3 sene yetti gerçek yüzünü görmeye...

wish-hope-love

kız annesi + kız babası :)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
991
457
73
35
merhaba kızlar,
benim basımda bir dert var gün geçtikçe canımı sıkıyor, ne yapacağım diye düşünmekten ne geceler gündüz oluyor, ne gündüzler gece...
ben 3 yıldır sözlüyüm, nişanımı daha yeni yapıcaz ünide okuduğım için okul bitince yapalım dedik o yüzden. her neyse 3 yıldır sözlümün anne babası bana karşı çok iyilerdi, şimdi nişan olacak nişan için bilezik takı seti falan alınır ya geçen hafta onları almak için bize geldiler. çıktık çarşıya aldılar alacakalrını ben hiçbir şey istemedim. sarrafın içinde annesi bana ne dese begenirsinizz. artık düğünde hiçbişi bekleme biz bişi yapamayız artık. yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. yapan nası yapıyosa şöyle bi içime sine sine olmadı hiçbir şey. neyse ben orda bişi demedim eve geldik nişanlığımı onlar görmemişti biz sözlümle başka yerde oldugumuzdan orda aldık. kayınvalidem nişanlığı üstümde görmek istedi giydim görür görmez tavus kuşu gibi olmuşsun bu ne dedi. babası da keske her güne giyilebilecek bişi alsaydın dedi görgüsüzler. nişanlık bu ya özel bişi niye her gün giyilsin ki kaldı ki her gün elbise de giyilmez hani. nasıl değişirler bu kadar düşüne düşüne çıkar yol bulamıyorum. bunlar daha nişan olmadan böyle oldular düğünde daha ne diyecekelr kimbilir. işin kötüsü sözlüm de onların tarafını tutuyor. benim yanımda olmuyo hiç en çok da bu üzüyor beni. sen önceden böyle değildin diyince de ben hep böyleydim sen bilmiyon diyo. yaptıgı hatayı kabul etmiyo bi de bi sorunumuz oldugunda susuyor sadece. ne yapıcamı şaşırdım hangisiyle nasıl başa çıkarım bana bi yardım edin sizinkiler de böyle mi yoksa benimkiler mi böyle???

bişi daha kzılar nişanda pasta olmaz mı hiç pasta yaptırmak istiyorum diye hepsi bana karşı cephe aldılar. görgüsüz bunlar ya baskalarında hiç görmemişler de onların misafirleri alışkın değillermiş de falan da filan da. bıktım yaa

Yapanlar nasil yapiyorda demissiniz, yapanlar borc harc yapiyorlar ve genelliklede
evlenen ciftler ödüyor o borclari.

Size takilanlari neden azimsiyorsunuzki, demekki gücleri buna yetmiş.
Nişanliginiza gelince, yeri geliyor kendi annelerimiz karisiyor
aldiklarimiza.
Begenmeyip, bu ne baska bulamadinmi diyebiliyorlar.
Nasil o zaman alttan aliyorsak, kayinvalideyi kayinbabayida bazen
alttan almak, hoşgörmek, hatta haklisin deyip yine kendi bildigini okumak
gerkir.
Herşeyi bu kadar kafaya takmamak lazim!!

Sözlünüzün tavirlarina birşey diyemeyecegim, eger
şimdiden bu kadar anlaşmazlik varsa ileriyi siz düsünün.

siz ayrılın bence

görgülü,aile bulun bu ne ya :26:

5 bilezik takı seti falan ne kadar az şey yapmışlar olurmu öyle şey.

siz ne için evleniyordunuz pardon??

Ben pek anlamam bu işlerden ama nişan için 5 bilezik fazla değil mi. Belki maddi olarak zorlamıştır onları takılar o nedenle başka takamayacaklardır. Ama üslup hoş değil. Hani sizi köşeye çekip durumunu izah edebilirdi. Nişan elbisenize yorumlarıda hoş olmamış. Beğenmediysen de güle güle kullan ben anlamam de geç. Ama takmayın bence çok büyütecek sorunlar değil. Millet neler neler yaşıyor nişan söz düğün dönemlerinde

nişan kıza ait istediğini yaptır ödeyecek olan sensın sadece cerezler erkek tarafından alınır dıye bılıyorum ,ayrıca o yorumları kayınvalıden degılde annen yapmıs gıbı dusun ,olagan karsılamalısın ,mutlu olmak ıstıyorsan herseyı sorun yapmamalısın ve nısanlına da yansıtmamalısın.ayrıca bu zamanda 5 bılezık ıyı. daha ev kurarkende yardım edecekler .cocuk evlendırmek hıcte kolay degıl .herkes bırseyler beklememelı elınden gelenı yapmalı ,ve yapılanlara tamah edilmeli.

Son düzenleme:
aslında nişan için beş bilezik bir set bir alyans ve nişanlık hiç az değil ama gardlarını almış gergin bi şekilde bu alışveriş yapıldıysa seninde haliylemodunu düşürmüş içine bişeyin sinmemesini sağlamıştır.

Bencede ayrıl...
Sonra otur düşün maddiyat ne kadar önemli diye... Ve hayattaki en önemsiz şey olduğunu anla... Mutluluk bileziğin sayısı ile değil kocanın sana verdiği değer vs ile oluyor... 20 tane bilezik takıp her fırsatta sana sen o kadar etmezsin demesimi iyi yoksa elinden geleni yapıp hayatı boyuncada seni el üstünde tutması mı...

öncelikle tebrik ederim senide sana beş bilezik takı seti v.s alan kayınanne ve kayın babanıda...
eş adayınızın bi işi yokmu bende kıçı kırık iki bilezik aldılar ama geri kalanı eşimle beraber halletik iyikide öyle olmuş öteki türlüsü bana çok koyardı..
zmanla dört dörtlük eşyamıda aldık altınımıda bunları kendinize sıkıntı etmeyin sonuçta onların moda zevkinin sizinle aynı olmasını beklemyin ayrıca tavuş kuşu çok güzeldir
iltifatı için tşk etseydin..

ya biz nişan alışverişi için bohça fln ve alyans almıştık o kadar,hiç aklıma bile gelmemişti bişey takacaklarmı diye...onların canı sağolsundu..doğru söyle seni annen mi dolduruyor?? vah kızcağızıma bişey takılmadı mı diyor??

onlar da şu anda belki senin gerçek yüzünü gördüklerini düşünüyorlardır??

bence siz istemediğiniz halde kendilerince ne kadar da güzel düşünüp 5 bilezik bir de set almışlar.
daha ne bekliyorsun?
3şimdi iki de düğünde takabilirlerdi.
takamayan hiç takmıyor buna şükür demeyi bilmelisiniz. bilezik kimseye mutluluk vermiyor.

nişanlığınıza tavus kuşu benzetmesi biraz kaba olmuş fakat sizde espiriyle karşılık verebilirdiniz.

sürekli muhalefet olup yapılanlara doyumsuzca karşılık verip burun bükerseniz nişanlınızı daha çoook değişmiş olarak görürsünüz.

bizimkinde ilk olur hıı ne dersiniz gibi yanıtlar verebilirsin.
yada sizin aileniz karşılasın pasta parasını. bizim buralarda kız tarafı yapar nişanı.

Konu sahibi arkadasim siz nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye sartlarinda 5bilezik taki seti alyans vs. alabilen insana helal olsun hele ki askeri ücretle calisiyorsa vay hallerine. Senin gözünü boyamak icin kuyumcuya gidip 20 bilezik alsa ertesi günü geri verse yada parasini sana ödetse daha mi iyi olur. Bence daha tesekkür etmelisiniz ve k.valideniz sizin daha slk ve asil olmanizi istediginden dolayi elbiseni begenmemis olabilir. Bunlar dert edilecek seyler deil baskalarinin yasadiklari hayatlari göz önünde bulundurup sükretmelisiniz.

bence fazla ustune gidiyorsunuz anlatmak istediği daha fazla altın almıyorlardan ziyade tarzları
Allah askına kayınvalideniz szie tavuskusuna dönmussun dese ya da bizden baska bisey isteme des bozulma mısınız

genelde erkekler böyleler canım dert etme
evlenince daha da şaşıracaksın o yüzden sıkma canını
nişanlının ailesi de az takı almamış, onu almayanlar da var, buna takılma
hatta nişanda taktıklarını düğünden önce geri alıp tekrar düğünde takabilirler
böyle adetler var, kızma

Son düzenleme:
mutlaka herşeyin mükemmel olmasını istersiniz ama kusura bakmayın ben ne sözlünüzde ne de ailesinde bir görgüsüzlük göremedim. Maddi imkanları kısıtlı ve gösterişi sevmeyen insanlar olabilirler belki...alabildikleri kadar da almışlar, bence asıl buna burun kıvırmak pek şık durmamıştır ama eminim gençliğinize verip anlayışla karşılarlar...ben düğünümden önce kına gecesi istememiştim, oldum olası sevmem, bekarlığa veda yaptım arkadaşlarımla, kvalidem bi şaşırmıştı, güzelce anlatınca açıklayınca kabullenmişti (kıyamam ona ben, çok iyidir) ama ben de başka şeyleri kabullenmiştim. Evlilikte hep ben hep ben olmaz, orta yolda buluşmayı öğrenmek lazım ve nişan-düğün hazırlıkları da bunu öğrenmek için güzel fırsatlardır..tabi bu benim görüşüm...mutluluklar

valla canımm ben olsam lafını verırdım altta kalmazdım tavuz kusu ne demek yaa daha sımdıden ne curret bunu dıyebılıyor..evlendıgınız zaman dusunemıyorum kayınvalıdenızı hadı onu gectım eşiniz olacak olan adam! neden destek degılde susuyor onu hıc anlamıs degılımmm.anne babasına duskun erkekden afedersınde bır cacık olmaz.

nişan ıcın 5 bılezık bır set cok ama cok ıyı sukret bence bu zamanda zor altın yuksek olunca belkıde alamadılar.hersey para degıl ısın maddı boyutuna gırme bence.ona bakarsak benım kendı babam bana ev aldı ve suan kocamla o evde oturuyoruz bunu benım kendı babam yaptı eşimin ve aılesının yapması gereken seyii babam yaptı..az once buna benzer bır konu okudum canımm dugunde hep sorunlar cıkmıs vs vs olay aynı dıyebılırım sana 15 gun sonra 25 yasında kız babasının evıne gerı gelmıs eşide hep aılesını tutuyormus cok ama cok ıyı dusun sonra pısman olucagın seyı yapma olurmuu

bence fazla ustune gidiyorsunuz anlatmak istediği daha fazla altın almıyorlardan ziyade tarzları
Allah askına kayınvalideniz szie tavuskusuna dönmussun dese ya da bizden baska bisey isteme des bozulma mısınız

bence 3. senede gerçek yzünü gördüm demek için geçerli bi sebep değil..bende bozulurdum ama belli etmezdim gerkirse onu sinir edecek şekilde ayyy gerçktenmii tşk ederim fln derdim ..
şimdi burda gaza getirip olayı abartıp bırak gitsinmi diyelim bunlar ufak şyler millet neler yaşıyor neler...

arkadaslar siz naptınız yaa beni ne kadar yanlış anlamışsınız ben maddiyatta falan değilim beni bir tek kalimero 79 isimli arkadaşım doğru anlamış burdan ona teşekkürlerimi sunuyorum...
altınları falan görmeyin siz o yönden benim şikayetim yok sadece sarrafın yanında sanki ben daha fazlasını istiyormuşum gibi davranmasıydı bana dokunan ve şu anda sizin beni maddiyatçı biri gibi düşünmeniz de beni üzdü açıkçası. şimdi sadece tavırlarını düşünerek mesaj yazmaanızı ve o tavırların size karşı yapıldığını düşnerek cevap yazmanızı rica ediyorum...

Evet sinir bozucu ama suan daha nisanlanma arefesinde simdiden bunlari takarsa evliligi hic kaldiramaz. K.valide yine düsünceli bana göre simdiden laflarina alistirmaya baslami ilerde zorluk cekmesin diye arkadasimiz sevinmeli ve ona göre davranmali seviyeyi korumali...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…