• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 3 yaş tuvalet eğitimine başlayanlar

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
canm ben oğlumu 1 yaş 8 aylıkken alıştırdım çok rahat oldu ilk zamanlar onun söylemesini beklemiyodum sürekli tuvelete gidiyodum suyla falan oynatıyodum tuvaleti sevsin diye afedersiniz beraber oturuyoduk tuvalete yarım saatten fazla kalıyoduk bazen altını hiç bağlamadım gece bile sadece misafirliğe giderken bağlıyodum oda yarım saat bir saatte bir tuvalete götürüyodum ödül oyunlarıda oynamadım hiç her tuvaletten çıkınca birşey bekler diye altınada yaptı bi kaç kez ama olcak o kadarda tuvalet eğitimi zor allah kolaylık versin ama pes etmeyin derim oğlunuz küçük değil alışana kadar devam derim
Maşallah ne kadar erken alıştırmışsınız. Bu konuda benim tembelliğim söz konusu oldu baya. Hazır olmadığınındüşündüm

Maşallah ne kadar erken alıştırmışsınız. Bu konuda benim tembelliğim söz konusu oldu baya. Hazır olmadığınındüşündüm
canm ben sünettini yaptırdım çok geçmedem böyle bi kaçay sonra hemen alıştırdım zaten 2 buçuk yaşından sonra zorlaşıyo tuvalet eğitimi

Kolay gelsin canım sen de benim gibi iki çocukla uğraşıyorsun. Sabretmek zor oluyo gerçekten. Ama şu da bi gerçek ki çocuk kendi ikna olmadan istemezse yapmıyor. Zorla da güzellik olmuyor. Biz hala tam olarak halledemedik. Bi zaman sonra yapılmaması gerektiğini bildiğin şeyleri yapmaya başlıyorsun. Yorucu çünki. Mesela geceleri bezliyorum. Bi de kakasını hala yapmadı klozete. Bi ayı geçti biliyorsunuz. Hayır diyor o kadar. Ama anlaştığımız gibi söyle bezini takayım diyorum söylüyor genelde, kakasını beze yapıyor en azından. Kilotlarını çöpe atıyordum ve banyoda yıkaması da zoruma gidiyordu. Böyle bana pratik geliyor. Son olarak hala her zaman söylemiyor. Ara ara hatırlatmak önemli. Ama baskı yapmadan. Dışarda baya tutuyor. Bugün kaçırmış. Yedek kıyafet de yoktu. Pazara girtim kilot ve pantolon almaya. Hep utandı arkama saklandı kıyamam ben ona. Wcde değiştiedim rahatladı. Böyle işte maceraya devammmm :KK66:)))
Evet canm zor malesef 2 cocukla ugrasmak.biz cisi hallettik sukur soyluyor ama kakada sorun var
Sizin gibi.sadece bir kez tuvalete yapti.digerlerini hep altina yapiyor...kilot gibi olan bezlerden aldim pampersin.mecbur onu takiyorm.cok kabiz bide tutmaktan mi artik bilmiyorm.ne zaman duzene girer acaba bu kaka isi.off ne zormus bu tuvalet egitimi..surekli diyorm annecim kala gelince soyle tuvalete gidelim yok!.yaptikyan sonra diyor anne kaka....

Evet canm zor malesef 2 cocukla ugrasmak.biz cisi hallettik sukur soyluyor ama kakada sorun var
Sizin gibi.sadece bir kez tuvalete yapti.digerlerini hep altina yapiyor...kilot gibi olan bezlerden aldim pampersin.mecbur onu takiyorm.cok kabiz bide tutmaktan mi artik bilmiyorm.ne zaman duzene girer acaba bu kaka isi.off ne zormus bu tuvalet egitimi..surekli diyorm annecim kala gelince soyle tuvalete gidelim yok!.yaptikyan sonra diyor anne kaka....
Bizde de aynı canım. Bez konusunda anlaştık en azından. Kakası gelince anne bez tak diyor. Klozeti istemiyor bi türlü. Çişini de arada jaçırıyor. Aslında benden iyi tutuyır kerata. Ben sormayı unutuyorum bazen. O yüzden de oluyor

Merhabalar, benim de oğlum ocakta 3 yasına girecek.
2 yaşına Girdiği zamanlar ben de bi heves hemen başladım tuvalet Eğitimine. Hemen fisher price in müzikli tuvaletinden aldım fakat ne tuvalet ilgisini çekti ne de eğitim. Hatta Tırnak yemeye bIle başladı. Hemen eğitimi bıraktım. Ara ara denemelerim oldu fakat yine Tırnak yemeye başladı. Daha sonra tuvaletin Müzikleri yavaş YAVAS ilgisini çekmeye başladı. Bak buraya çiş yaparsan müzik çalacak falan derken 1 kere yaptı. Hoşuna gitti. Hemen ödüllendirdik. Oyuncak aldık. Oyuncağı çiş yaptığı için aldığımızı bastıra bastıra söyledik. Ama ben hep bez bağladım. Gece de gündüz de.
12 Kasım'da bu durumu daha da ciddileştirdim. Sabah kalkınca hemen çiş yaptık. Müzik çaldı tabi. Eğlendik. Babaya gösterdik Çişi. Tezahüratlar yaptık yine oyuncak aldık. gün içinde de çiş demeye başladı. Hemen koştuk yine aynı sevinç
Kakayı hemen yapmadı tuvalete. Yine tuvaletin müziği çalacak, sürpriz alcaz dedik. Sonra bi gün yaptı. Çok abartarak sevindik. Ödülü'nü aldık. Öyle öyle derken şu an söylüyor. Gündüz hiç bez kullanmadık. Ilk zamanlar hep bez takıodum. Söylemeye başlayınca takmadım. Ama hala geceleri takıyorum. ÇOĞU zaman kuru kalkıo fakat Sıvı gıdalar içip yatarsa mutlaka çiş oluo.
Bizim eğitim sürecimizde hep ödül ( beraber gittik kendisi beğendi ), hep tezahürat ve müzikli tuvalet oldu. Bi süre sonra ödül almadık küçük çikolata, şeker yeterli oldu. Şu anda hiç bişi vermioyoz. Gayet mutlu bi şekilde yapıo. Sadece çiş ve kakasını döktürmüo. Bir sonraki tuvaleti gelince dökebiliyoruz
Bu süreçte çocuğun istekli olması çok önemli galiba. Çünkü ilk denemelerinde hiç ilgilenmedi. Ama son denememde birazcık ilgi gösterdi. Bizde biraz coşku verince oldu bu iş.
Hepinize kolay gelsin. Inşallah gece bezini de atabiliriz

Back
X