- 26 Ekim 2016
- 7.212
- 4.181
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimkide ekimde yaşına girecek iphonemi kırDı
Mutfaktaki tabakları atıyor arada artık çanağım çömleğim plastik 4 yaşında düzelir bu yaşta normal kızdırmayı oyun sanıyor çünkü
Tv de hep çocuk kanalı açılsın istiyor zor günler
Bir sene kaldı 4 yaş düzelme zamanıdır değişimin laftan anlamanın olacağı yaştır sabır lazım için la havle çek ağlamış gibi yap sarıl üzdüğünü anlasın
Zor günler geçecek
Tepkisiz değilim boyuna inip gözlerine bakıp konuşuyorum sonra üzüldüğümü göstermek için ağlıyor gibi yapıyorum sarılıyoruz bitiyorTabakları kırıyor ve siz tepkisizsiniz.. çok ilginç. Bu şekilde çocuk büyütülmesine karşıyım kesinlikle.
Çok yanlış yapıyorsunuz tepki vermek değil de güzellikle net bir şekilde kırmaması gerektiğini öğretmelisiniz bununla daha sonra başa çıkamazsınız.
Beni çağırdı da gitmedim diye bir şey söz konusu değil kesinlikle..yanıbaşımda idi zaten.. Marketten geldik mesela, gelirken çeşmede suyla oynadı biraz..evde de Oynuyordu, hırçınlaştı bi ara.. Bir adım ötemde idi.. Eline aldı ama atmayacgını zannettim, çünkü genelde konuşunca anlıyor, hırçın zamanına denk geldi sanırım..yere bıraktı ve olan oldu.. Sinirlendim, belli ettim hatta sinirimi.. Asla vurmadım, vurmam da.. Etrafımdaki insanların çoğu arkamdan laf ediyormuş çocuğuna hiç vurmadan nasıl büyütecekmiş merak ediyoruz, diye desinler..3 yasinda ki cocuk "yere atmayacaksin dimi oglum"u anlayamaz. Konusuyorum anlatiyorumdan kastiniz buysa verim alamamaniz cok normal.
"Annecim esyalara zarar verme. Yere duserse kirilir ve bu beni uzer" diyip hemen elinden alabilirsiniz. Aa ben uyardim simdi beni dinleyevek ve yerine koyacak gibi bir sey mumkun degil.
Yere atmadan once kac defa size seslendi, talepte bulundu, bilmiyirum. Ama mumkun oldugunca cabuk geri donus yapin. İsinuzin oldugunu ve bittiginde hemen ilgileneceginizi anlatin. 16 aylik kizim bunu soyledigimde rahatlikla anlayip bekleyebiliyor. Onun icin cok onemli degilse tabi.
Masadan aldı bir anda ve atmaya yeltendi zaten.. Olay saniyeler içinde oldu yani..3 yaşındaki çocuğun elinde neden lap top var ? Çocuğunuz ile aranızdaki ilişkiyi bilemem ama bu şekilde öfkesini gösteriyor ve size aslında mesaj vermek istiyor
Aman ne anlatsan boş bacım kendileri mükkemmel ya eleştirirler ancak... boyunun hizasına in konuş üç yaş her çocukta farklı olur tepkileride farklı geçici durum sonuçtaMasadan aldı bir anda ve atmaya yeltendi zaten.. Olay saniyeler içinde oldu yani..
Vurmadan elbette buyur cocuk. Sirkte hayvan egiten vahsilerden degiliz sonucta. Cok iyi yapiyorsunuz.Beni çağırdı da gitmedim diye bir şey söz konusu değil kesinlikle..yanıbaşımda idi zaten.. Marketten geldik mesela, gelirken çeşmede suyla oynadı biraz..evde de Oynuyordu, hırçınlaştı bi ara.. Bir adım ötemde idi.. Eline aldı ama atmayacgını zannettim, çünkü genelde konuşunca anlıyor, hırçın zamanına denk geldi sanırım..yere bıraktı ve olan oldu.. Sinirlendim, belli ettim hatta sinirimi.. Asla vurmadım, vurmam da.. Etrafımdaki insanların çoğu arkamdan laf ediyormuş çocuğuna hiç vurmadan nasıl büyütecekmiş merak ediyoruz, diye desinler..
Biliyorum ki evlat Allahın anne babaya verdiği hediyedir, emanettir.
Ama bir kez değil, olayın benzerlerinin bir kaç kez yaşanmış olması beni endişelendiriyor.. Umarım geçicidir.. 3 yaş hırçınlığıdır.. Ne diyeyim
Aynen öyle. Yenisi alınır, olay çözülür..ama işte artık bütün herşeyi de sakınarak nereye kadar yok zarar görecek, yok atacak diye. Bu ilk değil.. Eline bir şey alıyor mesela..illa bi yerini açıp sökmeye çalışıyor..bi tarafından ittiriyor..sürekli bi kurcalama merakı..sonra böyle sinirlendiği zaman da atmaya meyilli.. Dediğini gibi bir pedagoglar görüşsek iyi olacak sanırımMevzu laptop değil de çocuğunuzun bir şeylere zarar verme eğiliminde olması.
Pedagogla görüşmeniz iyi olur.
adı üstünde çocuk!evet bugün 3 yaşındaki oğlum laptopu bilerek yere attı ve elime aldıgımda ekran tamamen gitmişti, tuzla buzla olmuştu..
Tabii ki maddi değeri olan hiçbir şey evladımdan kıymetli değil. Ama çok üzüldüm yaptığına.. Çünkü ilk kez değil bu kırma davranışı.. Sabırla tamir ediyorum, yenilerini alıyorum.. Ama her seferinde konuşuyorum, uyarıyorum, anlatıyorum..
Şimdi hiç bir şey olmamış gibi davranıyorum..
Eşime de söylemedim, söylemeyecegim.. Daha fazla üzülmesini istemiyorum çünkü.. Daha önce iki kez servise gönderdik bilgisayarı zaten..
Ben kendim göndersem servise yapılır mı acaba eşimin bilgisi olmadan?..ne kadar tutar fiyat olarak?.. (Garantisi doldu çünkü)
Peki nasıl tepki vermeliyim oğluma?
(Olayın sebebi ise ben başka bir işle meşguldüm..oğlum bilgisayarı aldı, atacakmış gibi yaptı, atmayacaksın di mi oğlum dedim.. Hayır atmazsın sen dedim..yere bıraktı ve olan oldu..dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum ama yine de yapmamalı.. Bir şeyi yapmaması gerektiğini söylediğimde beni dinleyebilmeli diye düşünüyorum.. Bu yüzden kalkıp hışımla elinden almadım. Tabi şimdi pişmanım keşke alsaydım diye..)