- 3 Eylül 2015
- 454
- 104
- 103
- 34
- Konu Sahibi burcucuk9112
-
Bilmiyorum şu an eşimin arkamda olup olmadığını o da benle bitsin dediğim için konuşmuyor bakalım ne yapacak bende beklemedeyim aklında ne var hiç bir fikrim yokÇocuk senin çocuğun kp ne oluyor! ben boşansam kına mı yakacaksın! deseydin.. hadsiz ya !eşine ne diyeyim keşke senin yanında olsa herşey eş de bitiyor da işte keşke arkanda olsa ...
Onların yanında da yapmayınca herşeyi daha da abartarak yapıyor ağlamayı geçin bağırırıyor devamlı ben büyük veya küçük saygısızlık yapmam ve benim ailevi birlikteliğime dil uzatılınca artık kendimi kaybettim herşeye karışmaya çalıştıkları doğru ben çocuğ devamlı ceza veren bir insanda değilimBüyüklerin yanında çocuk terbiyenedilmez, daha doğrusu ev ahalisi dışında hiç kimse yanında çocuğa ceza verilmez bağırılmaz. Çocukla başbaşayken yapılır bunlar kuzum. Büyükler zaten hazır herşeye karışmaya. Eh seni de muhtemelen gaddar anne ilan ettiler. Büyük bilmiyo, saygı yok, bizim yanımızda çocuk yapmıcam diye yalvardığı halde zorla götürdü ceza verdi şunubunu yaptı demişlerdir. Gerçi bu tür uygulamaları ben de sevmiyorum. Çocukla konuşmanın daha uzun vadede ama kalıcı sonuçlar doğurduğuna inanıyor ve bunu görüyorum. Çocukla savaş içine girmek ancak bizim sinirlere zarar. Sen başkalarının yanında biraz sık dişini veya köşeye çek konuş oğlunla canım.
Amin inşallah benimde belki o konu belki başka şeylere karışmaları gözümü döndürdü Allah hakkıöızda hayırlısını yazsınya böyle konuları okudukça o kadar doluyorum ki anlatamam,milletin yakasına yapışıp işinize bakın haddinizi bilin diye bağırasım geliyorbir yandan da kendimi yerinize koyuyorum ne yapardım diye ki bi insana içinde bulunduğum durumu, hali anlatamazsam sözün bittiği yer gelir gözüm dönüverir Allah muhafaza..yav ne biçim bi toplum ahlakımız var ne çok seviyoruz her halta burnumuzu sokmayı öff .sizin durum inşallah en kısa zamanda düzelir,eşinizde yola gelir.
Ben annenin çocuğuna yanlış davrandığını düşünmüyorum ,, yaklaşımımda da bir gariplik sezinlemedim.Bu nasıl bir yaklaşım
insan hakları çocuk hakları diye birşey vardır çocuklar üzerinde heppimizin sorumlulukları hakları vardır bende yanlış davranan bir anneyi uyarma hakkını kendinde bulurum
Yarın onlar geleceğe şekil verecekler
Konu sahabinin eşini objektif iki tarafı dinleyip karar vermesi bir artı bence konu sahibi disiplini biraz gevşetse iyi olur gibime geliyor
Bir kaynağı varsa görüp okuyup öğrenelimBüyüklerin yanında çocuklara kızılmaz , dövülmez ,ceza verilmez . Genel ahlak kuralıdır bu.
Yumuşamadım zaten içimden yumuşamak gelmiyo bi insan başkasının evliliğini bitirmekle nasıl tehdit eder aklım almıyoB burcucuk9112 kpederinin boşatırım demesi,eşinin arayı yumuşatmak yerine taraf tutması yüzünden hemen yumuşama
Canım çocuğa o zaman karışmıyosun o da devamlı aşırıya kaçıyor eve geldiğinde çocuk boş yere ceza almış oluryaptıkları şey hoş değil ama keşke çocuğumuza yaptığı yanlısı evde hatırlatıp cezalandirsaydiniz ben annemin yanında dahi çocuğuma kizmam ister istemez konuya dahil oluyorlar ve kırgınlık yasaniyo inşallah esinizle araniz düzelir en kısa zamanda Rabbim kimsenin evinin huzurunu bozmasin
Ceza yanlışşşşş.
Böyle oturma yeri bilmem ne çocuğu baskılar sadece.
Onun seviyesine inip de o hareketi neden yaptığını sen anlamadığın için o da o hareketi neden yaptığı zaman kızdığına anlam veremiyor.
Her şey konuşmak konuşmak konuşmak.
Kızıma annem bakıyor okul dışında. Kızım 5,5 yaşında.
Annem geçen söyledi biraz oyuncaklarını toplamıyor falan gibi bir kaç şey. Defalarca uyarmasına rağmen sonuç aynı. Annem dedi ki: akşam kız buna biraz.
Kızmak çözüm olsaydı şiddet gören bebelerin hepsi katil, uyuşturucu vs olmazdı.
Kızıma dedim ki: sen büyünce çocuğun oldu diyelim ve ben bakıyorum senin çocuğuna. Çocuğun beni üzdü, yordu üzülür müsün? Bak annanen 60 yaşında yaşlandı, benden daha çabuk yoruluyor. Onu yorman doğru değil. gibi gibi gibi...
örneklerle anlatmalısın, anlayacağı şekilde ve anladığından emin olana kadar..
Evet kp sevdiğim bir insan normalde olaya daha öncede müdahale etti ve bu sefer ses yükseldi ve ben sevdiğim bi insanın bana bu şekilde davranması beni de etkiledi bilmem anlatabildim mi ayrıca çocuk hakkında yaxdığınız herşeyi yapıyorum bodozlama hadi sana ceza diyerek ceza vermiyorumCeza yalnis degil. Ceza'yi siddet ile ayni kefeye koymak cok yalnis. Konusmak önemli olduguna katiliyorum. Niye birsey yapiliyor yada yapilmiyor diye iyicene anlatilmali, hatta anlatirken cömelmeli ve cocugun göz hizasina gelinmeli.
Ancak cocuk her zaman dinlemez. Baze cocuklar daha pasifler ve hemen ilk uyarida dinlerler fakat baze cocuklar cok inatcidir. Kurdugun cizgileri test etmek isterler. Ne kadar ileriye gidebildiklerini görmek isterler. Bunun üstüne cocuklarda empati duygusu hemen olusmuyor. Mesela 2.5-3 yaslarinda bu duygu cok kisitli, sonucta o yaslarda ben merkezci düsünüyorlar. 5,6 yaslarina dogru empati duygusu daha gelisiyor.
O yüzden ceza evet etkili olabiliyor. Mesela 1-2 dakika bir duvarin kösesinde durmak. En önemlisi bu cezadan sonra tekrar cocugun yanina gitmek ve niye ceza aldigini tekrar anlatmak ve bir daha yapmamasini söylemek. Zaten o anda cogu cocuklar pisman olmus bile ve anne ile sariliyorlar.
Tabi hersey ceza degil, ödül de ayni derece etkili. Yaptigi iyi seylere abarti tepki vermek bile yeterli ödüldür "Aa ne kadar güzel toplamisin oda'nii" ve sarilip alkisa tutmak cocugun özgüvenini gelistirir.
Konuya gelirsek, ben orada niye sinir krizi yasandi onu anlamadim. Büyükler her zaman birsey derler. Orada he hee deyip gecebilirdin. Bilmiyorum, sanki daha farkli seyler varmis gibi fakat konu sahibi anlatmiyormus gibi geldi bana.
Evet kp sevdiğim bir insan normalde olaya daha öncede müdahale etti ve bu sefer ses yükseldi ve ben sevdiğim bi insanın bana bu şekilde davranması beni de etkiledi bilmem anlatabildim mi ayrıca çocuk hakkında yaxdığınız herşeyi yapıyorum bodozlama hadi sana ceza diyerek ceza vermiyorum
Sende söylüyorsun torununa kıyamamış ama benim evliliğimle ilgili dil uzatmış sence normal mi bi insan benim evliliğimin bitip bitmemesine nasıl karışabilir ki ben sadece çocuğa verdiğim ceza yöntemini anlatmaya çalışırken sizin evliliğimizi bugün bitiririm demesi azımsanacak bişey mi sizin için öyleyse bilemicemSevdigin insanlar senin ile daima hemfikirlermi? Olmadigi sürecte sinir krizimi geciriyorsun? Ki kp desen hakaret, küfür kullandi.. Adam sadece cogu büyüklerin söyledigi seyler söyledi toruna kiyamadiklari icin.
Artik tam ne oldu, neler söylendi de kp öyle konustu diye merak ettim..
gelişmemiş toplumlarda sizinde dediğiniz gibi 'çocuk topluma aittir' ama dikkatinizi çekeri gelişmemiş ülkelerde.söylemleriniz çok yanlış bizim köylü hatice teyze der ki bir tavuğun bir tane kümesi olur yoksa nereye yumurtlayacağını bilemez bu neden peki? biraz düşünün.Bu nasıl bir yaklaşım
insan hakları çocuk hakları diye birşey vardır çocuklar üzerinde heppimizin sorumlulukları hakları vardır bende yanlış davranan bir anneyi uyarma hakkını kendinde bulurum
Yarın onlar geleceğe şekil verecekler
Konu sahabinin eşini objektif iki tarafı dinleyip karar vermesi bir artı bence konu sahibi disiplini biraz gevşetse iyi olur gibime geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?