3 sene yetti gerçek yüzünü görmeye...

Acikcasi ben de anormal bir durum goremedim. Yani konusarak cozulecek mevzuular. Bana da takilari cok fazla geldi herneyse bana gore buradaki tek tehlike, nisanlinizin tamamen ailenin yaninda olmasi ve tartismalari susarak gecirmesi.

Biliyor musunuz, bu davranis evlendikten sonra size kafayi yedirtir.

Yerinizde olsam bu konu icin ahlanip vahlanirdim.

5 bilezik ve bir set. bileziklerin enini boyunu bilemem ama normal geldi bana. siz ne takılmasını isterdiniz.??
kıyafet konusunda haklısın senin nişanın isteiğini giyersin. aman boşver bende nişanlıyım benimkinide beğenmediler öyle şappadanak söylemediler sizinkiler gibi ama
beğenmediklerini dumuştum. takmayınnnn kafaya

Nişanla ilgili yapılanlardan memnun değilsin.
Ama gerçek yüz veya değişmekle ilgili bir durum değil bence.

Herkesin kafasında bir nişan-düğün modeli vardır.Senin hayalindeki model,onlarınkine uymayabilir.
Bu çok normal.Şurada konu açsak,nişan nasıl olur,neler takılır diye sorsak,kimbilir kaç türlü cevap gelir.
Evlenecek çiftler ve aileleri için önemli olan konuşup,ortak noktada uzlaşmak.

Kıyafet konusunda üzülmeni anlıyorum ama şöyle düşün...Annen,her giydiğini beğeniyor mu ? Kuşak farkından dolayı,çoğu zaman çatışma yaşanıyor.
Tavus kuşu gibi derken çok kabarık ve abartılı demek istemiş sanırım.Ben böyle seviyorum,hayalimdeki nişanlık böyleydi deyip geçseydin keşke.

taktıkları da 5 bilezik,takı seti diyerek azımsadığın belli oluyor
madem nişanda sadece takı setini taksınlar,düğünde de bilezikleri taksınlar belki gönlün olur,
şu anda aileler hiçbir şeye karışmıyor,şanslısın gene
nişanlığına yaptıkları benzetme hoş olmayabilir ama yaşlılıklarına vereceksin.
nişanı kız tarafı yapar.ne istiyorsan onu yap.pastana erkek tarafı karışamaz,istiyorsan yaptırırsın

Senin ağırlığınca altın taksalardı kıymetini karşılamış olacaklarmıydı?

altın fiyatlarından haberin yok sanırım 5 bilezik takı seti alyans içime sinmedi diyorsun ne sinecekti içine ya..

ayrılmalsın bence yazık cok yazık

nışanı kız tarafı yapar, pasta yapılcaksa yemek verılcekse sız vereceksınız ne gerekıyosa ne ıstıyosanız,..

görgüsüzler vs daha evlenmeden baslamıssın

"yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. yapan nası yapıyosa"

daha ne yapsınlar,düğün yapacağız diye banka mı soysun adamlar? bu kadarına da pes,bir de yapan nasıl yapıyosa diye soruyor hanım kızımız...:18: bu cümle karşısında bayıldım bayılazaamm şimdi

Son düzenleme:
Altınlar konusunda genele katılıyorum.. İnsan gücü yettiğince alır!Borçla iş mi olur.. Altınla mı evleniyorsun sevdiğin adamla mı????
Ailelerin kıyafetinle dalga geçmesi,eleştirmesi yanlış..ki geleceğe dair işaretlerdir...Ama tabi sen de haksızsın..

Takı konusunda bir limit zaten yoktur, ellerinden geleni yaparlar, ki
gayet de iyi bir takı takacaklar, takılarda sorun yapılacak birşey yok yani.
Ama diğer konularda haklısınız bence.
Kıyafetinize ve benzer diğer isteklerinize bu kadar yorum ve müdahele olmamalı.
Özellikle de çok aileci bir insanla geçim zor açıkçası.
Büyükleri de hoş görmek gerek elbette, onlar daha farklı daha eskiye dönük bakabiliyorlar birçok şeye,
ama sen de kendi düşüncelerinden ve isteklerinden sonuna kadar feragat edemezsin,
kendin ol, herkes açık açık tanısın birbirini, yol yakınken dönülür gerekirse.

Ohooo o zaman benim kocuşu ne yapmam lazım acaba Bizde söz verildiği halde nişan olmadı. Sadece sözde kayınvalidem şu ince teneke bileziklerden taktı, düğünde ise eşimle ikimiz (ben çalışıyordum) 3 bilezik alabildik. Birini annesine, birini babasına, diğerini ise kardeşine verdik bize taksınlar diye. Düğünü zaten kendimiz yapmıştık eşyalar falan. Kayınvalidem hiç aklımda olmadığı halde masraflı birşey istemediğim halde sana kır düğünü yapıcam herşeyi ayarladım dedi. Düğün zamanı geldi yok öyle birşey. Kendim salon tuttum en ucuzundan. Değil nişan, hiçbirşey istediğim gibi olmadı. Ama ben altın olarak kocamı almışım daha ne olsun. Bana bir ömür düğünü yaşatıyor bitanem. Böyle şeylere takılmayın. Böyle düğün dernek işleri evliliği idare etmenin yanında hiç kalır.

bizim gelin hanıma 10 bilezik, takı seti, söz yüzüğü, nişan yüzüğü nişanda az gelmişti. (düğünde 6 bilezik daha yapıldı) ha birde nişanı kız tarafı yapacağı yerde bütün masrafları biz karşılamıştık da yine yaranamamıştık.

istersen kuyumcu dükkanını üzerine yap bazısına yaramıyor.

bence olayi bu kadar büyütüp kendine dert etme...herkes az cok böyle seyler yasamistir...
insan olanlara üzülmüyor icerlemiyor degil, ben seni cok iyi anliyorum...
ama hersey maddiyat degil, her seyde kavga cikinca hic bir isin tadi kalmiyor...
sonradan gelin kaynana, kayinpeder, damat birbirlerinin yüzüne bakmak zorunda kaliyor...
sonradan pisman olacagin hareketleri simdiden yapma derim...
her zaman asil bir hanimefendi olmaya calis, ne söylerlerse söylesinler sen düsüncelerini sakin ve güzelce anlat,
"ama ben hep böyle olmasini hayal ettim annecim, babacigim, nasil olsa insan "bir kere" evleniyor,
hevesimi herkes gibi ben de alacagim tabi, benim hakkim degil mi?"

bana da nisanda bir taki seti, dügünde de alti bilezik takildi...
benim babam da mesela yengeme 12 bilezik, altin saat, taki setleri, mehir parasi ve neler neler takip yine yaranamamisti
ama sonradan ne babam ne de annem yengeme karsi sevgi dolu olamamislardi...
ama herkesin durumu farkli, zihniyeti farkli o yüzden birsey diyemezsin...
bunun icin bu güzel anlarini bozma...

benim kaynana da zamaninda sececegin nisan kiyafetin sade olsun dimi, böyle kabarik olmasin, daha gzl olur demisti...
tabi paradan kismaya calistigini anlamistim ve sinirime gitmisti, ben de onlardan habersiz gidip icime sinen nisan kiyafetimi ve kina kiyafetimi
annemle ablamla almistim, sonra baka kalmislardi...

sonra resmi nikahda ne bir cicegi ne de bir nihak sekerini düsünmüslerdi, herseyi aceleye getirmislerdi, cok üzülmüstüm
istedigim hayal ettigim cok seyi yasayamadim, hep benim baska kizlardan ne eksigim var diye aglamistim
ama hic bisey demedim "napim ya saglik olsun" dedim kendi kendime, cünkü sonunda hep esimle ben üzülüyorduk...
simdi kimseyle aramda bir problem yok herkesle iyi anlasirim ve hersey cok güzel, cok mutluyum...

aslinda bir kaynananin ve kayinpederin vs güleryüzü ve anlayisi herseyden daha degerli oluyor ilerde...bunu sonradan anladim...
onlari da anlamak lazim belki maddi durumlari el vermiyordur...

Son düzenleme:

valla canım nişanda hiç de az şeyler takmıyorlar, bu dediklerin 5 bilezik ve set bana düğünde takılmıştı, nişanda da sadece 1 kelepçeli bilezik takıldı, neden az geliyor ki sana gayet normal bence... ağız tadıyla da herşeyimiz olmuştu şükür, nişanda bizde pasta kesmemiştik aklıma bile gelmemişti, ayrıca nişanı kız tarafı yapar neden cephe aldırlaki sana? pastayı siz alacaksınız sonuçta...

sorunu ya halletmeye bakın yada kokten bıtırın..baska turlu ıs daha da cıkmaza gırer..belkı onlarda dugun sıtresı yuzunden bunalmıslardır o yuzde deısmıslerdır dugunden sonra hersey daha ıyı olabılır yada daha da kotu olabılır..bana dugunumde 3 tane tamıslardı bırde set o kadar .. ama bnm ıcın no problemdı ewlendıkten sonra esım bn sana daha fazlasını yapıcam suan durumum buna el verıo demıstı bnde anlayısla karsılamısım ve yaptıda sım..bnce sen kayın pederınle kayınvalıdenın yaptıklarını ve yapacaklarını o kadar sorun etme sen esıne bak onunla anlas sorununu da sewıncınıde onunla paylas sana ondan fayda var

bence çok bencillik ediyorsunuz, altının böylesi yüksek olduğu bir zamanda 5 bilezik ve set yapan kayınvalide ve kayınpederiniz için söyledikleriniz hiç hoş değil.... diğer konular için birşey diyemem ama evlilikte herşey bilezik yada set değil çok olup mutsuz olmak mı tercihiniz...

öncelıkle k.valideniz nişan elbisesi için bırlıkte alısverıs yapmadıgınıza bozuldugu için sizin elbiseniz hakkında boyle bişey deme geregi hissetmiş anlaşılan..

şunu soyleyeyım biz nısanımızda olsun evımızın esyalarımızda olsun kımseyı karısttırtmadık haliyle hem k.validemın hemde annemın en çok istedıklerı heves ettılerı bişeyden mahrum ettık.. ben nısanımda yaylım atesıne tuutlmus gibiydim.. k.validemden kacıyorum anneme yakalanıyordum.. aldıklarımın hiç birini beyenmediler hepsıne bi kulp takıp takıstırdılar,ben ağlamaklı bi halde moralım cok bozuk öyle gezıyordum..şimdilerde diyorlarki ev esylarım için iyiki böyle almıssın aa ne kadarda kullanıslıymıs gibi..vs..

benımde nısanlıgım abiye elbiseydi..yanı tek gecelık bişey bidaha giyemedim hala durur evde satın aldıgımız için.. rengide mordu ve gorumcem her seferınde ahahaha senın bu gozlerın dah cok morarcak demişti 10kez soyled, bu lafı hiç usenmeden milletin içinde ... bende guldum gectım napıyım şimdi ben orda ne oo senınkıler çokmu morardı desem olmayacagına gore 32 dişimi göstere göstere guıldum eşimin ters bakıslarına bile aldırmadı gorumcem.

takıya gelınce Allah bereket versın demelisin canım bu zamanda özellıkle.. sen burun kıvırırsan ben ozaman bedavaya gıttım derım yani maksat gonullerınız bır olsun..sagda solda konusan parazit yapan seni bu ınsanlardan sogutmaya calısan kişilere kulagını kapat duymaa... sozlunede ailesi hakkında kotuleme ,kotuler tarzda konusma yani sen zararlı cıkarsın haberın olsun.. hani söylersın istemedıklerını ama senınkiler soyle soyle yaptı falan filan diye cumleye asla girme..abla tavsiyesi olsun sana benden.

birde dugunde takılıp gerı alınacagına yada o takılan altınlarla dugun borcu odenecegıne varsın takmasınlar.. k.validengil durust insanlarmıus canım..bak sımdıden soylemıs acık acık..bı beklentın olmasın dıye..

sözlunde şu durumda senı savunacak bişeyi goremedim ben acıkcası.. zaten ailesine bence demıs karısmayın diye.. yanı sözlunuz zaten sizin yanınızda ve sızın arkanızda. k.validenizde sözlunuzun lafına bozuldugu için size bu sekılde çıkısmıs olabılır.. takılmayın ama..

baskalarının gozunden bakmayın kendı gozlerınızden kendı bakıs acısınızdan degerlendırın..önyargılı olmayın derim.

alınan altın hiç de az değil bu konuda canını sıkma ama nişanlının sürekli ailesini haklı görmesi seni savunmaması konusunda şüphelerin varsa iyi düşün

5.bilezik takı seti alyans
Bu devirde !
Vallahi bana 2 teneke bilezik takmışlardı da ağzımı açıp bu ne dememiştim...
Cahillik diyeceğim seninkine ama Üniversite mezunu akıllı bir arkadaş olduğun belli oluyor
Ayrıl canım sen o görgüsüzlerden görgülü bir aile bul kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…