asgari ücretle çalışmak için istanbulda kalmanın bir mantığı yok ama
kaldı ki konu sahibi 26 yaşında o bile yeni mezun değildir, annesi babası herhalde en azından 25 senedir çalışan insanlardır, insan 25 sene asgari ücretle çalışacaksa bari ucuz bir yerde yaşar, bari kalabalık trafik vs çekmez. çocuğuna bir oda verir.
gider memleketinde yaşar ya da evlerin ucuz olduğu bir yere gider
50-60 bin almayacaksa yaşamasın kimse istanbulda ki 50 bin de zaten hayatta kalma parası.
Ben 60 alıyorum, 20k (dişlerimi yaptırma sebebimle) kredi cekmiştim onu ödüyorum 4ay ödeyeceğim.
Babam 45 alıyor, 10ksı kardesimin dersane parası.
Annem 25k alıyor o parasını biriktirmeye calısıyoe. Babam evi geçindiriyor.
Bugune kadar birikim yapamama sebebimiz babamın hesabındaki para dolandırıcılar tarafından cekildi ve üstüne kredicçekildi onu ödüyordu, mahkemelik bankayla, borcu yenı bitti.
Annemin bileziklerihi katarak anca 500k çıkar diyorum,
Ondan öncede maalesef abimin düğünü yapıldı edildi elde ne var ne yok onlara gitti.
Her taşınmaya niyetlendigimizde bi aksilik oldu,
Bu sene deprem, benim kendi odam olmadıgı ıcın ayrı ev diye tutturmam, kardeşimin iyice ergenliğe girmiş olkması , abimlerin bize geldiginde evin artık aşırı küçük olması sebepleriyoe ailem arrık şart oldugunu nihayet anladı.
Ama kiradan,kiracıdan çekiniyoruz, ben zaten evi kiraya verin üstünü ben tamamlarım kiraya geçelim diyorum ama annemin canı sıkılıyor, 3 kişi çalısıpta elde 30 yıl önce alınan (iyiki iyiki almısız cok sükürki) evin olmasına. Cok sükürki bi evimiz var ama darlık cekmektej cok yorulduk ailecek.
Geniş büyük bi ev istiyoruz bizde, annemin hala açılmamış sunumluları var dolabın üstünde. Üzülüyorum, umarım Allah bizede nasip eder geniş ve huzurla sağlıkla oturacağımız ev ne diyim.. dua etmekten baska bişi gelmiyor elimden