Evlat bambaska acı

Elle isaret ederdi komple doktor isaretle etmesi lazim dedi ondan sonra ben parnaginla isaret et goremiyorum dedim 3 gunde ogrendi. Benim isaret ettigim yere bakiyoe goz temasi var ama doktor uzatnak lazim dedi

Cocuk sanirim tvye maruz kaldi, belkide yeterince saglikli iletisim kurulmadi cunku 3 gunde isaret etmeyi ogrendiyse bu cocuk ilgi bekliyordur.
Tv yi hayatinizdan cikarin ama evde bi uyaran olarak muzik acik olsun.
Bizim tv nin ekrani karartiliyor mesela, aciyorum sarki masal vs ama goruntu yok, evde bi ses var ama yoksa patlarim ben.
Krese gonderin, bol bol kitap okuyun resim cizin hamur oynayin, herseyi isaret edin ve ettirin.
Beraber kek corek yapin,yapim asamasini hep anlatin.
Ben deli gibi tum gun kendi kendime konusurdum.
Oglum simdi 5 yasinda, azcik sus kafam sisti diyorum :)

Benim kuzenim nerdeyse 4 yasinda konustu. Ustelik iki kardesi vardi zehir gibi. Ama telefonlarla cok oynuyorlardi sanirim bu yuzden iletisim azdi. Bisey isterken parmagi ile gosterirdi. Yanilmiyorsam 6 yasinda krese verdiler oyle acildi iyice. Oncesinde tek tuk baslamisti ama gec baslamisti. Hic uzulmeyin bana biraz boyle bir durummus gibi geldim bir de sizin mutsuzlugunuzu sezip babasinin ilgisizligini seziyorsa yani evde mutsuzluk hakimse psikolojik olabilir diye dusundum . Rabbim size kuvvet versin.
Once bir ise girin
Ardindan cocugu is esnasinda gecici olarak annenize birakin
Sonrasinda kucuk imkaniniza gire bir ev bakin ve kurtulun o erkek musvettesinden. Hatta insan musvettesinden.
Erkek
Baba
Insan olmayi becerememis hayvanlarin bile icguduswl duygusuna sahip olamayan bir yaratikla kendinjze ve evladiniza zindan yapmayin dunyayi.
Rabbim yaninizda olsun insallah

4 yillik evliyim. Evliligimde hep deger verilmeyen bir kadindim. Esim herkes icin bana bagiran hakaret eden biri. Hatta kuzeni icin bogazimi sıkan onlardan degerli degilsinndiyen biri. Zaten evlendigimin ilk ayinda annesiyle tartıştıgim icin beni kapıya koyup ailesinin arabasini zorla bindirip geri goturun bunu dedigimde anladim beni hic sevmedigini ama babam geri almayinca mecbur dedim bir hafta sonrada ogrendimki yavruma hamileymisim. Her geri donmek istedigimde hamileyken sabahlara jadar eve gelmediginde erken dogum riskinde aylarca beni anneme gonderip gormeye gelmediginde boşanmayı kafaya koydum ama babam hep tepkisiz kaldi her kocamin gelisinde hosgeldin oglum diye karsiladi. Oglum dogdu lohusaligimda kocam beni annesi ve emzirirken bile odamdan cikmayan anlayissiz babasiyla aymi evde birakip aksam benim sabah senin diye arkadaşlarıyla gezip tozdu. Kaynanamlar karsimda oturmalarina ragmen bir sene boyunca resmen bende yasadilar cocuk bahanesiyle. Evimde yabanciydim.kaynanam ogluma anne desin kendisine isterdi . Esim de ne olcak desin derdi. Gogsumde kitle cikti biyopsilere girdim esim yanimda dahi olmadi isi cokmus.Oyle boyle geçti ben esime sevgisini yitirmis sadece ondan korkan bana nerde kufur etcek toplulukta ne dicek diye cekinen bir kadin oldum. Hep oglumu buyuteyim soyle 2 3 yasina gelup kres yasi olunca ayaklarimun ustunde durcam birakcam dedim . Hep bir umut. Oglum 2 bucuk yasina geldi konusmadi konusmadi. Psikiyatriye goturdum otizm olabilir dedi hafif seyirde krese verin dedi. 3 haftadir gidiyor ama benin dunyam basima yikildi. Bu sıkıntıyida tek basima gogusluyorun esim yine arkadas gezmelrinde ben doktor doktor geziyorum canimin sesini duymak icin omrumu veririm. Goz temasi var ama azmis konutlari yapiyor ama konuşmuyor. Martta 3 yasinda olcak. Yapmadigim sey kalmadi kitaplar kartlar dikkat guclendirme setide aldim o ilgisini cekmedi. Esimle dertlesneye kalksam baslatcaksin uzuntune birseyi yok oglumun diyor . Herkes kendi hayatinda canim yaniyor dayanamiyorum. Kaynanam her gun oglumdan 1 bucuk yas kucuk torununu anlatiyor soyle konuauyor sunu yapiyor diye. Oglumla napcaz diye kara kara dusunuyorum. Kocamin ilgi yine yok yok cok isi varmis yok gorusmesi varmks. Anneme dayanamiyorum dedigimdede cocuk iyi degil konuşmuyor geri donersen hem cocugun duzenini bozcan hemde calismaya mecbursun sabah 8 aksam 6 senin gibi kim ilgilenir diyor doğru. Ama cok aci cekiyorum ogluma icim gidiyor . Herseyi normal gibi geliyor ama iste Allahima dua ediyorum hep yasamak dahi istemiyorum niyebhersey kotu gidiyor ben tek varlugim oglumdu kimsem yok arkadasim yok oglunla sohbet etcem derdim hep
Diyecek birsey bulamadim. Allah kolaylik versin rabbim seni feraha eristirsin ve kocanla babanla akil fikir versin kalplerine vicdan merhamet versin insallah.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi otizm konusunda şu anda türkiyede en iyi devlet Hastanesi . Bilgin olsun çok geçmiş olsun . Beslenmesini duzeltmen lazım otizm ise bilgilendirildinmi bu konuda ? Bu arada çok üzüldüm gerçekten , hemcinsin olarak , inşallah hersey gönlünce olur :KK43:

Merhaba
Bende oğlum için çok mücadele ettim, yurtdisindayim ve gitmedigim doktor kalmadı.
Eylülde 3 yasina girdi.
Ve yaklasik bir aydır birseyler söylemehe cabaliyor. Youtubeda sevimli dostlar diye cocuk sarkilari var, onu izlemeye basladigindan beri konusma istegi epey artti.
Daha bundan bir kac ay önce resmen dili dönmüyordu, tekrar bile edemiyordu.
Konusma terapisine basladik 7x gitti, şimdi tatilden dolayi ara verildi.
Eşim o konuda daha rahat,belki gerçegi kabul etmek istemiyorlar yada kendilerince mantikli düsünüyorlar.
Size tavsiyem, sabırlı olun. Çocuğunuza gerginliğinizi yansıtmamaya calişın. Onlar o kadar hassas ki...
Kocanız anlattiginiz gibi bir insansa kendinizi onsuz bir hayat icinde düsünün. Ondan beklentili olmayin. O yokmuşcasına düzeninizi kurun.
Madem evi otel olarak kullaniyor,o halde size göre bir misafirden öteye gitmesin.
Oglunuzu 3 yaşinda kreşe verin, ortamı degisir evdeki olumsuzluklardan uzak kalır.
Benim oglumda komutlarıma tepki vermiyordu ama anlamadigi icin. Buna hemen otizim diyemeyiz.
(Otizm olsa bile benim bir tanidigimin oglu 7 yasinda otizimi yendi).
Kreş yeri kesinlesince sizde hayatinizi elinize alin

Öyle koca olmaz olsun ya pislik adam, kusura bakmayın ama öyle ana baba da ne diyeyim yani... çok üzüldüm durumunuza. İnşallah birşeyi yoktur. Çocuk diyoruz ama herşeyin farkında oluyorlar. Belkş aile içi bu ilişkinize tepki veriyordur. Siz oğlunuza sıkı sıkı sarılın Allah yardımcınız olsun. Umarım en kısa sürede de herkesten yollarınızı ayırıp oğlunuzla yeni başlangıçlara adım atabilirsiniz

Baba mama anne annane falan soyluyor onceden ben soyletneye calisinca tekrar ederdi simdi inatla soylemiyor ben soylesene dedikce benden kaviyor ama isi dusunce söylüyor
Evet neden çünkü beklentileriniz çakışıyor. Siz ondan konuşmasını bekliyorsunuz o sizden anlaşılmayı bekliyor. Yakin zamanda bir üyeye daha yazmıştım aynı konuda. Eğer bedrn ve isaret diliyle idare ediyorsa hep bu beklentiye girer oğlunuz. Yapmayin onun işaretlerini beden dilini anlamamazlıktan gelin. Konusursan seni daha iyi anlayabilirim diyin. Suyu gösterip iatiyorsa ne istiyorsun soylermisin diye diye açılacaktır eminim. Her sey mecburiyetle alakalı. Bir de yeterince alıcı olmasi lazim. Yanında onunla yeterince etkilesime giren anlatan okuyan konusan olacak ondan sonra cocuk bunlari kafasında şemalara oturtacak sonra da üretmeye baslayacak konusacak. Hic canınızı sıkmayın. Doktorlar zamana birakmaktansa bir an once teshis koymaya calisirlar. Sonradan atladığımız bişey olmasın diye. Kimi zaman da ailenin tutumu da önemlidir burda. Uyurken bike kitap okuyabilirsiniz. Dil gelişimine faydası olur zarari olmaz. Ben televizyon 3 3.5 yasina kadar izletmedim ama hep geriden gelen bi çocuktu. Televizyon tablet telefonun yarari yok mumkunse kalabalık ortama sokun. Nesen kreşe ya da anasınıfına başlayınca çocuklar açıldı diyoruz? Çünkü onlar bizim gibi isaretlere tepki vermiyor bu kez de cocuk bi sure sonra sosyal ortama karışabilmek adına konuşmak zorunda hissediyor kendini ve çevresinden aldığı olumlu dönütlerle durum pekişiyor. Ya da 2. 3. Cocuklarin dil motor ve sosyal gelisimleri ilk cocuklara gore gozle görülür sekilde hızlıdır iste bunlar hep sosyal ortamin artıları. Canınızı sıkmayın çocuğunuza da durumu mümkün olduğunca yansıtmayın siz rahat oldukça o da rahatlar. Pek çok arkadas söylemiş eşinizle aranızdaki durumun farkinda olup tepki bile gösteriyor olabilir. Esinizi suçlayıp gerilmeyin. Once cocugunuza odaklanin sonra kendi ayaklarinizin ustunde duracaksiniz eminim.

Merak ettim cocuk evde siddet goruyor mu herhangi biri tarafindan?

Allah korusun evladınıza birşey oldu sandım başlıktan. Konuşur elbet bu kadar dert etmeyin. Fakat sizin durumunuz bambaşka eşiniz olacak insan müsvettesinden kurtulun lütfen. Sahi oğlunuzla sohbet etmek istiyorsunuz ya babasınımı anlatacaksınız annesinin çağresizliğinimi??

bende o korkuyla okudum ,

babanız zorla kapı önüne koymadı ise boşanmamakta haksızsın bence.

çocuğuna da geçmiş olsun.

benim oğlumda geç konuştu eşimde sürekli telaşlıydı neden konuşmuyo diye çocuk doktoru bi pedagoğa götürün demişti ama ben rahattım bi kreşe başlasın bakarız demiştim kreşe başladıktan sonra konuşmaya başladı şimdide hiç susmuyo hatta dün artık gına geldi konuşmsından oğlum yeter ne çok konuşuyon dedim :)

Merhaba
Bende oğlum için çok mücadele ettim, yurtdisindayim ve gitmedigim doktor kalmadı.
Eylülde 3 yasina girdi.
Ve yaklasik bir aydır birseyler söylemehe cabaliyor. Youtubeda sevimli dostlar diye cocuk sarkilari var, onu izlemeye basladigindan beri konusma istegi epey artti.
Daha bundan bir kac ay önce resmen dili dönmüyordu, tekrar bile edemiyordu.
Konusma terapisine basladik 7x gitti, şimdi tatilden dolayi ara verildi.
Eşim o konuda daha rahat,belki gerçegi kabul etmek istemiyorlar yada kendilerince mantikli düsünüyorlar.
Size tavsiyem, sabırlı olun. Çocuğunuza gerginliğinizi yansıtmamaya calişın. Onlar o kadar hassas ki...
Kocanız anlattiginiz gibi bir insansa kendinizi onsuz bir hayat icinde düsünün. Ondan beklentili olmayin. O yokmuşcasına düzeninizi kurun.
Madem evi otel olarak kullaniyor,o halde size göre bir misafirden öteye gitmesin.
Oglunuzu 3 yaşinda kreşe verin, ortamı degisir evdeki olumsuzluklardan uzak kalır.
Benim oglumda komutlarıma tepki vermiyordu ama anlamadigi icin. Buna hemen otizim diyemeyiz.
(Otizm olsa bile benim bir tanidigimin oglu 7 yasinda otizimi yendi).
Kreş yeri kesinlesince sizde hayatinizi elinize alin
Tesekkurler 3 haftadir krese gidiyor komutlari naliyor sorun yok ondada konusmuyor hoc

Belki de ev ortamı iyi gelmiyordur.çünkü eviniz anlattığınız gore Sorunlu bir ortam. siz ilgilenseniz bile içine kapanmış olabilir. Ayrica çocuk anneyi modeller. Yani siz kv ye vs karşı ezik sessiz durdukça o da sizden o şekilde ogrenecektir. Ya da onlar gibi olup ezmeyi ogrenir o da kötü. hayatınızı değiştirmek için bir işaret bence kurtulun hiç beklemeden. Çocuğunuzda çok birşey yok daha kesin tanısı yok otizm olabilir denmis ki o da az bir ihtimal. Beklemeyin boşuna ayrılın. Baş başa olunca daha iyi gelecektir ikinize de

Yeğenim 2 yaşını doldurdu.
Tek söyleyebildiği anne -baba- dede .
Komut verdiğimiz de canı isterse yapıyor:D
Yani diyeceğim o ki bence normal. Arkadaşımın oğlu 3.5 yaşında daha yeni yeni konuşuyor.
Bol dua edin inşallah..
Ailenize gelince de Allah merhamet versin. Aile desteği olmadan boşanmak çok zor.

Yaşadıklarına çok üzüldüm canım.benim kaynımda 6 yaşına kadar filan konuşamamış.İnşllah birşeyi yoktur.Kocan denen yaratık hakkında yorum dahi yapmak istemiyorum.

4 yillik evliyim. Evliligimde hep deger verilmeyen bir kadindim. Esim herkes icin bana bagiran hakaret eden biri. Hatta kuzeni icin bogazimi sıkan onlardan degerli degilsinndiyen biri. Zaten evlendigimin ilk ayinda annesiyle tartıştıgim icin beni kapıya koyup ailesinin arabasini zorla bindirip geri goturun bunu dedigimde anladim beni hic sevmedigini ama babam geri almayinca mecbur dedim bir hafta sonrada ogrendimki yavruma hamileymisim. Her geri donmek istedigimde hamileyken sabahlara jadar eve gelmediginde erken dogum riskinde aylarca beni anneme gonderip gormeye gelmediginde boşanmayı kafaya koydum ama babam hep tepkisiz kaldi her kocamin gelisinde hosgeldin oglum diye karsiladi. Oglum dogdu lohusaligimda kocam beni annesi ve emzirirken bile odamdan cikmayan anlayissiz babasiyla aymi evde birakip aksam benim sabah senin diye arkadaşlarıyla gezip tozdu. Kaynanamlar karsimda oturmalarina ragmen bir sene boyunca resmen bende yasadilar cocuk bahanesiyle. Evimde yabanciydim.kaynanam ogluma anne desin kendisine isterdi . Esim de ne olcak desin derdi. Gogsumde kitle cikti biyopsilere girdim esim yanimda dahi olmadi isi cokmus.Oyle boyle geçti ben esime sevgisini yitirmis sadece ondan korkan bana nerde kufur etcek toplulukta ne dicek diye cekinen bir kadin oldum. Hep oglumu buyuteyim soyle 2 3 yasina gelup kres yasi olunca ayaklarimun ustunde durcam birakcam dedim . Hep bir umut. Oglum 2 bucuk yasina geldi konusmadi konusmadi. Psikiyatriye goturdum otizm olabilir dedi hafif seyirde krese verin dedi. 3 haftadir gidiyor ama benin dunyam basima yikildi. Bu sıkıntıyida tek basima gogusluyorun esim yine arkadas gezmelrinde ben doktor doktor geziyorum canimin sesini duymak icin omrumu veririm. Goz temasi var ama azmis konutlari yapiyor ama konuşmuyor. Martta 3 yasinda olcak. Yapmadigim sey kalmadi kitaplar kartlar dikkat guclendirme setide aldim o ilgisini cekmedi. Esimle dertlesneye kalksam baslatcaksin uzuntune birseyi yok oglumun diyor . Herkes kendi hayatinda canim yaniyor dayanamiyorum. Kaynanam her gun oglumdan 1 bucuk yas kucuk torununu anlatiyor soyle konuauyor sunu yapiyor diye. Oglumla napcaz diye kara kara dusunuyorum. Kocamin ilgi yine yok yok cok isi varmis yok gorusmesi varmks. Anneme dayanamiyorum dedigimdede cocuk iyi degil konuşmuyor geri donersen hem cocugun duzenini bozcan hemde calismaya mecbursun sabah 8 aksam 6 senin gibi kim ilgilenir diyor doğru. Ama cok aci cekiyorum ogluma icim gidiyor . Herseyi normal gibi geliyor ama iste Allahima dua ediyorum hep yasamak dahi istemiyorum niyebhersey kotu gidiyor ben tek varlugim oglumdu kimsem yok arkadasim yok oglunla sohbet etcem derdim hep
Size tavsiyem şimdi eşinizle olan sorunları unutun ve çocuğunuza odaklanin. Henüz başındayken çocuğunuza destek olun ki en az zararla atlatsın.
Çok fazla bilgim yok otizm hakkında ama facebook probiyotik mutfak grubunu beğenin ve sayfada otizm i aratin, orada bu konu ile ilgili bilgiler, farklı bakış acıları var. Kesinlikle dedigimi yapın ve orada yazanlara göre çocuğunuzun gıdalarını hazırlayın.
https://www.aa.com.tr/tr/yasam/otizmin-sifasini-dogal-beslenmede-buldu/1116895

Allah'ım eşinizle imtihan ediyor, yavrunuzla da etmez inşallah. İnşallah en yakın zamanda gelişim gösterir, konuşmaya başlar. Allah'ım bu kanadinizi da kırmaz inşallah.

Back
X