konuşma için bir eğitim yeri var, oraya gönderin..adını bilmiyorum, bir yakınımız yollamıştı çocuğunu, ssk karşılıyormu bilmiyorum..Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
7 yaşına kadar konusamamis nice dahiler var.Sıkma canını,bol bol konuşmaya çalış.Her çocuk bir olmaz uzulmeKizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Ben bitliste oturuyorum maalesef burada oyle imkanlar kisitli
Derin sularda maalesef buradaki kres cok yonlu degil.zaten tek kres var elimiz mahkum,hocalari bile lise mezunu genc kizlar yani pek yetkin degiller.sirf evde yalniz kalmasin doktor dedi diye yolluyorum.
hırçınlığı kendini ifade edememesinden benim oğlumda da mevcut bu durum.Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Ben bitliste oturuyorum maalesef burada oyle imkanlar kisitli
Derin sularda maalesef buradaki kres cok yonlu degil.zaten tek kres var elimiz mahkum,hocalari bile lise mezunu genc kizlar yani pek yetkin degiller.sirf evde yalniz kalmasin doktor dedi diye yolluyorum.
İfade edici dil çocuğun ihtiyacı olduğunda gelişir.Bol bol sohbet edin,hikayer konusunda o su an dirense de bir rutin oluşturmaya çalışın,TV yi minumum seviyeyede izleyin(siz de),açık hava etkinliklerine her gün yer verin ve akranlarıyla birlikte olabileceği fırsatlar yaratın.Hircinliginin nedeni kendini ifade edemeyisinden kaynaklanıyor olabilir,uzamış 2 yaş sendromu olabilir,kendi istediğini yaptirmanin yolunun ağlayıp kendisini yerlere atmaktan geçtiğini ogrenmesinden kaynaklı olabilir.Sebep ne olursa olsun cocukla bireysel olarak daha fazla vakit gecirmenizi ve KKB doktoruna kontrole goturmenizi tavsiye ederim
İnsanlar duyduğu ölçüde konusur o yüzden . Dİlsiz insanlar duyamadıkları için konuşamazlar.KKB doktoru ne icin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?