• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 yada 4 yaş anneleri bakar misiniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.858
289
648
41
Ankara
Merhaba değerli anneler günlük memnunuz miktar ile paylaşabilmek misiniz. Benim kızım çok az yiyor kg alımı da düşük öneriye ihtiyacım var. Yemeyen çocuk çoook zor :cry:

Merhaba değerli anneler günlük memnunuz miktar ile paylaşabilmek misiniz. Benim kızım çok az yiyor kg alımı da düşük öneriye ihtiyacım var. Yemeyen çocuk çoook zor :cry:
Açıkınca yer yediği yetiyordur gibi klişe yanıtlar gelmezse sevinirim çünkü insanın daha çok morali bozuluyo

Açıkınca yer yediği yetiyordur gibi klişe yanıtlar gelmezse sevinirim çünkü insanın daha çok morali bozuluyo
doktoru ne diyor
bana da yıllarca öyle dediler oğlum dokuz yaşında hala acıkmıyor. kilosu da az gerçi son bir kaç aydır biraz düzeldi. pedogog da aynı sözü (acıkınca yer)söyledi. çok denedim akşama kadar aç kaldı acıktım demedi.
balık yağı ya da iştah açan vitaminler denediniz mi? biz faydasını görmek ama çoğu kişiye faydası oluyormuş.
küçükken tabağını süslerdim, yemeğini alıp parka götürdüm. yemeyen çocuk ne yapsan yemiyor.

Ayy aynı dert sizde de varsa beni ancak siz anlarsınız. Doktorlar aynı ne desinler Açıkınca yer abur cubur yemesin vs. Şeyler ışte.
On yedi saat aç bıraktım ki beni bıraksa ben kalamam acıktım anne demedi çocuk :( sürekli hastayız zayıf bünye istahsiz çoook zor çoook.
Octamar denedik harnup pekmez vs denedik ama yok olmadı bişey

bebekliğinden bu yana hep vitaminler verdim. beş yaşından bu yana da balık yağı veriyorum çok şükür birkaç aydır biraz düzeldi. hala küçük kasede çorba içiyor, hiç ekmek yemez. abur cubur yemiyor. bir de spor hocası akşamları pilav, makarna yemeyin demiş. bizimki de onu bahane etti. "oğlum hocan sana dememiştir, zaten sen yaşıtlarına göre zayıfsın" diyerek ikna ettim

Benimki de ne zaman sorsam tok :(
Misal bugün sabah kahvaltı sıfır lokma yok. Öğlen biraz çorba dört te küçük bi lahmacun tarzı krep bütün gün yediği bu :((((

Kansizlik olabilir bakildimi acaba benim oglum 3.5yasinda istahi normalde iyi ama bademcikleri bazen sisiyor hicbir sey yemiyor belki bogaz problemi vardir kontrol edin bence birde cesit yapin ogunlerinde ben bazen uc dort cesit koyuyorum tabagina once bunu yiyicem sonra bunu sonra bunu diye yiyo sevdiği seyleri cesitlendirin ara ogunlerde mesela elma verin cabuk aciktirir benim oglum sabah kahvalti yapar oglen bir kase corba bazen onuda yemez meyve kuruyemis falan yer aksam birkac cesit guzelce yer birkac saat sonra kefir ev keki yada bitki cayi kurabiye yer kuruyemis meyve en son sut icer uyur asiri yemez dozunda yer

Kan dahilinde çok hafif düzeyde kansızlık var ama et ve sebze meyve yiyerek düzelecek derecede demişti dr

Benım oğlumda 2 buçuk yasında aynı sorun bızdede var bir çocuk hiç mî bişey sevmez meyvedemi sevmez.hırsımdan okadar ağladığım günler oldukı tek sevdıgı sey sut oda 1 yıldır .15 gundur octamar içiriyorum faydası olur mu bılmıyorum.abur cubur bıle yemek ıstemıyor cips yedıgı içine sevinen anne olur mu?ben mıdesıne bırsey gıttı dıyor seviniyorum .yemek yeme saatleri izdirap gıbı cızgı fılm izleterek tehtıtle bak yemezsen kapatırım ızleyemezsın dıyerek bu yaptıgım cok yanlış bılıyorum ama yesin dıye ne yapayım:(

Benım oğlumda 2 buçuk yasında aynı sorun bızdede var bir çocuk hiç mî bişey sevmez meyvedemi sevmez.hırsımdan okadar ağladığım günler oldukı tek sevdıgı sey sut oda 1 yıldır .15 gundur octamar içiriyorum faydası olur mu bılmıyorum.abur cubur bıle yemek ıstemıyor cips yedıgı içine sevinen anne olur mu?ben mıdesıne bırsey gıttı dıyor seviniyorum .yemek yeme saatleri izdirap gıbı cızgı fılm izleterek tehtıtle bak yemezsen kapatırım ızleyemezsın dıyerek bu yaptıgım cok yanlış bılıyorum ama yesin dıye ne yapayım:KK43:

benimde kizim 3.5 yasinda hala tabakla pesinde geziyorum cogu zaman ama yemedigi seyleri cesitlendiriyorm farkli sekillendiriyorum icinde ne oldugunu anlamadan yiyor kilosu iyi masallah bende cok agladm zamaninda oyle doktorlarin dedigi gibi ac birakilmiyorki anne yuregi

oğlum 3 yaşında sabah 1 yumurta ( omlet, yağda ya da pankek tarzında değişik değişik hazırlıyorum) peynir, bir bardak süt ve bir meyve. Öğlen yoğurtlu makarna, akşam üstü kuru yemiş ve bir meyve, akşam yemeğinde mutlaka et (kırmızı, beyaz genellikle ızgara) ve yanında garnitür olarak sebze (brokoli, havuç, karnıbahar haşlaması) bazen de kıymalı sebze yemekleri (kıymalı patates, kıymalı pırasa gibi) ve yine bir bardak süt. aralarda bazen kendim yulaf ezmesi ve kuru meyveile müsli hazırlıyorum ya da ev yapımı meyveli dondurma, ekemek olarak tam tahıl ekemği yapıyorum gün içinde her besin öğesinden tüketmessine gayret ediyorum.

İyi aksamlar ben cocuk gelisimi ve egitimi ogretmeniyim. Bozulacaksiniz belki biraz ama sonucta o sizin çocugunuz. Onu da kendiniz gibi dusunup aciktiginda kendi kendini güdüleyebilecek bir kapasitesi oldugunu lutfen unutmayiniz. Hem soyle de bir durum soz konusudur. Bebekler aciktiginda aglayarak size ben acim mesajini verir. ancak 3-4 yasindaki bir cocuk (gelisim bozuklugu haric) size aciktigini soylebilir ya da en azindan bir sekilde ifade edebilir. Lutfen rahat olun. Cocugunuz bir sekilde aciktiginda size bunu ifade edecektir. Cocugunuz ve Sevdiklerinizle saglikli bir omur gecirmeniz dilegimle... .)))

Back
X