Süper dadıyı izlesenize..Güzel taktikler veriyor bu konularda..
Sanırım öyle alıştırmışsınız.
Bundan sonra ağladığında onunla hç ilgilenmeyin hatta tv yi açıp izleyinn gözünüzün önüne gelip zırlasa bile hiç bakmayın.
Bu şekilde 1-2 devam edince ağlamakla birşey elde edemediğini anlayacak ve bu huyundan vazgeçecektir.
Allah kolaylık versin
bbenim küçük kızım da istediği olmadığında öyle yapıyordu. ama ben ilgilenmiyorum. babası bazen başım çekmiyor diye yapıyor istediğini o yüzden bir türlü söndüremedik bu tutumu. ama kararlı olun ve olmaz dediğinizde o olmaz olsun. olmaz diyip 5 dakka sonra yaparsanız alışıyorlar o duruma ve hep kullanıyorlar. annemin bir lafı vardır. çocuk anneye babaya acımaz hep daha çok ister der. bence davranışı söndürmek için uğraşın.
Cevanınız için teşekkürler.
Dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama diyorum ki acaba. Bana tavır mı yapıyor. Onunla daha mı fazla ilgilenmem gerekiyor diye 1-2 duymuyorum. Sonra konuşmaya çalışıyorum.
Süper dadıyı izlesenize..Güzel taktikler veriyor bu konularda..
Ben diyecektim arkadaş söylemiş zaten :) kesinlikle izlemelisiniz.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Zor olacak ama istikrarlı şekilde duymamaya devam edinn.
Bu arada boş zamanalrınıı çocuğunuzla çeşitli aktivitelerde değerlendirebilirsiniz.
Örneğin birlikte havuza yüzmeye gidin.
Lunaparka götürün.
Sinemada ilgisini çeken filmlere götürün vs
Onunla elimden geldiği kadar birlikte zaman geçirmeye çalışıyorum. Evde belirli oyunlarımız var. Dışarıya parka, lunaparka, Avm' lerin oyun parklarına gitmeye çalışıyorum. Ve inanın hergün işten eve gittiğim zaman ağlıyor beni oralara götür diye... Nasıl başedicem bilmiyorum.
Canım bende aynen senin gibiyim çalışıyorum.küçükolduğu için ve gün boyu yanında olmadığım için eve geldiğimde dediğini eksiksiz yapmaya çalışıyorum yapmayıncada yeni öğrenmiş benim cadı ayaklarını yere vurup ağlamaya ,,aşağıda bebek yatıyor yapma deyince işe yarıyor ama bu son iki gündür mutsuz anne işe gitme dyor dayanamıyorum.bende yeni konu açsam yeridir yani sabır etmeliyiz .ağladığında her şeyi yaparsakta olmuyor gerçekten ağlayınca olacak dediğim deyip sürekli ağıt edecek kenside yıpranacak... Allah yardımcımız olsun
bence çalıştığınız için sizi özlediğinden öyle yapıyordur. bende küçükken tam olarak sizin kızınız gibiydim. çalışan anne çocuğu olmak çok zorama elbet böyle devam etmez etmemeli... ALLAH cc yardımcınız olsun ama onun için de zor
ah bu hayat şartları
Merhabalar;
Benim kızım 16 aylık kendisi öğrenmiş ağlayarak bişey yaptırmayı.Ben bişey istediğinde ağlarsa kulaklarımı kapatık ağladığın için seni anlamıyorum diyorum inatla. biyerden sonra kesiyor ağlamayı gösteriyor yada istiyor.Çok şükür atlattık.Bende çalışan anneyim kızım kreşe gidiyor.[/QUOT
Yorumun için teşekkürler.Ağladığı zaman konuşmaya çalışıyorum. Ama öyle ağlama değil. Kendini helak edene kadar ağlar. Gözler şişer. Sonra yanıma gelir, oturur. Bir dahakine başa döner.
Herkese Merhaba,
Allah'a şükürler olsun 3 yaşında bir kızım. Ben çalışıyorum o da kreşe gidiyor. Onu o kadar özlüyorum ki vicdani boyutu da var tabi ki. Eve geliyorum, öpüyorum, sarılıyorum, konuşuyorum günü nasıl geçmiş diye bilgi almaya çalışıyorum ondan. Oyun oynuyorum. Buraya kadar herşey normal ama kızımda önceden de var olan bir ağlama alışkanlığı gelip gidiyor. İstediği olmazsa yana yakıla ağlıyor. İnatlaşmaya başladı. Geceleri çok zor uyutuyorum, pestirim çıkıyor resmen elinden. Eşim benim aşırı ilgi gösterdiğimi ve şımarttığımı düşünüyor. Aranızda bu problemi yaşayanlar varmı? Neler yaptınız ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Ark.teşekkürler öneriler için. Süper dadıyı denk geldikçe izliyorum. Orda uyarı sonra bekleme cezası veirliyor. Onu uygulayana kadar ağlamaktan feri kalmıyor artık o derecede. Ödüllerde oyun parklarına, lunaparka götürüyorum. Doyumsuz gelmek bilmiyor. Merkete gidemiyorum istediğini alamazsa yerlerde feryat figan sesi marketi yıkıyor. Ben yine de acaba ona yeterli kadar yetemiyor muyum diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?