3 kişi çalışıyor ancak bir ev alamıyoruz.

Suanda evlilik dusunmuyorum,
Kirada olsakta dediğim gibi eminevime yazılmak istiyoruz,
Ha olduda evlendim,
20k oldugumuz evin kirası, 15k ben katsam 35k kiraya cıkıcaz.
Evlendigimdede gerekirse yardım edicem, hayatımdaki kişiyede bastan söylucem, zaten bu kadar sıkıntıdan sonra ekonomik olarak bana muhtac bi adam istemiyorum.
Olduda aileme destek olamadım, onlarında zaten uzun vadede istanbulda kalma planları yok, kardeşimin +- 4 yıl unıversitesinden sonra memlekete gitmeyi planlıyolar. Babamın emeklisine az kaldı, e bu ev kiradayken babamın emeklisiylede geçinirler. Gerekirse desteklerim.
Yarı yolda bırakmam onları.onlar benim ailem.
Yani benim vereceğim 15k cok para değil, o zamanda 15knın karsılıgı neyse onu verebilicegimi dusunuyorum. Hayat bu, belki ev kentsele cabuk girer belki o asamada eminevim vb kurulustan ev almayı basarırız, belki kardeşim meslek sahibi olur o destekler. Acıkcası 3-4 yıl sonrasını dusunmeyip şuanki şartlarla bişry yapmayı planlıyorum. Bunu yapa yapa bugune kadar yerimizden kımıldayamadık zaten.
anladım 3-4 sene sonra kardeşinizin okulu bitme aşamasına geliyor
babanızın emeklisi doluyor annenizin birkaç senesi kalıyor, olaylar değişecek yani tekrar bakacaksınız duruma
evlencem evde kaldım filan da demiyorsanız madem
o zaman bu evi verin kendiniz de etrafta bir yere çıkın, 1+1 evde 2 yetişkin çocukla yaşamak cidden zor.

fakat bir yandan da eminevim düşünmek bana biraz fazla geldi 3-4 sene istanbulda yaşarken diğer evin üstüne 15-20 bin gibi bir kira öderken diğer yandan öğrenci okutacaksınız yani bu sene 10 bin dersane parası veriyorsunuz da seneye hiç mi masrafı olmayacak bu çocuğun? sanki bu sene olan ekstra masraflar bitince (dersane ve sizin diş) seneye başka hiç masraf çıkmayacak gibi düşünüyorsunuz. bilemiyorum benim hayatımda hep bişeyler çıkıyor da ondan dedim.
en basiti taşınma masraflarınız olacak, atıyorum bu sene sizin dişiniz çıkmış seneye annenize gözlük babanıza implant lazım olur, kardeşiniz ben y.dışına gidecem dil kursuna gidecem der. ya da siz evleneyim artık dersiniz ya da yeter bu sene güzel bir tatil yapalım dersiniz. gibi.

memlekette hiç ev mev yoksa şayet, arsa filan alabiliyorsanız bence daha mantıklı. sizinkiler gidene kadar arsayı kat karşılığı verirler, emekli olurlar o zamana kadar da inşaatı biter.

benim tanıdığım memleketinde yaşayan kişiler genel olarak ya arsayı aldı 2-3 kardeş hepsine bahçeli müstakil ev yaptırdı (parası varsa) ya da imar izni olan yerde arsasını verdi dairesini aldı. büyükşehirde bunu yapmak imkansıza yakın ama ilçelerde küçük yerlerde filan böyle yapıyorlar.

35 bin ödemeli kredi yok
35 bin ödemeli kredi olsa herkes çeker kira o kadar zaten. sizce bu dediğiniz şeyin bir mantığı var mı? ülkeye bugün mü geldiniz anlamadım ki)

5 e 35 ödüyorsun dediği 5 milyon çeksen geri ödemesi 35 milyon demek istemiş ( bu arada 35 olmuyor ama 20 milyon filan ödüyorsun 5 milyon çekersen 10 yılda)

35i geçtik 50 yok 60 yok 5 milyon çekersen 10 sene 160-180 bin filan ödemen lazım.

3 milyon çekersen de 100 bine yakın bişey ödemen lazım 10 sene. ki 3.5 milyona istanbulda ev yok ki. (elde 500 binleri varmış) onu geçtim 3 milyonu da vermiyor banka zaten.
Ziraat bankasında 1 milyon çektiğinizde aylık ödenmesi 35 bin oluyor. Daha yeni bir yakınım çekti. 5 6 milyonluk evler almalarından bahsetmiyoruz. Daha uygun fiyatlı bir ev almalarından bahsediyoruz

Ziraat bankasında 1 milyon çektiğinizde aylık ödenmesi 35 bin oluyor. Daha yeni bir yakınım çekti. 5 6 milyonluk evler almalarından bahsetmiyoruz. Daha uygun fiyatlı bir ev almalarından bahsediyoruz
hanımefendi konu sahibi istanbulda yaşıyor

uygun fiyatlı olacak evi de zaten var, oturdukları ev kendilerinin. konu sahibinin "uygun fiyatlı ev"e değil, "içinde şu an yaşayabileceği, geniş, istanbulda olan ve işe yakın ev"e ihtiyacı var, konu bu.

hanımefendi konu sahibi istanbulda yaşıyor

uygun fiyatlı olacak evi de zaten var, oturdukları ev kendilerinin. konu sahibinin "uygun fiyatlı ev"e değil, "içinde şu an yaşayabileceği, geniş, istanbulda olan ve işe yakın ev"e ihtiyacı var, konu bu.
Bir ev alamıyoruz dediği ve ilk mesajında oturudukları evin sahibi olduğunu söylemediği için bu şekilde yorum yaptım. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor bu kadar agresif bir tavır takınma nedeninizi anlayamadım.

Bir ev alamıyoruz dediği ve ilk mesajında oturudukları evin sahibi olduğunu söylemediği için bu şekilde yorum yaptım. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor bu kadar agresif bir tavır takınma nedeninizi anlayamadım.
agresif olan kısım neresi hanımefendi?

elbette herkes fikir verebilir de 1 ev derken kadın 800 bin km2 türkiye sınırları içinde herhangi bir evden bahsetmiyor yani, konuyu önce bir okuyup ne kast edildiğini anlayıp buna göre fikir vermek daha makul bir tutum değil mi?

Eve geldim,
Annemin surat beş karış.
Ev meselesini dert ediyor, dedim çıkmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz?
Hem çıkasım var hem çıkasım yok ağzı çekti, ev sahibiyle, kiracısıyla uğraşmak istemiyormuş.
Yani kendimi bosuna paraladım,
Biraz kavga ettik yapıcak bişey yok kızlar,
Sanırım kendime ev bakıp ayrı bi hayat kurmam gerek.
Ben elimden geleni yaptım ama yıllardır bir yere kımıldayamadık cesaretsizliklerinden.
Ne yapabilirimki, biraz para biriktirip ev bulmam gerek kendime.
Ben onlara destek olurdum kirada herşeyde ama karşımda cesaretsiz bir aile olduktan sonra benim çabam bir işe yaramıyor.
Kafam kazan gibi oldu, fikirleriniz için teşekkür ederim.
Önümde bi süreç var eşya, depozito vs içim para biriktirip kendime bir yol çizeceğim. Ailemin bu kararsızlığı beni çok yordu. Rahatlarını bozmayıp ev sahibi olmak istemeleri kira vermek istememeleri( bende vericek olsam) gerçekten yordu beni.
Ben onları eski binada bırakmak istemediğimden yoksa en basında kendime ev tutar çıkardım.
Yapıcak bişey yok kendi tercihleri.
Oturdum ağladım sinirimden, umarım kendime göre bir ev bulur çıkarım. Ne diyim. Yorumlarınız için teşekkürler.

Eve geldim,
Annemin surat beş karış.
Hem çıkasım var hem çıkasım yok ağzı çekti, ev sahibiyle, kiracısıyla uğraşmak istemiyormuş.
Ben elimden geleni yaptım ama yıllardır bir yere kımıldayamadık cesaretsizliklerinden.
Ben onlara destek olurdum kirada herşeyde ama karşımda cesaretsiz bir aile olduktan sonra benim çabam bir işe yaramıyor.
Önümde bi süreç var eşya, depozito vs içim para biriktirip kendime bir yol çizeceğim. Ailemin bu kararsızlığı beni çok yordu. Rahatlarını bozmayıp ev sahibi olmak istemeleri kira vermek istememeleri( bende vericek olsam) gerçekten yordu beni.
Ben onları eski binada bırakmak istemediğimden yoksa en basında kendime ev tutar çıkardım.
Oturdum ağladım sinirimden, umarım kendime göre bir ev bulur çıkarım. Ne diyim. Yorumlarınız için teşekkürler.

Üzülmeyin.. :( Bu vesileyle bazı şeyleri görmüş oldunuz. Birikim yapıp "arkadaşımla ev tutacağım" deyin veya "arkadaşım ev tutmuş, onunla evi paylaşacağım" deyin kendi yolunuzu çizin. Bu kadar dipdibe yaşadığınız halde hiçbir aksiyon almıyorlarsa, siz evden gidince "bir kişi gitti, rahat rahat yaşarız burada" derler.

Eve geldim,
Annemin surat beş karış.

Belki sizin için böylesi daha iyi olacak, hiç belli olmaz bu tarz şeyler. Belki iyi ki ayrılmışım diyeceksiniz ileride. Hakkınızda hayırlısı.

Back
X