Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

dünya oldum dünya:53: bi uydum eksik:9:
cidden çok özledim spor yapmayı, basenlerimi dert edinmeyi.
ama bunlara dertlenmeye vaktim ne zaman olucak bilmiyorum:1:

ben gelene kadar mezun olmayın haa:20:

ben hamile olsam acaba diyet yapmayı özlermiyim ya??

günaydın kızlar
hala toparlayamadım kendimi hala gözün onda bunda . umudum pazartesi resmen .hoş pazartesi başlayan diyet başarısız olurmuş ama olsun işi ve diyete başlarım diye umut ediyorum. yarın kızım okula başlayacak. gönderip göndermeme konusunda kararsızım. yaşı 66 aylık. tanıdığımız eğitimcilere sorduk kimi gitsin kimi daha çok küçük gitmesin diyor ailecek tek gündemimiz şuan bu. yanlış bir kara alacağım diye ödüm kopuyor. of ne zormuş anne ebeveyn olmak . geldim geleli ev temizliyorum. son rötüşları yapıp yarın işe başlayacağım herkese güzel bir pazar diliyorum.

Selam kızlar. Dün uğrayamadım. Arkadaşımın nikahı vardı. Dün ordaydım akşam 8 gibi geldim anca. Dün aslında nikahtan sonra karşıya gidecektim karatay falan yapamam ben şimdi diye umursamadım ama keşke devam etseymişim akşama kadar hiç bir şey yemedim ama akşam 9 da resmen yarım ekmek yedim. Açlıktan ne yapacağımı bilemiyordum.
winston callen teyzeye başlayamadım ama demek 1 hafta da etki ediyor. Yarından itibaren 1 saat önce kalkıp yapayım ben bu calleni. Öfff ablama gidemedim hala twist shapemi de alamadım. Sanki onu alınca herşey çok kolay olacakmış gibi geliyor bana ya. Spor yapma süresi çok kısa ya her türlü fırsat bulurum sanki onu yapmaya. Ya da iş yerine götürürüm öğlenleri yaparım falan diyorum. Sabahları callen teyzeyi yapsam. Öğlenleri 20-25 dk twist yapsam süper olur ya. Karatayıma da bugün devam ediyorum bakalım. Kolay ya böyle beslenmek. Bugün gidip biraz ceviz falan alayım evde kalmadı hiç.

benim eşim en az 1 gün önceden menüyü veriyor:1: "bugün ne yapsam" sorunu yaşamam genelde...eşime bir telefon ediyorum,en geç 1 saat içinde en az bir çeşit yemek adı alıyorum.(menü önceden belirlenmemişse) eşinin eline yemek kitabı verip de: "hadi seç de pişireyim"diyen benden başka bir hatun var mıdır acep:9:

Benimki "kafana göre takıl" der, işten çıktığında "akşama şu şu şu olsa ne güzel olur" der ve yarım saatte evde olur.Bende o sırada totoma motor takar 4 ocağın 4ünde tencere karıştırıyor olurum. :31:

winston sen mezunmu oluyorsun bakalım? hedef kaçtı senin? :1:

Hedef önce 68di, sonra şımarıp 65 yaptım.
68 için 4 kilom kaldı, verilemeyecek bir kilo değil bence.
Neredeyse 20 kilo verdikten sonra, 4 kiloyu da verir, mezun olur giderim diye düşünüyorum.
Sonuçta buraya kazık çakıp kalacak değiliz ya. :34:

günaydın kızlar
hala toparlayamadım kendimi hala gözün onda bunda . umudum pazartesi resmen .hoş pazartesi başlayan diyet başarısız olurmuş ama olsun işi ve diyete başlarım diye umut ediyorum. yarın kızım okula başlayacak. gönderip göndermeme konusunda kararsızım. yaşı 66 aylık. tanıdığımız eğitimcilere sorduk kimi gitsin kimi daha çok küçük gitmesin diyor ailecek tek gündemimiz şuan bu. yanlış bir kara alacağım diye ödüm kopuyor. of ne zormuş anne ebeveyn olmak . geldim geleli ev temizliyorum. son rötüşları yapıp yarın işe başlayacağım herkese güzel bir pazar diliyorum.

Ben de 5,5 yaşında okula başladım.Benim annem çalışıyordu, babam askerdi , biz de doğunun en ücra yerindeydik yani ben okumak zorundaydım :34: Bambaşka yerde ve hatta 40 kişilik sınıfta bir hoca bir Oktay bir de ben Türkçe konuşurduk, diğerleri Kürtçe konuşurdu.Ona rağmen arkadaşlıklar da kurdum, okumayı da söktüm, başarılı da oldum, kas gelişimim de tamamlandı, hiç bir şeyden de geri kalmadım.O sıralar her kış penisilin yiyen, çook zayıf ve hastalıklı bir çocuk olmama rağmen başarılı oldum.
Tabii ki eve gidince bebeklerime koşup evcilik kuruyordum (hani oyun çağından alınıyor çocuklar deniliyor ya-ben 12 yaşıma kadar bebeklerle oynadım, o sadece 5-7 yaş arası değil )Daha sosyal oldum, anneme çok bağlıydım daha özgür oldum vs vs..
Ailemde ya da bende bir pişmanlık, üzüntü olmadı kısacası bacım.
Gene de tabii ki aileler çocuklarını en iyi tanıyan olarak, onarın gelişimlerini göz önünde bulundururarak en doğru kararı vermelidirler.
(Eskiden demo tarzı şeyler vardı, küçük yaş çocuklar okula misafir öğrenci gibi bir süre katılıyor, okulda yapıp yapamayacakları belirleniyordu, en kötü böyle bir deneme yapılabilir)
Bir de bizim zamanımızda en azından benim olduğum köyde anasınıfı falan yoktu, evde otur otur sonra pat ilkokula başla.Şimdiki çocuklar oyun gruplarıyla eğitime, sosyalleşmeye daha 6 aylıkken bile başlıyor, kreşiydi, anaokuluydu, okul öncesi çalışmalarıydı derken daha bilinçli ve deneyimli bir biçimde okula başlıyorlar.
Tabii ki her çocuk bir değil.Umarım kızın için en iyisine karar verirsin bacım.

selam kızlar ben hala doğuramadım, okuyorum sizi hevesle kilo verme dönemlerini bekliyorum.
bakalım neler gelicek başıma:27::27:

bu arada karatay ile ilgili yazdıklarınıza iki yorum yapayım, şu anki görüntümle herhangi bi diyet konusunda yorum yapmam pek abes olcak ama olsun:1:
günde 5 km yürü istediğini ye der karatay, makarna, ekmek vs. kilo verme döneminde yasaktır. ideal kiloya ulaştıktan sonra makul miktarlarda doğal olan herşeyden yiyebilirsin, ömür boyu meyve yok ekmek yok değil yani.
ama hızlı sonuç almak istediğinde bunların ölçüsüne dikkat etmek lazım.
kesin yasak olanlar işlenmiş gıdalardır, bunları kilo açısından değil sağlık açısından da zararlı bulur.

ben 7-8 kiloyu karatayla vermiştim 3 ayda. eğer yasaklara tamamen uysaydım yarı zamanda verirdim. kendime göre ölçülü olarak yedim karbonhidratları, yürüyüş de yapınca sonuç almıştım.

beslenmedeki kurallar kadar altını çizdiği bişey var karatayın, yürüyüş veya başka bi spor..
heh buna uyduktan sonra her türlü diyette kilo verilir ve sağlıklı olunur:27::27:

doğursam emzirme vs. ilk günlerin zorluğunu atlatsam da bi an önce koşu bandımın üstüne çıkabilsem, kendimi birey gibi değil de tavuk gibi hissediyorum, kuluçkadayım gibi:9::9:

Hoş gelmişsin bacım. Hadi bekliyoruz seni biz merak etme sen. Sağlıcakla doğurda gelirsin buralara gerçi bence senin geri dönmeye ihtiyacın olmayacak. Sen çok bilinçlisin. Aslında hamile ikende karatayla beslenmeyi düşündün mü hiç. Bana çok sağlıklı ve hamile iken mutlaka yapılması gerek gibi geliyor. Düşünsene, yumurta, süt yoğurt, ceviz, badem fındık fıstık, baklağiller, sebzeler doğal şeyler meyve, hamile iken üstelik sağlıklı olan herşey de serbest. Benim aklıma çok takılıyor valla. ikinci çocukta düşünebilirim.

dünya oldum dünya:53: bi uydum eksik:9:
cidden çok özledim spor yapmayı, basenlerimi dert edinmeyi.
ama bunlara dertlenmeye vaktim ne zaman olucak bilmiyorum:1:

ben gelene kadar mezun olmayın haa:20:

Bekliyoz bekliyoz sen acele etme :16:
Gerçi sen hamilelikte de egzersizler, bilinçli beslenme falan ile kendine dikkat etmişsindir.
Bebek emzirirken diyet yapılıyor mu bu arada?
Genelde buralarda okuduklarımla, anneler yapmıyorlar.Yediği süte geçer, o da bebeğe geçer diye ama düzgün şeyler yense , o da bebeğe geçse fena olmaz mı?
Hani löp löp süt olsun diye baklavaları güpletenler ,o baklava çocuğa geçtiğinde sevinip, daha sağlıklı şey yediğinde çocuğa geçecek diye pimpirikleniyor mudur acaba :27:
Neyse özetle; seni bekliyoruz bacım.
Sen sağlıkla doğumunu yap, bebişi al kucağına sonra koştur buralara. :emir_bebek: :16:

Ben de 5,5 yaşında okula başladım.Benim annem çalışıyordu, babam askerdi , biz de doğunun en ücra yerindeydik yani ben okumak zorundaydım :34: Bambaşka yerde ve hatta 40 kişilik sınıfta bir hoca bir Oktay bir de ben Türkçe konuşurduk, diğerleri Kürtçe konuşurdu.Ona rağmen arkadaşlıklar da kurdum, okumayı da söktüm, başarılı da oldum, kas gelişimim de tamamlandı, hiç bir şeyden de geri kalmadım.O sıralar her kış penisilin yiyen, çook zayıf ve hastalıklı bir çocuk olmama rağmen başarılı oldum.
Tabii ki eve gidince bebeklerime koşup evcilik kuruyordum (hani oyun çağından alınıyor çocuklar deniliyor ya-ben 12 yaşıma kadar bebeklerle oynadım, o sadece 5-7 yaş arası değil )Daha sosyal oldum, anneme çok bağlıydım daha özgür oldum vs vs..
Ailemde ya da bende bir pişmanlık, üzüntü olmadı kısacası bacım.
Gene de tabii ki aileler çocuklarını en iyi tanıyan olarak, onarın gelişimlerini göz önünde bulundururarak en doğru kararı vermelidirler.
(Eskiden demo tarzı şeyler vardı, küçük yaş çocuklar okula misafir öğrenci gibi bir süre katılıyor, okulda yapıp yapamayacakları belirleniyordu, en kötü böyle bir deneme yapılabilir)
Bir de bizim zamanımızda en azından benim olduğum köyde anasınıfı falan yoktu, evde otur otur sonra pat ilkokula başla.Şimdiki çocuklar oyun gruplarıyla eğitime, sosyalleşmeye daha 6 aylıkken bile başlıyor, kreşiydi, anaokuluydu, okul öncesi çalışmalarıydı derken daha bilinçli ve deneyimli bir biçimde okula başlıyorlar.
Tabii ki her çocuk bir değil.Umarım kızın için en iyisine karar verirsin bacım.[/QUOTE]

yazdıkların baya cesaret verdi winston kardeş. benim kızım da oğlumda 6 aylık olunca kreşe başladılar. sanırım onun etkisiyle sosyal ve her zaman başlarının çaresine bakabiliyorlar. hani derler ya hiç bir yerde aç kalmazlar diye ilk başta endişelerm yoktu ben izindeyken babası okul müdürüyle ve birkaç öğretmenle konuşmuş . benim aklımı bulandıran onlar oldu. bu hafta götürüp getireyim .okula alışması sorun değilde sıralar ve tuvaletler bu çocuklara göre değildir. kim değiştirecek malum devlet okulu. onda biraz endişelerim var. rabbim yanıltmaz bizide diğer aileleride. sağol baya cesaretlendim.
azar azar diyet moduna girdim . kendime ödem söktürücü çay yaptım. evde çer çöp ne varsa kaynattım onu içeyim. spor olarak koşu bandının örümcekağlarını sildim . eh yeter gari diyip başlıyorum . hadi herkese selamlar

Hoş gelmişsin bacım. Hadi bekliyoruz seni biz merak etme sen. Sağlıcakla doğurda gelirsin buralara gerçi bence senin geri dönmeye ihtiyacın olmayacak. Sen çok bilinçlisin. Aslında hamile ikende karatayla beslenmeyi düşündün mü hiç. Bana çok sağlıklı ve hamile iken mutlaka yapılması gerek gibi geliyor. Düşünsene, yumurta, süt yoğurt, ceviz, badem fındık fıstık, baklağiller, sebzeler doğal şeyler meyve, hamile iken üstelik sağlıklı olan herşey de serbest. Benim aklıma çok takılıyor valla. ikinci çocukta düşünebilirim.
evet çok güzel olurdu hamileyken karataya benzer gidebilseydim bebeğim de ben de sağlıklı olurduk ama gözüm döndü hormonların etkisiyle, tatlı ve hamurişi ne bulursam götürdüm. yumurta ceviz yoğurt düzenli yiyorum sadece.
öneriyo zaten hamilelere de, çok katı uymamak gerekir sadece, karbonhidratı biraz serbest bırakılmış karatay ideal hamile beslenmesi tam.

Bekliyoz bekliyoz sen acele etme :16:
Gerçi sen hamilelikte de egzersizler, bilinçli beslenme falan ile kendine dikkat etmişsindir.
Bebek emzirirken diyet yapılıyor mu bu arada?
Genelde buralarda okuduklarımla, anneler yapmıyorlar.Yediği süte geçer, o da bebeğe geçer diye ama düzgün şeyler yense , o da bebeğe geçse fena olmaz mı?
Hani löp löp süt olsun diye baklavaları güpletenler ,o baklava çocuğa geçtiğinde sevinip, daha sağlıklı şey yediğinde çocuğa geçecek diye pimpirikleniyor mudur acaba :27:
Neyse özetle; seni bekliyoruz bacım.
Sen sağlıkla doğumunu yap, bebişi al kucağına sonra koştur buralara. :emir_bebek: :16:
başıma ne geleceğini bilmediğimden büyük konuşmak istemiyorum. süt işi psikolojik aslında.
hamilelikteki canavar beslenmesini bırakmak yeterli diyo bi arkadaşım emzirmek yetiyo kilo vermeye diyo, 4-5 ayda eski kilosuna döndü, sporla sıkılaşma derdinde.
bebeği 2 yaşına geldiği halde +20 kilo ile gezen de var hala, başta bahane süttü, şimdi emzirmiyo da:26:
baklava süt yapmazmış, susatır içirdiği su süt yaparmış, bakalım bildiklerimi uygulayabilcek miyim.

ben kendim için bişey yapmayı özledim, inş herşey yolunda gider de kısa zamanda dönerim sahalara..
hepinizi öptüm:16:

anlasıldı aranızdan ılk ben mezun olcam:27::27::27: 59.4 olmusum 58 olan hedefımde mezun olmaya karar verdım hedefımı daha asagı sımdılıuk cekmıcem buda demektr kı en gec 2 haftaya mezunum:33::33::33::33::33::47:

anlasıldı aranızdan ılk ben mezun olcam:27::27::27: 59.4 olmusum 58 olan hedefımde mezun olmaya karar verdım hedefımı daha asagı sımdılıuk cekmıcem buda demektr kı en gec 2 haftaya mezunum:33::33::33::33::33::47:

Hayırrr olmazzzz sen nerdeyse son gelen 2. kişisin. Senden sonra balböcüü geldi. Önce bennn olmalıyım. Hem 58 olmaz. kilolu olursun burayı bırakır bırakmaz kilo alırsın bak. 55 falan olmalısın sen az. BKI en fazla 19 olmalı .

Hayırrr olmazzzz sen nerdeyse son gelen 2. kişisin. Senden sonra balböcüü geldi. Önce bennn olmalıyım. Hem 58 olmaz. kilolu olursun burayı bırakır bırakmaz kilo alırsın bak. 55 falan olmalısın sen az. BKI en fazla 19 olmalı .
hehe haklısın sezen bacı bıraz daha kılo vermem laızm:52: :51: mezun olup bıraz ara vercem dıyet ıslerıne 10 kg vermıs olcam 58 olunca vucut alıssn bıraz sonra kendı kendıme yıne 52 ye fılan duserım:51:

günaydın kızlar

benim de kızm yarın okula başlyor..2006 temmuz doğumlu,yani tam zamanı..ama snıfında ondan çok küçükler de olacak..böyle bir sınıfta bilmiyorum nasıl olacak..
sen kızını bilirsin,gelişimi iyiyse olabilir tabii ama değilse zorlanacaktır..
bu arada çok heyecanlıyım ben..kızımı okul formasıyla görmek beni çok duygulandırıyor..yarın onu okula götürünce ağlamazsam iyidir:2:

günaydın...
balböcüümü okula bıraktım.
yazacak binlerce şey geliyor aklıma,sonra hiçbirşey... Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu..

günaydın...
balböcüümü okula bıraktım.
yazacak binlerce şey geliyor aklıma,sonra hiçbirşey... Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu..

Hayırlı olsun bacım. Ne güzel tam zamanında vermişsin. Bu sene erken vermek durumda olanların işi zor gerçekten. İlk olacaklar ya. Herkesin kafasında bir sürü soru işareti olacak.
İnşallah senin kuzunda mutlu bir öğrenci olur. Hem sana hemde kendine zorluk çıkarmaz.

Geldik cedric geldik. Ama sen 2 kilo verince gitcekmişsin. Bak akşamdan beri kafama takıldı he. Ne güzel 10 kiloyu 2 ayda falan verip gidiyorsun. Öfff biz hala buralardayız ya. :43:
öyle bacım 1.1 kilom kaldı 2 aydır yoruldum bıraz dıyet ıslerınden en ıyısı mezun olup bıraz kılo koruyup sonra yıne devam etmek bırsey sorucam 58 de mezun olsam sonra yıne takıma gıremıyorum demi:18:

öyle bacım 1.1 kilom kaldı 2 aydır yoruldum bıraz dıyet ıslerınden en ıyısı mezun olup bıraz kılo koruyup sonra yıne devam etmek bırsey sorucam 58 de mezun olsam sonra yıne takıma gıremıyorum demi:18:

Mezun olan üye 6 ay boyunca yeniden giremiyor bacım. 6 ay sonra zaten vermiş olursun sende yeniden girmeye gerek duymazsın. allah kimseyi düşürmesin bi daha buralara bacım. :1::24:

Haftasonu fazla yoğundu hiç giremedim bugünde aynı şekilde diyeti bozmadım
haftasonu salata yumurtayla geçiştirdim misafirlikteydim
geçmişin hepsini daha okuyamdım sanırım okul zamanı ve telaşlarııı inşallah bizede nasip lur böle güzel ve yorucu telaşlar

merhaba herkese
kızımı sabah okula götürdüm. kızım çok heyecenlıydı tabi bizde .sınıfını ve öğretmeniyle tanıştı çok sevdi.
bende diyete başladım
sabah 3 dilim salam 2 çatal peynir ve yarım yumurta yedim
öğlen ciğer söylemiş eşim ondan yedim akşama yoğurt yemeği planlıyorum.
herkese kolay gelsin kızlar

Back
X