- 25 Aralık 2020
- 6.316
- 22.750
- 298
- 41
- Konu Sahibi yarissarisever
anladım 3-4 sene sonra kardeşinizin okulu bitme aşamasına geliyorSuanda evlilik dusunmuyorum,
Kirada olsakta dediğim gibi eminevime yazılmak istiyoruz,
Ha olduda evlendim,
20k oldugumuz evin kirası, 15k ben katsam 35k kiraya cıkıcaz.
Evlendigimdede gerekirse yardım edicem, hayatımdaki kişiyede bastan söylucem, zaten bu kadar sıkıntıdan sonra ekonomik olarak bana muhtac bi adam istemiyorum.
Olduda aileme destek olamadım, onlarında zaten uzun vadede istanbulda kalma planları yok, kardeşimin +- 4 yıl unıversitesinden sonra memlekete gitmeyi planlıyolar. Babamın emeklisine az kaldı, e bu ev kiradayken babamın emeklisiylede geçinirler. Gerekirse desteklerim.
Yarı yolda bırakmam onları.onlar benim ailem.
Yani benim vereceğim 15k cok para değil, o zamanda 15knın karsılıgı neyse onu verebilicegimi dusunuyorum. Hayat bu, belki ev kentsele cabuk girer belki o asamada eminevim vb kurulustan ev almayı basarırız, belki kardeşim meslek sahibi olur o destekler. Acıkcası 3-4 yıl sonrasını dusunmeyip şuanki şartlarla bişry yapmayı planlıyorum. Bunu yapa yapa bugune kadar yerimizden kımıldayamadık zaten.
babanızın emeklisi doluyor annenizin birkaç senesi kalıyor, olaylar değişecek yani tekrar bakacaksınız duruma
evlencem evde kaldım filan da demiyorsanız madem
o zaman bu evi verin kendiniz de etrafta bir yere çıkın, 1+1 evde 2 yetişkin çocukla yaşamak cidden zor.
fakat bir yandan da eminevim düşünmek bana biraz fazla geldi 3-4 sene istanbulda yaşarken diğer evin üstüne 15-20 bin gibi bir kira öderken diğer yandan öğrenci okutacaksınız yani bu sene 10 bin dersane parası veriyorsunuz da seneye hiç mi masrafı olmayacak bu çocuğun? sanki bu sene olan ekstra masraflar bitince (dersane ve sizin diş) seneye başka hiç masraf çıkmayacak gibi düşünüyorsunuz. bilemiyorum benim hayatımda hep bişeyler çıkıyor da ondan dedim.
en basiti taşınma masraflarınız olacak, atıyorum bu sene sizin dişiniz çıkmış seneye annenize gözlük babanıza implant lazım olur, kardeşiniz ben y.dışına gidecem dil kursuna gidecem der. ya da siz evleneyim artık dersiniz ya da yeter bu sene güzel bir tatil yapalım dersiniz. gibi.
memlekette hiç ev mev yoksa şayet, arsa filan alabiliyorsanız bence daha mantıklı. sizinkiler gidene kadar arsayı kat karşılığı verirler, emekli olurlar o zamana kadar da inşaatı biter.
benim tanıdığım memleketinde yaşayan kişiler genel olarak ya arsayı aldı 2-3 kardeş hepsine bahçeli müstakil ev yaptırdı (parası varsa) ya da imar izni olan yerde arsasını verdi dairesini aldı. büyükşehirde bunu yapmak imkansıza yakın ama ilçelerde küçük yerlerde filan böyle yapıyorlar.