- Emoji Skoru
- 562
- Puanlar
- 23
- Konu Sahibi seymadegli
30dan 50ye birden çıkartmazlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hiçbir iş yeri 30.000 olan maaşı 2 ayda 50.000 e yükseltmez
Henüz iş tecrübeniz yok gibi bir şey, belirtmediğinize göre üniniz de çok iyi değil ve ünide cv dolduracak etkinlikler yapmamışsınız. Bence tr şartlarında başlangıç için bu maaşa şükredin, en azından 1 yıl dayanın, o sürede kendinizi geliştirip yeni iş bakın
Maalesef çalıştırılıyolar bence de olmaması gereken bir durum ama tr şartları iyice çekilmez olduBaslangic icin sukur mu etsin?Asgari ucret 28bin degil mi? Zaten kadin asgari ucret aliyor daha ne kadar düşük olacakti ki maasi buna sukur etsin? Artik asgari alti da mi caliştiriliyor insanlar?
Ya bu kaçıncı konu , senin çalışasın yok orda. Hafta sonu bomboş dükkanda oturuyorsun karışan eden yok, istediğini yap dedik kurslar, başka iş arama, freelance. Mühendislerin iş bulamadığı şu ortamda mimarlık gibi zor iş bulan bir yerden mezun olarak işsiz oturup ne yapacaksın iş bulmadan çıkma dedik. Sayfalarca anlatıldı.1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım
Ama oranın her işini ben yapıyorum hatta bazen ofis tozlanmış diyip birlikte temizliyoruzBence 2 aylık eleman için maaş konuşma zamanı değil, daha çok yenisiniz çok tecrübeli değilim demişsiniz ama yanlış anlamayın bence buna tecrübe denemez zaten. Boş vakitlerinizi mesleki olarak kendinizi geliştirmeye ayırabilirsiniz. Online kurslar sertifika programları olabilir. Burada biraz tecrübe edinip tekrar başka yerlere başvurmak daha mantıklı olabilir
araştıyorum zaten iş bulamıyorumBaşka iş bulup ayrılın. Asgari ücretten hallice alıyorsunuz. Daha 1 senelik doğru düzgün tecrübesi olmayan birisiniz. Daha iyi yer bulup ayrılın bulabiliyorsanız. Sürekli aynı konu etrafında dönüp duruyorsunuz.
35 yapsa bariBaşta çalışma koşullarını konuşmadınız mı?
Eğer işyükü başta bukadar değilse işyükünüzün ağırlığından konuşabilirsiniz ama 2 ayda maaş artırımı sanki doğru değil.
Bir de başka yerle anlaşmadan işten direkt çıkmayın bence. Tabi dinleneyim diyorsanız siz bilirsiniz
Bu paramın yarısı yola gidiyor zaten inanın ay sonunu getiremiyorumTüm gün ofisteyseniz online kurslardan kendinize gelişmiş bir portfolyo oluşturun. Normal zam döneminde zam isteyin. Bu arada daha iyi firmalarda iş aramaya devam edin. Daha iyi iş bulma ihtimaliniz artar, aynı yerde zam alma ihtimaliniz artar, tecrübe kazanmış olursunuz. Çoğu meslekte insanlar iş hayatında sürünerek başlayıp sonra ilerliyor. Mimarlık demek tecrübe demek şu an bir işinizin olması en az diplomanız kadar değerli.
Evet çok cimriler zaten. İstifa etmek istiyorum ama uzun süre işsiz kalmaktan korkuyorumPatronun rezil biri istifa et bence haftada 54 saat calistiriyo dukkani sana birakiyo bi de cizim yap, maaş asgari ! Rezil insan .Yapma kesinlikle . İlk isimde de boyle 6 gun calistiriliyodum maasima zam zam diye diye oyaliyolardi. İstifa ettim keske daha once istifa etseydim diyorum. Suan maasim iyi , yemek param ayda 15 bin ayri , calisirken kizimla ilgilenebiliyorum , maasimiza 6 ayda bir zam yapılıyor falan. İlk yerden daha erken ciksaydim suan Daha farklı bir yerde olurdum 2 seneye yakin zamanım heba oldu orda. Oranin patronu da boyle yamyamdi keske daha once istifa etseydim dedim hep tek pismanligimdir. Esimde mimar bu arada sektor kotu evet yurtdışını düşünün bence
Aç gözlü olan konu sahibi mi sizce iyi ki işveren değilsiniz olsaymışsınız vay gele çalışanın başına.Siz konuştunuz anlaştınız ve aradan iki ay geçince zam mı istiyorsunuz? İş etiği diye bir ley duydunuz mu hiç? Ben olsam direk işinize son veririm. Bu aç gözlülükle işiniz zor. Evet aldığınız para çok değil ama iş veren konuştuğu paranın altında maaş verdi mi, hayır. Dolayısı ile üstünü istemeniz iş ahlakına aykırı.
Baştan kabul ettim ama bu kadar her ley ben de olacak bilmiyodum tek mimarım ordaMaaş düşük ama baştan kabul etmişsiniz. Daha üzerinden iki ay geçmiş. Zam istemek için çok erken diyenlere katılıyorum. İş yükünüzün az olmasını avantaja çevirerek kendinizi geliştirmek için eğitimler alabilirsiniz. Bir yandan da daha iyi bir yerde iş bulabiliyorsanız eğer bunun arayışına girebilirsiniz.
Bu kadar iş yaptıracaklarını bilsem kabul etmezdim zaten. Benden önceki mimar kızla çok yakın patron kadın ve kız zengin tip zaten onu 60kdan aşağı çalıştırmadınlarına eminim bana ama bu paraSiz konuştunuz anlaştınız ve aradan iki ay geçince zam mı istiyorsunuz? İş etiği diye bir ley duydunuz mu hiç? Ben olsam direk işinize son veririm. Bu aç gözlülükle işiniz zor. Evet aldığınız para çok değil ama iş veren konuştuğu paranın altında maaş verdi mi, hayır. Dolayısı ile üstünü istemeniz iş ahlakına aykırı.