3 yaş grubu anneleri

canlarım ne kadar çok değişmiş ben gelmeyeli şimdi geçmişe şöyle bir göz attım en son msjım 89. sayfada kalmış silinenleride katsak çok şeyler kaçırmışım:(

adıvar cnm berke okullu olmuş hayırlı olsun
zepp cin sende ikinci prensini kucağına almışsın sağlıkla hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
sılacım ,kavakyeli ve gülsecimde uzun zamandır uğramıyor sanırım
umarım yakın zamanda tekrardan görüşürüz
öpüyorum hepinizi
bu arada yeni gelen tüm arkadaşlar hoşgelmişler sefalar getirmişler:içelim:

19 09 2005 dogumlu bir kizim var adi damla

cok tatli cok akillicok konuskan cenesi masallah hic durmaz yanliz su siralar biraz hircin 25 günlük bir oglum var onu biraz kiskanio galiba tirnak yemeye basladi cok uzuluyorum bakalim nasil atlaticaz ....

benim oğlumda 04.02.2005 doğumlu ve hala konuşmuyor.yani sölediği kelimeler çok kolay ilk öğrenilen şeyler.anne,baba,babaanne,dede,git,gel,al,ver...bunun gibi .cümle kuramıyor mesela derdini bana geveleyerekde olsa anlatabiliyo ama sizlerin burda anlattığı gibi değil.çok canımsıkılıyo bu duruma.nie böle oluyo acaba.benim gibi varsa yada tecrübesi olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum

selam canım benimde 21 temmuz 2005 doğumlu bi kızım var rüya (tam bi kabus)benimki de konuşmuyodu 3 ay öncesine kadar .problemi yalnızlık tı.evde yalnız kızım ve de ben eşimin iş yeride yan tarafımızda onuda her daim görüyor .bide ben çok konuşan biriyim kızımla ama işte konuşturamadık.halbuki çok zeki bi çocuk .kreşe göndermeye karar verdim ama yaşı daha küçük olduğu için kararsızdık. yavru bi kedi aldık rüya ya veeeeeeeeee 2 hafta da konuşmaya başladı (önceden anne baba hadi demiyordu) kediden önce tuvalet alışkanlığı edin mişti ama lazımlık kullanıyordu klozete oturamıyor korkuyordu.şimdi kediyle birlikte onuda başardı kedi kumuna, rüya klozete .şu an bi görseniz şirinliği 2 ye katlandı şarkıları ezbere dili döndüğünce biliyor.bilgisayar kullanıyor telefon zaten kullanıyordu. her geçen gün kendini daha da aşıyor biz çok seviniyoruz ...(kreşe artık seneye gidecek)

sana dicem, her çocuk farklı gelişir zamana bırak hiç bişi için zorlama,ama bi doktora da göster sana en azından yön gösterirler .umarım senin kide en kısa zaman da konuşur .kocaman öp onu benim yerime!!!...Şeniz:nazar:-tatlicadiarzu-

3,5 ve 1,5 yaşında iki erkek Annesi olarak Tuvalet eğitimi konusunda bence çok fazla ısrarcı olmamak gerekiyor iş bize düşüyor:çok üzgünüm:çocuğumuzla sürekli konuşmalıyız özendirici olmalıyız bezi bırakan akranlarını örnek göstererek yaapabiliriz,Benim büyüğüm biraz titizdi ve bende her kaka yapışında komple banyo yaptırıyordum Banyo yu da çok sevmediği için benimki 2 yasında bezi bırakmıştı, herçocuğun yapısı farklı olabilr kimisi 2,3,4 kimiside kimiside 5,6,7 :çok üzgünüm:bu çocuktan çocuğada değişebilir.Sadece bez olmadığında kendisin de rahat edeceğini ona anlatın ama fazla sıkmadan:1hug:SEVGİLER

aynen katılıyorum canım! bende 1,5 yaşında iken çok uğraştım ama hazır değildi demek ki alışmadı bu yaz haziranda denedim ve 2 günde alıştı .canım benim... ama klozete oturmaktan korkuyordu içine düşerim diye tutuyordum ama yinede olmadı istemedi.deminde dediğim gibi minnoşu(kedisi) geldikten sonra baktı ki o tuvalete yapıyor .gitti oturdu yanına klozete (tabii kedi kumluğunda) ve lazımlığı kaldırdım oda hiç aramadı ama musluğa ulaşamıyor tek sorun o genelde ıslak mendillerle siliyor ellerini ben görmediğim zaman. ama tuvaleti geldiğindeki hali çok komik oluyor çiş çişaş diye bağırarak gidiyor tuvalete... bebeğim benim!!!...Şeniz:nazar:

Merhaba benim kızımda 23.6.2005 doğumlu. Çok neşeli ve aktif bir çocuk. Henüz kelime kuramıyor. Ama derdini anlıyorum 10 a kadar sayıyor karışık sayılar ve ya resimler yaptıkmı hepsini biliyor. söylüyor. çocuklar kelimeleri öğrenebiliyorsa sorun değilmiş. İnşallah yakında cümle kurmayada başlar. Bekliyoruz sabırla.

canım benimki de henüz tam kelime kuramıyor.benim cimcime 20 ye kadar sayıyor önce 10 du sonra 20 yaptık sana tavsiyem eğer imkanın varsa bilgisayar ile de eğitim yap.ben kızıma isimler öğrettim bayağı bir yaz dediğim zaman heceleyerek yazıyor vede ezbere yazmıyor bak bu çok önemli sende heceleyerek öğret .yedek klavyeninde tuşlarının yerini değiştirdim ezbere yazmasın diye bayağı bi faydası oluyor söylediğim ismi harfleri tek tek arayarak yazıyor.ona not defterinden bi dosya yaptım şimdi o dosyayı kendi açıyor isimleri veya canı ne isterse yazıyor sonra kaydediyor.mause kullanmaya başladı o beni çok mutlu ediyor .bu yaştaki çocukların algıları çok kuvvetli öğrenmesini istediğiniz şeyleri yanında yapmanız yeterli!!!...

işte buda benim pransesim rüya!!!...Şeniz:nazar::nazar::nazar:
attachment.php

Merhaba arkadaslar uzun zaman oldu yazamadim burayada :utangac:

Artik iki oglus annesiyim ...

Emre Deniz 1 aylik oldu bile :asigim:gunler cabuk geciyor benim icin ...
Umarim hepinizin sagligi yerindedir ...
lutfen bos birakmayalim burayi ...
yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz a.s.Allah hepimizin evladini bagislasin ...

Burayı yeni gördüm ve hemen daldım...
Başlık 3 yaş diye yazılmış önce tereddüt ettim sonra bir baktım 2005 anneleri de var...
Kızlar benim oğluşum 19/01/2005 doğumlu
Kısmetse seneye okul öncesi eğitime başlayacak....
oğluşumun fotolarınıda buraya ekleyebilirsem ekleyeceğim..
Hepinize sevgiler...

Bu arada zepp cim bebeğine kavuşmuşsun..
Rabbim hayırlı,sağlıklı vede kısmetli bir ömür versin bebeğine...
Allah size bağışlasın yavrularınızı...
Benim içinde kokla o paşayı..

Burayı yeni gördüm ve hemen daldım...
Başlık 3 yaş diye yazılmış önce tereddüt ettim sonra bir baktım 2005 anneleri de var...
Kızlar benim oğluşum 19/01/2005 doğumlu
Kısmetse seneye okul öncesi eğitime başlayacak....
oğluşumun fotolarınıda buraya ekleyebilirsem ekleyeceğim..
Hepinize sevgiler...

hosgeldin canim aramiza Allah bagislasin evladini ...
kimsecikler ugramaz oldu buraya :uhm:

Bu arada zepp cim bebeğine kavuşmuşsun..
Rabbim hayırlı,sağlıklı vede kısmetli bir ömür versin bebeğine...
Allah size bağışlasın yavrularınızı...
Benim içinde kokla o paşayı..

:asigim:Tsk ederim canim iyi dileklerin icin ...:1hug:hepimizin evladini bagislasin Allah'im :Saruboceq:

Yeni doğan annelerin topiclerine bakıyorum ve çok imrendim..
Ne güzel arkadaşlıklar kurmuşlar ve sohbet ediyorlar..
Aslında sohbet etmek için hepimizin ortak bir sebebimiz var, hemde dünyaya bedel bir sebep, çocuklarımız..Onların haylazlıkları,mutlulukları yerine göre bizim yorgunluklarımız..
Ben artık sürekli ziyaretçisiyim bu topiğin...

Kızlar merhaba, üzülmeyin üzülmeyin bugün girdim kaç zamandır aklımdaydınız kriz adı altında çalıştığımız yerde bizi mahvettiler stres ve gerginlikten iyice mahvolduk. Sizleri unuttuğumu sanmayın. Çok şükür geçen bu zaman zarfında Mete büyüdü aynı Selim Mert gibi delikanlı olma yolunda annesi. Selimin resmini görünce maşallah büyümüş dedim. Bu sene Mete' yi vereceğim inşallah okul öncesi okula bakalım. Maddi durum belimizi ciddi büktü yoksa çoktan vermekti kendi yaşlarınında bulunduğu yere ama olmadı. hayırlısıyla bu sene anaokuluna vericem. Yaşını yinede az bulacaklar ama kabul ettirmeye çalışacam.

Kızlar kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın. kaydirigubbakcemile5

Merhaba arkadaslar uzun zaman oldu yazamadim burayada :utangac:

Artik iki oglus annesiyim ...

Emre Deniz 1 aylik oldu bile :asigim:gunler cabuk geciyor benim icin ...
Umarim hepinizin sagligi yerindedir ...
lutfen bos birakmayalim burayi ...
yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz a.s.Allah hepimizin evladini bagislasin ...

Zeep Allah bağışlasın çok mutlu oldum. Oğluşumuda senide çok öpüyorum. İnşallah sağlığınız iyidir.:emir_bebek:

canlarımmm biliyorum beni çok merak ettinizz çok uzun zaman oldu girmiyorum nete bazı nedenlerden dolayı ama hep aklımdasınız inanın merak ediyorum hepinizi çok ihmal ettim
zepp cim oğluşun nasıl hamişlik nasıl gidiyor?
adıvarcım canımsın seninde oğluş iyidir inş
kavakyeli sen nasılsınsın
sılacım ve aklıma şu an için gelmiyen tüm arkadaşlarım svgiyle kucaklıyorum sizi bu arada bizim ufaklıklar 3 yaş grubunu geçtiler artık pazar günü benim furkan 4 yaş oluyor hepnizi çok öpüyorumm kendinize iyi bakınnn
Şeniz

Begüm iyi olmaya çalışıyorum canım. Biraz kendi sorunlarımıza daldık açıkcası ve grubumuzu ihmal ettim. Telaşımız hiç bitmiyor. Çok şükür ailemde bende iyiyiz. Oğlum büyüdükçe dillendikçe benimle artık büyük adım gibi konuştuğu zaman beni kapıda sıcacık sevgisiyle karşıladığı zaman dünyalar benim oluyor. Benim oğluşumda bugün doğdu 28.01.2005 doğumlu. Hepimizin evlatlarına sağlık diliyorum. Kendine iyi bak.

slm kizlar bende araniza katiliyim dedim kabul ederseniz eger
benim kizim 23.10.2005 dogumlu
kizim cok merakli ve cok cabuk algiliyo hic bebek gibi konusdugunu duymadik nerdeysse cokda soru sorar 2yasini gecdiginde subhanike suresini ezberlemisdi bile
biraz inatci-benden almis birazda sinirli-babaya cekmis :)
herseye cok hevesli bende sabirli oldugum icin sorun yasamiyoruz cok sükür gecen ay kek yapti:)bu ayda kurabiye seviyorum öyle ugrasmayi onunda cok hosuna gidiyor
suan 3yasinda resim yapmaya cok meilli kiz resmi ciziyo cok belirgin diil ama anlasilcak sekilde tac bile yapiyo kafasina
uykuyu dogdugundan beri cok seviyo bana cekmis :)))
ama 3yildir tek sorunumuz ve alistiramadigim tek derdimiz gec yatmasi ne yaptiysam ne denediyssem olmadi bi türlü cok aktif gün boyu hic yerinde durmuyo ama hic yorulmuyo demekki gece 12den önce yatirtmaiyorum hele son bir aydir sabahlara kadar cin gibi oturuyo :( hal böylede olunca kendime vakit ayiramiyorum o gec yatinca bende bir iki saat daha oturuyorum kendimle ilgileniyorum,kafa dinliyorum derken bu sefer bende gec yatinca sabahlari cok yorgun oluyorum......
bu konuda önerileriniz varsa nolur paylasin kizlarrrrrr.............
simdiden tsk ederim......

slm kizlar bende araniza katiliyim dedim kabul ederseniz eger
benim kizim 23.10.2005 dogumlu
kizim cok merakli ve cok cabuk algiliyo hic bebek gibi konusdugunu duymadik nerdeysse cokda soru sorar 2yasini gecdiginde subhanike suresini ezberlemisdi bile
biraz inatci-benden almis birazda sinirli-babaya cekmis :)
herseye cok hevesli bende sabirli oldugum icin sorun yasamiyoruz cok sükür gecen ay kek yapti:)bu ayda kurabiye seviyorum öyle ugrasmayi onunda cok hosuna gidiyor
suan 3yasinda resim yapmaya cok meilli kiz resmi ciziyo cok belirgin diil ama anlasilcak sekilde tac bile yapiyo kafasina
uykuyu dogdugundan beri cok seviyo bana cekmis :)))
ama 3yildir tek sorunumuz ve alistiramadigim tek derdimiz gec yatmasi ne yaptiysam ne denediyssem olmadi bi türlü cok aktif gün boyu hic yerinde durmuyo ama hic yorulmuyo demekki gece 12den önce yatirtmaiyorum hele son bir aydir sabahlara kadar cin gibi oturuyo :( hal böyle de olunca kendime vakit ayiramiyorum o gec yatinca bende bir iki saat daha oturuyorum kendimle ilgileniyorum,kafa dinliyorum derken bu sefer bende gec yatinca sabahlari cok yorgun oluyorum......
bu konuda önerileriniz varsa nolur paylasin kizlarrrrrr.............
simdiden tsk ederim......

canım benım kızım 29 05 2006 dogumlu ve benımkıde aynı uyumuyor.saat bır ıkı artık ne zaman ayagıma koyup sallamaya baslarsam anca bı saat sallıycam da uyuycak.gecede kac defa uyanıyor.sımdı bıde ılla yanımızda yatacak. yoksa sabaha kadar uyumaz.bendene yapayım azıcık uykumu alabılmak ıcın alıyorum yanıma.alısmısıtı yatagına ne oldu bılmem.hem gec yatıyor.hem yanımda yatmak ıstıyor....ımdaaat dıye cıkıp bagrıcam bı gece vaktı valla.:içelim:

Back
X