Bacım dediğine katılıyorum,hatta eski yaptığımızı yapalım diyen bendim o yüzden de üstüme alınıp yazıyorum

Senin için çok doğru bacım.Biz gün içinde sabah, öğle akşam girebiliyoruz internete ve mesajlara yorum yapıp, sohbet edebiliyoruz ama sen ancak akşam 8 gibi giriyorsun, hadi bir mesaj kendi yediğin içtiğin olsa geriye ne yazayım kendi kendime muhabbeti oluyordur kesin

O yüzden haklısın mesaj zorlaması olmamalı.Ama eskiden de bir üye vardı diskalifiye olmadan önce 2 günde bir ya da her gün girer tek mesaj atardı.Sabah bunu yedim, öğle bunu, akşam bunu hadi güle güle kızlar diye.Cuma da gelir kilosunu yazar, giderdi.Sonraları ona bu bile çok yorucu geldi ve cuma kilosunu yazıp gitmeye başladı, sonunda da diskalifiye oldu.
Bir de sen bu zorunlu mesaj olayını sevmedim diyorsun ama bir şey itiraf edeyim mi, ben de seni bu zorunlu mesajlar döneminde sevdim.Eskiden ejje diye biri her gece saat 8 de gelir "merhaba kızlar, sabah x, öğle y, akşam z yedim, su içtim, spor yaptım, güle güle" der giderdi.Ben de yukarda Allah var yalana gerek yok, bunları ajandasına da yazsa olur derdim.Ne mesleğini bilirdim, ne yaşını, ne esprili oluşunu, ne tatlı sohbet oluşunu.Sadece her gece gelip yediğini yazan biriydin(benim için).Ne zamanki 3 mesaj 5 mesaj zorunlu oldu, ejje ona yazmaya başladı, buna yazmaya başladı ve yazdıkça sen hem bizle kaynaştın, hem biz sana ısındık ve sonunda ortaya çok hoş sohbet bir şey çıktı.Şimdi ejje sadece yediklerini, içtiklerini yazmıyor başından geçenleri yazıyor, ailesiyle ilgili yazıyor, komik olayları yazıyor, bizi motive eden şeyler yazıyor vs vs...Bu yüzden ki, eğer kişi her gün ajandasına yazar gibi gelip onu yedim, bunu içtim, saygılar diye yazacaksa bende diyorumki bu bir işe yaramıyor, gitsin bir deftere yazsın.Bunun yerine sohbet, muhabbet, paylaşım, motivasyon sağlayacak şeyler, kapışmalar, yarışmalar ne bileyim yani bu tarz şeyler olsun.Çünkü artık herkes winstonun sabah süt, öğlen hiçbir şey akşam da ettir, ıspanaktır yediğini biliyor ya da ejjenin az ama sağlıklı şeyler yediğini, ne bileyim suhanın illa bir karbonhidratlı cıslardan bir şeyi o gün içinde yediğini, se_zen'in tavuklu salatalı diyetini.Ne bileyim bana cazip ve motivasyon sağlayıcı gelmiyor başkasının ne yediğini okumak açıkçası.Haa tabii ki yorum için, eleştirilmek için yazalım ama tek mesaj olunca da bu sefer herkes onu yedim, bunu içtim der gider, arkasından da okuyanlar "iyi afiyet olsun" der geçer.Sohbet, muhabbet dönmez, alacakaranlık kuşağına döner burası.
Daha önceki mesajımda dediğim gibi; bayram sonrası uygulanmak üzere fikirler toparlayabiliriz, sonra da oylarız.
Ben sadece daha aktif olalım, yeni şeyler yapalım, kapışalım, güreşelim, full motivasyonu bulalım amacıyla katılımın daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum ama bunu dediğin gibi zorlayarak-zorunlu tutarak- değil başka bir yöntemle halletmeliyiz.