filmi az evvel bitirdim.. gelelim yorumlarima:
sanirim hayatimda ilk kez bir escinsellik iliskisi izledim, tahmin ettigimden daha iyi buldum ( ne demek bu ya :)))
yani soyle o andaki iliski limitsiz dedigi Dali nin limitlerini kendi icersinde dustugu o arada kalmayi o kadar iyi gosterdi ki. kulagindaki kadin kahkahalari ve ayni zamanda optgu adam.. bence filmin en etkileyici sahnelerinden biriydi..
bir de ozgurluk uzerine olan konusmalari cok hostu.. budur dedim o anda..
paris e gidip ozgur olacaklarini ifade ettikleri konusmadan bahesiyorum Pia o kismi yazmis zaten tekrarlamiyorum o yuzden..
Dali nin cizgisini aslinda pek bilmem, ama film boyuncaki kiskancligi ve degisen kararlari bana cok zayif bir karakter imajini cizdi. neye tutkusu oldugunu cozemedim tam olarak.. uretmeye resim yapmaya asik gibi diycem de o da degil tam olarak. belki aci ya olabilir. aci cekmek bazilari icin kimi zaman fazlasi ile tutkun olduklari birseye donusebiliyor.
ve hepinizin de dedigi gibi, sanati besleyen aci dir, izdiraptir. huzurlu kimselerin iyi eserler cikarabilecegina hicbir zaman inanmamisimdir zaten.. ya da kendi adima en guzel siirlerimi ilk askimi kaybettikten sonra yazmisimdir ve su anda artik hicbirsey yazamiyorum... ruh kesinlikle aci ile birlikte uretime geciyor.. ben bunu bi annenin dogum yapmasina benzetirim.. en buyuk acilari cekip dunyanin en guzel varligina kavusurlar ya ona benzer..
Dali nin cocukluguna inmeyi isterdim bi de. bu homofobik durusu bu fasizme kayisi ne istedigini bilmez halleri mektuplari bile yillarca okumadan saklamasi, neden yani?..
guzel bir filmdi.. yer yer skmadi desem yalan olmaz, ama bana biseyler katti ise yeterlidir o film zaten benim icin..
sagol atlantis.
peeeki, umarim izlenir..
bu arada yedinci muhuru indirdim ben ancak ilk yarisi saglam ciktti ikinci yarisinda sorun cikardi nedense skstirilmis dosyalar.. sinir oldum... degilse bugun onu da izlicektim.. bakalim saglam link bulursam indircem yeniden..
bu arada aklıma gelmişken , filmin müzik seçimleri başarılıydı.
evet bunu ben de soylemeyi unuttum hatta link bulabilirsem filmin muziklerini indirmek isterim cok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?