Biz bunu yaşamayalım diye onca test yaptık ? Şimdi üçüncü kayıpla hayatımıza KARYOTİP testi girdi. İlla bunun için benim üçüncü kürtajı yapmam mı gerekiyordu, HAYIR. İkinci düşükten sonra da bakılırmış..
Sırf bunun için paylaşıyorum.. 2 gebeliğinizde kromozom anomalisi ile sonlandıysa, üçüncüye kumar oynamayın karyotip testi yaptırın.
Biz bu süreçte hem perinatolog ile hem kadın doğum ile çalıştık. Ama üçüncüde kesin olur, tekrar trizomi 22 olmaz , ihtimal çok düşük yine kromozom anomalisi olmasının dediler.. AMA OLDU. Keşke ikinciden sonra böyle bir test var deselerdi de kararı bize bıraksalardı..
Bilmiyorum dördüncü bebek de giderse aa bakın şöyle de bir test var diyip yeni kapılar mı açılacak ?
3 tane kromozom anomalisi olup, bebek sahibi olan birileri var mıdır onu da bilmiyorum. Yaşım 36 oldu. İsyan etmiyorum ama süreç çok yorucu..
Araştırma hastanelerinde tıbbi genetik biriminde ücretsiz yapılıyor bu test. İsterseniz bir araştırınÇok teşekkür ederim. Sizin de başınız sağolsun.. çok çok üzgünüm.. Vardır elbet bunda da bir hayır.. Yaşayacağım varmış..
O kadar haklısınız ki ...Acınızı çok derinden hissediyor ve yaşıyorum..İlla bunların yaşanması mi gerekirdi diyor insan...Bu kadar mı basit bu acı!!! Rabbım yar ve yardımcınız olsun hersey tez vakitte kolaylıkla afiyetle gönlünüzce olsun duam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?