• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 3 yaş tuvalet eğitimine başlayanlar

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Gulsum84

İki oğlan annesi :)
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
604
140
63
Kızlar oğlum 39 aylık. Tuvalet eğitimine yeni başladık. 2 yaşını geçtikten sonra hamile kaldım ilgilenemedim zaten hazır olduğunu da düşünmüyordum. İkisinn arası üç yaş. Şimdi bebeğim 4 aylık olucak tam zamanı diye düşündüm kardeşimi çağırdım yardıma ve başladık. Bugün üçüncü gün hala altımıza yapıyoruz. Gece de bağlanmyorum ama ıslak ıslak uyuyor. Gece konusunda kararsızım. Sizin de paylaşımlarınızı bekliyorum :)

Bugün daha iyiyiz kızlar
Ama bi vakamız oldu kilot giydirmemiştim içine. Daha çok rahatsız olsun diye. Salonda oyun oynuyordu ben mutfaktaydım kardeşim panikle bağırdı bi de ne görim salona kakası düşmüşşşş!
Oooff
Neyse bugün fazla yapmadı altına. İkna oldu wcye oturmaya.
Gece bağlasam mı bağlamasam mı
Bi de akşam gezmeye gidicez inş orda söyler

Çok şkür kızlar bugünü iyi atlattık. Öğleden önce bi iki kez ıslattı başka yapmadı wcye işermeyi başardık zor da olsa. Gezmede de yapmadı. Karseşimin olması çok iyi oldu kendi başıma sabredemezdim. Zor gerçekten. Mesela wcye giriyo meraklı ve sürekli konuşan takıntışı da bi tip olduğu için önce baya bi pipisiyle oynuyor hadi oğlım işe artık diyirum aonra taharet musuluğuna sifona basmaya çalışıyor önce yap ellerini yıkayalım sonra diyorum ellerini heryere dokunduruyor üstüme falan bira uyuz oluyorum :) yapmadan da kalkıyor eee karae onun zorla yaptırtılmıyo
Böyle işte bugünü de atlattık çok şükür
Gece için bağlamadım hiç. Bakalım yapacak mı gene. Islak ıslak uyuyor öyle. Yarın alışverişe falan gitmek istiyoruz artık. Üç gündür bunaldık evde
Dışarıda neler bekler bizi dersiniz yaşayalım görelim ;)

Bugn 4.gün. Klozete yapmak istemiyor. Hep altını ıslattı. Avmye gittik orda altına yapmadı. Wcye az yapmış. Az önce koltuğun arkasına yağmış. Biz garketmesek hiç söylemiyor. Hep peşindeyiz. O da biz de sıkıldık bu çiş işinden. Stresli ve yorucı bi iş.
Nolocak böyle

Bıgün 5. Gün hala söylemiyor altına yapıyor. Dün kalasını da yapmadı hiç. Netten araştırdım nerede hata yapıyoruz diye. Aık sık soruyoruz sormamak gerekiyormuş bugün de böyle deneyelim dedik

Bugün daha az üstüne gittik sabah iki üç kere altına yaptı. Bi arkadaşı geldi onun gazına bi kere klozete yaptı. Ben dışardayken de teyzesi klozete yaptırmış hediye istediler benden. Ben de tam 50 kuruş verip baloncuk yapan oyuncaktan aldım çok sevindi kuzum :) kakasını bugün de yapmadı. Sanırım napacağına karar veremedi

Erken uyumuştu uyandı sinirli tavırlar meğerse altına yapmış hatta kakasını da yapmış elletmek istemedi onlar için zor bi durum gerçekten. İkna etmesi gönül yapması temizlemesi de bizim için zor :) 5. Gün bitti pek ilerleyemedik

6. Gün. Gece üç dört defa değiştik üstünü. Sabah bi tablo yaptım. Gülen yüz ve öcü yüz olarak.sticker aldım dondurma kazanacaksin dedim. Resimini çekip eklerim size. Baya başarılı oldu. Ama kakasını yapmıyor wcye. Tutuyor. Bezini takayım bezine yap sonra çokarırım dedim tamam dedi. Taktım. Ve uyuttum çocuğu :) o_O

Tablomuzu uükleyemedim ama şunu diyebilirim ki basit bişi baya etkili oldu. Bu iş çocuğun isteyip istememesiiyle alakalı. Altına yapmadı ve dondurmayı kazandı :)

image.webp

Stickerları kendi seçti kendi yapıştırdı. Alttaki öcülüyü de dalgasına teyzesi için yapıştırdı

Bugün 7. Gün. Gece teyzesine çişim geld demiş aynı odada yatıyorlar. Bu iyi bişeydi ama sabah altına ıslatmış şekilde uyanmış aradan iki üç saat geçti bu sefer de keçi boku gib taneler bacağından yerlere döküld az miltarda. Tuttuğu için kabız pluyor sanırım. Bi iki sefer wcye yaptık aonra gene pantolonuna. Soruyoruz yok diyor. Tablomuza devam ediyoruz. İki tane öcü yapıştırdım :)

8. Gün hala başaramadık şeytan diyor tak bezi. Kardeşim olmasa dayanamazdım sıkıldık tuvalete ikna etmeye çalış yok olmadı üstbaş banyo. Bi de bebeğim var 4 aylık. Uslu çok şükür ama o da kıcak istiyo meme istiyo. Ev işleri desen her yer dandini

Bugün de diğer günler gibi aynı. Kakasını altına yapacaktı saklanıyodu engel olduk klozete oturttum oynattım orda rahatladın yapsın diye yapmadı. Bez takayım beze yap dedim kabul etti. O şekilde hallettik sonra çıkarttık

Kızlar heyecanımı kaybettim ya. Yok söylemiyor. Gece bez taktım çünkü işiyor ıslak ıslak uyuyor. Bi haftayı geçti bişi değişmedi gündüz bile söylemiyo napim. Bugün gene saklandı bi yere engel plmaya çalıştım hadi koş yetişelim dedim. Belki de yarıda kaldı işi ama napim bırakayım da yapsın mı temizlemesi de zor yani. Bez gibi sil at değil ki

Benim oğlum erken konuştu bıcır bıcır konuşuyo. Wc muhabbetleri de ayrı bi konu. Arada kızıyoruz ama çok değil. Yaşı daha küçük olup konuşamayan bebeler nasıl öğreniyo şaşıyorum. Bu wc işi yaş konuşmayla alakalı değil sanırım. 39 aylık 10 gündür gece gündüz bez takmadık fakat beceremedik

Back
X