• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki çocuğunuz bilgisayarı kırsa tepkiniz??

Kırmasından korktuğun şeyleri ortalığa koyma ulaşamayacağı bir yere koy. Yerinde ben olsam eşim bana kızardı o pc nin kızımın elinde ne işi vardı diye. Kuzucuk 3 yaşında tam olarak anlama zamanı değil ne yazık ki

Benimkide ekimde yaşına girecek iphonemi kırDı
Mutfaktaki tabakları atıyor arada artık çanağım çömleğim plastik 4 yaşında düzelir bu yaşta normal kızdırmayı oyun sanıyor çünkü
Tv de hep çocuk kanalı açılsın istiyor zor günler
Bir sene kaldı 4 yaş düzelme zamanıdır değişimin laftan anlamanın olacağı yaştır sabır lazım için la havle çek ağlamış gibi yap sarıl üzdüğünü anlasın
Zor günler geçecek

Benimkide ekimde yaşına girecek iphonemi kırDı
Mutfaktaki tabakları atıyor arada artık çanağım çömleğim plastik 4 yaşında düzelir bu yaşta normal kızdırmayı oyun sanıyor çünkü
Tv de hep çocuk kanalı açılsın istiyor zor günler
Bir sene kaldı 4 yaş düzelme zamanıdır değişimin laftan anlamanın olacağı yaştır sabır lazım için la havle çek ağlamış gibi yap sarıl üzdüğünü anlasın
Zor günler geçecek

Tabakları kırıyor ve siz tepkisizsiniz.. çok ilginç. Bu şekilde çocuk büyütülmesine karşıyım kesinlikle.
Çok yanlış yapıyorsunuz tepki vermek değil de güzellikle net bir şekilde kırmaması gerektiğini öğretmelisiniz bununla daha sonra başa çıkamazsınız.

Tabakları kırıyor ve siz tepkisizsiniz.. çok ilginç. Bu şekilde çocuk büyütülmesine karşıyım kesinlikle.
Çok yanlış yapıyorsunuz tepki vermek değil de güzellikle net bir şekilde kırmaması gerektiğini öğretmelisiniz bununla daha sonra başa çıkamazsınız.
Tepkisiz değilim boyuna inip gözlerine bakıp konuşuyorum sonra üzüldüğümü göstermek için ağlıyor gibi yapıyorum sarılıyoruz bitiyor
Zor zamanlar geçecek çünkü oyun zannediyor

Sanirim bi amerikalilar birde turkler bu cocuk yonlendirme egitme konusunda baya baya nasil diyim sirazeleri kaydirdi.
3 yasinda cocuk gayet neyi yapmamasi gerektigini bilir.
Senelerdir yurtdisindayim, bilgisayarin kirilmasina sesi cikmayacak, canindan onemli degil diyecek bi Allahin kulunu tanimiyorum.
Cocugun eline bilgisayar tlf vermeyin zaten.
Oglum 4 yasina girecek, eline asla vermedim ikisini de.
Madem veriyorsunuz,aticam dedigi zaman, net bi sekilde tepkinizi belli edin.
Cocuk imadan anlamaz.
Atmayacaksin dimi yi at oglum anlar.

3 yaşındaki çocuğun elinde neden lap top var ? Çocuğunuz ile aranızdaki ilişkiyi bilemem ama bu şekilde öfkesini gösteriyor ve size aslında mesaj vermek istiyor

3 yasinda ki cocuk "yere atmayacaksin dimi oglum"u anlayamaz. Konusuyorum anlatiyorumdan kastiniz buysa verim alamamaniz cok normal.

"Annecim esyalara zarar verme. Yere duserse kirilir ve bu beni uzer" diyip hemen elinden alabilirsiniz. Aa ben uyardim simdi beni dinleyevek ve yerine koyacak gibi bir sey mumkun degil.

Yere atmadan once kac defa size seslendi, talepte bulundu, bilmiyirum. Ama mumkun oldugunca cabuk geri donus yapin. İsinuzin oldugunu ve bittiginde hemen ilgileneceginizi anlatin. 16 aylik kizim bunu soyledigimde rahatlikla anlayip bekleyebiliyor. Onun icin cok onemli degilse tabi.
Beni çağırdı da gitmedim diye bir şey söz konusu değil kesinlikle..yanıbaşımda idi zaten.. Marketten geldik mesela, gelirken çeşmede suyla oynadı biraz..evde de Oynuyordu, hırçınlaştı bi ara.. Bir adım ötemde idi.. Eline aldı ama atmayacgını zannettim, çünkü genelde konuşunca anlıyor, hırçın zamanına denk geldi sanırım..yere bıraktı ve olan oldu.. Sinirlendim, belli ettim hatta sinirimi.. Asla vurmadım, vurmam da.. Etrafımdaki insanların çoğu arkamdan laf ediyormuş çocuğuna hiç vurmadan nasıl büyütecekmiş merak ediyoruz, diye desinler..
Biliyorum ki evlat Allahın anne babaya verdiği hediyedir, emanettir.
Ama bir kez değil, olayın benzerlerinin bir kaç kez yaşanmış olması beni endişelendiriyor.. Umarım geçicidir.. 3 yaş hırçınlığıdır.. Ne diyeyim

Masadan aldı bir anda ve atmaya yeltendi zaten.. Olay saniyeler içinde oldu yani..
Aman ne anlatsan boş bacım kendileri mükkemmel ya eleştirirler ancak... boyunun hizasına in konuş üç yaş her çocukta farklı olur tepkileride farklı geçici durum sonuçta

Beni çağırdı da gitmedim diye bir şey söz konusu değil kesinlikle..yanıbaşımda idi zaten.. Marketten geldik mesela, gelirken çeşmede suyla oynadı biraz..evde de Oynuyordu, hırçınlaştı bi ara.. Bir adım ötemde idi.. Eline aldı ama atmayacgını zannettim, çünkü genelde konuşunca anlıyor, hırçın zamanına denk geldi sanırım..yere bıraktı ve olan oldu.. Sinirlendim, belli ettim hatta sinirimi.. Asla vurmadım, vurmam da.. Etrafımdaki insanların çoğu arkamdan laf ediyormuş çocuğuna hiç vurmadan nasıl büyütecekmiş merak ediyoruz, diye desinler..
Biliyorum ki evlat Allahın anne babaya verdiği hediyedir, emanettir.
Ama bir kez değil, olayın benzerlerinin bir kaç kez yaşanmış olması beni endişelendiriyor.. Umarım geçicidir.. 3 yaş hırçınlığıdır.. Ne diyeyim
Vurmadan elbette buyur cocuk. Sirkte hayvan egiten vahsilerden degiliz sonucta. Cok iyi yapiyorsunuz.

Neye kizdiklari hic belli olmuyor maalesef. Maddi degeri yuksek, kirilacak seyleri hep yuksekte yada cocuktan uzakta saklamak gerek. Ufacik bir dalginlikta olan oluyor iste. Bi kac duzenlemeyle umarim engelleyebilirsiniz bunlari.

Mevzu laptop değil de çocuğunuzun bir şeylere zarar verme eğiliminde olması.
Pedagogla görüşmeniz iyi olur.
Aynen öyle. Yenisi alınır, olay çözülür..ama işte artık bütün herşeyi de sakınarak nereye kadar yok zarar görecek, yok atacak diye. Bu ilk değil.. Eline bir şey alıyor mesela..illa bi yerini açıp sökmeye çalışıyor..bi tarafından ittiriyor..sürekli bi kurcalama merakı..sonra böyle sinirlendiği zaman da atmaya meyilli.. Dediğini gibi bir pedagoglar görüşsek iyi olacak sanırım

Ben kendisini tehlikeye atacak bir davranışı olunca kızarak bakıyorum hemen vazgeçip ağlıyor, yapamadığı için ağlıyor veya korktuğu için bilmiyorum; ses ve yüz ifadesi olmadan ona birşey ifade etmiyor gibi geliyor, oğlum da 3 olacak ekimde, yapma dediğimizde anlıyor bazen ama inat ettiğinde zor. En son balkon kapımızın menteşesini kırdı ben mutfakta iş yaparken çok sıkılıyor onunla oynuyordu devamlı, kızsak da kar etmedi. Yani çocuk bunlar kırık dökük bir şekilde yaşayacağız bir dönem diye düşünüyorum :) Telefonları da attığı oluyor eline vermemek için yukarılara saklıyoruz almak için binbir oyun deniyor. Hem yorucu hem de çok eğlenceli bir hayat çocuklu hayat, Allah bütün annelere sabır ve kolaylık versin.

Dövüp sövün demiyorum ama yeri geldi mi çocuğa kızılmalı, ciddi uyarılmalı. Her defasında anlatmanıza rağmen anlamıyor demekki, gerekirse ceza verilmeli. Çocuk gerekirse üzülecek ama dediğim gibi derin zararlar vererek değil,şiddet de kesinlikle değil ama el bebek gül bebek de bana doğru gelmiyor

3 yaşın altindaki bir cocuk soyut düşüncesi gelişmediği icin olaylar arasında baglanti kuramaz. Yani siz ona güzelce anlatiyorum derken 'bilgisayarı yere atmamalisin çünkü kirilir bu da beni uzer' diye konusunca onun anladigini ama inatla yaptığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 3 yasin altindaki bir cocuk bu gibi cümleleri anlamaz, bağlantı kuramaz. Bu yaşlarda bir cocugun bir seyi yapmasina engel olmak icin elinden tutup goz kontağı kurarak 'hayir yapma' gibi net ve basit emirler vermelisiniz. Bu tutum her seferinde ayni olmali ve her seferinde baska bir sey icin yapmalisiniz. Mesela tabak atarken hayir yapma dediniz, bardak atarken bir daha yapmaniz lazim. Cikarimda bulunmaz, iliski kurmaz. Hele hele atmazsin dimi diye bir cümleyi asla anlamaz. Bu yasa kadar yaptiginiz konusmalarin bir anlami yok yani. Artik bundan sonra konusarak öğretebilirsiniz. Olaylar arasinda iliski kurmaya baslayacaktir. Uzulmek, kizmak gibi kavramlari yeni yeni algilamaya baslayacaktir.

450 500 tl arası markaya göre canım benim de 23 aylık oglum iPhone 6s telefonumu aynı şekil yaptı eline aldı oglum şakın atma dediğim anda kahkahalarla attı 350 tl ye mal oldu bize ama suç meydana koymuşum en kötüsü de telime ne kadar önem vermişim ki çocuk ondan kurtulmak isteyip kırıp mutlu oldu konuşarak halletmek en güzeli canım mala gelsin hallolur

:KK43: evet bugün 3 yaşındaki oğlum laptopu bilerek yere attı ve elime aldıgımda ekran tamamen gitmişti, tuzla buzla olmuştu..
Tabii ki maddi değeri olan hiçbir şey evladımdan kıymetli değil. Ama çok üzüldüm yaptığına.. Çünkü ilk kez değil bu kırma davranışı.. Sabırla tamir ediyorum, yenilerini alıyorum.. Ama her seferinde konuşuyorum, uyarıyorum, anlatıyorum..
Şimdi hiç bir şey olmamış gibi davranıyorum..
Eşime de söylemedim, söylemeyecegim.. Daha fazla üzülmesini istemiyorum çünkü.. Daha önce iki kez servise gönderdik bilgisayarı zaten..
Ben kendim göndersem servise yapılır mı acaba eşimin bilgisi olmadan?..ne kadar tutar fiyat olarak?.. (Garantisi doldu çünkü)
Peki nasıl tepki vermeliyim oğluma?
(Olayın sebebi ise ben başka bir işle meşguldüm..oğlum bilgisayarı aldı, atacakmış gibi yaptı, atmayacaksın di mi oğlum dedim.. Hayır atmazsın sen dedim..yere bıraktı ve olan oldu..dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum ama yine de yapmamalı.. Bir şeyi yapmaması gerektiğini söylediğimde beni dinleyebilmeli diye düşünüyorum.. Bu yüzden kalkıp hışımla elinden almadım. Tabi şimdi pişmanım keşke alsaydım diye..)
adı üstünde çocuk!

Simdiki cocuklar fazla ozgur bence. Evin reisi cocuklar oldu gunumuzde.
Neden derseniz bizim zamanimizda ayni seyin ikincisini alacak paramiz yoktu. Cocuk olarak bile oyuncagimizi kirarsak yenisinin alinmayacagini biliyorduk.
Daha iyiydi bu durum bence.
Cocuklar artik yapma'dan dur'dan anlamiyor. Etrafimda da gordugum bu sekilde

Back
X