• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. kez üniversite yada 2 senelık üniversite

şimdi öyle hangi şehir diye ben cevap veremem size ama 4 yılınızı geçireceğiniz yeri iyi belirlemeniz lazım
ve üniversite bir nevi dönüm noktası oluyor
hani sırf okuyayım diye çok zor şartlar altına girmenize gerek yok girmeyin de zaten.

kamu yönetimi edebiyatla da aynı zaten iş olanağı bakımından yine kpss var yani. size hangisi daha yakın geliyorsa onu tercih edersiniz ama ileriki şartları detaylı araştırmanız lazım sadece okumakla bitmiyor maalesef.

anladım tesekur ederm

yasım 32 3,5 yasında kızım var..YÖS ( yabancı ögrenci sınavı) girdim...Unilere basvurumu yaptım...gireceğim bölümlere herkesin nenesi olacam dıyorum..ALmanyada iki meslek okulu bitirdim burda işime yaramadı..şimdide Hukuk istiyorum basvurum kabul olursa..Hiç bir şey için gec değil...:)))

ne istiyorsan onu oku..ama sana tavsiyem Mühendislikler en rahat meslekler..Ögretmenlik artık o kadar seçilmiyor..Hem maaşı az hemde çok ugras ve emek gerekiyor..

bir yil kayip hayatin boyunca yapmayi dusundugun meslek icin hicbirseydir tabii ki hazirlanma imkani varsa maddi acidan.universitedeyken bizim sinifimizda afla gelip okuyan 40 50 yasinda olan adamlar vardi.

2 yıllık oku. 4 yıllıık eşşeklik hamballık.

4 yıllık okuyacaksan çok iyi ünilerde okuyorsan oku gerisi kpss denen zımbırtıya takılıyor.

Benden 1 yaş büyük arkadaşım 3. seferinde 2 yıllık okumasına rağmen benden 2.5 sene önce işe başladı. İlk seferinde yapsaydı 4.5 yıldır çalışıyor olacaktı. Kocaman bir 4 sene giden yıllarında telafisi yok.

2 yıllık kamuda çok rahat atanabileceğin bölümlere yönel adalet olabilir.

İlla 4 yıllık okuyacam diyorsan oku üni hayatı yaşarsın

öğretmenlik için hiç hayatını bu kadar erteleme bence çok değerli bir meslek ama bitirdikten sonra her şey çok zor kpss yi yabana atma...

haklısın ama bi yıl daha hazırlanamam. oyuzden ya edebiyat ya kamu yöntimi okucam 2 tercihim var hangisi tutarsa artık ..

kesinlikle etkilemek istemem ama aöf de olan ve milyonlarca mezunu olan bölümler için açıkcası gidipte hakkaride okumazdım.
formasyon alınsa dahi çok yüksek kpssde. ona göre karar verin bence. Sonra genel kadrolara kalıp kazanmak için çok çok çaba sarfetmek var. Çok daha geçerli olan bir bölüm yazın bence.
Misal 4 yıllık sosyal hizmet. Bu söylediğiniz 2 bölüme oranla hem zevkli hemde çok düşük atanan bir bölüm
Bak ben 4 yıllık fak. bitirdim atanamıyorum gidicem 4 sene daha okucam hemşirelik gelirse inş o olacak gelmezse direk atatürk ünv. aöf sosyal hizmete kayıt olucam
artık okumaktan daha zor mesleği eline almak çalışmak iyi ölçmek biçmek lazım

kesinlikle etkilemek istemem ama aöf de olan ve milyonlarca mezunu olan bölümler için açıkcası gidipte hakkaride okumazdım.
formasyon alınsa dahi çok yüksek kpssde. ona göre karar verin bence. Sonra genel kadrolara kalıp kazanmak için çok çok çaba sarfetmek var. Çok daha geçerli olan bir bölüm yazın bence.
Misal 4 yıllık sosyal hizmet. Bu söylediğiniz 2 bölüme oranla hem zevkli hemde çok düşük atanan bir bölüm
Bak ben 4 yıllık fak. bitirdim atanamıyorum gidicem 4 sene daha okucam hemşirelik gelirse inş o olacak gelmezse direk atatürk ünv. aöf sosyal hizmete kayıt olucam
artık okumaktan daha zor mesleği eline almak çalışmak iyi ölçmek biçmek lazım

4 yıllık sosyal hizmete puanım tutsa hç düşünmeden gderim ama puanım tutmuo bn onu ikinci uni olrak dusunuyorum örgünden byuk ihtmalle edebyt okucam baska secengm yok 2 yıllık istemiyorum

4 yıllık sosyal hizmete puanım tutsa hç düşünmeden gderim ama puanım tutmuo bn onu ikinci uni olrak dusunuyorum örgünden byuk ihtmalle edebyt okucam baska secengm yok 2 yıllık istemiyorum

yönetim bilişim sistemleri var mesela bilgi mi bilişimmi tam anımsayamadım oda çok güzel bölüm ya sizin için diyorum ben cidden kpss yabana atılacak gibi değil illa okumak istiyorsanız mutlaka 4 yıllık sosyal hizmetide açıktan bitirin mağdur olmayın

yönetim bilişim sistemleri var mesela bilgi mi bilişimmi tam anımsayamadım oda çok güzel bölüm ya sizin için diyorum ben cidden kpss yabana atılacak gibi değil illa okumak istiyorsanız mutlaka 4 yıllık sosyal hizmetide açıktan bitirin mağdur olmayın

tesekur ederim dusundugunuz içn yönetim bilşimini arstrdm biraz önce kılavuzdanda baktım bikç yerde özel ünide var sadece

yasım 32 3,5 yasında kızım var..YÖS ( yabancı ögrenci sınavı) girdim...Unilere basvurumu yaptım...gireceğim bölümlere herkesin nenesi olacam dıyorum..ALmanyada iki meslek okulu bitirdim burda işime yaramadı..şimdide Hukuk istiyorum basvurum kabul olursa..Hiç bir şey için gec değil...:)))

ne istiyorsan onu oku..ama sana tavsiyem Mühendislikler en rahat meslekler..Ögretmenlik artık o kadar seçilmiyor..Hem maaşı az hemde çok ugras ve emek gerekiyor..

Anne olrak okumak güzeldir aslında :) bak ne güzel kızına örnek olursun tecruben var akıl verırsın gelecegın anneleri cok akıllı ya :)

Anne olrak okumak güzeldir aslında :) bak ne güzel kızına örnek olursun tecruben var akıl verırsın gelecegın anneleri cok akıllı ya :)

tesekkür ederim..Eşimin büyük desteği ile sınava girdim...kızımda okuma dıyor bana kim bakacak:))

Annen ne iş yapıyor dediğinde O annedir bana bakıyor dıyor:)) DOktorda olsam kızım için anneyım...

Bence yaş olayına takılma sonuçta hayatını istediğin yönde ilerletmen için üniversite önemli bir adım. İçinde tekrar hazırlanıp istediğin bölüme gitmek varsa şansını denemelisin ileride yapmadığın için pişman olabilirsin. Ben geçen sene kazandım üniversiteyi 2. yılımda ve üniversiteyi yeni kazanan 25 yaş üstü bir sürü insan var, sayılara takılmamalısın.

tesekkür ederim..Eşimin büyük desteği ile sınava girdim...kızımda okuma dıyor bana kim bakacak:))

Annen ne iş yapıyor dediğinde O annedir bana bakıyor dıyor:)) DOktorda olsam kızım için anneyım...

ayy yerim ya :)) anne olmayı çok istiyorum yumurtalıklarımda sorun var ya neyi çok istesem olmuyo sanırım ilerde bundan da sorun yaşarım.

Bence yaş olayına takılma sonuçta hayatını istediğin yönde ilerletmen için üniversite önemli bir adım. İçinde tekrar hazırlanıp istediğin bölüme gitmek varsa şansını denemelisin ileride yapmadığın için pişman olabilirsin. Ben geçen sene kazandım üniversiteyi 2. yılımda ve üniversiteyi yeni kazanan 25 yaş üstü bir sürü insan var, sayılara takılmamalısın.

biz 3 kardeşiz ablam muğlada okuyo zaten ona para dayanmıyo üstüne kardeşim 2 sendr dershaney gidiyo oda bu sene gircek sınava o sayılsal oldugu için derhane şart ortancı olrak ben ne yapıyım bilemedım dershane ailemı cok zorlar en iyisi 2 senelık okuyp derhane parasını oraya vermek benım hayatımda doğru bişy yok mesela ailem ablama leptap aldı üni kazandı diye ben 4 senlık kazandım hiç bir şey almadılar bırakınca zaten herkes üzerime geldi kardeşimede s4 aldılar lisesi bitti diye ben hep ezilen tarafım hep tek başıma yaptım ne yaptysam kendı gücümle su sıra ablamla kavgalıyız aşk hayatım yok bide okul olmazsa bittim ya

senin yaşadıklarının aynısını yaşadığımda 19 yaşındaydım.
puanım kırılmış kolum kanadım kopmuş gibiydi.
ne olursa olsun gideceğim deyip önlisans yazdım.
çok acı ama hep keşke bir yıl daha bekleseydim dedim.
şu an 25 yaşındayım. aöfden lisansa tamamladım. diploma desen cepte yani. ama hala bir baltaya sap olamadım. o sınavdan o sınava koşturuyorum. şu sınavlara yatırdığım parayla küçük çaplı bir butik açabilirdim.

diyeceğim o ki kardeşim, kardeşimle aynı yaştasın çünkü, gerçekten ne yapmak istiyorsan onu yap. öğretmen mi olmak istiyorsun bekle bir yıl daha. hem her şey dersane demek değil sen de biliyorsun. yüzlerce belki binlerce örnek bulursun dersaneye gitmeden başarılı olan.

inan aradan yıllar geçtikçe başını duvarlara vurmak daha çok koyuyor insana.

Son düzenleme:
senin yaşadıklarının aynısını yaşadığımda 19 yaşındaydım.
puanım kırılmış kolum kanadım kopmuş gibiydi.
ne olursa olsun gideceğim deyip önlisans yazdım.
çok acı ama hep keşke bir yıl daha bekleseydim dedim.
şu an 25 yaşındayım. aöfden lisansa tamamladım. diploma desen cepte yani. ama hala bir baltaya sap olamadım. o sınavdan o sınava koşturuyorum. şu sınavlara yatırdığım parayla küçük çaplı bir butik açabilirdim.

diyeceğim o ki kardeşim, kardeşimle aynı yaştasın çünkü, gerçekten ne yapmak istiyorsan onu yap. öğretmen mi olmak istiyorsun bekle bir yıl daha. hem her şey dersane demek değil sen de biliyorsun. yüzlerce belki binlerce örnek bulursun dersaneye gitmeden başarılı olan.

inan aradan yıllar geçtikçe başını duvarlara vurmak daha çok koyuyor insana.

Zaten üniversiteyi kazanıp gitmemek puanın düşmesi evlat acısı gibi :( bir şeyler yapmaya çalısıyorum gönül ister güzel yerlere gelmeyi hayallerımın gerçekleşmesini ama hayat şartları şu bu zaten hiç bir hayalim istediğim olmadı 2 senelık güzel istediğim bölümleri yazdım bundan sonrası Allaha kaldı.

Zaten üniversiteyi kazanıp gitmemek puanın düşmesi evlat acısı gibi :( bir şeyler yapmaya çalısıyorum gönül ister güzel yerlere gelmeyi hayallerımın gerçekleşmesini ama hayat şartları şu bu zaten hiç bir hayalim istediğim olmadı 2 senelık güzel istediğim bölümleri yazdım bundan sonrası Allaha kaldı.

hakkında hayırlısı olur umarım.

kendi hikayemi anlatayım düz lise bitirim 3 yılda
ilk girişte 2 yıllıklar ve bir kaç 4 yıllık oluyordu gitmedim
ikinci yılımda sınıf öğrç ucundan tutuyordu istemedim içime sinmedi
3. yılımda pdr kazandım :1:

4 yıl üni hayatı

şimdi öğretmenlikte ikinci yılım bitti 25 yaşımdayım ve inan 1 yıl hayatta hiç bir şeydir :54:

Back
X