Benim sıkıntım yani hissettiğim şey şu: Bence öğretmen çocuklar sanki anasınıfıymış gibi sakin, her söyleneni hemen yapan, kurallara uyan tipler olsun istiyor. Çocuğumdaki bu tepkiler son derece normalmiş araştırdığım, sorduğum kadarıyla. Ama öğretmen, rehber öğretmene sanki oğlum sorunlu bir çocukmuş gibi yansıtmış. Oysa oğluma sakin, sevecen yaklaşarak zamanla bu davranışlarının sönmesini sağlamalıymış. Bu öğretmen daha 2 hafta önce kreşe başlamış bir çocuğa sabır gösteremiyorsa benim çocuğumdaki bu davranışların sönmesi pek mümkün görünmüyor. Okul çok güzel, temiz,ödüllü. Her yaş grubu çocuğu olan memnun. Evime çok yakın. Zaten tavsiye üzerine orayı seçtim ama sanırım öğretmen konusunda şanssızlık yaşıyoruzCanim telasinda çok haklisin
Sende ilk defa bu kadar uzun sure ayri kaldigin için aklin çocuğunda ve onun oradaki her hareketini yorumluyorsun
Henüz çocuğum yok ama çok yakin arkadasim ve komşunun çocuğundan ornek vermek istiyorum
3 buçuk yasinda ve 1,5 yasinda bir kardeşi var
Anne caliatigi için 1 sene önce kreae basladi
Asidi hareketli ve cevrede hic kimseyle konuşmayan hatta göz göze bile gelmeyen bir çocuktu
2 yasina kadar kucagimiza alip sevdigimizi hatirlamiyorum aevdirmezdi kesinlikle
Krese başladı ve annesi gergin kresten kamerada izliyordu gün içinde
Önceleri hicbir oyuna katilmadi yemek yemesi
Annesi kresten alacak duruma geldi
Ellerini yikatmiyor be boyali eve geliyordu
Sonrasında bakici bulamayınca devam etti ve simdi çok memnun
Artik çocuğu çok güzel konuşuyor kendi kendine oyun kuruyor arkadaşları ve çevresiyle iletişimi çok iyi
Yani karar verirken biraz sabirli ol
3 yasinda ve artik.bizler gibi sokağa cikip oynayamadigi için çocuğa yetmiyorsun
Kreste yaptiklari oyunlar resimler ona evde senin liginden emin ol daha yararli olacak
Ogretmenin tabiki senin gibi sevgi gösterisinde bulunmaz , ona birşey olduğunda cani acimaz
O o sevgiyi evde aliyir zaten orada da Burak eğitimini alsin
Sikayetinizi müdüre bildirim o zamanBenim sıkıntım yani hissettiğim şey şu: Bence öğretmen çocuklar sanki anasınıfıymış gibi sakin, her söyleneni hemen yapan, kurallara uyan tipler olsun istiyor. Çocuğumdaki bu tepkiler son derece normalmiş araştırdığım, sorduğum kadarıyla. Ama öğretmen, rehber öğretmene sanki oğlum sorunlu bir çocukmuş gibi yansıtmış. Oysa oğluma sakin, sevecen yaklaşarak zamanla bu davranışlarının sönmesini sağlamalıymış. Bu öğretmen daha 2 hafta önce kreşe başlamış bir çocuğa sabır gösteremiyorsa benim çocuğumdaki bu davranışların sönmesi pek mümkün görünmüyor. Okul çok güzel, temiz,ödüllü. Her yaş grubu çocuğu olan memnun. Evime çok yakın. Zaten tavsiye üzerine orayı seçtim ama sanırım öğretmen konusunda şanssızlık yaşıyoruz
Sadece toplantıda karşılaştık. Onun dışında çocukları bırakırken karşılaşırsak selamlaşıyoruz.Sikayetinizi müdüre bildirim o zaman
Eminim aiİn farkettiginizi diğer anne babalar da farketmistir o zaman
Küçüklere daha anlayislu öğretmenle değiştire bilirler
Ainiftan başka anne babayla görüşüyor musunuz
Geçenlerde krese bir arkadasimin çocuğunun doğum günü için gittik, fazla kalip vakit geçirdikSadece toplantıda karşılaştık. Onun dışında çocukları bırakırken karşılaşırsak selamlaşıyoruz.
Bu arada sınıf mevcudu az. 16 kişi. Üstelik tuvalet, giydirme vs. işleri stajer ablalar yapıyor. Bir insan bu koşullarda 4 saat çocuklara katlanamıyorsa başka iş yapsın. Benim çocuğumla ilgili olmadığı için detaya girmiyorum ama hala -doğal olarak- ağlayan ,tam gün kalmak istemeyen çocuklara şevkat göstermeli. Oysa geçenlerde bu durumdaki bir çocuğu alıp bir köşeye oturttu, ' bak filan da kalıyor ama ağlamıyor ' deyip dışarı çıktı. İçim parçalandı
Ben zaten alışma evresi olması taraftarıyım. Oğlum bir kaç gün ağladı. Ama bırakıp geldim öyle olması gerektiğini biliyorum çünkü. Aksi halde çocuk alışamazdı. Ama sabırsız olan öğretmen. Çocukla ilgilenip zaman tanıması gerekirken hoooppp rehberlik servisine gönder kafa dinle mantığıyla hareket etmiş.Geçenlerde krese bir arkadasimin çocuğunun doğum günü için gittik, fazla kalip vakit geçirdik
Arkadasimin çocuğu asidi yaramaz kesinlikle evde öğle uykusuna yaymayan masaya oturup yemek yemeyen bir çocuk
Orada herkesle oturup yemek yiyor öğle uykusuna yatıyor. Haftanın 5 günü kereste öğle uykusuna yatar hafta sonlari evde kesinlikle yatiramiyorlar.
Orada öğretmenin otoritesinde evde yaptigi huysuzluklari yapamıyormus demek dedim.
Yani biraz otorite şart, öğretmen anne baba gibi çok yumuşak davransa ayni nazi kereste de yapar diye düşündüm.
Ama siz birkaç olumsuzluğu birlikte yasamisiniz ondan baya soğutmuş sizi
Dediğim gibi mudurle konusun belki sizin gözlemlediği izi başka veliler de gizlemiştir şikayette bulunmuşlardır. Donem basindayken henüz olmadi kreşi değiştirebilirsiniz.
Ama size tavsiyem biraz daha sabredin gözlemleyen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?