3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

perihan90

BİR UMUTTUR YAŞAMAK.....
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
1.223
1.038
333
Merhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm

Bir uzmana götürdünüz mü ?

Konuşabiliyorsa az çok, bir pedagoga götürmeniz iyi olur bence

Edit: hiç bir çocukla oynamıyorsa, kardeşi olsa iyi olur düşüncesine nasil vardınız?
Daha kötü olmasın?
Normal çocuklar bile bi kardeş bunalımına giriyor.
Keşke kardeş düşünmek yerine cozebilseydiniz

Çözüm yolunuz umarım doğrudur diyeyim zira bebeği geri gönderemeyiz

Bırakın yemek yemesin siz oturun yiyin onu da az umursamayın diyeceğim pratik öneri

İlgi çekme sorunu mu var

Oğlum da küçükken bilmediği yerlere gitmek istemezdi

Hatta bir arkadaşa Bebek görmeye gittik bir sürü ağladı kapıda sonra sustu

Bebek uyandı ağladı vs annesi değil ki sence neden ağlıyor vs

Dünyada yeni ya alışınca ağlaması geçer dedi

4,5 yaşında filandı galiba

Sizinkinin de alışma sıkıntısı olabilir

Uzmana goturun. Krese baslatin.
Psikologa gotrdum kucuk bi sehirdeyim cok anlamli bi cozum sunmadi gecici bi donem vs dedi.ama gun gectikce kotu oluyo . Hicbirseye ilgisi yok cok acaip bi cocuk.cok fazla konusmuyo tek tuk kisa cumleler

Çocuğa laf atıp durmuşsunuz ama onu yetiştiren sizsiniz. Ne demiş bir eğitim Araştırmacısı (pavlov sanırım) bana yeni doğmuş bir bebeği verin onu isterseniz hırsız yapayım isterseniz çok iyi birisi. Yaa sözü unuttum şimdi bilen varsa yazar belki:)) ama anafikri açık çocuğu bu yaşa siz getirdiniz. Önce kendinize bi bakın sonra da Pedagog a götürün.

Yapiyorum onu dikkate almamaya çalışıyoruz aldirmiyorz.bukez gidip kapilari carpiyo cekmeceden bicak aliyo mesela kizdigimizi bildigi seyleri yapiyo. Artik dovmeyi bile dusunyrm bazen hicbukadar caresz hissetmedim

Yapiyorum onu dikkate almamaya çalışıyoruz aldirmiyorz.bukez gidip kapilari carpiyo cekmeceden bicak aliyo mesela kizdigimizi bildigi seyleri yapiyo. Artik dovmeyi bile dusunyrm bazen hicbukadar caresz hissetmedim

Konuşamadığı için kendini anlatamadığı için böyle şeyler yapıyo olabilir. O zaman bi odyoloğa götürün.
Konusmama derken yasitlarina gore geri .hic konusmuyo diil yani.dr bireysel farkliliklar olabilir dedi.her dediğimizi anliyo diye zihinsel bi sikinti yok sadece biraz gec konuşan bi cocuk dedi

Örneğin Çekmecede neden bıçak var

Yani o yaşta çocuğu olan ailenin çocuğun ulaşacağı yerde bıçağı olmamalı

Çocuk en fazla tekme atar eli ile vurur vs

Bunları Nasıl öğreniyor sizin daha fazla kızacağınızı biliyor

Sabah kalkın rutin yaşayın ama ona ye iç şunu yap bunu yap demeyin o gelip size desin

Uyumsuz çocuk çok zor ama mutlaka bi yerde bir eksiklik vardır, ne bileyim eşiniz oynuyor mu sık sık ilgileniyor mu... Bir de hangi ay doğumlu çocuğunuz

Uyumsuz çocuk çok zor ama mutlaka bi yerde bir eksiklik vardır, ne bileyim eşiniz oynuyor mu sık sık ilgileniyor mu... Bir de hangi ay doğumlu çocuğunuz
Esim asiri ilgili cok ilgilenir.bnde elimden geldigince ilgilenirim.agustos 26 dogumlu. Bayanlardan birisi siz yetstrysnz vs demis ama ben elimden geldiğince iyi bir anne olmaya calisiyorm .psikolojisine cok dikkat ediyorm.sosyal ortam yaratmaya calisiyorm. Ama iste sonuc bu

Yani bicaklari kaldirdim almaya basladiktan sonra ama illaki farkli bisey buluyo.meselâ balkonumuz cam balkon gidip ona terlikle vuruyo kirmaya calisiyo. Kizacagimz seyleri yapiyo bilerek. Gezmeye cikaryrm bilerek caddeye kaciyo arabalara dogru.parkta asla oynamiyo vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…