Merhabalar,
Aldığınız ücret evet çok düşük günümüz ekonomi şartlarında. İşveren evet hak yiyor ama sizin kendinize verdiğiniz değer de bu. Mimarlık bitiren biri, böyle bir iş öncesi yol + yemek ve başka giderlerin hesabını yapamayacak durumda ise en azından çevresine danışır mevcut bir işte çalışan. Bu herhangi biri bile olur. Siz henüz kendi giderlerinizi hesaplamaktan acizken ve başta sırf bir işte çalışabilmek için bu tutarı kabul etmişken 2 ay sonra personel maaş ile ilgili revize isterse ben de buna sıcak bakmam. Yeni mezun olunca su istimale açık olunuyor, buna kesinlikle katılıyorum ama eğer kendinizi mesleğiniz, mezun olduğunuz bölüm konusunda geliştirmiş olsaydınız bu ücreti kendinize layık görmezdiniz zaten. Sizin bence kendinizi mesleki anlamda sertifika programları ile geliştirmeniz lazım öncelik olarak. Sonrasında da giderlerinizi hesaplayarak kafanızda az çok tutar belirleyip sonraki iş görüşmelerinde buna göre karar vermeniz.
Ben maalesef bunların analizini daha yapamayan birine hem mesleki anlamda pek güvenemem, hem de suistimale çok fazla açık hale gelirsiniz.
Ha bu arada, kendisi benim gibi yorum yapanlardan ziyade "evet çok düşük git konuş, böyle olmaz" tarzı destekleyici ve gaza getirici yorumları dikkate alıyor gibi. Üzgünüm konu sahibi seni memnun edecek yorumda bulunmadığım için. :))