• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

Mühendisle mimarlığın farklı meslekler olduğu gibi , mimarla iç mimar da farklı değil mi ? Eğitimleri bile farklı . Senin mesleğin daha doğrusunu sen bilirsin

Evet farklı meslekler.
Adamlar "bizim mesleğimiz mimarlığın bir alt dalı değil, ayrı bir disiplin. Biz içmimarız, mesleğimizin adı bu" diyorlar işte.
İçmimarlardan da pek hoşlanmam, savundurttular şurada bana 😁

Bir yandan başka iş araştırın, daha iyi bir yer bulmadan işten çıkmayın. O sırada kendinizi geliştirin patronun gözüne girin, yeriniz sağlamlaşıp 6 aylık çalışan olunca zam istersiniz, 50 istiyorum dersiniz o da muhtemelen 40 verir. Maalesef piyasa böyle, isyan etmek yerine kabullenin ve mevcut işinizin olumlu taraflarını görmeye çalışın.
Haklısınız o paraya o iş yapılmaz ama kabullenmekten başka yol yok...

Bence 2 aylık eleman için maaş konuşma zamanı değil, daha çok yenisiniz çok tecrübeli değilim demişsiniz ama yanlış anlamayın bence buna tecrübe denemez zaten. Boş vakitlerinizi mesleki olarak kendinizi geliştirmeye ayırabilirsiniz. Online kurslar sertifika programları olabilir. Burada biraz tecrübe edinip tekrar başka yerlere başvurmak daha mantıklı olabilir
Siz şaka mısınız, iş veren misiniz ?
İç mimarım diyor. Bazı meslekler vardır, tecrübe olmasa bile kendi ederi olan.
Asgarî ücreti, sıfır eğitim ile al gülüm ver gülüm yapan tezgahtarda alıyor.
Konu sahibinin tek hatası yanlış firma secmesi ve kendi mesleğini yeterince parlatıp pazarlayamaması. Yoksa zaten şu an maaşım 80 ama 100 mü istesem diye konu açardı
.

hala kıza yükleniyorsunuz. dükkanda iş yok kız o yüzden yatıyor. dükkanın sahibi bile dükkanda durmuyor. kız beceriksiz değil iş yok aloooğğğ saçımı başımı yoldum müge anlı gibi

hala kıza yükleniyorsunuz. dükkanda iş yok kız o yüzden yatıyor. dükkanın sahibi bile dükkanda durmuyor. kız beceriksiz değil iş yok aloooğğğ saçımı başımı yoldum müge anlı gibi
Kuzu her yazılana inanma . Yakın zamanda açtığı başka konusunda da işleri yetiştiremediğini yazdı. Ona da söyleniyordu 🫣😂

öyle olsa adam başında dururdu ama yok
Mobilyacı akrabam var . Başında durulmuyor devamlı. Konu sahibi ya okulunu geç bitirdi ya yıllarını boşa harcadı . Gençlerin ben de yanındayım ama yok . Konu sahibinin çalışmaya gönlü yok. Hep şikayet . Eski işyerinde de kovulmuş zaten

Seni ise acaba dükkana baksin diye eleman olarak aldilar ondan mi böyle ? Cizimi de sanki hobi olarak yapiyosun falan mi saniyolar. Bence soyle konusabilirsin dükkanda durmak icin ok 30 ama cizim basina para alicam diye yok oyle bedavaya köfte. Yol yok yemek yok 30 k nedir ? Bi de
İki is yapiyosun sana kattigi bi seyde yok. Cvne yazsan ne yazmasan ne .

Seni ise acaba dükkana baksin diye eleman olarak aldilar ondan mi böyle ? Cizimi de sanki hobi olarak yapiyosun falan mi saniyolar. Bence soyle konusabilirsin dükkanda durmak icin ok 30 ama cizim basina para alicam diye yok oyle bedavaya köfte. Yol yok yemek yok 30 k nedir ? Bi de
En başta kabul etmemeliydi Ha maddi olarak çok ihtiyacı varsa bu aralar, yeni iş bulana dek burada kalmalı. Şikayet üstüne şikayet çözüm değil. Buraya yazmıyor da. Başka işlerde ne kadar verdiler? Ne sebeple iş akdine son verildi ? Başvurduğu işlerden dönüşler nasıl oldu? Ya bomboş bir eğitimse bilmiyoruz. Ben mat sorularını çözemeyen mat öğretmeni gördüğümden beri okulların bazılarından ciddi şüpheliyim

En başta kabul etmemeliydi Ha maddi olarak çok ihtiyacı varsa bu aralar, yeni iş bulana dek burada kalmalı. Şikayet üstüne şikayet çözüm değil. Buraya yazmıyor da. Başka işlerde ne kadar verdiler? Ne sebeple iş akdine son verildi ? Başvurduğu işlerden dönüşler nasıl oldu? Ya bomboş bir eğitimse bilmiyoruz. Ben mat sorularını çözemeyen mat öğretmeni gördüğümden beri okulların bazılarından ciddi şüpheliyim
Aynen oyle bastan sanki iç mimar olarak almamislar konu sahibini o da kabul etmis gibi bi sey. Cizimi de baktilar ic mimar bari cizsin falan bedavaya kullaniyolar . Bi seyler eksik ama ne bu da bize dert oldu çözmeye çalışıyoruz🥲

İş yükünüzüe göre az para alıyorsunuz, çok para alıyorsunuz polemiğine girmeyeceğim. Çok net olan bir gerçek varki siz 30 bine anlaşmışsınız. Size iş tanımınızda olmayan ikinci bir iş yaptırmadıkları sürece daha 2 aydan zam istemenizi tavsiye etmem. İstifada etmeyin, hem iş işte bulunur hem de 2 ayda istifa hoş durmaz. Hem çalışın hem daha iyi iş arayın.

1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım
Başta kabul ettiğiniz için iki ayda bana erken geldi. Biryandan iş arayabilirsiniz daha yüksek maaşlı. Başka iş bulmadan işi bırakmayın. Eğer mecburen burada devam ederseniz de bir yıl dolmaya yakın konuşursunuz.

İş yükünüzüe göre az para alıyorsunuz, çok para alıyorsunuz polemiğine girmeyeceğim. Çok net olan bir gerçek varki siz 30 bine anlaşmışsınız. Size iş tanımınızda olmayan ikinci bir iş yaptırmadıkları sürece daha 2 aydan zam istemenizi tavsiye etmem. İstifada etmeyin, hem iş işte bulunur hem de 2 ayda istifa hoş durmaz. Hem çalışın hem daha iyi iş arayın.
Çok sıkıcı bi iş bekçi gibi dükkana bakıyorum bana bırakıp gelmiyolar

Evet konuşucam ama kabul etmszse çıkayım mı hemen temmuzda

Parayı veren kendin olmayınca insanlık, hak, hukuk, adalet tabii. Bütün firma sahipleri yalılarda oturup son model arabalara biniyor ya çünkü.

12 senelik mimar olarak söylüyorum. 1 sene önce mezun olmuş, 2 aydır çalışan içmimarın yaptığı hiçbir işi kontrol etme gereği duymuyorsan (yetersiz olduğunu söyleyen kendisi ve işverenin ofise bir defa gelip çok sıkıldığını söylemiş) o kişiye verdiğin iş iş değildir.
Mimarlıkta usta çırak ilişkisi vardır, içmimarlıkta da öyledir. Mezun olduğunda ben oldum diyemezsin. Biz 3-5 senelik mimarların işlerini kontrol ettiğimizde bile hatalar buluyoruz.

Standart zekada herhangi birinin kısa sürede öğrenebileceği bir programla yaptırdığı basit bir çizim işi için kimse kimseye 50 bin lira vermez. Mobilyacı emmiler bile kullanıyor zaten o programların bir kısmını.
Kimse 30 bin liraya anlaştığı maaşı 2 ayda 50 bin lira da yapmaz. Bu talep karşısında gülmesi de çok olası. Burada ideal evrenlerimizi değil, ülke gerçeklerini konuşuyoruz.

Konu sahibi mesleğinin adını bile kendi meslek odasının kabul ettiği kullanıma göre yazmamış. Odasının gerekçelerinden de bihaber büyük ihtimalle.
Yani çok da şeapmamak lazım.
İice hatlar karıştı sanırım 😊

Back
X