3 yaş grubu anneleri

kızlar slm benim zillim 4/12/2004 lü herşeyi dönem dönem yaşıyoruz tabi aynı şeyler hep devam ediyor biraz ara veriyor ve devam
son 1 aydır duymamazlıktan geliyor mesela "erva onu yapmamalısın diyorum 1 dakka belkliyorum arkasından :(çocuklara bişey söledikten sonra yapmaları için zaman vermek gerekiyormuş ) ama nerde hala aynı tas aynı hamam özellikle akşamları pijamasını giymesini 10 dafe söerim.en sonunda bagırmak zorunda kalıyorum

1 sorunda şu 1 hafta öncesine kadar masada sabit ıturup yemek yemiyordu defalarca kalkıyor masadan çagırmadanda geri gelmiyordu en sonunda babasını kızdırdı ve eşi "bak erva eger böle yapmaya devam edersen gelirken sana aldıgım şeyi hiç vermem "dedi ( işten gelirken mutlaka birşeyler alır ona yiycek ve yemekten sonra verririz) o günden sonra masadan kalkamaz oldu ama poposu hariç heryerini sarkıtıyor sandelyede şimdide offfffff ya benimki ayrı bi yaramaz oldu of offffffffff

23nisan1ksxg4.th.gif

kızlar slm benim zillim 4/12/2004 lü herşeyi dönem dönem yaşıyoruz tabi aynı şeyler hep devam ediyor biraz ara veriyor ve devam
son 1 aydır duymamazlıktan geliyor mesela "erva onu yapmamalısın diyorum 1 dakka belkliyorum arkasından :(çocuklara bişey söledikten sonra yapmaları için zaman vermek gerekiyormuş ) ama nerde hala aynı tas aynı hamam özellikle akşamları pijamasını giymesini 10 dafe söerim.en sonunda bagırmak zorunda kalıyorum

1 sorunda şu 1 hafta öncesine kadar masada sabit ıturup yemek yemiyordu defalarca kalkıyor masadan çagırmadanda geri gelmiyordu en sonunda babasını kızdırdı ve eşi "bak erva eger böle yapmaya devam edersen gelirken sana aldıgım şeyi hiç vermem "dedi ( işten gelirken mutlaka birşeyler alır ona yiycek ve yemekten sonra verririz) o günden sonra masadan kalkamaz oldu ama poposu hariç heryerini sarkıtıyor sandelyede şimdide offfffff ya benimki ayrı bi yaramaz oldu of offffffffff

canım hoşgeldin aramıza kzın benim oğlumdan 3 gün büyük :)))benim canavarda 07/12/2004 doğumlu.Sanırım dönemleri bu benimkisisde istemediği birşey olursa duymuyor hiç beni

bizdede maalesef masada oturup yemek yeme adabı ne yazıkki bir türlü oturmadı sofra hazırlanır hazırlanmaz biz oturmadan oturuyor ama ne hikmetse sonra herkes yerine geçince kalkıyor,en tuhafı ise misafirlikteysek baş köşeye geçiyor masada :)))ama evde nerdeeeee

Bütün ÇocukLar Yaratıcıdır..!

--------------------------------------------------------------------------------

• Onlara örnek olun, çocuğunuzun yanınızdayken “Ay ben hiç güzel resim yapamam!” gibi cümleler kullanmayın. Eğer çocuğunuz sizin bir şeyler ürettiğinizi görürse bu cesareti kendine örnek alacaktır.

• Çocuklarınızın resimlerine sadece buzdolapları üstünde yer vermeyin, gerektiğinde çerçeveletip herkesin görebileceği evin en güzel köşesine asın. Heykelleri de yine aynı şekilde herkesin görebileceği noktalara yerleştirin. İnananın bu çocuğunuzun kendini değerli hissetmesini sağlayacaktır.

• Çocuklarınıza boyama kitaplarının, şablonların ve her türlü kopyalamanın yaratıcı olmadığını öğretin. Matematikte olduğu gibi resimde de kopya aldatmacadır. Çocuğunuza, bir sanat eseri yaratıyorken karşılaşacağı sorunları çözmenin; yaşamında karşılaşacağı her sorunu çözmesine yardımcı olacağını ifade edin.

• Çocuğunuza “Aa resmin çok güzel olmuş” deyip geçmeyin. Ona onun resmini neden beğendiğinizi anlatın. Örneğin “Renkler çok canlı, ya da farklı malzemeleri bir arada çok güzel kullanmışsın gibi…” Bu şekilde çocuk hem yeni kavramlar öğrenir, hem resminin değerli olduğunu kavrar.

• Çocuğunuzla birlikte sık sık bir sanat galerisi veya müze ziyaretleri yapın. Birlikte resim ve heykellere bakın; eserler üzerine birlikte konuşun.

• Çocuğunuzun resimlerinden yılbaşı kartları gibi hediyelikler yapıp bu eserleri yakınlarınızla paylaşın.

• Evinizde sürekli dağınık kalmaya müsait bir alan yaratın. Burada her renk kalem, her tür boya, yapıştırıcı ve atık kutuları bulundurun.

• Çocuğunuz için ciltli, çizgisiz bir defter alın. Bu defteri özellikle uzun yolculuklarda yanınızda taşıyın (pastel boya veya keçeli kalem ile birlikte).

• Etkinlik sırasında çocuğunuzun neyi, nasıl kullanacağını onun kararınabırakın. (Yaratıcı düşüncenin esası olan keşfi engelleyen şey, anne babanın veya öğretmenin direktifleridir)

• Asla çocuğunuzun çalışmasına elinizi sürmeyin, cesareti kırılabilir.

• Çocuğunuza direkt olarak bu ne, ya da ne çiziyorsun? gibi sorular sormayın. “Resmindeki hikayeyi çok merak ettim?” gibi bir cümlelerle yaklaşırsanız o size zaten resmini anlatacaktır.

• Çocuğunuza nasıl çizmesi gerektiğini göstermeye kalkmayın yada onun adına gerçek resimler çizmeyin, bu çocuğunuzun keşfetmesini engeller.

• Çocuğunuza boyama kitapları, kolay boyalar, kalıplar, çizim makineleri gibi sanatsal yaratıcılığı engelleyen malzemeler almayın.

• Çocuğunuzu resim yarışmalarına veya çocukları rekabete sürükleyecek etkinliklere katılmaya yöneltmeyin. Tüm çocuklar yaratıcıdır ve bu rekabet çocuğun var olan yeteneğini de köreltebilir.

• Çocuğunuzu etkinlik sırasında tek doğru yanıtı bulmaya değil, çözüm olabilecek pek çok alternatif çözüm üretmeye yöneltin.

• Uygun olmayan yüzeylere resim çizdiği için çocuğunuzu asla azarlamayın, aksine ona kağıt verip çizimine devam etmesini sağlayın.

• Çocuğunuzu bir gelişim sürecini bitirmeden diğerine geçmeye zorlamayın. Her aşama önemlidir, bazen birinden diğerine hızla geçmek yarardan çok zarar zarar getirebilir

çocuğunuzu azarlamayın !...

--------------------------------------------------------------------------------

Çocuklar doğuştan yapısı itibarıyla donanım olarak bizlere uyum sağlamak ve bizleri örnek alarak hayata hazırlanmak üzere programlanmışlardır. Bizden gördüklerini taklit eder ve öğrenirler. Hiç düşündük mü acaba hayatımızın birçok noktasında olabileceği gibi disiplin konusunda anne ve babamıza benzediğimizi? Birçok insan disiplin konusunda anne ve babasından öğrendiği dili kullanmak zorunda kalır. Halbuki disiplin konusunda konuştuğumuz farklı bir dil daha vardır. İnsanların bir olay ya da durum karşısında takındıkları ve karşısındakileri baskı altına almaya yönelik disiplin davranışlarına disiplin dili deniliyor. Disiplinin de bir dili olduğunu bilirseniz doğru dilleri konuşmayı da öğrenebilirsiniz.
Çevrede gözlenen yanlışları siz yapmayın
Çevremize şöyle bir baktığımızda çocukların hatalı bir davranışta bulunduklarında anne babaların çocuklarına nasıl davrandıklarını gözlemlersiniz. Genel olarak onu döven anne veya bir baba canlanır kafamızda. Kerim Bey ve Sibel Hanım ikisi erkek biri de kız olmak üzere üç çocuk sahibi bir çifttir. 18 yaşında olan küçük oğlu birçok davranış bozukluğu içinde ve anne bundan çok rahatsız olduğu için bu durumu benimle paylaştılar. Geriye dönüp baktığımızda Sibel Hanım’ın disiplin dilinin “fiziksel şiddet” olduğu anlaşılıyordu. Kerim Bey’in dili ise “yok sayma” idi. Bütün çocuklarını döverek terbiye eden ve ikinci çocuk hariç diğerlerinde başarılı (!) olduğunu söyleyen Sibel Hanım olanlara anlam veremiyordu. Oğlu Burak neden böyle olmuştu da diğerleri değil? Evet oğlu Burak’ın neden böyle olduğunu değil de diğer çocukların nasıl oldu da ruhsal sağlıklarını koruduklarını sormak gerekiyordu aslında. Diğer çocuklar da dayak yiyerek büyümüşlerdi; ama yalnızca biri isyan ediyordu. Diğerleri isyan etmediği için sanki problem yokmuş gibi algılanıyordu anne tarafından. Diğer iki çocuğa baktığımızda çekingen, kendine güvenmeyen ve toplum içinde kendini rahat ifade edemeyen iki çocuk duruyordu karşımızda. Biri baş kaldırmış, ikisi sindirilmişti. Zaten genele bakıldığında “fiziksel şiddet”i kullanan ailelerin çocukları ya sindirilirler, çok pasif olurlar ya da baş kaldırıp isyan ederler. Anne baba ile yapılan görüşmeler sonucu ailenin bu konularda biraz bilinçlendiği ve daha olgun davranışlar ile çocukları ile daha güzel ilişkiler geliştirebildikleri gözlendi.

Neden şiddete başvuruluyor?
Fiziksel şiddet genellikle orta ve alt gelir grubu ailelerde daha fazla kullanılan bir disiplin yöntemi. Tabii çevremizde maddi durumu çok iyi olup da çocuklarına fiziksel şiddet uygulayan aileler de yok değil. Ailenin fiziksel şiddete başvurmasının temel sebeplerini şu başlıklar altında toplayabiliriz.
Başka yöntem bilmeme
İnsanların büyük çoğunluğu evlenip de çocuk sahibi olmadan önce çocuk eğitimi hakkında doğru dürüst hiçbir bilgiye sahip değildirler. Ne zaman çocuk olur da problemler ortaya çıkmaya başlar hemen kendi anne babalarının uyguladıkları yöntemlere sığınırlar. Kendileri yaşadıklarından çok şikayetçi olsalar da o yaşadıklarını unutmuşçasına aynı davranışları birer ebeveyn olarak çocuklarına karşı sergilemeye devam ederler.
Kızgınlık en kolay yol
Aileler nedense fiziksel şiddet uygulamayı kestirme bir yol olarak tercih ederler. Fiziksel şiddetin çocuğun psikolojik gelişimindeki yaptığı tahribatı bir tarafa bıraksak bile yine de kolay ve etkili bir çözüm değildir. Çünkü fiziksel şiddet ile çocuğu bir an için baskı altına alır ve istediğinizi yaptırabilirsiniz; ancak bu yöntemle uzun vadeli bir çözüm elde edemezsiniz. Uzun vadede o çocuk başınızı daha çok ağrıtacaktır. Yani fiziksel şiddet kullanarak olayı yalnızca ötelemiş olursunuz.
Öfkenizi kontrol edin

Çocuklarımızı eğitirken karşılaştığımız sorunlar karşısında öfkelenmemizin belli sebepleri vardır. Bunların çoğu sanılanın aksine çocuktan değil biz ebeveynlerden kaynaklanır. Çocuklar bizi sinirlendirmiyor, biz kendi kendimize sinirleniyoruzdur. Düşünce biçimlerimiz bunun en temel sebebidir. 2 yaşlarındaki bir çocuk daha önce misafir odasına girmemesi söylenmesine rağmen oraya girmiş ve sehpanın üstündeki güzelim vazoyu yere düşürüp kırılmasına sebep olmuştur. ‘Bu durumda da mı anne öfkelenmemeli?’ diye sorabilirsiniz. Hemen olayın öncesine dönelim. Bütün gelişim uzmanları ‘Çocuğun yürümeye başlaması ile birlikte araştırma ve keşfetme duygusu zirveye çıkar.’ diyorlar. Ve anne tam da çocuğunuz böyle bir dönemi yaşarken kalkıp yasaklı bölgeler ilan edip çocuğun merakını bir kat daha artırıyor. Çocuğun vazoyu kırması için bütün şartları farkında olmasa da hazırlayan (merak duygusunu tahrik ederek) ve ondan sonra da kırmamasını bekleyen annenin bu beklentisi ne kadar doğrudur acaba? Sinirlenmeye gerek kalmayacak önlemler baştan alınırsa ev içinde daha sağlıklı ilişkiler geliştirilebilir. En azından çocuk eve değil de biraz da ev çocuğa uydurulursa öfkelenme sebeplerimiz azalmış olur.

Göz teması kurun
Göz teması ile anlatabiliyorken, çocuğa bağırmak onun disiplin konusundaki anlama eşiğini yükseltir ve belli bir zaman sonra daha azından anlamamaya başlar. Onu da yeterli görmeyip çocuğa fiziksel şiddet uyguladığımızda artık dayaktan aşağısını anlamaz hale gelir. Ve sürekli dövüldüğünde ise Anadolu tabiri ile “dayak delisi” olur ve artık bu çocuk hiçbir şeyden anlamaz duruma gelir. Önemli olan çocuğun disiplin anlamındaki anlama eşiğini olabildiğince aşağıda tutabilmektir. Bunu da halihazırda uyguladığımız yöntemin bir alt basamağına sonra bir altına çocuğu hazırlayarak başarabiliriz. Bağırmaktan aşağısını anlamayan çocuğa önce ses tonumuzu düşürür ve zamanla beden dilimizi ve gözle temastan anlayacak hale getirebiliriz.

bizimkide oturmaz iştahsızki zaten senağlama babasıyla deriz o zaman ne alındıysa sana vermeyeceğiz yemeğini yemezsen gene de çoğu zman gelmez. dün akşama kadar yemedi inan akşam orda burda ağzına soktum makarnayı oturmak yok zaten. böyleyiz işte imreniyo insan oturup kendi yiyen kalkmayan çocuklara bende vermiyorum acıkınca sonraki öğün yesin diye yemiyor ama. çok kötü. arkadaşlarım bile beni suçluyor çoğu zaman. ben disiplin vermemişim. annemler filan yedir sık sık diyip duruyor sanki çocuk yiyorda ben yedirmiyorum. kimseyle konuşasım bile yoksenağlama

dilek10021om5.jpg

Canlar çocuklarımızla ve ailemizle güzel bir hafta sonu geçirmemiz dileğimle, sağlıcakla ve sevgiyle kalın a.s.

Son düzenleme:
bizimkide oturmaz iştahsızki zaten senağlama babasıyla deriz o zaman ne alındıysa sana vermeyeceğiz yemeğini yemezsen gene de çoğu zman gelmez. dün akşama kadar yemedi inan akşam orda burda ağzına soktum makarnayı oturmak yok zaten. böyleyiz işte imreniyo insan oturup kendi yiyen kalkmayan çocuklara bende vermiyorum acıkınca sonraki öğün yesin diye yemiyor ama. çok kötü. arkadaşlarım bile beni suçluyor çoğu zaman. ben disiplin vermemişim. annemler filan yedir sık sık diyip duruyor sanki çocuk yiyorda ben yedirmiyorum. kimseyle konuşasım bile yoksenağlama

ayyyyyyyyyyyyyy ne alakası varmış disioplinle disiplin vererek korkutararak yaptırdıgın şeyin çocuguna ne faydası var ben anlamam zateen...hiç sıkma sen canını takma bile bence.bunlar böle annelerin sabrını sınıyor bizimkiler bence bu akşam yine oynaya oynaya yedi şükür yedi ..geçenlerde balık istedi aldım yaptım yemedi bile sayılır istediklerinide yemiyor bunlar...azda olsa yemesi bile bana karr.

bu günlerde yeni oyun bulduk .ben bebek oldum o anne .bu akşam babasının yanında oynayalım dedim...seslendim "anne ben susadım " aman bir utandı bizimki bir utandı kıkır kıkır gülüyor .gitti babasının yanına sarıldı ona .ama oynadı yine de ama herşeyde "baba bak ,baba bak "diye seslendi

aman birr sabırlı bir sabırlı aman soormayın ne diyorsam yapıyor ne güzel anne ama sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

birtek anne çiş yaptım altıma diyince kızyor bana..zilim benim yaaaaaaaaaa

canım hoşgeldin aramıza kzın benim oğlumdan 3 gün büyük :)))benim canavarda 07/12/2004 doğumlu.Sanırım dönemleri bu benimkisisde istemediği birşey olursa duymuyor hiç beni

bizdede maalesef masada oturup yemek yeme adabı ne yazıkki bir türlü oturmadı sofra hazırlanır hazırlanmaz biz oturmadan oturuyor ama ne hikmetse sonra herkes yerine geçince kalkıyor,en tuhafı ise misafirlikteysek baş köşeye geçiyor masada :)))ama evde nerdeeeee
[/QUOT

saol canm hoşbuldum....arıyordum zaten kızım yaş gurubunda çocugu olan anneleri paylaşım için ii oldu benim için....tekrar hoşbuldum

ayyyyyyyyyyyyyy ne alakası varmış disioplinle disiplin vererek korkutararak yaptırdıgın şeyin çocuguna ne faydası var ben anlamam zateen...hiç sıkma sen canını takma bile bence.bunlar böle annelerin sabrını sınıyor bizimkiler bence bu akşam yine oynaya oynaya yedi şükür yedi ..geçenlerde balık istedi aldım yaptım yemedi bile sayılır istediklerinide yemiyor bunlar...azda olsa yemesi bile bana karr.

günaydın kızlar
sağl canım. bazen benimkide istiyor bişeyler hazırlıyorum yemiyor. hamd olsun boyu iyi yani normal. yaşıtlarınıa göre. çeşitli yemesi lazım aslında hergün meyve portakal suyu arada ıhlamur mutlaka vermeye çalışıyorum ve badem vb. şeyleri. kendi yemiyor artık tek tek ağzına ben koyuyorum. ben de küçükken böyleydim işte bana çekmiş. şimdi de acayip iştahım var kilo almamak için hatta biraz verebilmek için uğraşıyorum.

bizimkide dışarı çıkarken oyuncakları topla dışarı çıkıcaz derim ben giyiniyorum mesela o hala oyalanır or da burda ne oyuncak toplar ne giyinir. bilmiyorum nasıl bi yol izlesem napsam parka bile gitsek böyle davranıyor.

Merhabalar.Bu bölümdeki yazıları zevkle takıp ediyorum.Benim oğlumda 3 yaşında şuan daha önce bahsetmiştim burda.Oğlum da bu aralar çok hırçın ve bazı şeyleri anlatsak da anlamak istemiyorCADIARZU Masal kahramanı yapıyoruz bazen onu,yanlışını göstermeya çalışıyoruz ama her zaman aynı sabrı göstermek çok zor oluyorsenağlama

Merhabalar.Bu bölümdeki yazıları zevkle takıp ediyorum.Benim oğlumda 3 yaşında şuan daha önce bahsetmiştim burda.Oğlum da bu aralar çok hırçın ve bazı şeyleri anlatsak da anlamak istemiyorCADIARZU Masal kahramanı yapıyoruz bazen onu,yanlışını göstermeya çalışıyoruz ama her zaman aynı sabrı göstermek çok zor oluyorsenağlama

Mrb Allah bagislasin ...
Benim oglusumda 3 yas 1 aylik ...ayni seyler bende de var canim ...kafamçokkarıştı
Malesef 3 yas sendromu ...
Sabirli ve kararli olmaktan baska yapacak sey yok ...benneyaptımki

Evet çok zor bir dönem.2 yaş sendromundan sonra bu çıktı şimdi:bbo:Valla oğlumun kişiliğini çözemiyorum nasıl bir çocuk bu yani hiç fikrim yokÇok üzgünüm çoookBi anı bi anına uymuyor.Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın,sağlıklarını eksik etmesin Rabbim.Şeniz

bu yapışkanı bilmiyordu kırtasiyedeki kız aslında çok büyük ib dükkan ama. oyun hamuru aldık değişik bişey plastik aparatı var delikli içine hamuru koyup iktirince saç gibi oluyor plastik makas ve tarağı var saçları kesiyor. bikaç şey yaptık ama gene de öyle oturup oyalanan bi çocuk değil.

slm canım dün sana bahsettiğim su bazlı yapışkanı aldığım yere uğradım ismine bakmak için uhu nunmuş doğru hatırlıyormuşum üzerinde glue pen yazıyor canım umarım bulursun

Evet çok zor bir dönem.2 yaş sendromundan sonra bu çıktı şimdi:bbo:Valla oğlumun kişiliğini çözemiyorum nasıl bir çocuk bu yani hiç fikrim yokÇok üzgünüm çoookBi anı bi anına uymuyor.Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın,sağlıklarını eksik etmesin Rabbim.Şeniz

öncelikle aramıza hoşgeldin canım Allah bağışlasın yavrunu inan canım bu yaş dönemi hepimizin aynı şikayetleri anları anlarını tutmuyor damarları bazen hepimizi yoldan çıkarıyor sabır tatlım bunuda atlatıcaz inşallah:)

slm kıslar bugün canım baya sıtkın ,dün furkan öğlen uykusundan kalktı gözünü açamıyor çapaklanmış tek gözü şişmiş sonra çayla temizledim zar zor açtı göz damlası damlattım rahatlaması için akşama öbür gözüde aynı şekilde üstüne üstlük kan çanağı gibi oldu yavrumun gözleri sabah erkenden dr.umuza giittik mikrop kapmış yavrucak ama çok kötü durumda bir görseniz içler acısı bir damla verdi antibiyotikli günde 4 kez ikişer damla damlatıcaz 5 gün sonunda geçecek inşallah:(((

slm kıslar bugün canım baya sıtkın ,dün furkan öğlen uykusundan kalktı gözünü açamıyor çapaklanmış tek gözü şişmiş sonra çayla temizledim zar zor açtı göz damlası damlattım rahatlaması için akşama öbür gözüde aynı şekilde üstüne üstlük kan çanağı gibi oldu yavrumun gözleri sabah erkenden dr.umuza giittik mikrop kapmış yavrucak ama çok kötü durumda bir görseniz içler acısı bir damla verdi antibiyotikli günde 4 kez ikişer damla damlatıcaz 5 gün sonunda geçecek inşallah:(((

oyy kiyamam ...canim benim cok gecmis olsun ...
El temizligine dikkat et canim ...insallah birseyi kalmaz en kisa surede ...

Back
X