• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

Siz konuştunuz anlaştınız ve aradan iki ay geçince zam mı istiyorsunuz? İş etiği diye bir ley duydunuz mu hiç? Ben olsam direk işinize son veririm. Bu aç gözlülükle işiniz zor. Evet aldığınız para çok değil ama iş veren konuştuğu paranın altında maaş verdi mi, hayır. Dolayısı ile üstünü istemeniz iş ahlakına aykırı.
Bi de bayil istersen Feriha.

İki aylık çalışanın istifa için ihbar süresi beklemesine gerek yok.
Ahlaksızca davranan bir patrona ne kadar meraklısınız böyle?
Yarın konuşucam ama oldu da kabul etmezse maaşı mı almada sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum temmuz 1 de maaşımı alıcam

30 bin çok az yeni iş arayışına girini ve yeni işi bulur bulmaz bu iş yeri ile yollarınızı ayırın. İş tecrübelerini yok diye de semer vurmuşlar resmen kendinizi kullandırmayın.
Konuşucam ben yarın sizce kaç teklif edeyim

isverende ahlak olsa yasal sinir 45ken 54 saat calistirmaz, universite mezunu calisana 30 bin vermez
bugun ofisboy olsa, gitse ofislerde yemek yapsa 28 asgari + 3.300 yol zaten daha fazlasini alir
Ya zam istiyicem ya da 2 gün izin ve çalışma saatlerimi azaltsın ya da istifa evde yatsam daha kârlıyım

Konuşucam ben yarın sizce kaç teklif edeyim
Şeymadegil konuşunca değişir mi yoksa yollarınızı mı ayırırlar bilmiyorum, eğer ki beni işten çıkarsalar bile maddi yönden sıkışmam diyorsan git konuş tabi ki, giderlerini sırala ve bana en az şu kadar vermeniz gerekiyor benim hakkım bu diyin. Ama ben sizin yaşam kalitenizi bilemiyorum ne kadar istemen gerekiyor sen bilirsin.

Ayrıca arkadaşınız da size bir teklifte bulunmuş şantiye işi vardı anladığım kadarıyla siz burayla yolları ayırıp arkadaşınızla da devam etmek istiyorsunuz

Şeymadegil konuşunca değişir mi yoksa yollarınızı mı ayırırlar bilmiyorum, eğer ki beni işten çıkarsalar bile maddi yönden sıkışmam diyorsan git konuş tabi ki, giderlerini sırala ve bana en az şu kadar vermeniz gerekiyor benim hakkım bu diyin. Ama ben sizin yaşam kalitenizi bilemiyorum ne kadar istemen gerekiyor sen bilirsin.
Yanlarında çalışan usta gelmiş bana “ benim yeğenim de mimar antalyada ev aldı 2 tane diyo ama o cingöz ” ustanın diline bile meze oldum

Geçen verilen tavsiyeler boşa mı gitti ? 2 aydır çalıştığın yerden zam istemek için çok erken.

Tecrübesiz olabilirsin ama mimarsın neticede. Nerdeyse asgari ücret alıyorsun. Şartları daha iyi olan bir yer bulup geçmelisin.
İş bulma süreci uzun sürüyor bazen ona da kadar burda bu maaşla devam etmek enayi hissediyorum

İş bulma süreci uzun sürüyor bazen ona da kadar burda bu maaşla devam etmek enayi hissediyorum
Şartları işe girmeden önce konuşsaydınız böyle olmazdı. Bence orada çalışırken aynı zamanda başka yerlerden de araştırmalar yap. Zam istersen, ters tepebilir.

Yanlarında çalışan usta gelmiş bana “ benim yeğenim de mimar antalyada ev aldı 2 tane diyo ama o cingöz ” ustanın diline bile meze oldum
Bu konuda da sana bir sürü şey söylendi. Kendin diyorsun iki kelimeyi bir araya getiremiyorum sessizim konuşmayı beceremiyorum diye. Senin kendini açman lazım biraz tavsiyeleri dinleyip.

Bu konuda da sana bir sürü şey söylendi. Kendin diyorsun iki kelimeyi bir araya getiremiyorum sessizim konuşmayı beceremiyorum diye. Senin kendini açman lazım biraz tavsiyeleri dinleyip.
Sessiz değil yalaka olamıyırum aslında işimi yapar evime giderim.

nerede yasıyorsunuz maalesef yeni mühendislerde de bu böyle maaş artısı istediğiniz düzeye gelene kadar 3-5 yıl alıyor tabiki kurumsal yerler hariç söylüyorum muhtemelen sizin işyeriniz size maks 35000 verir daha fazlasını bütçemiz kaldırmaz der ve çıkıs teklf eder

Senin ne istediğinden haberin yok
işi sevmiyor aslında sıkıcı kimse yok maası az çalışma saatleri çok bir yerden bişeylere tutunmaya çalışıyor baska iş bak hiç kurcalama bence böyle küçük işletmeler kendinden hiç bişey vermez

cv nizde kısa kısa çalışıp çıkarılmıs olmanız çok iç açıcı değil bide çizimim iyi değil diyorsunz kendinize de güveniniz yok belki de tecrübenizde düşündüğünüz kadar iyi değildir iş hayatının yazıyorum çok insnala çalıştım mezun olmak yeterli değil iş yerine ne verdiğiniz ne bildiğiniz ne yapabildiğinize bakar işveren çünkü sizden zaten çok var 30 binden sonrasını kendize siz kazandırabilirsiniz ancak

Back
X