3 yıllık evliyiz ancak eşim çocuk istemiyor.

inan kaç kez konuştum. evlendiğimizin ilk gününden beri korunuyorsun artık yeter dedim. ben böyleyim diyor. bu konuda evliliğimi bitiremem ki. Şuan konuşmuyoruz bu konuda ne yapabilirim.
bu konuda evlilik bitirmek istemiyorsanız konuşmama gibi şeyler yapmayıp kabulleneceksiniz.adam isteyedebilir istemeyede bilir ilerde.Siz de çocuğum olsa da olur olmasa da diye yaşayacaksınız o zaman.yapacak bir şey yok, kimsenin zorla çocuk yapmak için boğazına yapışamayız.iki tarafın da tamamen her açıdan hazır ve istekli olması lazım çocuk için.

Benim bi akrabam 10 yıldır istemiyor. Sonradan istedi ve kadın artık 35ine geldiği için olmadı tedavidir vs uğraşıyorlar. Sen de 32sin. Iyi düşün

Acaba eşimi sevmediğimi nereden anladınız ? Ne dedim de bu hisse kapıldınız?

Eşiniz mi çocuk mu diye sordular tabi ki çocuk diye cevap verdiniz. Bu sebepten boşanmayı düşünüyorsunuz anlamı çıkar. Sizim cevabınızdan anladım hanımefendi kuşlar söylemedi.

Eşiniz çocuk istemiyor ve istemeyebilir en doğal hakkı. Siz ben kesinlikle istiyorum derseniz yolunuza bakacaksınız bu kadar basit. Bir mesajda eşinize çok güvendiğinizi söylemişsiniz de aldatılan kadınların hepsi eşlerine çok güveniyordu.Bu konu için demiyorum bunu ama kimseye sonsuz güvenmeyin.

Benzer bir durum bizdede var.Gerçi biz yeni evliyiz ama eşim çocuk sevmiyor.Öyle ki tahammülü de yok.
Sizden farklı olarak mecbur kalmadıkça çocuk sevmiyor çocuklu aile görse yolunu çeviriyor.
Bende anne olmak isterim tabi..Lakin anne olmam sevdasına kocamı hazır hissetmediği şeye zorlayamam diyorum.
Bu konuyu konuştuk bizde ve ben memur olmadan çocuk sahibi olmayı asla düşünemeyeceğimize ortak karar verdik eywallah ama bişeyin altını da ben çizdim.Kabul maddi refah seviyesine ulaşalım ama bunlar için yıllarımı verdiğimde 35 yaşında olucam ve üzgünüm o saatten sonra da ben çocuk doğuramam dedim.
Beklemediği bir cevaptı ve üzerine çok düşündürdüm
Sonuç hala istemiyor 😂

Merhaba,

3 yıllık evliyiz. Eşime çocuk konusunu ne zaman açsam beni kendi halime bırak diyor. 3 yıldır kendi haline bıraktım ama maalesef sonuç aynı.

Çocuk konusu ortak vermemiz gereken bir karar diyorum. Dinlemiyor beni.

Çocuk konusunda üzerine gitmiyorum ancak başkalarının çocuklarını sevmesi de zoruma gidiyor artık.

Dün bana ballandıra ballandıra kardeşinin çocuğunu anlatıyordu bende bizde yapalım artık dedim. Heves uğruna çocuk yapamam dedi.

Sonrasında eve geldik ve hiç konuşmadık halen konuşmuyoruz. Bana bu konuda fikir konusunda yardımcı olabilir misiniz.
Benim ablamın esıde kesinlikle istemiyordu 4.yılda ablam surat yapa yapa kavga ede ede yaptı cocugu. Malesef cocuk 10 aylıkken bosandılar.

Bir arkadaşımın eşi de sizin gibiydi nedensiz olarak çocuk istemiyordu çok sonradan sebebini bir kavgada anlatmış eşine güvenmediğini ev , iş , bakım vb nedenlerden dolayı istemediğini eşine anlatmış çok pasaklı ve pis görüyormuş beni yanlış anlamayın ama eşiniz sizden kaynaklı istemediği olabilir mi böyle bir şey görüp yaşadığımız için paylaşmak istedim
İyi de madem kadına güvenmiyor, kadın pasaklı boşansaymış. 🤦‍♀️
Çok saçma geldi bana. Bahane etmiş sanki.

bir saglik sorunumu var acaba?
yada genel anlamsa araniz nasil evliliginizmi sorunlu

yaşları bahane edince, hemen olmuyormuş zaten diyorum. Hayırlısı kader kısmet diyor. O anda allahtan korkmasam tekme tokat dövesim geliyor.
Eşinizin yaşını bahane etmesi çok saçma, 38 yaş doğurganlığın baharında bir yaş değil. Sizi çok iyi anlıyorum eşim 30 yaşında olmasına rağmen yaşımızı geçiyor baskısı yapmıştım. 🙏

Üzgünüm ama eşiniz haklı. Çocuk gerçekten bir heves uğruna yapılacak bir şey değil. Hele eşiniz istemiyorken zorlarsanız, bir şekilde çocuğunuz olursa hem eşinize hem kendinize hem de çocuğunuza büyük kötülük yaparsınız. Biz çok isteyerek çocuk yapmamıza rağmen zaman zaman çok bunalıyoruz. Evin, yaşamın, her şeyin düzeni değişiyor. Eğer bu düzen benim rızam dışında değişseydi çok sinirlenirdim.

Ben çocuk için ayrılmayı düşünmedim. Ondan ayrılıp başka bir insandan çocuk yapmayıda düşünmedim. sadece bu konuda nasıl ilerleyeceğim onu bilemedim.
Eş mi çocuk mu sorusuna tabi ki çocuk diye cevap verdiğiniz için ayrilacaginiz gibi bir anlam çıkıyor... Ben eşini çok çok seven ama asla çocuk istemeyen biri olarak size bu konuda ilerleyemeyeceginizi söyleyebilirim, eşim çocuk yoksa ayrılalım dese içim yanarak ayrılırım. Çocuk başka bir insan için katlanılabilecek bir sorumluluk değil. Ve beni bu kadar istemediğim bir şeye mecbur bırakıyor diye ondan da soğurum.

Benim 4 yasinda kizim var.hamile kalmadan esimin israriyla istedim cok sukur iyiki de oldu ama ilk zamanlar kabullenemedim.simdi herkes hadi ikinciyi yap diye israr ediyor yapmaya hic hazir degilim.aslinda ben cocuklari seviyorum ama kendi cocugum olsun istemiyorum.simdi kizimi dusunerek ikiniciyi yapabilirim yoksa bana kalsa tek cocuk olsun.

belki de cocuklari cok sevdigi icin cocuk istemiyordur..cocuk muthis emek, sabir ve ozveri istiyor. tek bir anini kacirmak, tek bir anını kaybetmek istemiyoruz. ama bir sure sonra sabir azaliyor, dunyanin diger stresleri yukleniyor ve cocuga istedigimiz zamani, sevgiyi, sabri veremiyoruz. esiniz belki bundan korkup, cocuguna diledigi ozeni gosteremeyeceginden cekinipcocuk sahibi olmak istemiyordur.

Back
X