Tabi ki aglayacak benim kizim o kadar mulayim sakin bir cocuktu ki hala ole allah bozmasin. 2 bucuk yasinda krese veridgimde o bile agladi ve 1 ay bekledim.alirsam ağlayarak herseyi yaptiracagini anlar diger sene yine bu sorunu cikarirdi.Krese vermeyi denedim 1hafta boyunca araliksz agladi ilk iki gun bnde gidiyodum alisinca caktrmadan cikiyodum en son ogretmen cagirdi kabul edemeyz hic boyle bi cocuk gormedik Allah yardmcnz olsun dediler.gercekten heryolu denedim ama sanki Allah ceza veriyo .boyle bisey olamazzz
Baski, inat, yoksayma, istemedigi bir seyi yaptirma, istedigini gormezden gelme gibi seylerden birini yaptiniz belki de? Yemek yemez bir cocuk anlarim ama tabagi firlatmasi tepki gostermek demek. O an mutlaka onu rahatsiz edecek bir sey yaptiginiz anlamina geliyor. Misafirlikler cok can sikiyor, hicbir yere el degdiremiyor olabilir.Bugün e kadar ikimizde ne bagirdik ne vurduk ofke vermedik ama ofke bulduk.
Çocuğa laf atıp durmuşsunuz ama onu yetiştiren sizsiniz. Ne demiş bir eğitim Araştırmacısı (pavlov sanırım) bana yeni doğmuş bir bebeği verin onu isterseniz hırsız yapayım isterseniz çok iyi birisi. Yaa sözü unuttum şimdi bilen varsa yazar belki:)) ama anafikri açık çocuğu bu yaşa siz getirdiniz. Önce kendinize bi bakın sonra da Pedagog a götürün.
Piknige vs de tabiki gidiliyo ama herzamn olmuyo tabiki .sorun su ki cocuk sosyallesmiyo biturlu.ki ben herturlu cocuklu ortama da sokuyorm onu.yok ana bi turlu alismiyo.cok seviyorm tabiki cok uzuluyorm ilerde sorunlu bi birey olacak diye korkyrm.hatta acaba calisan bir anneyim oyuzden mi boyle diyorm.ama bicok anne calisiyo cocuklar bukadar problemli diilBen ne zaman çocuklarıma sınırlı hırçın inatçı davransam aynı tepkiyi onlardan da görüyorum. Ne zaman ki bosverio kendi hallerine bıraksam hayat cidden kolaylaşıyor. En büyüğü 6 yaşında 3 çocuğum var.anliyorum sizi yorulmussunuz ama mutlaka bir yolu vardır. Cocuga bakış açınız değiştirin önce,o hayatınızın problemi değil mucizesi. Parkta durmuyorsa boş piknik alanı koru orman gibi alanlara gidin,koşsun azsin istediği gibi.siz sadece sevin,tek ihtiyacı olan şey bu
Bicagi ilk aldiginda alma oglum bak bu tehlikeli vs diye acikladim.yani zararli oldugunu ogrendi.ve bundan sonra istedigi olmazsa direk bicagi aliyodu.sonra kaldrdm ust raflara.yani bicak olmazsa baska kizacagmz sey buluyoTelevizyonda görmüş olabilir mi? Benim kuzenim buna benzer tavırlar sergiliyordu ve televizyondan öğrenmişti birçok aksi davranışı malesef. Mutfaktan bıçak alıp gelmesi bana pek normal gelmedi bir yerden görmüş olmalı..
Illaki .büyük bi sehre gotrcem burda cok imkan yokÇocuk anlaşılamadığını düşündüğü için agresif davranıyor olabilir. Bir çocuk psikoloğuna gidin, siz de nerede hata yaptığınızı öğrenirsiniz sizde de hata olduğunu düşünüyorum.
Çocuk psikiyatrisine mutlaka götürün. Hangi ilde yaşıyorsunuz?Merhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
Çocuk psikiyatrisine mutlaka götürün. Hangi ilde yaşıyorsunuz?[/QUOTEbayburt
Hiperaktiflik ve dikkat daginikligindan supheleniyorm umarim çözülürBence direk bir ergen ve cocuk psikiyatristi bulun işinin ehli daha fazla gec kalmadan siz fark etmeyebilirsiniz ama bir rahatsızlığı olabilir
Bakin anlattiginiz hersey bir soruna isatet ediyor , acilen buyuk sehirde duzgun bir pedagoga gidin , cocuga da yazik tamam siz cekiyorsunuz ama belki de erken teshis ve tedaviyle duzelebilecek bir sorunu var ama siz bu imkani ona vermiyorsunuzPiknige vs de tabiki gidiliyo ama herzamn olmuyo tabiki .sorun su ki cocuk sosyallesmiyo biturlu.ki ben herturlu cocuklu ortama da sokuyorm onu.yok ana bi turlu alismiyo.cok seviyorm tabiki cok uzuluyorm ilerde sorunlu bi birey olacak diye korkyrm.hatta acaba calisan bir anneyim oyuzden mi boyle diyorm.ama bicok anne calisiyo cocuklar bukadar problemli diil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?