3 sene yetti gerçek yüzünü görmeye...

bence fazla ustune gidiyorsunuz anlatmak istediği daha fazla altın almıyorlardan ziyade tarzları
Allah askına kayınvalideniz szie tavuskusuna dönmussun dese ya da bizden baska bisey isteme des bozulma mısınız

Ben şahsen hiç bozulmazdım, güler geçerdim.
Zaten bir şey istemezdimde.
İstemedimde!!!!!!

Ayrıca bu kùçük olayları kafamızda böyle büyütürsek
mutlu olamayız.

''yaptıkları da 5 bilezik,bir takı seti alyans falan''

Mizah gibisin konu sahibi.Nasıl bir küçümseme,ne çeşit bir tatminsizlik bu?
Az şey mi yaptıkları,hayır ne bekliyordun ki nişan için?
Nişan bu ya,düğün değil ki!
Bu kadar da maddeci olmayın canım.
Taktırma o zaman 5 bileziği,bi takı seti bi bilezik taksınlar,
geri kalanları da düğünde taktırırsın.
Böyle çözüm üreteceğine,yapıcı olacağına,
takı tuka mevzusunu konu yapıp nişanlınla tartılıyorsun birde.
Nişanlığın için söyledikleri de senin takı konusunda ki tavrına patlama olmuş bence.
Evet günlük bir elbise olmaz bence de ama yaptıklarına teşekkür edeceğin yerde,
küçümsemek de olmaz.
Ayrıca nedir bu yaşlı başlı insanlara iki de bir ''görgüsüzler''demek?
Hiç hoş değil,hele ki böyle saçma sebeplerden dolayı.
Görgü böyle şeylerle ölçülmez bir kere.
Görgü göz doygunluğu,kendini bilmek,karşındakinin gönlünden geçeni küçümsememektir.
Görgü senden yaşça büyük insanlar hakkında saçma sapan sebepler için saygısızca konuşmamaktır.
Evet konun da bir görgüsüzlük olduğu aşikar...

ne bekliyordun cnm kaynana adı üstünde bu laflar olacak tatlı diken gibi gelecek bazen kalacaksın böle bu iyi bişimi dedi kötü bişeymi diye ..
bnm kaynanam bana yemeğe geldiğinde eşim yemklerimi överken yapacak heralde yaşı gelmiş deyip çıktı ??????yaşımda 24 tü ozman
daha sana bi çok örnek verebilirim konuyla ilgi o yüzden empati beklersen gidip kaynanayın boynuna sarılırım

Son düzenleme:

ya canım insanın kendi ailesi de bazen diyor
tamam insan başkasından duyunca hoş olmuyor ama sonuçta yaşlı insanlar konuşurken üsluplarını ayarlayamıyorlar
kırmak amacıyla yapmamıştır

Evet sinir bozucu, misal bana soylense esnafın yanında rencıde edılsem bozulurdum.
nısanlıgıma laf etseler alınırdım. ama bır sekılde atlatırdım.
canım ınan kı daha neler var. neler yasayanlar var. maddıyı bırak manevı destek goremeyenler var.
bence halıne sukur et.
mısal ben keske kayınvalıdem, dugunde bısey bekleme demıs olsaydı yada benım gelınlıgımı begenmeseydı.
bununla yetınseydı guler gecerdım.
esnafın yanında dese aa olur mu annecım kuyumcuyu satın alıcaz derdim:))
ama ınsan basına beterı gelmeden onundekı sorunun onemını anlamıyor.
basımıza gelen cok sınır bozucu derken daha kotusu olunca anlıyorsun oncekının onemsızlıgını.
o yuzden sen sozlune bak. sozlune tatlı dıllı ol. anladıgım kadarıyla ıcınde tutamayan bırısın.
sozlunle ılıskıne bak bunlara takılma olur gecer:)
mutluluklar.

"""3 yıldır sözlümün anne babası bana karşı çok iyilerdi, şimdi nişan olacak nişan için bilezik takı seti falan alınır ya geçen hafta onları almak için bize geldiler. çıktık çarşıya aldılar alacakalrını ben hiçbir şey istemedim. sarrafın içinde annesi bana ne dese begenirsinizz. artık düğünde hiçbişi bekleme biz bişi yapamayız artık. yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. """

Demissin ya beni maddiyatci yaptiniz diye ben burada yazilanlardan onu anladim yanlissam kusura bakmayin....

Arkadasın zoruna giden aslında kac tane bilezik aldıkları değil yada elbiseye yapilan yorum degil,sanırım söylenis sekli karsı tarafın üslubu. Mesela, evde kendi halinizde otururken biz taki alcaz ama dugunde tekrar almayiz bilginiz olsun diyebilirlerdi yada elbiseni bunu degilde iste soyle bir elbise giyinseydin sana daha cok yakisir diyebilirlerdi. Kayınvalide biraz açık sözlümüz canım buna kendini alıştır. Kötü bir niyet yok ortada bence. Buyutulecek bı konuda yok. Benim kayınvalidende elbiseme amaaaam bu cok kısa demişti, ama ben giyindim yani.
Neyse artık kararınız ne olur bilmem ama şimdiden mutluluklar...

3 sene diyorsun... 3 sene boyunca hersey çok iyiydi sadece kuyumcudamı sorun oldu tavırları... Bence sen bugüne kadar gözünü kapatmışsın birşeylere... Belkide birşeylerin patlamasıydı yaşadıkların... Birikmiş birikmiş... Ya da senin yanlış anladığın birşeyler var,belkide cümlelerini kurarken art niyet taşımadığı halde kelimelerini yumuşatamayan biridir karşındaki...
evet kayınvalidenin o şekilde söylemesi biraz kırıcı olmuş... Ama şu da var,gerçekten anlamıyorum bir sürü para veriyorsunuz bir gece giyip bırakıyorsunuz. Belkide sade ve şık bir elbise almış olsan daha sonra farklı amaçlarla kullanabilirsin. bence bu konuda söylediği de gayet mantıklı. Para kolay kazanılmıyor,bu yüzden 1 günlük şeylere hatta saatlik şeylere harcanmamalı...

''yaptıkları da 5 bilezik,bir takı seti,alyans falan''
bu senin cümlen,tekrar oku istersen,maddiyata önem vermeyen biri yapılanları küçümsemez.
Ayrıca görgüsüz görgüsüz demişsin,ben bu anlattıkların da hiç görgüsüzce bir çıkış göremedim.
Ne var yani ''düğün de bir şey bekleme,yapamayız''cümlesinde.
Kuyumcu ne düşünebilir söyleyim;
''vay anasını arkadaş bu zamanda nişanda kıza 5 bilezik bir set takıcak kayınvalide,
e haklı kadın tabi düğün için de bi bu kadar masraf yapamaz''
esnaf adam,her gün kimlerle karşılaşıyor,ne düşünebilir ki Allah aşkına.
Zaten maşallah kayınvaliden ihya etmiş bir nişan alışverişi için kuyumcuyu.
Küçük düşmemişsin yani korkma.

nişan için alınanlar bence olduka abartılı. nişan bu sonuçta bi alyans yeter. önemli olan sevdiğinle evlilik yolunda bi adım atmak değil midir? hem görgüsüz lafı da hiç hoş olmamış. tabi tavuskuşu benzetmesi de. belki istemsiz birden çıkıvermiştir ağzından. ben de nişanlıyım düğünde 4 bilezik bi set takılacak emekli insandan ne bekleyim ki ben. önemli olan sevdiceğimle ynı çatı altında huzurlu olmaktır. bence sende böyle düşün.

hayatta hiç bir şey dört dörtlük değil canım, sana göre görgüsüzlük olan seyin altında parasızlık durumu yatabilir, şimdi ailenin yanındasın ama yarın bir gün evlen ev geçindirme derdine bir düş, hele çoluk çocukda varsa tr sartlarında o geçimi tuturmak zor oluyor, görmemiş olabilrler o yüzden her zaman giyilcek bir şey olsun demişlerdir, zira para da zor kazanılıyor, benim bildiğim set ve bilezik takıldı ise tr şartlarında yine iyi evlenen bir bayansınız, ünv okuyorum diyosun canım nasip olurda çalışırsan sonra eksikleri güzl güzel eşinle yaparsınız, kayınvaliden şimdiden öyle demiş kalbini genç kızlık hevesini düşünmeden seni üzmüş olabilir, eğer eşini seviyorsan görmezden gelmeye çalış, saygıda kusur etme ama aranı mesafeli tut, önemli olan eşinle anlaşman aynı evde mutlu olmam, kapının dışında kalan insanları görmezden gelmeye çalışki hayatını maffetme, birde sakın erkeği annesiyle arada bırakma canım, sonra iyiden iyiyce aranız açılır sen dogru bir uslupla kırgınlığını direkt karşıdakine söyle, bu şekilde sende üzülmezsin eşinde, öpüyorum her şey gönlünce olsun:)

ya canım insanın kendi ailesi de bazen diyor
tamam insan başkasından duyunca hoş olmuyor ama sonuçta yaşlı insanlar konuşurken üsluplarını ayarlayamıyorlar
kırmak amacıyla yapmamıştır

canım bak ne kadar guzel soyluyorsun ınsanın kendı aılesı evet kendı aılemızın soyledıgı sey asla bıze batmaz.kayınvalıdesi daha nişanlıyken bu tarz usluple konusması bence cok sacma tavuz kusu gıbı olmussun ne demek ya daha basında bunu soyluyorsa dusunebılıyormusun kadını hıc cekılmez bır hal alır allah korusun nişan bu kız tarafının görevi ve ıstedıgı kıyafetı gıymekte ozgur hayatında 1 sefer olan bır sey ıcınde gunluk sıradan alamaz heralde dıymi?? abartılı gosterıslı gıyer buna eşi olacak adamdan başka kımse karısamaz bana gore

karışmasa iyi olurdu doğru
ama olmuş artık
nişanlı kızı da doldurmayalım
önyargılı evlenirse artık yaptıkları her şey gözüne batar
kız mutsuz olur Allah korusun
olur böyle şeyler deyip geçelim içi rahat olsun

Benim sözüm nisanim felanda olmadi sanslisin da nisaninda olacak, benim kina gecem ve dügünüm oldu sadece mesela bizim orda durumu en iyi olan insan 5 bilezik takar gelinine bana 10 tane takti k.validem 2 set 1 de kelepce ben cok utanmistim 5bilezigi ve setin tekini geri cevirdim almadilar...

Son düzenleme:

canım ya inan sen bunları söleyince sanki beni anlattın.. bana düğünde sette takmadılar 6 bilezik taktılar alyans hariç tabi.5 i gitti 1 tane kaldı..çünkü düğünü eşim yaptı.bu arada 9 aylık evliyim.. ailesinin 1 gr faydası olmadı.bizde üniversitede tanıştık ve 5 yıl sora evlendik..mutlumusun dersen mutluyum..ailesini de kulak ardı etme derim iyi gecinmeye calış.onlarla arandaki en ufak problem senin evinde olur.. nasıl başlarsada öle gider bunuda unutma.

Ben gerçek yuzunu gordum deyınce yalan aldatma ılgısızlık falan demek ıstedınız sandım.

Bızım nısanda alışverıse çıkmadık set bilezık falan da olmadı ama ben hıc dert etmedım cunku dert edılıcek seyler degıl bence bunlar.

Ikınız bır yuva kuruyosunuz bılezıkler setler yuvanıza emın ol mutlu bı evlılık adı altında bıseyler katmaz.

Bence bı dusunun, maddı degıl manevı degerlendırın nısanlınızı.

Hakkınızda hayırlısı..

Yanlız adamlar doğru demiş takı seti alyans 5 bileziği takıyorlarsa düğünde zaten bişey takılmaz ki daha ne istiyorsunuz? Yada nişanda takılır düğünde takılmaz, neden bu kadar takıldınız ki buna benim nişanımda da olmuştu buna benzer bir sorun annem nişanda hepsi takılsın dedi onlar setleri takar birde bilezik takarız dediler anlaşıldı,hem nişanı kız yapar ister pasta kesersin ister kesmezsin buna karışamazlar. Böyle ufak şeyler yüzünden yıpratmayın senide anlıyorum sanırım biraz ailenin etkisinde kalıyorsun ama yapmayın gerçekten çok yıpranırsın..İlla herkez bişeyler yaşıyor bu tarz konuları sorun ediyorsanız daha büyük problemler sizi bekliyor biraz yapıcı olmaya çalışın..

öncelikle nişanınız hayırlı olsun Allah her iki tarafı da utandırmasın

yazdıklarında ben elle tutulur bir sorun göremedim şahsen özellikle takılar konusunda :))))

kayınvalidenin nişanlığı konusunda yaptığı yorum belki biraz uslüp hatası ama yeri geldiğinde bizler onları idare edeceğiz canım
sen beğenip almış mısın ? içine sinerek giyecek misin ? sorun yok ozaman
herkesin zevki farklıdır ve tartışılmaz ,sonuçta nişanlık alışverişine beraber gidip de illaki şu olsun bu olsun senin beğendiklerine de olmasın dememiş ya bir de böyle düşün
herkesin bizim beğendiklerimize tam not vermesini beklememeliyiz bence mutlu olmak istiyorsan takılma böyle şeylere

görgüsüzler demişsin görgüsüzlükleri buysa görgülülükleri nasıl olacaktı daha ne yapsınlar nişan alışverişinde......????

bak ben sana biraz da kendi hikayemi özet geçeyim ; 11 yıllık evliyim bugün
öğretmendim güneydoğuda bir yarıyıl tatilinde isteme ve nikah oldu ben de 2. yarıyıla eşdurumundan memleketime gelecektim

nişanı Allah var kayınpeder nasıl ne şekilde istediğimi sordu baba hiç gerek yok sadece gelinliğim eksik neredeyse düğün yapmış olacağız bir de yazın düğün yapacağız o kadar masrafa sizce gerek var mı bence yok ( bizim burada nişanda da yer tutulur ,takısı vs yemek verme aynı düğün gibi düşün, öyle olur )
milletin eğlenmesine yemesine içmesine harcayacağına o parayı adam gibi düğün olsun evim döşensin dedim
sağolsunlar kararlarıma tamam dediler demekki mantıklı geldi
haaa bu arada durumları var mı yok mu sorusu aklına gelebilir var hem de süper var
ama durumu var diye de istenip de durulmazki bence
neyse biz eşimle bir kuyumcuya gittik orada yüzüklerimizi aldık taktık işte bu oldu benim sözüm nişanım hepsi bu oldu
aynı hafta nikah oldu her iki aile yakınları biraraya sadece nikahta biraraya geldi kaynaşılsın diye bizim evimizde yemek verdik

ben geri gittim görev yerime 3 ay sonra mayısta eş durumu atamam oldu memleketime biz düğün hazırlıklarına başladık
evim kayınpederimin aile apartmanının yeni bir dairesi olacaktı o an inşaat halindeydi tamamlanır tamamlanmaz a dan z ye evim hazırlandı her iki taraf da üzerine düşeni yaptı.
gelelim düğün takılarına kayınpeder 10 bilezik taktı toplamda 200 gr
kayınvalide 1 set taktı
annem 1 bilezik tatkı bileziklerimin aynısından görüntü bozulmasın diye

ve eşimin ailesinin taktıklarını mehir olarak aldım.

diyeceksin hiç mi negatif şeyler yaşanmadı yaşanmaz mı örneğin nişanlıyken bayram oldu kurbanlık adettir alındı mı ? hayır alınmadı
bayramlık alındı mı ? hayır alınmadı

çok da umruna taktın mı hayırrrrrrrrrrrrrrrr hiç de derdimde olmadı

ben aradaki lüzumsuz haticelere değil neticeye bakanlardanımmmmmmmmmmmmmmm

sonuçta eşimle bana borçsuz bütün herşeyi yapılmış alınmış bir düğün yapılmış oldu daha ne olsun Allah bin bereket versin Allah yuvamızda sağlık , mutluluk ve huzurla ömür geçirmeyi nasip etsin .

bence bardağın dolu tarafını görmeye çalışarak en güzel en mutlu anlarınızı ne kendinize ne de karşı tarafa zehretmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…