Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Delirmek uzerwyim 10 gun once dogum yaptim oglum 1 hafta yogunbakimda kaldi cok sukur iyi ama simdi 3 yasindakivkizimla ugrasiyoruz esimle beni delirtyor.esim dayanamadi biraz hirpaladi aksam cok uzuldum.birde bugun atarax surup gondermis .yapmadigi sey kalmiyor .oglum enfeksiyona acik surekli opmek istiyor kresi esim istemiyor destek olck kimse yok bunaldik hemde cok bunaldik ne yapmak lazim bilmiyorum.annemde kaldi iki gun biz hastanedeyken daha beter oldu bana vurmaya basladi.sinirinden agliyorum
Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
Yeni kardeş gelmiş annesi napsın kıskanıyor heralde. Hırpalamayın ama. Benim oğlan da 3 yaşında bir vurmalar asilikler başladı ki sorma. Kreşe başlayacak bu sene. Siz de düşünün derim
Bende 5ay önce doğum yaptım.Oğlumda aynı şekilde bana vurmalar,aksilikler,inatlaşmalar başladı ki oğlum 8 yaşında sizinki normaldir daha 3 yaşında.Fazla inatlaşmayın,kardeşini ellediğinde yada öptüğünde ani tepkiler vermeyin o anda ilgisini başka yöne çekmeyi deneyin.Bence eşinizi ikna edip yarım günde olsa kreşe gitsin enerjisini boşaltsın.Yoksa siz çok yıpranırsınız.
Sağlıkla gel bebeğim.
Kayıtlı Üye
Yigenim 2 yasında kardesi oldu ısırıyor elini gözüne sıkmaya calısıyor besikle itiyor en büyük sorun hep pipisine koşuyor , cekiyor ...
yegınım avatarımdaki....
sevgiyi paylaşamıyorlar yengem ilk dogum yaptıgında yigenim hasta oldu .her gördügünde tasıdıgımızı kafasını yere vurur aglardı.sevgiyi paylasamıyorlar yada bu yeni nesil cok şımarık...
“Bizden hüznü gideren Allah’a hamd olsun” Fatır S
Pro Üye
Ikinci çocuktan sonra benzer durumları yaşamayan çok az kişi vardır eminim . Hırpalamayın çocuğu lütfen , bunun sorumlusu olarak bebeği görür , bu da kabullenme sürecini uzatır . Daha çok yeni 10 gün olmuş . Kıskanması çok normal . Hissettiklerinin adını bile bilmiyor ki , tepkisini bu şekilde veriyor . Sıkıntılı bir dönem bekliyor sizi bu duruma hazırlayın kendinizi .
Biliyorum çok zor ama her zaman sakin olmaya çalışın , sabırlı olun ve sevginizi sık sık gösterin . Kızınızda ikinci plana atılmış hissi yaratmamaya çalışın .
Tek ilacınız bunlar ve zaman .
Allah kolaylık versin .
“Bizden hüznü gideren Allah’a hamd olsun” Fatır S
Pro Üye
Bir de siz mecburen bebekle daha çok ilgilenmek zorundasınız ama babası veya gelen misafirler olursa kızınızla daha çok ilgilensinler . Yeni doğan diye herkesin ilgisi bebeğe yönelir , ilk çocuğa alışması için zaman tanımak lazım . Eşiniz kızınızla yoğun şekilde ilgilenmeye , oynamaya çalışsa belki sürece faydası olur .
Ol der mi ki?ınsallah...
Kayıtlı Üye
Benimkide 8 yasinda kardesi iki yasina giriyor
Bu sene kiskanmaya basladi
Sah di sahbaz oldu
Uzuntuden babasida bende agliyoruz
Bize vuruyor ceza veriyoruz kiziyoruz guzelce konusuyoruz bikac kerede hirpaladik

hic biri ise yaramiyor
Diyorumki oglum niye boyle sinirli davranip vurup saygisizlik yapiyorsub
Bilmiyorum engel olamiyorum anne diyor

bi uzmana gitmeli heralde
kardeş geldiği için yapıyor ve ilgi istiyor belli ki alışma döneminde kreş daha kötü olabilir, kardeş geldi beni buraya attılar diye düşünebilir, siz bebekle ililenirken baba kızınızla ilgilensin, baba bebekle ilgilenirken siz kızınızla ilgilenin, kim bilir küçük dünyasında ne fırtınalar kopuyor, kolaylıklar dilerim
Delirmek uzerwyim 10 gun once dogum yaptim oglum 1 hafta yogunbakimda kaldi cok sukur iyi ama simdi 3 yasindakivkizimla ugrasiyoruz esimle beni delirtyor.esim dayanamadi biraz hirpaladi aksam cok uzuldum.birde bugun atarax surup gondermis .yapmadigi sey kalmiyor .oglum enfeksiyona acik surekli opmek istiyor kresi esim istemiyor destek olck kimse yok bunaldik hemde cok bunaldik ne yapmak lazim bilmiyorum.annemde kaldi iki gun biz hastanedeyken daha beter oldu bana vurmaya basladi.sinirinden agliyorum
canım bunun çözümü il başta sizinle başlıyor belli ki sizin ve kardeşi arasında bocalıyor..bu yaşlar tek başına zor iken şimdi kardeşide olunca yalnız kalma sevilmeme paylaşma sorunu yaşıyor..yavrunuza sakin 2 kat ilgi ile yaklaşın sakın hırpalamayın ayrıca o atarax denen ilacı da vermeyin...atarax çocuğun beynini uyuştururp gelişim geriliği yapıyor...sakinlik sabır zaman herşeyin ilacı...
tatlım kesinlikle hırpalamayın şuan kardesının olması ilginin azalması hepsi ustuste gelmiş o da bunun farkında o yüzden bole yapıyor
Totoro
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kıyamam, kardeşini kıskanıyordur.
Onu kardeşine ısıtmanız lazım, güzelce öpmemesi gerektiğini yoksabebeğin hasta olacağını söyleyin.
Kızınıza iyi davranın, onu hırpalamayın.
Bu onun için travmatik bir durum.
Keşke yanınızda bir destekçiniz olsa.
anasının kuzusu
Kayıtlı Üye
merhaba, maksadım akıl vermek değil fikir sunmak. malesef her yaşın kendine göre bir sendromu var ve biz iki yaş sendromunu atlatamadan 3 yaş sendromu başlamak üzere. muhtemelen sizin kızınızda aynı sorunla karşı karşıya ve birde kardeş kaygısı. annenin babanın sevgisi bölünecek mi? beni daha mı az sevecekler? bir hafta hastanede kalmışsınız yani kardeşinin yüzünden onu ihmal etmişsiniz çocuk aklı ile bu çok büyük bir suç. kızınız kardeşini suçluyor. Çocukularımızı küçümsememeliyiz onlar küçük ama dertleri değil. onların derdide kendilerine büyük. sizin yapacağınız en akıllıca şey eşinizle anlaşıp kızınızı bir kreyşe yollamak olacak yarım değil hatta tam gün bile gidebilir. yaşıtları ile olmak hem kendine güvenini tazeler hemde kardeş olma algısını kuvetlendirir ve kardeşi ile ilgili sorumluluklar verin, örneğin altını değiştireceğinizde hadi ıslak mendili sen getir, bezini getir gibi kandesinin kendisine ihtiyacı olduğunu düyünsün ablasısın sen onun deyin sürekli, kardeşin senden öğrenecek konuşmayı, yürümeyi, yemek yemeyi vs. gibi ona sorumluluk verin. allahın izniyle düzelecektir. allah kolaylık versin.
Merhaba benim de 6 aylık bir bebeğim var . Aynı zamanda 3 buçuk ve 5 buçuk yaşında iki kızım daha var. Benim bebeğim de bir hafta yoğun bakımda kaldı ve hasta olmasın dediler. Sizin yaşadıklarınızın çoğunu yaşadım şimdilik iyiyiz ama bebekten çok diğer kızlarımla ilgileniyorum. Bebeği eve getirdiğimizde bir sürü hediye ve elbiselerle geldik eve. Dedik ki bunları hastaneden kardeşiniz size getirmiş. 5 yaşındaki kızım bile inandı. Oyuncaklara bakmaktan bebeğe bile bakmadılar. Zaman çabuk geçiyor. Şimdi de kucaklamak istiyorlar. Kesinlikle yanlarından ayrılmıyorum. Tabi bakıcımız da var. Galiba biraz rahat bir anne olmak gerekiyor. Zor bir süreç. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
çocuk öpmek istiyormuş bunu hırpalayacak boyuta getirmeyin.. arkadaşların da dediği gibi size yardım etmesi için onu yüreklendirin her iyi hareketini mutlaka övün yarım saat bile olsa onunla özel vakit geçirin. mutlaka sevdiginizi söyleyin hissettirin. akşam baba gelirken mutlaka yeni bebekten bir hediye getirsin. hamileyken onu olacaklara hazırlamaanız işinizi kolaylaştırabilirdi..
Dünyada sadece iyi insanlar yok! !Kotuler de var .
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
valla bayanlar . benim de yavrularim var allah herkese kolaylık versin cocuk bakmakgerçekten çok zor . aslında suanki tahammülsüZlügumuzun sebebi aynı şeyleri küçükken büyüklerin bize yaşatması .bir kısır dongudur gidiyor.ama ben çocuğumun benim gibi olmasını istemiyorum.o yüzden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.muhakkak ki siz de oylesinizdir.
bu aralamarim sonucu pedagog dr.adem güneşi buldum ve kitaplarını okuyorum sitesi var oradan merak ettiğim konularda cevapları var dinliyorum inanın terapi oluyorum ve çocuğumun neyi neden yaptığını anlıyorum veona merhamet ediyorum.
Allah sağlıklı (ruh )
allah yardımcımız olsun benımde ıkı cocugum var oglum 6 yasında kızım 4 bıraz buyuduler allah sukur ama kavgaları hıc bıtmıyor buyuk olan sureklı kardesının canın yaksın ıstıyor buyu ama bırde anneler sorun