- 16 Eylül 2015
- 610
- 804
- 33
- 44
ya evet oyle gibi duruyo ama makarnanin içinde makarnadan çok sebze vardi (2 kabak, 1 havuç, 200g mantar, 4tane taze sogan, zencefil, ve sadece 100gr çubuk makarna) : )))Makarna çorba ekmek dondurma biraz karbonhidrat ağırlıklı olmuş sanki :)
Imm kekiğe bayılırım ama
ya evet oyle gibi duruyo ama makarnanin içinde makarnadan çok sebze vardi (2 kabak, 1 havuç, 200g mantar, 4tane taze sogan, zencefil, ve sadece 100gr çubuk makarna) : )))
3.5 litreyi buluyorum canım bi araştırma yapıcam belki doktora falan giderimEnerjini arttırmak istiyorsan taze sıkılmış portakal suyu tercih edebilirsin ama sabah uyanır uyanmaz güb içerisinde su içimin nasıl :)
3.5 litreyi buluyorum canım bi araştırma yapıcam belki doktora falan giderim
***3. Takım 532.etap free liste***
fahriyeaba : ( 76,7/76.7/0% )523. etapta izne ayrıldı (listeye giriş 75,1)
tudeel : (62,4/62,4/0/%0) mezun çıtırımız
kkli_kadın : (62,3///%) mezun çıtırımız
Zerosima: (54,3/53,7/0,6/%1,10) izne ayrılan üye geri döndü (listeye giriş 52)
Sismaniye: (64,8///%) izne ayrılan üye geri döndü (listeye giriş 64.1)
Kurkmatolu : (57/56,7/0,3/%0,53) yeni üye, başlangıç tarihi 21/08/2017 , başlagıç kilosu 57, hedef kilosu 50
Simpletofit : (91,5/90,7/0,8/%0,87) yeni üye, başlangıç tarihi 24/08/2017 , başlangıç kilosu 91,5 , hedef kilosu ?
nes1988mum : (68,1/66,9/1,2/%1,76) yeni üye, başlangıç tarihi 21/08/2017 , başlangıç kilosu 68,1 , hedef kilosu 57
enchanting : (72,4///%) yeni üye, başlangıç tarihi 21/08/2017, başlangıç kilosu 72,4 , hedef kilosu 55
neberuse : (70,6///%) yeni üye, başlangıç tarihi 21/08/2017 , başlangıç kilosu 70,6, hedef kilosu 57
sen beni yanlış anladın oruç tutmak sağlıksız demedim ben sadece tek öğünde vücudun alması gerekenleri vitamin mineral protein nasıl dengelenecek onu merak ettimRica ederim yanlis anliycak bir sey yok :) Bundan bir kaç sene oncesine kadar oruç bana da mantiksiz geliyordu. Taa ki arastirana kadar.
Yemek yememek sanildigi gibi kotu bir sey degil, sagliksiz hiç degil. Yemek yemedigin zaman, vücut sindirim için harcadigi enerjiyi kendini temizlemek için kullaniyo, gençlik hormonu salgilaniyo, kan sekeri normale donuyo, insulin salgilanmiyo dolayisiyla yaglar depolanmak yerine stoktaki yaglar kullaniliyo, vücut kendini temizledikçe bazi rahatsizliklar kendiliginden ortadan kalkabiliyo, ve daha bir çok faydasi var.
Evet uzmanlar bir çok sey soyluyolar. Ama hangi uzmanlar ? Lobilerin baskisi altinda çalisan ve yalan yanlis bilgi verenlermi ? Ben 3 ayri diyetisyene gittim, eger bir ise yarasaydi su an burda olmazdim. Ve diyetisyen sayesinde kilo vermis tek bir insan bile tanimiyorum.
Ben genel olarak alternatif tip yöntemlerini tercih ediyorum. Maalesef modern tip o kadar çok çikar ve para savaslarina alet ediliyorki, güvenim nerdeyse sifira yakin. Daha dogrusu "doktor soyluyosa gerçektir" mantigini yanlis buluyorum. Modern tip oruca kötü gözle bakip insanlara asla denememelerini tavsiye ederken, bazi ulkelerde oruç klinikleri var ve bir çok hastaligi bu sekilde tedavi edebiliyolar. Asyanin bazi yerlerinde mesela kulturel nedenlerden dolayi devamli oruç tutan topluluklar var, ve dunyadaki en saglikli insanlar arasindalar. En çok modern hastalik ise gelismis, ve yemegi çok tuketen ulkelerde goruluyo. Butun bunlar tesaduf olamaz bence.
Dedigim gibi, ilk bakista saçma geldiginin farkindayim, ama farkli bir bakis açisindan bakmayi deneyince, ve bize anlatilanlardan süphe duymayi ögrenince olaylarin boyutu degisebiliyo
Vavvvv, en agiriniz benim.....
Bu arada, ilk hedefim 80 kiloya inmek. Verilecek kilo çok olunca 10ar 10ar hedef koymak daha erisilebilir oldugu için motivasyon açisindan daha mantikli gibi.
Son hedefim 40 bedene inmek, kilo kaç olursa artik
bencede gayet iyisin vücudunu sev herşey daha güzel olur o zamanYa herkes diyor ama bir beğenemiyorum niyeyse bir yerde bir potluk var gibi hissediyorum :)
sen beni yanlış anladın oruç tutmak sağlıksız demedim ben sadece tek öğünde vücudun alması gerekenleri vitamin mineral protein nasıl dengelenecek onu merak ettim
bu oruç farkı ama ramazanda bile iki öğün yapıyoruz ve midemize nefsimize çok iyi geliyor evet ama öreneğin dün yediklerin karbonhidrat ağırlıklı olmuş vücutta önce karbonhidrat yağlar en son protein yakılır bu yüzden yeterli düzeyde protein alımı önemli
bende araştırıyorum diyet konusunda bi çok şey okuyorum ama bence diyetisyenle kilo verilmiyor diye bişey yok insanlar iradelerine sahip çıksalar verirler diyetisyenle 40 kiloya akın veren tanıdıklarım var
benim niyetim seni eleştirmek değil diyet şeklini gerçekten merak ettiğimden sorguluyorum bide ben diyetten kilo vermekten çok vücuduma sağlıklı besinler girmesinden yanayım
dediklerin mantıklı evet ramazanda benim eşimde tek öğün yer sen bu şekilde iyiysen sorun yok zaten ilk yazdığımda da demiştim sen kendini sağlıklı hissediyorsan problem yokYo hayir yanlis anlamadim, merak ettiginin farkinda oldugum için biraz açiklama yapma geregi duydum sadece :)
Persembe gunleri benim "kopya" gunum gibi bisey diyelim. Erkek arkadasim bir tek o gun çalismiyo ve beraber birseyler yapabildigimiz tek gun oldugu için, ne sporu ne yediklerimi pek sallamiyorum.
Bu metodun bir guzel tarafi da bu, hafta da bir yada bir kaç gun saçma sapan beslensen bile kilo vermeni engellemiyo :) Yoksa ukalalik olmasin ama, genelde mideme giren seylere dikkat ederim ve saglikli beslendigimi dusunuyorum.
Ramazan ayinda iki ogun yapilmasi tavsiye ediliyo ama sahuru atlayan da bir suru insan var. Hem yazin en uzun gunlerine denk gelince iftarla sahur arasi da çok kisa oldugu için bir çok kisi tek ogun yapabiliyo. Hiç birine bir sey olmuyo.
Diyetisyenle kilo veren insanlar çok azdir. Zayiflamaktan anladigimiz seye gore degisir tabi. Sadece kilo vermekse, evet elbette hepsi ise yarar. Ama ortalama 5 sene içinde o kilolar geri alinmiyosa ancak o zaman o rejim ise yaradi diyebiliriz. Diyetisyen sayisi arttikça artiyo, ama kilolu insan sayisi da artiyo. Bence burda bir çeliski var.
Iradeyle filan alakasi da yok bence, bu sadece insanlarin suçlu hissetmesi için ortaya atilmis bir sey. Bir insana su yasak, bu yasak, sundan 20 gram, bundan kuçuk parmagin kadar yiyebilirsin dersen, o insan elbetteki gun gelir dayanamaz. Insan gidim gidim yemek için yapilmis bir canli degil.
Neyse, konu uzun :) Ama yanlis anlamis filan degilim merak etme, bu tur konulari tartismayi severimAyrica elestiriye de açigim her zaman :)
bencede gayet iyisin vücudunu sev herşey daha güzel olur o zaman
insanlar hep konuşur sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşa sana onu dşyen insanın vücudu nasıl bunu ne sebeple diyor ona bak gayet fitsinSevmeyi denerim bazen diyorlar işte iyi gibisinde basenlerin çok var diyorlar o zaman canım sıkılıyor haliyle ondan beğenmiyorum bir de göğüslerimde büyük haliyle daha kilolu duruyorum sanki
vücut iyi sadece sıkılaşmak için spor merkezlerine başvur bence bir spor hocası ile kısa zamanda ideal vücut formlarında olacaksın cnmSevmeyi denerim bazen diyorlar işte iyi gibisinde basenlerin çok var diyorlar o zaman canım sıkılıyor haliyle ondan beğenmiyorum bir de göğüslerimde büyük haliyle daha kilolu duruyorum sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?