61,600 cnm en azsahgull ben kac kilo ile mezun olabiliyorum?
ellerine sağlık cnmListeyi paylaştım kaptanımsahgull haftaya bir derece yapalım hadi kızlar
evet cnm menülerin kaçamaklıydıhalen sabitim60,10 yazalım menülerim kötüydü normal
bana ekmek miktarları çok geldi ama sizce normal mi yaklaşık 17-18 saat aç kalınacağı için
Türk Kalp Vakfı tarafından hazırlanan RAMAZANA ÖZEL DİYET
Sahurda yenilebilecek yemek menüsü :
· Tercih 1 : 150 gram kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata.
· Tercih 2 : 50 gram peynir , 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
· Tercih 3 : 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto.
· Tercih 4: 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.
Diyette ike İftar yemeği önerileri :
Tercih 1 :
· Orucunuzu bir zeytin veya hurma veya bir bardak su ile açtıktan sonra iki dakika bekleyin.
· 1 Tabak çorbayı dinlenerek tüketin.
· 1 porsiyon et (tavuk, balık, kırmızı et)
· 1 porsiyon sebze yemeği ( yaz mevsimi olması sebebiyle kalorisi düşük çok fazla sebze imkanı vardır. )
· Yarım su bardağı yoğurt veya cacık
· Zeytinyağlı bol çeşitli salata ( Kıvırcık, Semizotu, Dereotu,Roka, Tere, Yeşil Soğan, Domates, Biber, Salatalık )
· 2-3 dilim çavdar ekmeği
Tercih 2 :
· Orucu ilk menüde ki gibi bir zeytin veya hurma ile açıp bir kaç dakika bekleyin.
· 1 tabak çorbayı sakince yiyin.
· 1 porsiyon yağsız et isteğe göre kırmızı veya beyaz olabilir.
· 1 porsiyon sebze yemeği
· Zeytinyağlı limonlu salata
· Bir kase yoğurt veya dereotlu cacık ile gün içinde kaybedilen elektrolitler kazanılır.
· 5-6 yemek kaşığı bulfur pilavı veya yoğurtlu makarna
· 1 kase kuru meyve kompostosu
Yaz ayında rahat oruç tutma ipuçları :
1. Oruçlu iken su kaybı yaşatacak ağır spor yapmaktan kaçının
2. Spor planlamanızı iftar ve sahur arasında yapın. En iyi vakit iftardan 1 saat sonra yürümektir. Böylece yavaşlamış olan metabolizmanız da hızlanacaktır.
3. Vücut geliştirme yapıyorsanız iftarda protein içeren gıdalar almayı ihmal etmeyin.
4. Ramazan boyunca amacınız formunuzu korumaya devam etmek olmalı yani ekstra bir şeyler yaparak vücudu yormayın.
5. Uyku düzensizliğine yol açacak ağır gıdalar almayın.
6. Yukarıdaki kriterlere dikkat ederseniz bırakın kilo almayı kilo vererek göbeği bile eritebilirsiniz.
7. İçecek alternatifleri olarak naneli ayran, silkat içeren maden suyu, sıkma meyve suyu, domates suyu gibi içecekleri deneyebilirsiniz.
8. Canınız çok tatlı çekiyorsa 3-4 günde bir sütlü hafif bir tatlı tercih edebilirsiniz.
9. Kızartma yerine buğulama ve fırında yemekleri tercih edin.
Ben gece yiyince sabaha midem acayip yanıyor tuhaflaşıyor.Fena değil de bunlar bile fazla bence ben sahursuz tutuyorum genelde sadece su içiyorum çünkü yiyince acıkıyorum
olabilir ödem tutmuş olmalıSelamlar kızlar bırakmayın kendinizi hadi bakalım asıl şimdi hırs yapma vakti :)
20_KELEBEK cnm senin sporlar ödem yapmış olabilir canını sıkma haftaya eminimki çok güzel eksi görürsün
Benimde ramazanda dikkat etmem gerek bende kilo almışım malesef bu hafta çok yedim sanırım halbuki geçen hafta aynıydım
Neyse bu ay bize iyi gelecek hadi bakalım toparlanma vakti :)
Dünkü sporum 40 dk yürüyüş
20 dk egzersiz
5 dk ip atlamaOnDeryaa
Canim sen cogu hafta takima guzel yuzdeler kazandirdin. Arada olur boyle. Surekli olan bisi degilki. Kendini uzmekızlar bugün takım ortalamasının düşmesine en büyük etken ben oldum. hepinizin hakkına girmiş oldum. hepinizden özür diliyorum. Sadece şunu belirtmek istiyorum. Diyete uygun şeyler yedim. Belkide ödem oluştu bilemiyorum. Hepiniz hakkınızı helal ediniz. Emeklerinizi boşa çıkardım. Çünkü hepimiz burda bir amaç uğruna yarışıyoruz. Dereceler bizi motive ediyor. Önümüzdeki hafta telafi edeceğimi umuyorum. Vücudumun ne yapmaya çalıştığını henüz anlamadım.
Canım annemin evindeyim eşim den ses seda yok gorumcem hergün arıyor eşim sevseydi gitmezdi kısmında ama kendini benim yerime koymuyor.Sen nasilsin kuzum. Nasil oldun eşinle durumlar nasil?
İşi bıraktım canım izmirde annemdeyim akrabalarım izinde olduğumu biliyor eşimden ses seda çıkmıyor biraz bu bunalımı üstümden atınca iş bulup çalışıcam burda. Sonrada artık boşanma olur sanırımBiz iyiz canım haberler sende. İzmirdesin dimi. İşe de gitmiyorsun ne yapcan. Eşin ne diyo bizi merakta koma. Kendine dikkat et canım
Herşey için hakkında hayırlısı olsun. Sende o zaman şöyle düşün: sevseydi arardıBen kendimi toparlayana kadar sizinle olamicam izninizı istiyorum biliyorsunuz zor ve sıkıntılı zamanlardan geçiyorum. Kendinize iyi bakın Allaha emanet olun biraz toparlayın aranıza dönucem kizlar sizi seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?