3 yaş grubu anneleri

arkadaşlar oğlum kilo verdi ya sütü de bıraktı kaç aydır içmiyor. biberonu bırakınca sütü de bıraktı. 15 kilo ya 4,5 yaşında. şu anda yanağında lokma var öyle geziyor. iştahı nasıl artar bunun acaba dr a gidiyoruz ya izmire biliyorusnuz kontrole hep söylüyoruz hiçbi cevap vermiyorlar. yemeği kendi de yemiyor oturuyorz o oyalanıyor öyle. bi cacık bi dondurma bi de makarna bunlara ilgisi var sadece. patates kızartması bile yemiyor bu çocuk nasıl anlamadım ben. yeri geliyor çikolata bile yemiyor. ohh anlattım biraz rahatladım. hayırlı pazarlar.

arkadaşlar oğlum kilo verdi ya sütü de bıraktı kaç aydır içmiyor. biberonu bırakınca sütü de bıraktı. 15 kilo ya 4,5 yaşında. şu anda yanağında lokma var öyle geziyor. iştahı nasıl artar bunun acaba dr a gidiyoruz ya izmire biliyorusnuz kontrole hep söylüyoruz hiçbi cevap vermiyorlar. yemeği kendi de yemiyor oturuyorz o oyalanıyor öyle. bi cacık bi dondurma bi de makarna bunlara ilgisi var sadece. patates kızartması bile yemiyor bu çocuk nasıl anlamadım ben. yeri geliyor çikolata bile yemiyor. ohh anlattım biraz rahatladım. hayırlı pazarlar.
benim kızımda3,5 yaşında aynen seninki gibi iştahsız zorla peşinden geze geze rica minnet ödül...vs..ile yediriyoruz..ama bizimki yemek yemedigi zaman sütü daha çok içiyor kolayına gidiyor bizde içirmek istemiyoruz tabi en son kontrolünde kansızlık çıktı tabi doktorumuz demir damlası ve çinko şurubu verdi iştahı artacak dedi.biraz faydası oldu ama bazen yine iştahsız bi gün güzel yiyo seviniyorum.ertesi gün aç duruyo valla yemeyen çocuk çok zor seni çok iyi anlıyorum:içelim:

ayy canim yaa :teselli:silacigim biberon icin sunu dene canim eger bardakla icmiyorsa pipet veya ucu pipetli suluklar var onlarda icirmeyi dene canim ...
yemek yememesine uzuldum dogrusu ...bunun icinde zorlayici olma canim ,bir arkadasiminda kizi boyleydi doktoru hep'' birak ac kalsin ac kalinca tipis tipis kendisi yer'' dermis bana anlatirdi o aklima geldi canim ...

zepp canım aldık o bardaklardan bikaç tane var yok istemiyor. bizimkisi üç öğün yemese aramıor ama zorlamak yanlış gerçekten de. başka çocuklar yiyor bu geziyor ortalarda sinir oluyorum. Allah biraz iştah versin ne diyeyim. ben de çocukken çok iştahsızdım. üniversiteye gittim kırküç kiloydum. çubuk kraker diyrlardı. sonra ev arkadaşlarımla yemek yaptıkça iştahım açıldı nasılsa onbeş kilo aldım. inşallah oğlanda düzelir muz bile yemiyor ya şaşıyorum. bisküvi koyuyorum yemiyor.

Hepinize selam hanimlarr.
Benimde 10.14.2005 dogumlu sudenaz isminde cadolozmu cadoloz bir kizim var.(aslinda birde büyük kizim varda yasi kurtarmior buraya 7 yasinda 2. sinifa gidiyor)
Kizlar benim sorunum sudenaz krese basladi.Ikinci haftamiz.Fakat bensiz kalmiyor orada.Ilk iki gün diger cocuklara nazaran ne agladi ne sizlandi ben gidiyorum kizim dedikce tamam anne dedi..
Ama ücüncü gün aglayip durmamaya basladi.Evde o kadar konustuk haftasonu ona aglamadigi takdirde ona pasta yapacagimi parka gidecegimizi v.s söyledim.Tamam dedi cok hevesli gittik.Fakat kresten iceri girer girmez anne sen gitme tamammi diyor.
Öglene kadar kalmayi basarsak belki ablasida ayni kattaki etüd bölümüne gidiyor onun sayesinde kalir.Ama henüz basaramadik.Aradan iki saat gecince anne hadi eve gidelim diyor.
Sizlerdende böle sorunlar yasamis olanlar varmi ??
Yada bana tavsiyeleriz?:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
zepp canım aldık o bardaklardan bikaç tane var yok istemiyor. bizimkisi üç öğün yemese aramıor ama zorlamak yanlış gerçekten de. başka çocuklar yiyor bu geziyor ortalarda sinir oluyorum. Allah biraz iştah versin ne diyeyim. ben de çocukken çok iştahsızdım. üniversiteye gittim kırküç kiloydum. çubuk kraker diyrlardı. sonra ev arkadaşlarımla yemek yaptıkça iştahım açıldı nasılsa onbeş kilo aldım. inşallah oğlanda düzelir muz bile yemiyor ya şaşıyorum. bisküvi koyuyorum yemiyor.

Allah kolaylik versin canim ya...cevremde yemegen cocugu olan arkadaslardan biliyorum zor ;insallah duzelir canim :teselli:
Hepinize selam hanimlarr.
Benimde 10.14.2005 dogumlu sudenaz isminde cadolozmu cadoloz bir kizim var.(aslinda birde büyük kizim varda yasi kurtarmior buraya 7 yasinda 2. sinifa gidiyor)
Kizlar benim sorunum sudenaz krese basladi.Ikinci haftamiz.Fakat bensiz kalmiyor orada.Ilk iki gün diger cocuklara nazaran ne agladi ne sizlandi ben gidiyorum kizim dedikce tamam anne dedi..
Ama ücüncü gün aglayip durmamaya basladi.Evde o kadar konustuk haftasonu ona aglamadigi takdirde ona pasta yapacagimi parka gidecegimizi v.s söyledim.Tamam dedi cok hevesli gittik.Fakat kresten iceri girer girmez anne sen gitme tamammi diyor.
Öglene kadar kalmayi basarsak belki ablasida ayni kattaki etüd bölümüne gidiyor onun sayesinde kalir.Ama henüz basaramadik.Aradan iki saat gecince anne hadi eve gidelim diyor.
Sizlerdende böle sorunlar yasamis olanlar varmi ??
Yada bana tavsiyeleriz?:çok üzgünüm:

Oncelikle aramiza hosgeldin kardelen;Allah bagislasin evlatlarini ...
Benim oglusta anaokula basladi okumussundur ...bu hafta ikinci haftamiz cok sukur :nazar:bagimsiz bir cocuk ,cok seviyor okulunu ...
Insallah senin ki de en kisa surede alisir ...

okulda ilk günümümzü atlattık kızlar
sude hanım sabah keyifle gitti oyuncaklara daldı
ama bizim gidişimizi görünce pek bir fena oldu nasıl ağladı bebişim
neyseki çok sürmemiş ağlaması
gün içinde de diğer çocukların anne babalarını gördükçe ara ara anne baba diye ağlamış yine
akşam almaya gittiğimde kapıdan beni gördü hemen koşarak anneee diye sarıldı öpüştük sevişdik kuzuşumla:)
gayet mutlu görünüyordu birlikte alışverişe çıktık
daha sonra okulda yaptıklarını sordum sabah tekrar gidelimmi dedim
"yok yok hayır gitmiycem okula" dedi
ben gitmesi gerektiğini falan anlattım o gene okulu istemediğini söyledi ama keyfi iyiydi gene
derken eve geldik tam ezan okudu iftarı açacağız
başladı beni dövmeye
yemekleri servis ettirtmedi yedirmedide
iyice bir dövdü beni
en sonunda artık yorgunluktan olsa gerek bıraktı
sarılıp uyudu bana aşkım benim
ben gene taviz vermedim ama bana kızgın olduğunu bildiimi ancak okulun kendisi için faydalı olduğunu anlatıp durdum
inşallah çok sürmez bu durum yoksa halim harap
ha bugün okulda da dayak yedim öğrencimden
sınıftan kaçmaya çalıştı kapıyı tuttum çıkmasın diye sakinleştirmeye çalışırken annesi
elimi tırmaladı fena halde
okulda öğrenciler evde kızım valla dayak arsızı olcam yakında:))

slm arkadaslar benımde 16 eylul 2005 dogumlu ıkızlerım var ıkısıde erkek..ama cok haylazlarr ,bırde bazen aralarında kıskanclık oldumu.....eyvahhh yanıı

selam herkese, burada harika paylaşım var. iyi ki üye olmuşum...adım benan. İki kızım var, ikiz gibiler onlar da. araları 15 ay. melis, ağustosta 3 yaşına bastı.Aslı, kasımda 2 oluyor... bu aralar çok bunaldım. küçüğümüz büyüğümüzü aşırı kıskanıyor. başını duvara vurabiliyor, ilgi çekmek için..daha bunun gibi şeyler..bu nedenle melis'i kreşe yazdırmaya karar verdik. Çünkü ev işleri, iki bebekle yalnız başıma artık iyice bunaldım...ama onlar olmadan da hayatım, anlamını yitirirdi..
İkisi de benim meleğim.Melis'e gösterdiğim ilgiyi küçüğe gösteremedim.Umarım Melis kreşe başlayınca, buna fırsatım olur. Melis'e sayıları saymayı, tüm renkleri, zıt kavramları öğrettim. Maaşallah çabuk öğreniyor. Çok girişken bir çocuk.Bazen fazla girişkenliği beni zor durumda sokabiliyor...Aslı ise tam tersi, çok utangaç ve başkalarının ilgisi onu huzursuz ve huysuz ediyor...sanırım onun üstüne fazla düşemediğimden böyle oldu...
neyse başınızı ağrıtmayayım. Allah'a şükrediyorum,anneliği yaşadığım için. Bu kadar öğretici ve olgunlaştırıcı başka bir deneyim düşünemiyorum :)

selam 3.5 yasında kızım var ama hala çisini söylemiyo yaptıktan sonra söylüyo.napmalıyım.insanların tepkilerinden bıktım akıl verirmisiniz.tesekkürler

tuvalet eğitiminde,çocuğu hiç zorlamamalıi azarlamamalı imişiz. eğer çocuk üstünüzdeki baskıyı hissediyorsa, geriliyor olabilir.tuvalate niye yapmıyor sordunuz mu kızınıza?..belki içine düşmekten korkuyordur, ya da başka birşey..oyun haline getirmeyi denediniz mi?..oyuncağına sık sık tuvalet yaptırmayı filan...kolay gelsin.

benim oglum yusuf da uc yasinda oda soylemiyordu cisini
kiz kardesi dogdu dogali kendi gidip yapiyor tuvaletini,
masallah bende ole diyordum zaten kardesi dogsun onun bezine yaptigini gorsun !!!!
o bebek ben bebek degilim diyer diye aynen oyle oldu
sukur oyle kendi yapiyor ...
okula basladi uc gun gitti ama daha alisamadi pek ara sira agliyor iki gun okuldan kaldi cunku bi gun doktora goturdum dun de gitmek istemedi zorlamadim napim agladi deli gibi,
ha bazen altina kaciriyor geceleri cunku korkuyormus ama o da binde bi kere oluyor

Allah başışlasın, yeni doğan Merveyi ve ağbisini; ben de bir yaş arayla bebeklendim :)..belki şu an 3 yaşında olan kızımın tuvalete gitmesinde büyük etken, kardeşinin bezleniyor olması olabilir..gerçekten şimdi düşününce, abla olma ve bunun ödülleri, çok cazip gelmiş olabilir..
sayın moderatörümüz Zepp teşekkür ederim kızlarım ve kendim adına :) sizin pğluşunuz pek güzel maaşallah.zekası gözlerinden okunuyor, Allah bağışlasın.

merhaba arkadaşlar,siteye yeni katıldım.benimde 2 tane birbirinden tatlı oğluşum var.araları birbuçuk yaş.büyük 3 küçük 1.5 yaşında.çok zorlanıyorum tabiki.bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum.siteye bayılıyorum ama çocuklardan vakit kalmıyor.benimkiler acaip problemli.herşeyleri sorun.yemek uyku herşey problem.birde gurbet var tabi.çok zordayım.konuşmaya ihtiyacım var.yardım.

sevgili emilio, ssizi çok iyi anlıyorum.benimkilerin arası 15 ay. biri ağustos sonu , diğeri bir yıl sonra kasımda doğdu..iksi de kız, Allahtan cinsiyetleri sizinkilerin de aynı, yoksa daha da tartışabilirlerdi...şu arlar aynı ilgi alanları olduğu için, ıyuncak paylaşamama durumları olabilir..bir de sizi tabii ki:)..ama geçecek kardeşim. yaşınızı bilemiyourm ama, iki aslan gibi delikanlı sahibi genç bir anne olacaksınız muhtemelen... genelde insanlar, birinciyi büyütüp tam düzene girer girmez, ikinciyi yapıyorlar..birincileri muhtemelen buluğ çağında oluyor...böyleleri de gördüm ve bizim durumumuzda kardeşler büyüyünce çok daha iyi anlaşıyor olacaklar..Allah bize sabır, onlara sağlık, ailemize afiyet versin. çok zor, ama Allah başka sınav vermesin ...

bebekkolik teşekkür ederim canım.herkes aynı şeyleri söylüyür.ikisi bir arada büyüyor falan.gerçekten çok yoruluyorum ama 5 sene sonrasını hayal ediyorum.daha ii olcak gibi.ben 22 yaşındayım.30 yaşına geldiğimde 2 tane kocaman olum olucak.inş.etrafımda 3o lu yaşlarında daha yeni anne olmuş kişiler var.çok zorlanıyorlar.ben bu yüzden kendimi daha rahat hissediyorum .aslında benimki çocuklarla beraber büyümek gibi bişi.saol cnm ii dileklerin için.

canım rica ederim. bir de eğer küçük daha sık uyuyorsa, o uyuduğu zamanlarda en azından, büyüğe özel ilgi gösterir, ayrı şeyler paylaşırsanız; büyüğün kıskançlığı azalıyor ve annenin kendini dışlamadığını hissedebiliyor...zaten küçüğe ister istemez büyük uyanıkken de ilgi veriyorsundur, o nedenle büyüğü bu anlamda mutlu edersek, kıskançlığı azalıyor hatta kardeşinin bakımına onu da dahil etmeye çalış istersen. mesela "hadi küçük kardeşinin bezini getir canım oğlum." getirdiğinde aferin ve bir öpücük gibi....işe yarayacak göreceksin....her zaman konuşabiliriz. aynı şeyleri yaşoıyoruz.kolay gelsin canım.

merhaba arkadaşlar,siteye yeni katıldım.benimde 2 tane birbirinden tatlı oğluşum var.araları birbuçuk yaş.büyük 3 küçük 1.5 yaşında.çok zorlanıyorum tabiki.bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum.siteye bayılıyorum ama çocuklardan vakit kalmıyor.benimkiler acaip problemli.herşeyleri sorun.yemek uyku herşey problem.birde gurbet var tabi.çok zordayım.konuşmaya ihtiyacım var.yardım.

Mrb emilio aramiza hosgeldin canim ,Allah bagislasin kuzularini ...
Benim oglusta su an 3,5 yasinda ve ben 27 haftalik hamileyim :CüvCüv:bizimkilerin yas farki seninkiler kadar olmasada bakalim biz neler yapacagiz ...
vakit buldukca ugra canim dertlesir ,soylesiriz kaydirigubbakcemile5

Günaydın Güzel annelerŞeniz,,,,gününüz aydın olsun,,,,benimde 6 yaşında ve 3 yaşında oğlum var daha önce yazmıştım ,,,6 yaşındaki oğlumu anaokuluna yazdırdık,,,bu hafta başladı okula ve çok seviyor eve bile gelmek istemiyor,,,ama 3 yaşındaki oğlum baya bir üzüldü abisinden ayrı kalınca,,,ama evde bir arada kaldıkları zaman kıyamet kopuyor-tatlicadiarzu-,,,küçük oğlumuda babası anaokuluna abisinin sınıfına götürüyor bazen asla içeri bile girmek istemiyor sanırım ilerde minik kuşumu biraz zor okullu yapacak gibiyiz,,,Allah 2 ve daha çok çocuğu olan annelere yardım etsin gerçekten zor ve emek isteyen bir görevv,,,a.s

Back
X