3.şahıslarrr

Çocuk senin çocuğun kp ne oluyor! ben boşansam kına mı yakacaksın! deseydin.. hadsiz ya !eşine ne diyeyim keşke senin yanında olsa herşey eş de bitiyor da işte keşke arkanda olsa ...
Bilmiyorum şu an eşimin arkamda olup olmadığını o da benle bitsin dediğim için konuşmuyor bakalım ne yapacak bende beklemedeyim aklında ne var hiç bir fikrim yok

Büyüklerin yanında çocuk terbiyenedilmez, daha doğrusu ev ahalisi dışında hiç kimse yanında çocuğa ceza verilmez bağırılmaz. Çocukla başbaşayken yapılır bunlar kuzum. Büyükler zaten hazır herşeye karışmaya. Eh seni de muhtemelen gaddar anne ilan ettiler. Büyük bilmiyo, saygı yok, bizim yanımızda çocuk yapmıcam diye yalvardığı halde zorla götürdü ceza verdi şunubunu yaptı demişlerdir. Gerçi bu tür uygulamaları ben de sevmiyorum. Çocukla konuşmanın daha uzun vadede ama kalıcı sonuçlar doğurduğuna inanıyor ve bunu görüyorum. Çocukla savaş içine girmek ancak bizim sinirlere zarar. Sen başkalarının yanında biraz sık dişini veya köşeye çek konuş oğlunla canım.

ya böyle konuları okudukça o kadar doluyorum ki anlatamam,milletin yakasına yapışıp işinize bakın haddinizi bilin diye bağırasım geliyor bir yandan da kendimi yerinize koyuyorum ne yapardım diye ki bi insana içinde bulunduğum durumu, hali anlatamazsam sözün bittiği yer gelir gözüm dönüverir Allah muhafaza..yav ne biçim bi toplum ahlakımız var ne çok seviyoruz her halta burnumuzu sokmayı öff .sizin durum inşallah en kısa zamanda düzelir,eşinizde yola gelir.

Onların yanında da yapmayınca herşeyi daha da abartarak yapıyor ağlamayı geçin bağırırıyor devamlı ben büyük veya küçük saygısızlık yapmam ve benim ailevi birlikteliğime dil uzatılınca artık kendimi kaybettim herşeye karışmaya çalıştıkları doğru ben çocuğ devamlı ceza veren bir insanda değilim

Amin inşallah benimde belki o konu belki başka şeylere karışmaları gözümü döndürdü Allah hakkıöızda hayırlısını yazsın

Siz çocuğunuzu terbiye etmeye çalışırken, aklınca kayın pederiniz sizi terbiyeye kalmış.. Haddini aşmış.. Olgun bi adam olsa sizi bir kenara çeker kızım çocuğa böyle yapma, şöyle deme der, tehdit etmez.. Eşinizede Allah akıl fikir versin, çünkü siz eşinizin asıl ailesisiniz.. O bunu idrak etse babası ile konuştuktan sonra tarafsızca güzelce ara bulmaya çalışırdı.. İnşallah aklı başına gelir..

Ben annenin çocuğuna yanlış davrandığını düşünmüyorum ,, yaklaşımımda da bir gariplik sezinlemedim.
Konu nasıl insan hakkı çocuk hakkına geldi onuda anlamadım :)
Herkesin söz hakkı olduğu bir çocuk nasıl yetişir sizce?? Aklı karışmış ve kuralsız !
Ben çocuğum için en iyisini araştırır öğrenir ve uygularım hiç bir Allah ın kulu da karışamaz.
Benim yöntemim ve benim eğitimimdir.
Konu sahibi acımasız bir anne değil hanımefendi, çocuğuna doğru ve yanlışları, doğru olduğuna inandığı yöntemle öğretmeye çalışan bir anne.
Sevgiler,

Büyüklerin yanında çocuklara kızılmaz , dövülmez ,ceza verilmez . Genel ahlak kuralıdır bu.

yaptıkları şey hoş değil ama keşke çocuğumuza yaptığı yanlısı evde hatırlatıp cezalandirsaydiniz ben annemin yanında dahi çocuğuma kizmam ister istemez konuya dahil oluyorlar ve kırgınlık yasaniyo inşallah esinizle araniz düzelir en kısa zamanda Rabbim kimsenin evinin huzurunu bozmasin

Canım çocuğa o zaman karışmıyosun o da devamlı aşırıya kaçıyor eve geldiğinde çocuk boş yere ceza almış olur

Ceza yalnis degil. Ceza'yi siddet ile ayni kefeye koymak cok yalnis. Konusmak önemli olduguna katiliyorum. Niye birsey yapiliyor yada yapilmiyor diye iyicene anlatilmali, hatta anlatirken cömelmeli ve cocugun göz hizasina gelinmeli.

Ancak cocuk her zaman dinlemez. Baze cocuklar daha pasifler ve hemen ilk uyarida dinlerler fakat baze cocuklar cok inatcidir. Kurdugun cizgileri test etmek isterler. Ne kadar ileriye gidebildiklerini görmek isterler. Bunun üstüne cocuklarda empati duygusu hemen olusmuyor. Mesela 2.5-3 yaslarinda bu duygu cok kisitli, sonucta o yaslarda ben merkezci düsünüyorlar. 5,6 yaslarina dogru empati duygusu daha gelisiyor.

O yüzden ceza evet etkili olabiliyor. Mesela 1-2 dakika bir duvarin kösesinde durmak. En önemlisi bu cezadan sonra tekrar cocugun yanina gitmek ve niye ceza aldigini tekrar anlatmak ve bir daha yapmamasini söylemek. Zaten o anda cogu cocuklar pisman olmus bile ve anne ile sariliyorlar.

Tabi hersey ceza degil, ödül de ayni derece etkili. Yaptigi iyi seylere abarti tepki vermek bile yeterli ödüldür "Aa ne kadar güzel toplamisin oda'nii" ve sarilip alkisa tutmak cocugun özgüvenini gelistirir.

Konuya gelirsek, ben orada niye sinir krizi yasandi onu anlamadim. Büyükler her zaman birsey derler. Orada he hee deyip gecebilirdin. Bilmiyorum, sanki daha farkli seyler varmis gibi fakat konu sahibi anlatmiyormus gibi geldi bana.

Evet kp sevdiğim bir insan normalde olaya daha öncede müdahale etti ve bu sefer ses yükseldi ve ben sevdiğim bi insanın bana bu şekilde davranması beni de etkiledi bilmem anlatabildim mi ayrıca çocuk hakkında yaxdığınız herşeyi yapıyorum bodozlama hadi sana ceza diyerek ceza vermiyorum

Sevdigin insanlar senin ile daima hemfikirlermi? Olmadigi sürecte sinir krizimi geciriyorsun? Ki kp desen hakaret, küfür kullandi.. Adam sadece cogu büyüklerin söyledigi seyler söyledi toruna kiyamadiklari icin.

Artik tam ne oldu, neler söylendi de kp öyle konustu diye merak ettim..

Sende söylüyorsun torununa kıyamamış ama benim evliliğimle ilgili dil uzatmış sence normal mi bi insan benim evliliğimin bitip bitmemesine nasıl karışabilir ki ben sadece çocuğa verdiğim ceza yöntemini anlatmaya çalışırken sizin evliliğimizi bugün bitiririm demesi azımsanacak bişey mi sizin için öyleyse bilemicem

gelişmemiş toplumlarda sizinde dediğiniz gibi 'çocuk topluma aittir' ama dikkatinizi çekeri gelişmemiş ülkelerde.söylemleriniz çok yanlış bizim köylü hatice teyze der ki bir tavuğun bir tane kümesi olur yoksa nereye yumurtlayacağını bilemez bu neden peki? biraz düşünün.

Eşim dayanamadı babasıyla konuşmuş o da hangimizin haklı olduğuna karar verememiş ama babasına evlilik mevzuu için ona ben karar veririm gibisinden bişeyler söylemiş babasıda ben teklif ederim yaparsın yapmazsın sana kalır demiş yani teklif ediyo ayrıl diye düşünebiliyomusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…