Evlat bambaska acı

Izledi ama 2 aydir hiç yok
bu arada canim erkek cocuklari gec konusur anne baba diyorsa sikinti yok benim oglumla ayni yaslarda. komsumuz vardi kizimla ayni yasaladra cocuk sadece saldirgan krndini ifade etmiyor konusmuyormus. benm kizim konuustu suan cocuk bulbul masslah benmm kizi solladi kendini cok guzel ifade ediyor. yanlizliktan olabilir. oglum ablasindan dolayi erken konustu. yani kres ise yarayack bence

Ablacım sırf bu konuya cevap yazmak için girdim
Tıp okuyorum ve tıp okuyan yakın arkadaşlarımdan birisi otizmli Yani onun da normal bireylerden hiçbir farkı yok (eğitilirse tabiki ) Çok komik ve zeki birisi hatta :)
Otizmi bu kadar kafana takma Oğlunla ilgilen yeter,ki elinden geleni yapacağına eminim,çok fazla tv izlemesin ya da telefona çok bakmasın Benim yeğenim de geç konuştu onun geç konuşmasını hep telefona bağlarım ben
Son olarak seni anlıyor ve canını bu kadar sıkma demek istiyorum

Tanı kesin mi kesin değilse üzme kendini her çocuk bir değil zamanı gelince açılır dili göz teması varsa söyleneni anlayıp yerine getiriyorsa adını bilip seslenince bakiyosa Allah'ın izniyle yoktur bı sıkıntısı kalbini ferah tut ha varsa eğer oda Allah tan ki dermansız dert değil sadece ekstra ilgi isteyen bı durum
Tani kesin konmadi hatta bir doktor bence yok biz neleringoruyoruz yine otizm olmuyor dedi biri hagiftir varsada atlatabilcek derecede dedi oxel egitim muduru videolarini attik oda kesinlikle yok bakislardan anlariz biz bu cocuk herseye ilgili dedi dedigim herseyi anliyor karmasik komutlari bile sadece cok inatci

Ablacım sırf bu konuya cevap yazmak için girdim
Tıp okuyorum ve tıp okuyan yakın arkadaşlarımdan birisi otizmli Yani onun da normal bireylerden hiçbir farkı yok (eğitilirse tabiki ) Çok komik ve zeki birisi hatta :)
Otizmi bu kadar kafana takma Oğlunla ilgilen yeter,ki elinden geleni yapacağına eminim,çok fazla tv izlemesin ya da telefona çok bakmasın Benim yeğenim de geç konuştu onun geç konuşmasını hep telefona bağlarım ben
Son olarak seni anlıyor ve canını bu kadar sıkma demek istiyorum
Tip mi okuyor okuyabilirler yani

Üzülme canım eminim öyle bişey yoktur benim yegenimde 5 yaşında. Konuşmaya başladı okula gidiyor hala dediğini çok anlamiyoruz doktor bişey demiyormu bunun testi filan yokmu ki hala emin degilsiniz ne oldugundan kulağı intahapliymis yazmissiniz şimdiye kadar bilmedinizmi belki kulakları duymuyordur (ins öyle degildir)yani hersey olabilir bırakın kocanizin gelememesini nerde napiosa yapsın cocugunuzla ilgilenin en iyi doktorları arastirip götürün az buyuyuncede bosayın gitsin onlar gibilerin kahrını cekeceginize anannizi babanizi çekin ya en azından onlar can ciğer elin pisliklerine ezdirmeyin kendinizi lutfen

Benim abim de 5 yaşında konuşmuş. Hatta annemin eltileri bu konuşmayacak bırak bu çocuğu bir yerlere demişler. Ama annem vazgeçmemiş. Sonra da bi konuşmuş pir konuşmuş. Şimdi bile insanın bi sus diyesi geliyor. Hatta satış temsilciliği yaptı bi süre . O çeneyle az mı müşteriye satış yaptı. Ki diyelim çocukta bir şey var. Artık hemen hemen herşeyin bir çözümü var. Kendinizi yıpratmayın. Çocuk da anlamasın etkilenmesin. Bu benim düşüncem. ALLAH kolaylık versin . Bol bol dua edin.

Benim kızimda 3,5 yaşına kadar konuşmadı anne bile demiyordu. Ben de otizmden şüphelendim. Birçok test yaptirdik, hatta şuan genetik tarama bile yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz. Psikiyatriste götürduk en son. Ama tabi o ara kızım aldı başını gitti. 4 yaşına 3 ay kala konuşmaya başladı. Hem de hızlı bir şekilde şimdi de susturamiyoruz. Kızım süs diyeceğim zaman konuşmasını beklediğim anlar geliyor. Siz onunla bol bol ilgilenin biz de kızımı krese gönderdik sosyalleşmesi için bakıcı ile çok yol katedemeyecegimizi anladık. Ben de sizin gibi birkaç aya bir mucize gerçekleşir diyordum ama mucize bir yıl sonra geldi. Biz kreşin çok faydasını gördük. Tabi bu öğretmeniyle de ilgiliydi. Şuan kızım Arapça ve İngilizce şarkı bile söyleyebiliyor. bunları sizin geçtiğiniz yollardan geçtiğim için yazıyorum. Çocuğunuz hiç bir kelime kullanmıyor mu

Bizimkini 22 aylikken gelisim tesine aldilar 4 5 basamaktan 1 ini ancak geciyordu. Her teshisi koyacaklardi nerdeyse. Cok gec ilerledi motor gelişimi. Simdimasallahi var ince motor becerileri bile ileri seviyede. Cok gec konustu.tam 2 yasino doldurmustu yürüdüğünde. Dert etmeyin olumlu düşünün zor bir surec yasayan bilir. Insallah gizel sonuclar yazarsiniz buraya. Hic kelime söylüyor mu? Hece tekrarindan olusan kelimeler mesela baba dede mama gibi?
Baba mama anne annane falan soyluyor onceden ben soyletneye calisinca tekrar ederdi simdi inatla soylemiyor ben soylesene dedikce benden kaviyor ama isi dusunce söylüyor

Üzülme canım eminim öyle bişey yoktur benim yegenimde 5 yaşında. Konuşmaya başladı okula gidiyor hala dediğini çok anlamiyoruz doktor bişey demiyormu bunun testi filan yokmu ki hala emin degilsiniz ne oldugundan kulağı intahapliymis yazmissiniz şimdiye kadar bilmedinizmi belki kulakları duymuyordur (ins öyle degildir)yani hersey olabilir bırakın kocanizin gelememesini nerde napiosa yapsın cocugunuzla ilgilenin en iyi doktorları arastirip götürün az buyuyuncede bosayın gitsin onlar gibilerin kahrını cekeceginize anannizi babanizi çekin ya en azından onlar can ciğer elin pisliklerine ezdirmeyin kendinizi lutfen
Zaten aynisini dusunuyorum bir cocugum iyi olsa ah bir konussa bayram etcem

Baba mama anne annane falan soyluyor onceden ben soyletneye calisinca tekrar ederdi simdi inatla soylemiyor ben soylesene dedikce benden kaviyor ama isi dusunce söylüyor
Bence senin onu konuşturmak istediğini ve zorladığını anladı ondan öyle yapıyor Çok da gitme üstüne

babasiyla ayni evde birakip aksam benim sabah senin diye
burasini anlamadim, tacize ugradiginizi mi ima ediyorsunuz? Oyleyse susmayin derim...

Oglunuz konusur insallah. Yasamalisiniz, onun arkasinda dimdik durmalisiniz. Annelik bunu gerektiriyor. Anneysen uzulup depresyona girmek bile luks.

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Ne diyeyim bilemiyorum. Yiğenim de 2.5 yaşına kadar doğru düzgün konuşmuyordu. Her derdini aş aş diye anlatmaya çalışıyordu. Üç yaşında direk cümle kurmaya başladı. Eşinizi bir kenara bırakın. Kendinize ve evladınıza odaklanın.

Bence çok gec degil..yakinda konuşacak ve hic susmayacak emin olun..bazen otizm karakterli olabiliyor cocuklar..bakın otizm degil..yani otizmin cogu tanisina sahipler..ben özel bir gelişim uzmanıyla görüştüm ve kizima aynen boyle dedi...yanilabiliyorlar.
Yapilan testler sonucunda ise kizim parlak zeka cikti..
Hic kafaniza takmayin..Allah sizinledir eminim...

Çok üzüldüm durumunuza bence babanzn evi yinede daha iyidir.Huzurunuz olur.Otizm bi hastalık değil buarada muhakkak biliyorsunuzdur.Farklılar sadece zeka vs olarak diger cocuklarla aynilad sadece sosyal iliskilerde eksikler temas vs rahatsiz oluyorlar.Temple grandin filmini tavsiye ederim bu konuyla ilgili gercek bir film hikayesi izlemediyseniz izleyin. .inşallah asarsiniz.Allah yardimcnz olsun güçlü olmaya çalışın dua edin.Ve bence o es musveddesindn kurtulun bianonce

Tani kesin konmadi hatta bir doktor bence yok biz neleringoruyoruz yine otizm olmuyor dedi biri hagiftir varsada atlatabilcek derecede dedi oxel egitim muduru videolarini attik oda kesinlikle yok bakislardan anlariz biz bu cocuk herseye ilgili dedi dedigim herseyi anliyor karmasik komutlari bile sadece cok inatci
Eşinizle aranızdaki durumlar çocuğu etkiliyor olabilir sonuçta herşeyi sizden görüp öğreniyor eşinizin size olan tavırlarını rol model alıp yansıtiyo olabilir yani daha çok bı hastalık gibi değilde bı tepkime olarak konusmuyo olabilir bu ihtimalleri de düşünmek lazım o zaman

Korktum allah korusun canına bisey oldu diye , krese devam edin faydasini göreceksiniz arkadaşımın cocuguda böyleydi kesin konmadi varsada hafif düzeyde denildi . Evet biraz gelisimde gerilik var ama şuanda cok cok iyi artik o şüphe kalkti

Erkek çocuklar genel olarak geç konuşuyorlar. Bence çocuğunuz sağlıklı. Korkmayın bu kadar.

Krese basladi 4 saat duruyor bende sureklinkonusuyorum
Bence bu çocuk seneye bülbül olur.boş yere kendinizi üzmeyin,sürekli biseyler ögretin hic yalniz kalmasin,televizyonu kirin atin hiç izlemeyin,inanin sizde daha mutlu olacaksiniz.

Back
X