3 yaşındaki kızım sürekli ağlıyor...

35PINAR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
99
22
98
İzmir
Herkese Merhaba,

Allah'a şükürler olsun 3 yaşında bir kızım. Ben çalışıyorum o da kreşe gidiyor. Onu o kadar özlüyorum ki vicdani boyutu da var tabi ki. Eve geliyorum, öpüyorum, sarılıyorum, konuşuyorum günü nasıl geçmiş diye bilgi almaya çalışıyorum ondan. Oyun oynuyorum. Buraya kadar herşey normal ama kızımda önceden de var olan bir ağlama alışkanlığı gelip gidiyor. İstediği olmazsa yana yakıla ağlıyor. İnatlaşmaya başladı. Geceleri çok zor uyutuyorum, pestirim çıkıyor resmen elinden. Eşim benim aşırı ilgi gösterdiğimi ve şımarttığımı düşünüyor. Aranızda bu problemi yaşayanlar varmı? Neler yaptınız ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Sanırım öyle alıştırmışsınız.
Bundan sonra ağladığında onunla hç ilgilenmeyin hatta tv yi açıp izleyinn gözünüzün önüne gelip zırlasa bile hiç bakmayın.
Bu şekilde 1-2 devam edince ağlamakla birşey elde edemediğini anlayacak ve bu huyundan vazgeçecektir.
Allah kolaylık versin

bbenim küçük kızım da istediği olmadığında öyle yapıyordu. ama ben ilgilenmiyorum. babası bazen başım çekmiyor diye yapıyor istediğini o yüzden bir türlü söndüremedik bu tutumu. ama kararlı olun ve olmaz dediğinizde o olmaz olsun. olmaz diyip 5 dakka sonra yaparsanız alışıyorlar o duruma ve hep kullanıyorlar. annemin bir lafı vardır. çocuk anneye babaya acımaz hep daha çok ister der. bence davranışı söndürmek için uğraşın.

bence de öyle alışmış şımarıklıktan ağlıyordur , arkadaşların dediği gibi ağladığı zaman ilgilenmeyin

Cevanınız için teşekkürler.
Dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama diyorum ki acaba. Bana tavır mı yapıyor. Onunla daha mı fazla ilgilenmem gerekiyor diye 1-2 duymuyorum. Sonra konuşmaya çalışıyorum.

Cevabınız için teşekkürler. Haklısınız o konuda kararlı olamıyorum. Onu ihmal ettiğimi düşünüyorum ondan galiba u dönüşü yapıyorum.

Zor olacak ama istikrarlı şekilde duymamaya devam edinn.
Bu arada boş zamanalrınıı çocuğunuzla çeşitli aktivitelerde değerlendirebilirsiniz.
Örneğin birlikte havuza yüzmeye gidin.
Lunaparka götürün.
Sinemada ilgisini çeken filmlere götürün vs

Süper dadıyı izlesenize..Güzel taktikler veriyor bu konularda..

Ben diyecektim arkadaş söylemiş zaten :) kesinlikle izlemelisiniz.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Ark.teşekkürler öneriler için. Süper dadıyı denk geldikçe izliyorum. Orda uyarı sonra bekleme cezası veirliyor. Onu uygulayana kadar ağlamaktan feri kalmıyor artık o derecede. Ödüllerde oyun parklarına, lunaparka götürüyorum. Doyumsuz gelmek bilmiyor. Merkete gidemiyorum istediğini alamazsa yerlerde feryat figan sesi marketi yıkıyor. Ben yine de acaba ona yeterli kadar yetemiyor muyum diye düşünüyorum.

Canım bende aynen senin gibiyim çalışıyorum.küçükolduğu için ve gün boyu yanında olmadığım için eve geldiğimde dediğini eksiksiz yapmaya çalışıyorum yapmayıncada yeni öğrenmiş benim cadı ayaklarını yere vurup ağlamaya ,,aşağıda bebek yatıyor yapma deyince işe yarıyor ama bu son iki gündür mutsuz anne işe gitme dyor dayanamıyorum.bende yeni konu açsam yeridir yani sabır etmeliyiz .ağladığında her şeyi yaparsakta olmuyor gerçekten ağlayınca olacak dediğim deyip sürekli ağıt edecek kenside yıpranacak... Allah yardımcımız olsun

bence çalıştığınız için sizi özlediğinden öyle yapıyordur. bende küçükken tam olarak sizin kızınız gibiydim. çalışan anne çocuğu olmak çok zor ama elbet böyle devam etmez etmemeli... ALLAH cc yardımcınız olsun ama onun için de zor

ah bu hayat şartları

Onunla elimden geldiği kadar birlikte zaman geçirmeye çalışıyorum. Evde belirli oyunlarımız var. Dışarıya parka, lunaparka, Avm' lerin oyun parklarına gitmeye çalışıyorum. Ve inanın hergün işten eve gittiğim zaman ağlıyor beni oralara götür diye... Nasıl başedicem bilmiyorum.

Yerim onu ya kıyamam.
Çocuktur ya ağlar ağlar susar.
Allah kolaylık versin size.

Merhabalar;
Benim kızım 16 aylık kendisi öğrenmiş ağlayarak bişey yaptırmayı.Ben bişey istediğinde ağlarsa kulaklarımı kapatık ağladığın için seni anlamıyorum diyorum inatla. biyerden sonra kesiyor ağlamayı gösteriyor yada istiyor.Çok şükür atlattık.Bende çalışan anneyim kızım kreşe gidiyor.

Öneriler ve iyi dilekler için sağolun. Zaten çalıştığım için manevi yönden sıkıntılıyım ama zaten o kreşte oluyor o saatlerde. Alışmak zorunda genelinde onlar için çalışıyoruz . Geçecek inş. bu günler. Mevlam cümlemize yardım etsin.

daha yeni bir arkadaşım doğum yaptı..
hastanedeyiz bebeğe baktık konuştuk onla, sevdik sonra uyumaya başladı...
bebeğin annesiyle muhabbet etmeye başladık..
bir başladı ki ağlamaya anlatamam..
hemen teyzesi kucağına aldı ve kucağına alındığı anda sustu..
daha ilk andan ilgi çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar
kızınızın yaşı artık 3 bazı şeylerin ayrımına varabilicek seviyede bence..
evet zor olucak belki ama her ağladığında istediğini yapmayın ileride çok zorluk çeker her istediğini elde edemeyeceğini öğrenmesi lazım...
konuşarak da anlatmaya çalışın her istediğinin olmayacağını ve ağlayarak herşeyi elde edemeyeceğini...

Çalışan annelerin genel sorunu bu sanırım. Çalışan anne psikolojisini çocuklar bizden iyi biliyor ve çok güzel kullanıyorlar. Kreşe gidiyor diye asla vicdan yapma. Ne güzel kendi yaşıtlarıyla aynı ortamda ve evde oturan çocuklardan hep birkaç adım önde gidiyor emin ol bundan..Ağlamayı kullanıyor. Ben de yaşıyorum bu sorunu.

ben de benzer sorunlar yaşadım ,oğlum da 3,5 yaşında..pedagog tavsiyeleri ile çok şükür düzeldi..size de yazayım ,bana mucize gibi geldi çünkü ..

öncelikle düüşünme odası,sandalyesi,halısı vs işe yaramıyor çünkü henüz anlayacak yaşta değiller..bunu ceza olarak algılıyor ve beni odama kapatma vs şeyler söylüyordu..bu taktit henüz doğru değil..
bunu yapma sebeplerini pedagogun anlattığı şekilde anlatayım size:
anne babasını günde 3-4 saat ancak görebilyor çocuk bu sebeple belli dönemlerde özellikle sevgi depoları boşalıyor..öncelikle onu doldurmak gerekli.bu yüzden ceza ya da kızmak bağırmak vs çözüm değil tam aksine daha kötü yapıyor..
çözüm ise çok basit aslında,ona özel olduğunu hissettirmek.mesela akşam geldikten sonra,yemekten sonra,oğlum sneinle 1 saat kadar senin istediğin oyunları oyancağım,telefonumu da salonda bırakayım ki kimse rahatsız etmesin bizi..odasında o ne isterse onu yapmak..1 saat bile olmadan sıkılıp içeri gidiyorlar z<atn:)
h.sonları da bir gün anne bir gün baba 2 saat özel anne-oğul saati yeterliymiş..ben tüm h.sonlarımı ona ayırıyordum ama o da yanlışmış,bu sefer çocuğun dengesi bozuluyormuş ,ki doğru...
ağlam krizi geldiğinde yapcağınız tek şey ona sıkıca sarılıp ben de seni çok seviyorum,benim de sana ihtiyacım var,demek...inanın o kadra işe yarıyor ki..
uyku sorunu da anneye doymadığı için uyumak istememesi sizinledaha çok beraber olmak istemesi..
mesela markete girmeden onalaşma yapıyorum ben..sadece 1 çikolata ya da bizküvi alabilriz aksi halde çıkmak zorunda kalırıxı ve birşey alamyız ...gibi..
birkaç kez bu kararınızı deneyecek ve sorgulayacktır,kararlı olun..ve çıkın markettenn..

çocuklar sınırları zorlar ama sonunda kabulederler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…