Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Oncelikle cook tesekkur ederim gecmis olsun dilekleriniz icin esim sonunda ise basladi.. Geceye gitti simdi.. Menulerime geceyim

Ctesi sinav gunu
Sabah
Yogurt kuru
Yarim simit

Ogle
Yogurt kuru
Tavuk sote
1dilim ekmek
Diyet kola

Aksam
3kofte
2 dilim ekmek

Ara
Latte

Spor yok
Su 2lt

Pazar sinav gunu

Sabah
Yarim simit

Ogle
Yarim simit
Ayran
Kahve

Aksam
Sehriye corbasi
1dilim ekmek
Salata

Spor yok
Su 2lt

Ptrsi

Sabah
1dilim ekmek
Peynir
Cay

Ara ilac zamaniydi
1 dilim ekmek
4 zeytin

Ogle
Sehriye corbasi
1 dilim ekmek

Aksam
Mercimek corbasi
1dilim ekmek
3 kasik pilav

Spor yok
Su 2lt

Sali

Sabah
1dilim ekmek
Peynir
Sekersiz cay

Ara ilac zamani
1 kase corba
Yarim ekmek

Ogle
1 kase mercimek corbasi
1 dilim ekmek

Aksam
1tabak fasulye
3kasik pilav
Salata
Spor yok su 2lt

Canım ekmekler olmuyor. Öğle ve akşam yemeklerinde ana menünün yanında bol salata ve yoğurt yersen o ekmekleri yemezsin.
Pilav ekmek karbonhidrat ağırlıklı besleniyorsun sürekli acıkırsın böyle doymazsın kuzucum. :17:

Iyi aksamlar kizlar..
az önce oturmus,sakin sakin calikusuna bakiyordum..birden kücük kizimin sesine kostum..yavrum hem kusuyor,hemde altina kaciriyordu:43:

iyilesmisti halbuki,birden ne oldu anlamadim..sabahtan beri ne yediyse cikardi..birde ishal olmus..yarin doktora götürecegim..

simdi yatagini temizledim ama temizlenecek gibi degil,camlari actim koku ciksin diye..haliyi silerim yarin artik..
off cok kötü oldum birden:43:

Çok geçmiş olsun canım. İnş hemen atlatır. :16:

takımın çocukları kırılıyor.2gündür 3 numaranın ateşini düşüremedim.mikroplar cok direnc kazanmıs.duşa sokuyorum fitil veriyorum.eminimki viral direncli bir enfeksiyon birazdan aletlerimi toplayıp süt iznine gidecem gözden kaçırdıgım birşey varmı diye bakacagım,olmassa tahlil için hastaneye götürürüm.

helincim seninde kuzuna gecmiş olsun.

Menümü paylaşayım hemen:
Sabah ılık su
Tost (eşim beyaz ekmekle yapmıştı bozulmasın diye yarısını yedim)
Süt

Dut
Leblebi (karıştırdım 1 avuç kadar)

Mercimek Çorba
Barbunya

3 kurukayısı
Activia

Yayla Çorba
Beykoz kebabı ( patlıcanlar ızgara edildi kızartmadım)
Salata

Su yaklaşık 2 lt
Spor 1 saat aeropilates
Yeşilçay 1 fincan
Ihlamur 1 fincan

Canım Öğle hem mercimek hem barbunya olmamış. İkisinden birini tercih edip yanına salata yoğurt vs tercih etmelisin.
Akşam yine çorba+salata+ yoğurt 1 dilim ekmek yada kebap + salata yiyip bırakmalıydın.
Bu şekilde kilo almazsın ama vermezsinde...

Gunaydinlar sporumu yaptim dusumu almadan bi bakiyim didim iki gunu daha siki tutmak lazim ama
Regl oldum cumaya kadar sisligim iner insaallah

Canım Öğle hem mercimek hem barbunya olmamış. İkisinden birini tercih edip yanına salata yoğurt vs tercih etmelisin.
Akşam yine çorba+salata+ yoğurt 1 dilim ekmek yada kebap + salata yiyip bırakmalıydın.
Bu şekilde kilo almazsın ama vermezsinde...

Miktarlarini az tutarsa verebilir canim

takımın çocukları kırılıyor.2gündür 3 numaranın ateşini düşüremedim.mikroplar cok direnc kazanmıs.duşa sokuyorum fitil veriyorum.eminimki viral direncli bir enfeksiyon birazdan aletlerimi toplayıp süt iznine gidecem gözden kaçırdıgım birşey varmı diye bakacagım,olmassa tahlil için hastaneye götürürüm.

Doktorum gecmis olsun

Günaydın herkese :16::16:

Dünkü menüm

4 zeytin
1 dilim çavdar ekmek
1 dilim light peynir
1 haşlanmış yumurta
yarım domates

Ara: 2 mandalina

Öğle:
Yarım kase şehriyeli tavuk çorbası
6 tane fındıktan biraz daha büyük köfte (patates yemeyinin içindekileri yedim:9:)
1 kase salata
yarım kase yoğurt

Ara: 1 elma

Ara : 2 mandalina 10 tane fındık

Ara: 10 tane fındık

Akşam

Yağsız pişmiş taze fasülye
Az yağlı yeşil salata

Spor: Yok
Su: 1,5 litre
ÇAy:
2 bardak ısırgan otu
1 bardak yeşilçay

Canim benim atlatamadi gitti cocuklar buyukler bile felaket onlar nasil dayansin iki hafta surundu annem inşallah kirilir su direncleri mikroplarin

Günaydın herkese :16::16:

Dünkü menüm

4 zeytin
1 dilim çavdar ekmek
1 dilim light peynir
1 haşlanmış yumurta
yarım domates

Ara: 2 mandalina

Öğle:
Yarım kase şehriyeli tavuk çorbası
6 tane fındıktan biraz daha büyük köfte (patates yemeyinin içindekileri yedim:9:)
1 kase salata
yarım kase yoğurt

Ara: 1 elma

Ara : 2 mandalina 10 tane fındık

Ara: 10 tane fındık

Akşam

Yağsız pişmiş taze fasülye
Az yağlı yeşil salata

Spor: Yok
Su: 1,5 litre
ÇAy:
2 bardak ısırgan otu
1 bardak yeşilçay

Ohh yorumlarimi yapip menumude yazarim diyorsun cozdum seni salata ve yogurtla karnini sisirip aralarlafa takviye yapiyorsun :52: benim oglen icin malesef oyle bi lüksüm yok isyeri menusu malum evden yapip gelsem bana kalmaz bizim isyerindekiler yapmayi değil baskasinin yaptigini yemeyi pek severde :9: ama sabah kalktim aksam yemegimi yaptim :)

Ohh yorumlarimi yapip menumude yazarim diyorsun cozdum seni salata ve yogurtla karnini sisirip aralarlafa takviye yapiyorsun :52: benim oglen icin malesef oyle bi lüksüm yok isyeri menusu malum evden yapip gelsem bana kalmaz bizim isyerindekiler yapmayi değil baskasinin yaptigini yemeyi pek severde :9: ama sabah kalktim aksam yemegimi yaptim :)

Valla alışkanlık önce geçmişi okuyorum yorumları yapıyorum sonra bugüne dönüyorum :9:
Vala benim menülerimi diyetisyen veriyor. O ne derse o ama olayı çözdüm ben. menülerde neredeyse 0 yağ kullanıyorum. Olay protein+ sebze ile beslenmek karbonhidrattan uzak durmak otomatik kilo veriyorsun. Vücut et ve yoğurttaki yağları yakınca vücuttan yakmaya başlıyor.
Benim diyetisyenim zaten söylüyor. Salatayı istediğin kadar yiyebilirsin dedi. Acıktıkça ye doymak için ye ama aç kalma diyor.Aralarda meyvede şeker ihtiyacını karşılıyor. Fındık ceviz falanda abartmadığın sürece yağ yakımını yardım ediyor. Çünkü yediğini yakarken yediğindeki yağdan daha fazla kalori harcıyorsun. hemde sinirimi sebze meyveye göre zor olduğundna tok kalıyorsun. :51:

1 SÜT ÜRÜNLERİ
Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor. Bu yüzden süt grubu besinlerden günde iki porsiyon tüketin.

2 ÜZÜM
Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor. Bu nedenle diyet yapanların günde 1 yemek kaşığı bu tür gıdaları tüketmeleri öneriliyor.

3 HİNDİBA
Hindiba içinde damarlara pozitif etkisi bulunan ve hazmı kolaylaştıran çok özel keskin maddeler barındırıyor. Bu iki madde, vücuttaki asitlerin atılımında ve metabolizmanın düzenli çalışmasında önemli bir görev &uum

4 KIRMIZI BİBER
Kırmızı biber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanıyor.

5 KETEN TOHUMU
Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurdunuza ya da salata sosunuza bir yemek kaşığı keten tohumu
ekleyebilirsiniz.

6 LİFLİ GIDALAR
Lifli gıdalar vücutta yağ tutulmasını engelliyor. Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.

7 MAYDANOZ
Elma, soğan, kiraz, yabanmersini, pırasa, lahana, brokoli,domates, maydanoz, vişne, erik, ıspanak, yeşil çay ve turunçgillerde bulunan flavonoidlerin yağ yakma etkisi bulunuyor. Ayrıca bağışıklık sistemini koruyarak C vitamini emilimini arttırıyorlar. yeterlidir.

8 KURUYEMİŞ
Ceviz, badem ve fındık insulin direncini artırıyor. İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein, kilo vermeye yardımcı oluyor. Yüksek lif oranları sayesinde bağırsak hareketlerini de artırıyorlar. Günde 10 adet fındık, 6-8 adet badem veya 2 adet ceviz tüketmek yeterlidir.

9 YEŞİL ÇAY
Sağlık deposu olan yeşilçay; içerdiği katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyor. Günde 2-3 bardak yeşil çay içebilirsiniz.

Valla alışkanlık önce geçmişi okuyorum yorumları yapıyorum sonra bugüne dönüyorum :9:
Vala benim menülerimi diyetisyen veriyor. O ne derse o ama olayı çözdüm ben. menülerde neredeyse 0 yağ kullanıyorum. Olay protein+ sebze ile beslenmek karbonhidrattan uzak durmak otomatik kilo veriyorsun. Vücut et ve yoğurttaki yağları yakınca vücuttan yakmaya başlıyor.
Benim diyetisyenim zaten söylüyor. Salatayı istediğin kadar yiyebilirsin dedi. Acıktıkça ye doymak için ye ama aç kalma diyor.Aralarda meyvede şeker ihtiyacını karşılıyor. Fındık ceviz falanda abartmadığın sürece yağ yakımını yardım ediyor. Çünkü yediğini yakarken yediğindeki yağdan daha fazla kalori harcıyorsun. hemde sinirimi sebze meyveye göre zor olduğundna tok kalıyorsun. :51:

1 SÜT ÜRÜNLERİ
Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor. Bu yüzden süt grubu besinlerden günde iki porsiyon tüketin.

2 ÜZÜM
Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor. Bu nedenle diyet yapanların günde 1 yemek kaşığı bu tür gıdaları tüketmeleri öneriliyor.

3 HİNDİBA
Hindiba içinde damarlara pozitif etkisi bulunan ve hazmı kolaylaştıran çok özel keskin maddeler barındırıyor. Bu iki madde, vücuttaki asitlerin atılımında ve metabolizmanın düzenli çalışmasında önemli bir görev &uum

4 KIRMIZI BİBER
Kırmızı biber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanıyor.

5 KETEN TOHUMU
Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurdunuza ya da salata sosunuza bir yemek kaşığı keten tohumu
ekleyebilirsiniz.

6 LİFLİ GIDALAR
Lifli gıdalar vücutta yağ tutulmasını engelliyor. Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.

7 MAYDANOZ
Elma, soğan, kiraz, yabanmersini, pırasa, lahana, brokoli,domates, maydanoz, vişne, erik, ıspanak, yeşil çay ve turunçgillerde bulunan flavonoidlerin yağ yakma etkisi bulunuyor. Ayrıca bağışıklık sistemini koruyarak C vitamini emilimini arttırıyorlar. yeterlidir.

8 KURUYEMİŞ
Ceviz, badem ve fındık insulin direncini artırıyor. İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein, kilo vermeye yardımcı oluyor. Yüksek lif oranları sayesinde bağırsak hareketlerini de artırıyorlar. Günde 10 adet fındık, 6-8 adet badem veya 2 adet ceviz tüketmek yeterlidir.

9 YEŞİL ÇAY
Sağlık deposu olan yeşilçay; içerdiği katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyor. Günde 2-3 bardak yeşil çay içebilirsiniz.

Ahh benim diyetisyende mi bi sorun var gerci gottigimdede sen niye geldin ki demişti :9: diyet listemde de 6 dilim ekmek var gerci dun ki sucuk ekmwk facia sinda 6 dilimi astim ama normalde ik-3 dilim ekmek yiyorum

Paylastigin bilgiler icin ayrica sagol canim :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkür ederim kızlar.
uykusuzluk stres reglin yaklaşması negatif olarak etkiledi beni baskule bakmayacagım.diyetimi bozmadım sayılır(bi kaç fındık)bugün olmassa yarın etkisini gösterecektir.pes etmeye kilolarımla başbaşa kalmaya artık niyetim yok.korksunlar benden.

teşekkür ederim kızlar.
uykusuzluk stres reglin yaklaşması negatif olarak etkiledi beni baskule bakmayacagım.diyetimi bozmadım sayılır(bi kaç fındık)bugün olmassa yarın etkisini gösterecektir.pes etmeye kilolarımla başbaşa kalmaya artık niyetim yok.korksunlar benden.

Aynen oyle canim valla inat edince oluyor azminin zaferini kutluyorsun dun yedigim sucuk ekmekten sonra sabah tartida kotu bir sonuc bekliyor dum ama hicte öyle olmadi inşallah bu haftada gecen haftaki gibi huzel sonuclar alirsin canim

Ahh be Şule m su porsiyon larda yazilsa ya simdi esinin tostuvne kadardi ki ne kadarini yedin dimi :26: yada kebap bir mi yarim mi :56:

:9:
ahh evet dimi yine yazmadım.Ama benim şöyle bir huyum vardır eğer kontrolümü kaybetmezsem porsiyonumun dışına çıkmam günlük yemem gereken miktar ne ise hesap eder ayarlamaya çalışırım ama bazen günün geneline bakınca kaçırdığımın farkına varıyorum ama öğün içinde 1 porsiyonsa 1 dir. Akşam yemeğinde yediğim Beykoz kebabı 2 parça, içindeki etlerin toplamı belki 3 et kadar ya eder ya etmez. Tostumuz ise uno hazır tost ekmeği içine ince dilim kaşar.

Cumaya kadar 75 gorememmiki tartida regl ounca 2fazla ciktigina gore sabah tartildim ayni kiloyum en azindan fazla cikmayayim takimim icin

Günaydın kızlar,:16:

Sabah kan vermeye gittim canım çıktı resmen iki koluma girdi hemşire damarı bulamadı korktu doktoru çağırdı, doktor geldi, elimin üzerinden zaten kemik gibi (elimi gören 50 kg olduğumu düşünür:1:) kan aldı ikisine de girdi nasıl canım yandı anlatamam :5: neyse atlattım geldim işin başına daha yeni kahvaltı yapıyorum

bu arada kizlar yarisma icin konum acildi,oylama ocak ayinda...
link burda,sahgülcügüm gelmis,yorum yapmis sagolsun..sizide bekliyorum ama sakin caniniz istemesin..ben yaptigim halde yemedim,sizde istemeyin:18:

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...inda-kol-boregi-gul-baklava.html#post33136386

yorumlarinizi merak ediyorum...

evimi toplayayim azcik,uyudugumdan daha kahvalti bile masada duruyor..biri gelse pasakli dicek adima:5:

canım böreğe bayıldım... burada yufka yok, kesinlikle deneyeceğim.. tabi ki misafirler için:) yağ olarak katı yağ mı sıvı yağ mı kullanmak gerek?

Iyi aksamlar kizlar..
az önce oturmus,sakin sakin calikusuna bakiyordum..birden kücük kizimin sesine kostum..yavrum hem kusuyor,hemde altina kaciriyordu:43:

iyilesmisti halbuki,birden ne oldu anlamadim..sabahtan beri ne yediyse cikardi..birde ishal olmus..yarin doktora götürecegim..

simdi yatagini temizledim ama temizlenecek gibi degil,camlari actim koku ciksin diye..haliyi silerim yarin artik..
off cok kötü oldum birden:43:
çok geçmiş olsun kaptancım, yazık çocuk kötü üşütmüş ki böyle iki taraflı etkilemiş... çok üzüldüm nasıl ağrımıştır karnı onun şimdi..

ben karnabaharıda kabağıda böyle yapıyorum cnm çok lezetteli ve hafif oluyor

kaptancım dün karnıbahar kısırı yaptım :56: eşim de bn de çok beğendik. misafirim gelirse orjinal ve farklı bir tat olacağından yapacağım, hem de güzel beslensinler:) bulgurum çok oldu ama benim, daha az koysam daha güzel olurmuş. ya da suyunu az koydum bilemiyorum. hafif kuru oldu ama bundan sonrakinde daha iyi tuttururum inşallah:)

sulofee bloguna bayıldım:) ama neden burda olduğun ortaya çıktı dermişim :9: valla gece gece biberli peynirli ekmekler yemek güzel yazmışsın gördüm :9: ama inan iştahım kabardı keşke bakmasaydım yahu:)
zeytinyağlı barbunya tarifi vermişsin ya, onu kuru barbunya için verdin değil mi? bir önceki geceden suda bekletiyor musun?

Back
X