- Konu Sahibi seymadegli
Allah ım![]()
Parayı veren kendin olmayınca insanlık, hak, hukuk, adalet tabii. Bütün firma sahipleri yalılarda oturup son model arabalara biniyor ya çünkü.
12 senelik mimar olarak söylüyorum. 1 sene önce mezun olmuş, 2 aydır çalışan içmimarın yaptığı hiçbir işi kontrol etme gereği duymuyorsan (yetersiz olduğunu söyleyen kendisi ve işverenin ofise bir defa gelip çok sıkıldığını söylemiş) o kişiye verdiğin iş iş değildir.
Mimarlıkta usta çırak ilişkisi vardır, içmimarlıkta da öyledir. Mezun olduğunda ben oldum diyemezsin. Biz 3-5 senelik mimarların işlerini kontrol ettiğimizde bile hatalar buluyoruz.
Standart zekada herhangi birinin kısa sürede öğrenebileceği bir programla yaptırdığı basit bir çizim işi için kimse kimseye 50 bin lira vermez. Mobilyacı emmiler bile kullanıyor zaten o programların bir kısmını.
Kimse 30 bin liraya anlaştığı maaşı 2 ayda 50 bin lira da yapmaz. Bu talep karşısında gülmesi de çok olası. Burada ideal evrenlerimizi değil, ülke gerçeklerini konuşuyoruz.
Konu sahibi mesleğinin adını bile kendi meslek odasının kabul ettiği kullanıma göre yazmamış. Odasının gerekçelerinden de bihaber büyük ihtimalle.
Yani çok da şeapmamak lazım.