• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

Parayı veren kendin olmayınca insanlık, hak, hukuk, adalet tabii. Bütün firma sahipleri yalılarda oturup son model arabalara biniyor ya çünkü.

12 senelik mimar olarak söylüyorum. 1 sene önce mezun olmuş, 2 aydır çalışan içmimarın yaptığı hiçbir işi kontrol etme gereği duymuyorsan (yetersiz olduğunu söyleyen kendisi ve işverenin ofise bir defa gelip çok sıkıldığını söylemiş) o kişiye verdiğin iş iş değildir.
Mimarlıkta usta çırak ilişkisi vardır, içmimarlıkta da öyledir. Mezun olduğunda ben oldum diyemezsin. Biz 3-5 senelik mimarların işlerini kontrol ettiğimizde bile hatalar buluyoruz.

Standart zekada herhangi birinin kısa sürede öğrenebileceği bir programla yaptırdığı basit bir çizim işi için kimse kimseye 50 bin lira vermez. Mobilyacı emmiler bile kullanıyor zaten o programların bir kısmını.
Kimse 30 bin liraya anlaştığı maaşı 2 ayda 50 bin lira da yapmaz. Bu talep karşısında gülmesi de çok olası. Burada ideal evrenlerimizi değil, ülke gerçeklerini konuşuyoruz.

Konu sahibi mesleğinin adını bile kendi meslek odasının kabul ettiği kullanıma göre yazmamış. Odasının gerekçelerinden de bihaber büyük ihtimalle.
Yani çok da şeapmamak lazım.

Sen başka bir ülkede mi yaşıyorsun kuzum ? Artık okumanın değeri düştü belli başlı üniversiteler ve bölümler dışında . Ankaradayım gel gezdireyim . Cafelerde de üniversite mezunları çalışıyor avm de de onlar gra… s wat.. s nereye gitsen üniversite mezunu . Fayans ustası sanayi de usta kat kat fazla kazanıyor. Adamın dükkanı var mobilya yapıyor. Yani işveren o beğen beğenme . Dedem ilkokul mezunu müteahhitti yanında üniversite mezunları çalışıyordu . Beğenmedimleri bana atınca ülke gerçekleri değişmiyor . Okumanın değeri öldü . Sebeplerini buradan yazamam. Bilen biliyor zaten .
fazla makarna yemekten bazıları algılayamıyor.

tekstil komple batıyor.

Yeni mezun birisine bu ücretler bu sektörde verilmez.
İnşaat sektöründe finans departmanından bildiriyorum.
Proje çizim teknikerimiz 16 yıldır bu firmada görev yapıyor ve 110 bin tl alıyor.
Kendim 70 bin.
15 yıllık tecrübe sahibiyim.
50 bin vermezler yeni iş öğrenen birisine.
Bizde de başlangıç maaşları 30 bin civarı zaten.

Parayı veren kendin olmayınca insanlık, hak, hukuk, adalet tabii. Bütün firma sahipleri yalılarda oturup son model arabalara biniyor ya çünkü.

12 senelik mimar olarak söylüyorum. 1 sene önce mezun olmuş, 2 aydır çalışan içmimarın yaptığı hiçbir işi kontrol etme gereği duymuyorsan (yetersiz olduğunu söyleyen kendisi ve işverenin ofise bir defa gelip çok sıkıldığını söylemiş) o kişiye verdiğin iş iş değildir.
Mimarlıkta usta çırak ilişkisi vardır, içmimarlıkta da öyledir. Mezun olduğunda ben oldum diyemezsin. Biz 3-5 senelik mimarların işlerini kontrol ettiğimizde bile hatalar buluyoruz.

Standart zekada herhangi birinin kısa sürede öğrenebileceği bir programla yaptırdığı basit bir çizim işi için kimse kimseye 50 bin lira vermez. Mobilyacı emmiler bile kullanıyor zaten o programların bir kısmını.
Kimse 30 bin liraya anlaştığı maaşı 2 ayda 50 bin lira da yapmaz. Bu talep karşısında gülmesi de çok olası. Burada ideal evrenlerimizi değil, ülke gerçeklerini konuşuyoruz.

Konu sahibi mesleğinin adını bile kendi meslek odasının kabul ettiği kullanıma göre yazmamış. Odasının gerekçelerinden de bihaber büyük ihtimalle.
Ne deniyor iç mimara

fazla makarna yemekten bazıları algılayamıyor.

tekstil komple batıyor.
Tabi öyle. Dev ko… n bile kaç mağazasını kapatıp yurtdışına açtı yerine.Üretimini ülkede yapmıyor.kaç firma konkordato ya da iflas istedi. E olan en başta işçilere oldu işsiz kaldılar.

Ha asgari ücrete çalışmayı normal karşılıyosun yani

Kimse normal görmüyor . Az olduğunu tüm ülke biliyor, Herşeyin pahalı olduğunu da. Ama tecrübesiz insanlara verilen maaş bu . 1 2 yıl bu şekilde olacak . Ha ben bu ücretlere çalışmam dersen kozmetik mağazasına vs işe gir orada veriyorlar 50 bini hemen. Ama cv bomboş kalacak .O işyerindeki boş zamanlarında ister kendini geliştirirsin ister boş boş oturursun . Orası da sana kalmış . 2 bilgisayar müh tanıyorum . Biri öğrenciliğinden beri iş yapıyor proje yapıyor güzel para kazanıyor . Fikirleri var çünkü yapılmamış daha önce diğerinde diploma var ama bomboş . İş de bulduk denendi işveren beğenmedi . 30 bin civarına çalışıyor bilgisayar müh kpss den memur olmayı deniyor anca. Özel sektör sadece diplomaya bakmaz . Burada meslektaşların bile uyardı seni yanlışlarını söyledi. Ha kaale almazsın o da seni ilgilendirir. İşlere başvur devamlı . Alacaklar mı gör kendin.

Yeni mezun birisine bu ücretler bu sektörde verilmez.
İnşaat sektöründe finans departmanından bildiriyorum.
Proje çizim teknikerimiz 16 yıldır bu firmada görev yapıyor ve 110 bin tl alıyor.
Kendim 70 bin.
15 yıllık tecrübe sahibiyim.
50 bin vermezler yeni iş öğrenen birisine.
Bizde de başlangıç maaşları 30 bin civarı zaten.
İş hayatı serbest piyasa bunu da anlamıyor . 28 28 yaşında iş tecrübesi olmalıydı fazlası ile. E mobilyacıdan memnun değilse başka şirketlere geçsin . Arkadaşım 60 bin alıyor vs diyor. E başvur 60 80 binlik işlere. Şu şu niteliklerim var de. Baksın bakalım alacaklar mı? Çalıştığı yere kızıp duruyor anca 2 ayda. Adama daha ne para kazandırdı ki? 22 de yeni mezun olsa heyecanlarını anlarım da 27 28 de yok anlamıyorum. Gerekirse başka şehire taşınacaktı vs. Otorduğun yerden gelmiyor o maaşlar . Kamu da 20 yıllık iç mimar 90 bin alıyor .artık mimarla mühendisle garson avm çalışanı aynı maaşları alıyor . Çok büyük firmalarda vs çalışmıyorlarsa . Tek kendisi sanki bu koşullarda. Sıradan üniversite okuyanın şartları böyle. Gençler boşuna mı iyi okullar için çocukluğunu ergenliğini yok sayarak yaşamadan ders çalışıyor ? O yaşta biliyorlar bunları. Konu sahibinin bilmemesine şaşırdım. 15 olacak kızım biliyor yahu. Sadece tıp okursa ilk maaşının 100 k üstünde tek meslek olduğunu. Günde kaç saat çalışıyor 3 saat uykuyla yaşıyor haftalardır. 27 yaşındaki mimar da bir zahmet hayatın gerçeklerine vakıf olsun.

Ne deniyor iç mimara

İçmimar. TMMOB'ne bağlı meslek odalarının adı da İçmimarlar Odası.
Mesleklerinin mimarlığın alt dalı gibi görülmesinden rahatsız oldukları için bu şekilde kullanımını uygun görüyorlar, bu şekilde kullanıyorlar.

Mesleklerinin mimarlığın alt dalı gibi görülmesinden rahatsız oldukları için bu şekilde kullanımını uygun görüyorlar, bu şekilde kullanıyorlar.
Amann ben de farklı bir şey sanmıştım

Yoğun bakımcının yoğunbakımcıyım demesine sen mesleğinin adını bilmiyorsun demek gibi olmuş

Mühendisle mimarlığın farklı meslekler olduğu gibi , mimarla iç mimar da farklı değil mi ? Eğitimleri bile farklı . Senin mesleğin daha doğrusunu sen bilirsin

Yoğun bakımcının yoğunbakımcıyım demesine sen mesleğinin adını bilmiyorsun demek gibi olmuş

Yoğunbakımcıların büyük bir merkeze bağlı meslek odaları varsa, o meslek odasının şehirlerde şubeleri varsa ve bizim mesleğimizin adı bu diyorlarsa onların dediği doğrudur tabii :)
Böyle bir meslek odası duymadığım gibi yoğunbakımcıların 30 bin liraya çalışmak gibi bir derdi de yoktur herhalde.

Sizin bilmemeniz normal. Konu sahibinin mesleğiyle bir gram alakası olsa bunu bilirdi.
Sorduğunuz soruyu beğenmiş mesela. Meslek büyüklerinin gerekçelerinden falan da haberi yok. Daha kendisinin mesleğine saygısı yok, mobilyacı dayının birinden saygı bekliyor.
Cvsine mesleğini bu şekilde yazan birini hiçbir ciddi firma ciddiye almaz zaten.

Yoğunbakımcıların büyük bir merkeze bağlı meslek odaları varsa, o meslek odasının şehirlerde şubeleri varsa ve bizim mesleğimizin adı bu diyorlarsa onların dediği doğrudur tabii :)
Böyle bir meslek odası duymadığım gibi yoğunbakımcıların 30 bin liraya çalışmak gibi bir derdi de yoktur herhalde.

Sizin bilmemeniz normal. Konu sahibinin mesleğiyle bir gram alakası olsa bunu bilirdi.
Sorduğunuz soruyu beğenmiş mesela. Meslek büyüklerinin gerekçelerinden falan da haberi yok. Daha kendisinin mesleğine saygısı yok, mobilyacı dayının birinden saygı bekliyor.
Cvsine mesleğini bu şekilde yazan birini hiçbir ciddi firma ciddiye almaz zaten.
Ulusal derneği var tabi ki yoğun bakımcıların. Her ay toplantı, sık sık uluslararası katılımcılı kongreleri, eğitimleri ve bursları ile çok çok aktif bir dernek hem de 🌸

Sizin duymamanız normal.

Hocalarımız mesleğe yeni katılan arkadaşlara da çok cesaretlendirici ve motive ediciler❤️

Ben de ne deniyor acaba dedim ahah Dernegi ilk kuran yanlis yazmis oyle gitmis buyuk ihtimalle :) tdk bile ic mimar diyor

Anladım bir şeyleri temsil ettiği için olay sadece bitişik ayrı yazılma mevzusu değilmiş yani 🙏🏻 tabi konu sahibinin bunu bilmesi gerekir

Ulusal derneği var tabi ki yoğun bakımcıların. Her ay toplantı, sık sık uluslararası katılımcılı kongreleri, eğitimleri ve bursları ile çok çok aktif bir dernek hem de 🌸

Sizin duymamanız normal.

Hocalarımız mesleğe yeni katılan arkadaşlara da çok cesaretlendirici ve motive ediciler❤️

Evet duymamam normal. Çünkü işin içinde değilim.
1 senedir çalışan bir yoğun bakım uzmanının bundan haberi olmasa garip olurdu ama.

Onca yazdığımdan bunu mu anladın yani öf gerçekten 🙄
Sen "ben kendime 50 bin lira verirdim" diyorsan bugün git konuş. Aldığın cevabı buraya da yaz ama lütfen.

1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım
Bu konuyu daha önce okudum gibi gelmişti baktım aynı konuyu açmışsınız evet. 10. Kere de açsanız şikayet ederek o işe gitmeye devam edeceksiniz maalesef. İş piyasası su an böyle. Benim de iyi bir bölümden mezun kardeşim var o da aynı sorunları yaşıyor. Asgari altı dahi teklif edildigi icin hayattan soğudu kendini eve kapattı. İlle okuduğum bölümü niye okudum üni mezunu boşuna mı oldum cart curt. Kime faydası oldu eve kapatmanın ya da sürekli şikayet etmenin? Bir yerlerden tutup başlayıp kendini geliştirip bir yandan da yeni fırsatlar kovalamak gerek. Dürüst olalım size o 50 bini vermezler beğenmezsen kapı orda derler. Sıkılıyorum diye şikayet ediyorsanız fazlasıyla rahat çalışıyorsunuz demektir. Önünüzde bilgisayar da var. Burda tavsiye edilen seyleri tekrar yazmıyorum kendinizi geliştirecek şeylerle meşgul olun. Gerçeği kabullenin ama önce ordan başlayın derim. Hepimiz isteriz ki o diplomayı almak için harcadığımız emeğe değsin ama şartlar böyle iken biz de yaşamaya devam etmek için mecburuz bazı şeylere

Back
X