3 kişi çalışıyor ancak bir ev alamıyoruz.

Gerçekten canım cok sıkkın bir nebze rahatlamak adına yazıyorum.
Annem,babam,ben olmak üzere 3 kişi çalışıyoruz ancak bir ev alamıyoruz. Toplamda 100k para giriyor cebe ancak nakitimiz taş çatlasın 500k vardır kredi çekemiyoruz çeksek 5e 35 ödettiriyor. Nakitimiz yok. Evde kendime ait bir odam yok, ayrı eve çıkayım diyorum kendime göre, bu sefer ailemi bırakmak istemiyorum. Oturdugumuz bina eski, deprem riski vs. Kafam bok gibi. Nolucak böyle ya?
3 odalı ev baksak kira olarak kiralar almıs basını gidiyor. Gerçekten cok mutsuzum. :(
Bence kredi çekin. En iyi oran ziraat galiba. Evim sistemlerinde parayı hemen alamıyorusunuz aynı anda hem kira hem takati ödemek zorlar. Kredi çekip aldığınız eve geçin. 35 bin aylık ödemeli ev alsanız kalanıyla rahat geçinirsiniz.

Bence kredi çekin. En iyi oran ziraat galiba. Evim sistemlerinde parayı hemen alamıyorusunuz aynı anda hem kira hem takati ödemek zorlar. Kredi çekip aldığınız eve geçin. 35 bin aylık ödemeli ev alsanız kalanıyla rahat geçinirsiniz.
35 bin ödemeli kredi yok
35 bin ödemeli kredi olsa herkes çeker kira o kadar zaten. sizce bu dediğiniz şeyin bir mantığı var mı? ülkeye bugün mü geldiniz anlamadım ki)

5 e 35 ödüyorsun dediği 5 milyon çeksen geri ödemesi 35 milyon demek istemiş ( bu arada 35 olmuyor ama 20 milyon filan ödüyorsun 5 milyon çekersen 10 yılda)

35i geçtik 50 yok 60 yok 5 milyon çekersen 10 sene 160-180 bin filan ödemen lazım.

3 milyon çekersen de 100 bine yakın bişey ödemen lazım 10 sene. ki 3.5 milyona istanbulda ev yok ki. (elde 500 binleri varmış) onu geçtim 3 milyonu da vermiyor banka zaten.

Mesajın son paragrafına cevap veriyorum; İstanbul'da çoğu firma asgari ücretle başlatıyor. Deneyimliyseniz 3-5bin fazlasını verip zamanla iyileştirme yapacağız diyorlar. Kimse kimseyi 50-60 bin maaşla işe başlatmıyor yani..
asgari ücretle çalışmak için istanbulda kalmanın bir mantığı yok ama

kaldı ki konu sahibi 26 yaşında o bile yeni mezun değildir, annesi babası herhalde en azından 25 senedir çalışan insanlardır, insan 25 sene asgari ücretle çalışacaksa bari ucuz bir yerde yaşar, bari kalabalık trafik vs çekmez. çocuğuna bir oda verir.

gider memleketinde yaşar ya da evlerin ucuz olduğu bir yere gider

50-60 bin almayacaksa yaşamasın kimse istanbulda ki 50 bin de zaten hayatta kalma parası.

Sorunda orada,
3 milyon cekelim desek 30milyon ödettiriyor aylık ödeme 150k . Bu yuzden alamıyoruz
Yarın bigün faiz düşer ev oranları cıkar
Hiçbir sekilde alamıyoruz
Yıllardırnhep böyle.
Gerçekten artık çok üzülüyorum
Bu çok fazla nasıl oluyor ya yani sizin soylediginiz 3 milyona 30 milyon ve aylık 150.000 TL ödeme bana çok makul gelmedi

Ekledim bunu dümdüz internetten hesaplıyorum kaldıki bu en düşük orandan. Bankaya gidşnce bu kadar vermiyolar bile. Oranlarda yükseliyor
Kac yıllık bu ödeme planı şimdi hesapladım bende iş bankasından 10 yıllık 95 bin civarı ediyor.

Eviniz 1+1 miş eşyalı kiraya verseniz ne kadar eder.

Anneniz temizlik işinde çalışıyormuş şirkette mi yoksa evlere mi gidiyor eğer şirket işiyse evlere yönelse kazancı daha yüksek olur günlük olarak alır.

3 milyon cekelim desek 30milyon ödettiriyor aylık ödeme 150k . Bu yuzden alamıyoruz
Paylaştığınız görselde de olduğu gibi, 3 Milyon için en fazla 19 küsürler veriyor yani 30 lara kadar çıkmıyor.
Vade farkı 10 yıl üzeri olduğunda çok artıyor, 10 yıl ve altı'nda olarak kredileri araştırmanızı tavsiye ederim.

Mesela bazı aileler bilezikleri takıyor diye yatırıma katmıyor bankada duran parayı sayıyor sadece ilginç gelmişti ama kolunda 10bilezikle hiç paramız yok kenarda diyen kesimi duyduğum için soruyorum.
Dediğiniz gibi kendi evleriymiş, sıfırdan almıyorlar fakat kentsel dönüşüm için yatırım amaçlı tutuyorlar. 🙂

Mesajın son paragrafına cevap veriyorum; İstanbul'da çoğu firma asgari ücretle başlatıyor. Deneyimliyseniz 3-5bin fazlasını verip zamanla iyileştirme yapacağız diyorlar. Kimse kimseyi 50-60 bin maaşla işe başlatmıyor yani..

Yani İstanbulda olsanız bile çoğu yer asgarinin biraz üzerini veriyo
Sizleri de hiç kırmak istemiyorum ama bu şekilde çalışanlar emeklerini uygun fiyatlar ile pazarlayıp piyasayı düşürdükçe işverenler de borusunu öttürüyor.
Maalesef beyaz yakalıların sendikaları olmadığı için de özellikle küçük işletmeler bunu sömürüyor.

Kac yıllık bu ödeme planı şimdi hesapladım bende iş bankasından 10 yıllık 95 bin civarı ediyor.

Anneniz temizlik işinde çalışıyormuş şirkette mi yoksa evlere mi gidiyor eğer şirket işiyse evlere yönelse kazancı daha yüksek olur günlük olarak alır.

Oturdugumuz ev maksimum 15-20k eder

Paylaştığınız görselde de olduğu gibi, 3 Milyon için en fazla 19 küsürler veriyor yani 30 lara kadar çıkmıyor.
Vade farkı 10 yıl üzeri olduğunda çok artıyor, 10 yıl ve altı'nda olarak kredileri araştırmanızı tavsiye ederim.

Dediğiniz gibi kendi evleriymiş, sıfırdan almıyorlar fakat kentsel dönüşüm için yatırım amaçlı tutuyorlar. 🙂

Sizleri de hiç kırmak istemiyorum ama bu şekilde çalışanlar emeklerini uygun fiyatlar ile pazarlayıp piyasayı düşürdükçe işverenler de borusunu öttürüyor.
Maalesef beyaz yakalıların sendikaları olmadığı için de özellikle küçük işletmeler bunu sömürüyor
Benim dediğim büyük işletme hilton gibi bir otelden bahsediyorum. Üstelik kuzenim restoran şefi olarak çalışıyo.Alt kadmelerdekiler ne alıyo hiç bilmiyorum. Küçük işletmelerde çalışanlara zaten Allah yardım etsin.

kaldı ki konu sahibi 26 yaşında o bile yeni mezun değildir, annesi babası herhalde en azından 25 senedir çalışan insanlardır, insan 25 sene asgari ücretle çalışacaksa bari ucuz bir yerde yaşar, bari kalabalık trafik vs çekmez. çocuğuna bir oda verir.

50-60 bin almayacaksa yaşamasın kimse istanbulda ki 50 bin de zaten hayatta kalma parası.

Ben 60 alıyorum, 20k (dişlerimi yaptırma sebebimle) kredi cekmiştim onu ödüyorum 4ay ödeyeceğim.
Babam 45 alıyor, 10ksı kardesimin dersane parası.
Annem 25k alıyor o parasını biriktirmeye calısıyoe. Babam evi geçindiriyor.
Bugune kadar birikim yapamama sebebimiz babamın hesabındaki para dolandırıcılar tarafından cekildi ve üstüne kredicçekildi onu ödüyordu, mahkemelik bankayla, borcu yenı bitti.
Annemin bileziklerihi katarak anca 500k çıkar diyorum,
Ondan öncede maalesef abimin düğünü yapıldı edildi elde ne var ne yok onlara gitti.
Her taşınmaya niyetlendigimizde bi aksilik oldu,
Bu sene deprem, benim kendi odam olmadıgı ıcın ayrı ev diye tutturmam, kardeşimin iyice ergenliğe girmiş olkması , abimlerin bize geldiginde evin artık aşırı küçük olması sebepleriyoe ailem arrık şart oldugunu nihayet anladı.
Ama kiradan,kiracıdan çekiniyoruz, ben zaten evi kiraya verin üstünü ben tamamlarım kiraya geçelim diyorum ama annemin canı sıkılıyor, 3 kişi çalısıpta elde 30 yıl önce alınan (iyiki iyiki almısız cok sükürki) evin olmasına. Cok sükürki bi evimiz var ama darlık cekmektej cok yorulduk ailecek.
Geniş büyük bi ev istiyoruz bizde, annemin hala açılmamış sunumluları var dolabın üstünde. Üzülüyorum, umarım Allah bizede nasip eder geniş ve huzurla sağlıkla oturacağımız ev ne diyim.. dua etmekten baska bişi gelmiyor elimden

Şirkette çalışıyor ev temizliğine yıllarca gitti sigortasız yorucu, arrık o kadar dinç değil maalesef gidemiyor. Şirkette asgari ücrete calısıyor.

Ben 60 alıyorum, 20k (dişlerimi yaptırma sebebimle) kredi cekmiştim onu ödüyorum 4ay ödeyeceğim.
Bugune kadar birikim yapamama sebebimiz babamın hesabındaki para dolandırıcılar tarafından cekildi ve üstüne kredicçekildi onu ödüyordu, mahkemelik bankayla, borcu yenı bitti.
Ondan öncede maalesef abimin düğünü yapıldı edildi elde ne var ne yok onlara gitti.
Bu sene deprem, benim kendi odam olmadıgı ıcın ayrı ev diye tutturmam, kardeşimin iyice ergenliğe girmiş olkması , abimlerin bize geldiginde evin artık aşırı küçük olması sebepleriyoe ailem arrık şart oldugunu nihayet anladı.
Ama kiradan,kiracıdan çekiniyoruz, ben zaten evi kiraya verin üstünü ben tamamlarım kiraya geçelim diyorum ama annemin canı sıkılıyor, 3 kişi çalısıpta elde 30 yıl önce alınan (iyiki iyiki almısız cok sükürki) evin olmasına. Cok sükürki bi evimiz var ama darlık cekmektej cok yorulduk ailecek.
Geniş büyük bi ev istiyoruz bizde, annemin hala açılmamış sunumluları var dolabın üstünde. Üzülüyorum, umarım Allah bizede nasip eder geniş ve huzurla sağlıkla oturacağımız ev ne diyim.. dua etmekten baska bişi gelmiyor elimden
peki taşındınız büyük eve, burayı da kiraya verdiniz diyelim.
1-2 sene sonra siz evlenecem deseniz aileniz nasıl ödeyecek o kirayı?

peki taşındınız büyük eve, burayı da kiraya verdiniz diyelim.
1-2 sene sonra siz evlenecem deseniz aileniz nasıl ödeyecek o kirayı?

Suanda evlilik dusunmuyorum,
Kirada olsakta dediğim gibi eminevime yazılmak istiyoruz,
Ha olduda evlendim,
20k oldugumuz evin kirası, 15k ben katsam 35k kiraya cıkıcaz.
Evlendigimdede gerekirse yardım edicem, hayatımdaki kişiyede bastan söylucem, zaten bu kadar sıkıntıdan sonra ekonomik olarak bana muhtac bi adam istemiyorum.
Olduda aileme destek olamadım, onlarında zaten uzun vadede istanbulda kalma planları yok, kardeşimin +- 4 yıl unıversitesinden sonra memlekete gitmeyi planlıyolar. Babamın emeklisine az kaldı, e bu ev kiradayken babamın emeklisiylede geçinirler. Gerekirse desteklerim.
Yarı yolda bırakmam onları.onlar benim ailem.
Yani benim vereceğim 15k cok para değil, o zamanda 15knın karsılıgı neyse onu verebilicegimi dusunuyorum. Hayat bu, belki ev kentsele cabuk girer belki o asamada eminevim vb kurulustan ev almayı basarırız, belki kardeşim meslek sahibi olur o destekler. Acıkcası 3-4 yıl sonrasını dusunmeyip şuanki şartlarla bişry yapmayı planlıyorum. Bunu yapa yapa bugune kadar yerimizden kımıldayamadık zaten.

Siz hiç evlenmeyi yada evden ayrılmayı düşünmüyor musunu? Kiraya çıkarsanız sonra kirayı nasıl ödeyecek aileniz, anneniz belli yaş sonrası temizliğe gidemez zaten. 45k ile 25bin minimum nasıl kira ile geçinemezler ki.
Bence sizin durumunuzda il değiştirmekten başka şans yok, ilerisinide düşünün

Siz hiç evlenmeyi yada evden ayrılmayı düşünmüyor musunu? Kiraya çıkarsanız sonra kirayı nasıl ödeyecek aileniz, anneniz belli yaş sonrası temizliğe gidemez zaten. 45k ile 25bin minimum nasıl kira ile geçinemezler ki.

Tüm işleri bırakıp başka sehire nasıl gidebiliriz?
Sanki düşünmedik.
Maaledef istanbulda yaşamak ve kiraya çıkmak zorundayız. Ve evet durumu iyi olmayan bitiyle evlenmek istemiyorum.
Durumu yoksada evlenmem.
Ailemede calısır destek olurum yaşadığım sürece.
Ayrı eve cıkma planım yok cunku odam olursa ailemle yasamak benim için problem değil. İstedigim satte giriyorum cıkıyorum yemegim hazır. Arkadaslarımla tatile gidebiliyorum. Yani cocık değilim, zaten içimi dökmek için yazdıgımı baslıkta belirtmiştim.

Ayrıca annem temizlige gitmiyor, emekliligine 8 yıl var dolana kadar calısmak durumunda. Babamda emekli oladak 2 yıla. Olduda evlendim, kendi evimiz-kşradaki ev farkını karsılayacagım cunku calısmayı bırakmayı dusunmuyorum. Kocamda bi zahmet kendi kendien dönderen biri olsun sırf evli olmak ıcın evlenemem zaten. Gözüm yukarıda değil ama sıkıntı cekiceksem oturur ailemle cekerim diyorum.

Memlekette de ev var mı? Kendi eviniz ne kadar yapıyor? Mesela bi arkadaşım 2.5 milyona fulyadan ev aldı her yere yakın ev deprem sonrası ve çok geniş 3+1. Ben de tekrar ev almayı düşünüyorum 1+1. Sizde evlilik planı var mı?

Bu şehirdeki birçok kişi memleketinden buraya iş bulma hevesiyle gelip, asgari ücretle günde 12 saat çalışıp yaşamaya çalışıyor..Mantıklı mı, değil. Ancak ne yazık ki durum böyle..
Artık ufak şehirlerde de uygun fiyata ev yok, deprem bölgesi bile fark atıyor..
Kirası uygun küçük bir ilçeye gitsen, hemen iş bulabilme ihtimalin muamma.
Konfor alanından çıkmaya cesaret de çoğu insanda yok..
Böyle böyle uzar gider liste..

Tüm işleri bırakıp başka sehire nasıl gidebiliriz?
Sanki düşünmedik.
Maaledef istanbulda yaşamak ve kiraya çıkmak zorundayız. Ve evet durumu iyi olmayan bitiyle evlenmek istemiyorum.
Durumu yoksada evlenmem.
Ailemede calısır destek olurum yaşadığım sürece.
Ayrı eve cıkma planım yok cunku odam olursa ailemle yasamak benim için problem değil. İstedigim satte giriyorum cıkıyorum yemegim hazır. Arkadaslarımla tatile gidebiliyorum. Yani cocık değilim, zaten içimi dökmek için yazdıgımı baslıkta belirtmiştim.
O zaman çıkın kiraya dert bunun neresindede çemkiriyosunuz anlamadım. Daha öncede yazdım toplanıp gitmeniz gerekmiyor, ev sahibi olmak yada ek gelir kolaylık için küçük illerden ev bakabilirsiniz, 500k ile istanbulda oturmayada yatırımada ev bulmak yada senelerce yüksek miktarlar ödemek mantıksız. Aileniz küçük bir ilde emeklilik hayatı sürdürebilir sizde buna benzer bir şey yazmışsınız zaten memlekete gidicekler diye.
Evlilikte düşünmüyorken geniş eve kiraya çıkın madem, ev almaktansa, zaten memlekete gitmeyi düşünüyolarsa bi kaç sene kirada geniş oturmak mantıklı

Back
X