bu 3 insani özellikle daliyi tanimak ilginc bir tecrübe oldu benim icin
sanatkarlarin hayatlari ruhlarini hep merak ederim
siradisi cok marjinalde olsalar onlari istisna görürüm
acirim
iclerine
ruhlarina
müthis bir azaptir o
acidan cikar bence hersey
öyle bir inancim var
Pia öncelikle çok güzel derli toplu yazmışsın, amacım da tam olarak buydu, bu 3 dahinin yaşamları üzerinden sanatçıya karakteristiğini verenleri tartışmak.
Acı... kesinlikle sanat yaratımının en büyük etkenidir. Huzurlu bir ruh yaratamazmış gibi gelir bana, bizim için çarpık, sıradışı hatta ve hatta ahlaksızca olan sanatçının olağan yaşamıdır. Yaşadığı acılar ya da farklı dünyaya sürükler ya da farklılığı onu sanatçı yapar.
Bir de bilmem dikkatinizi çekti mi ama neden iyi şairler eşcinsel ( Lorca, Murathan Mungan, Rimbaud, Verlaine, vb...)Alın size yeni bir tartışma konusu=)))))))
Dali'yi sanatçı olarak hiç sevmedim zaten resimde de sürreal akıma pek ilgi duymam ve Pattinson Dali'nin iticiliğini( faşizm sonrası) çok iyi canlandırmış. Başta izlediğimiz Dali ve sondaki Dali arasındaki farkı net ortaya koymuş bu da kendi adına sinemada başarı kaydettiğinin kanıtıdır. Edward diye ağlaşan kızlar için film "aaaa edward bir erkekle öpüştü ne iğrenççç" düzeyinde anlam ifade etse de kendisini kanıtladı bence.
zeki insanlarin ateist olduklarini düsünmüyorum..ben olmadigima göre :)
hatta bi cok dehanin tam bir inanca sahip odlugunu biliyorum..cok okudum bu konuda
ama evet sanatkarlarin cinsel tercihleri farkli gibi gorunsede yine öyle degil sanki
sadece onlarinkini biliyoruz..bu bir tercihtir marjinal yasamlarinda daha cesur durlar eblki...ama siradan bicok insaninda farkli tercihleri oluyor ..bunlari kimi zaman diuymuyoruz bilmiyoruz kimi zaman bastiriyolar..
normal olmak... hep adini bilmedigim bir adamin emin olmadigim su cümlesini derim " farkli olmak icin saclarimi uzattim , sonra anladim ki aslinda farkli olmak farkli olmamakmis" bu tarz biseydi... farkli lmak aslinda farkli olmamak kendin olmak natural olmak.. heralde bu kendine guvenmekle alakali birebir
allah herkesi bütün esyayi farkli yaratmis,,tamamen farkli... kisi kendi olunca zaten cok özgü oluyor.. farkli oluyor
buna inaniyorum ben
atlantis , kesinlikle bunuel icin yazdigina katiliyorum.. saptamalarinizada
dövüs sahnesindede dalinin bi calismasi geldi gecti
lorcanin hatunla sevismesinden sonrada bi calismasi oldu.. ilgincti yaa
endülüs köpegini kendileride bir sanat eseri olarak görmüyorlarmis sadece sürreal hayallerinde canlandirmislar ve cekmisler estigi gibi nasil ve nereden esiyorsa
ama pattinson faciaydi kesinlikle :)))
Üniversite zamanlarından Lorcanın öldürülüşüne kadar verilen zamanı detaylı aktarsın demedim, geçişten kastımı anlamadın sen sanırım. örnek vermek gerekirse, Dali'nin gidiyorum demesi, sonrasında Lorcanın geçirdiği buhran ve karşılaşmaları . nasıl bir geçişti aman Allahım. Saolsun bıyık gibi önemli (!) bir detayı eklemeseydi ne oluyor diyecektik. neyse herkes her yönetmenin anlatımını sevecek diye bir şey yok, o kadar iyi yönetmenler ve 2 saatlere sığdırılan senaryolar izledim ki bu film beni tatmin etmedi.
Pia zeki insanlar ateist demedim, böyle bir şeyi demem heleki bir forumda. Zekasıyla ünlü insanların ateist olduğunu söylerler buda benim okuduğum ve işittiğimdi Bende bu tür genellemelerede ince bir sitem etmek istedim . yanlış anlaşılmamışımdır umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?